/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 816: Atacuri cu drone în mai multe regiuni, inclusiv Kiev. Avertismentul Estoniei

Jurnalista TV8, Viorica Tătaru, amenințată cu moartea. ONG-urile de media condamnă intimidarea presei

missing
27 octombrie 2022, ora 18:00

Colega noastră, Viorica Tătaru, a fost amenințată cu moartea. Mesajul i-a fost expediat ieri noapte, de un bărbat, deranjat de activitatea jurnalistică a acesteia în timpul protestelor din centrul capitalei. Viorica Tătaru a depus astăzi plângere la poliție. Iar ONG-urile din domeniul presei au condamnat intimidarea jurnaliștilor în timpul protestelor Șor, cerând pedepse penale pentru cei care lansează amenințări la adresa jurnaliștilor.

Reportera postului nostru de televiziune, Viorica Tătaru, a primit  amenințarea cu moartea într-un mesaj privat, pe o rețea de socializare. Autorul i-a scris jurnalistei că va fi omorâtă pentru întrebările pe care le pune. Acesta este deranjat, cel mai probabil, de întrebările adresate de Viorica Tătaru la protestele organizate de Partidul Șor, așa cum în ultimele zile ea a postat mai multe filmări din timpul manifestațiilor. Astăzi Viorica Tătaru a depus o plângere la poliție. 

Nu este pentru prima dată când jurnalista TV8 este amenințată.

Potrivit avocatului Promo Lex, Vadim Vieru, amenințarea cu moartea la adresa jurnalistei trebuie să facă subiectul unei anchete la poliție. 

Astăzi ONG-urile de media au semnat o petiție, în care condamnă intimidarea jurnaliștilor care mediatizează protestele organizate de Partidul Șor și cer organelor de drept să-i tragă la răspundere penală pe autorii amenințărilor cu moartea la adresa reprezentanților presei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram