Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski și cadou din Germania. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

politic

Maia Sandu a mers la Kiev. Șefa statului va vizita localitățile Borodianka, Bucea și Irpin

27 iunie 2022, ora 11:31
Distribuie:

Președinta Maia Sandu se află luni, 27 iunie, într-o vizită de lucru la Kiev. Șefa statului va avea o întrevedere oficială cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. 

De asemenea, pe parcursul zilei, Maia Sandu va vizita localitățile Borodianka, Bucea și Irpin. 

La începutul lunii mai și președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de deputatul PAS, Lilian Carp, au fost într-o vizită la Kiev. Cei doi au vizitat Bucea.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

/FOTO/ Igor Grosu și Lilian Carp au mers într-o vizită de lucru la Kiev: Prima destinație, Bucea

04 mai 2022, 13:05

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

Mesajul președintei, la Ziua Națională a Vinului: „Industria vinicolă din țara noastră are viitor”

01 octombrie 2022, ora 18:41
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la inaugurara sărbătorii Ziua Națională a Vinului. Șefa statului și-a exprimat admirația și recunoștința pentru toți cei care muncesc în această industrie în Moldova.

„Un sfert de milion de oameni ce duc departe în lume bunul nume al țării noastre - și pentru partenerii de dezvoltare care sprijină dezvoltarea și modernizarea sectorului”, a spus Maia Sandu. 

Președinta a vorbit despre mândria pe care a trăit-o atunci când, în 2022, un vin moldovenesc a fost declarat cel mai bun de pe mapamond, într-o competiție cu alte 5000 de vinuri din întreaga lume. 

„Republica Moldova este, de altfel, cea mai premiată țară din Europa de Est la concursurile vinurilor de calitate, cu 1200 de medalii câștigate doar într-un an, dintre care aproape jumătate sunt de aur. Este dovada calității muncii și talentului vinificatorilor noștri, industria vinului fiind exemplul viu și concludent când o criză poate fi transformată în oportunitate, iar o catastrofă - într-o revoluție a calității, într-o cale nouă spre rezultate și succes”, a subliniat Maia Sandu.

În cadrul evenimentului, președinta Maia Sandu a înmânat unei vinării din țară premiul mare pentru performanțe în domeniu. 

„M-am bucurat totodată să văd, în Piața Marii Adunări Naționale, multe afaceri mici și crame de familie, prin care arta de a face vin este transmisă noilor generații. Semn că industria vinicolă din țara noastră are viitor”, a mai spus șefa statului.

Pregătirile pentru Ziua Vinului, pe ultima sută de metri. „Fiecare vinificator așteaptă sărbătoarea mai mult decât Anul Nou”

30 septembrie 2022, 17:09

„Ziua Națională a Vinului” revine după doi ani de pauză. Evenimentul reunește în PMAN peste 70 de vinării din țară

01 octombrie 2022, 07:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram