Război în Ucraina, ziua 128: Atacul de la Sergheevka, soldat cu 21 de morți. O nouă groapă comună la Mariupol

politic

Tensiuni Rusia-Ucraina. Maia Sandu: Sunt riscuri foarte mari. Cetățenii trebuie să fie alerți, dar nu panicați

27 ianuarie 2022, ora 20:14
Distribuie:

Există un risc foarte mare de război în regiune, iar moldovenii trebuie să fie alerți, dar nu panicați. Declarația a fost făcută de președintele țării, Maia Sandu, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

"Dacă analizăm declarațiile care se fac la nivel de alte țări, există riscuri foarte mari. Sperăm că aceste riscuri nu se vor materializa și că se va găsi o soluție diplomatică. Nu putem exclude scenariul cel mai prost - acțiuni militare.

Suntem obligați și examinăm toate riscurile cu probabilitate mai mică sau mai mare pe care le fac instituțiile noastre, avem această evaluare și pe opțiunile foarte proaste și mai puțin proaste.

Pe asta lucrăm și acum câteva minute am finalizat una dintre ședințele pe care le avem în contextul acestei probleme. Încercăm să elaborăm de la zero protocoale pentru toate situațiile. Sperăm foarte mult și vedem că se depun eforturi la nivel internațional că nu se ajunge la scenarii foarte proaste. Lucrăm pentru a nu ajunge la situații mai puțin plăcute", a declarat Maia Sandu.

Totodată, președintele țării recunoaște deschis că Republica Moldova este vulnerabilă pe mai multe dimensiuni, dar se ține cont de resursele disponibile pentru a fi luate decizii și a venit cu un sfat pentru toți moldovenii.

"Aș vrea ca toți cetățenii să fie alerți, dar nu panicați. Există șansa unei soluții diplomatice. Ce înseamnă să fie alerți? Să știe că există aceste riscuri, să ne informăm din surse credibile pentru că multe personaje politice încearcă să speculeze pe acest subiect și să dezinformeze precum că Moldova își dorește război. Suntem o țară pașnică și nu reprezentăm un pericol pentru alte țări. Avem nevoie de pace ca să ne concentrăm pe probleme interne", a menționat Maia Sandu.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram