/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

politic

Ministrul de Externe: Guvernul discută, dar nu a decis dacă acceptă arme din partea țărilor NATO

27 mai 2022, ora 10:38
Distribuie:

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova, Nicu Popescu susține că guvernul discută pe interior privind acceptarea armelor letale oferite de țările NATO, însă o decizie în acest sens nu a fost luată. Declarațiile au fost făcute de către viceprim-ministru în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

„Noi în Moldova înțelegem că trebuie să ne îmbunătățim capacitatea de a ne asigura securitatea proprie. Așa că există o discuție în interiorul țării despre pașii următori, cum să ne adaptăm la un mediu geopolitic mult mai amenințător, dar nu discutăm în termeni concreți la această fază despre furnizări de arme letale”, a declarat Nicu Popescu.

Potrivit lui Popescu, atunci când Guvernul va lua o decizie în acest sens, va fi comunicată imediat societății.

„Nu este vorba dacă le luăm sau nu. După cum am spus discutăm pe interior despre care este cea mai bună cale de a continua să întărim securitatea Moldovei și după ce decidem cum ne mișcăm înainte. Vom comunicat și în mod public ce intenții și planuri avem”, a afirmat Popescu.

Declarațiile vin în contextul în care ministrul de externe britanic, Liz Truss, a declarat că Moldova ar trebui să fie „echipată conform standardului NATO” pentru a o ajuta să se protejeze împotriva amenințării unei invazii ruse.

Liz Truss a precizat că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, președintele Vladimir Putin și-a păstrat „ambițiile de a crea o Rusie mai mare”. Truss a mai spus că discuțiile despre îmbunătățirea apărării ucrainene pentru a descuraja agresiunile viitoare vor acoperi și „alte state vulnerabile, cum ar fi Moldova”. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram