Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

politic

/VIDEO/ Maia Sandu a vizitat localitățile Borodianka, Bucea și Irpin din Ucraina: „Este o tragedie greu de pus în cuvinte”

27 iunie 2022, ora 13:52
Distribuie:

În contextul vizitei de lucru efectuate luni, 27 iunie, în Ucraina, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat localitățile Borodianka, Bucea și Irpin. Șefa statului a văzut „rezultatele agresiunii criminale ale Rusiei împotriva Ucrainei, precum și cele ale crimelor efectuate de către ocupanții ruși împotriva populației civile din zona respectivă în perioada ocupației”, informează Ambasada Ucrainei în Republica Moldova. 

„Astăzi sunt în Ucraina, la invitația Președintelui Volodimir Zelenski. Am început vizita, mergând în câteva orașe din regiunea Kiev, care au fost distruse în primele săptămâni de război. Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodianka și Irpin. Am văzut și locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

Președinta a reiterat faptul că țara noastră susține Ucraina care „luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei”.

„De patru luni, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict. Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, a subliniat șefa statului.

Președinta este însoțită de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Șefa statului va avea o întrevedere oficială cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în urma căreia vor susține o conferință de presă.

La începutul lunii mai, și președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de deputatul PAS, Lilian Carp, au fost într-o vizită la Kiev. Cei doi au vizitat Bucea.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Maia Sandu a mers la Kiev. Șefa statului va vizita localitățile Borodianka, Bucea și Irpin

27 iunie 2022, 11:06

/FOTO/ Igor Grosu și Lilian Carp au mers într-o vizită de lucru la Kiev: Prima destinație, Bucea

04 mai 2022, 13:05

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram