Război în Ucraina, ziua 167: Centrala din Zaporojie funcționează cu riscul încălcării normelor de securitate. Peste 840 de civili, evacuați din Donețk

economic

ANRE a aprobat prețurile la energia electrică produsă și tarifele pentru energia termică livrată consumatorilor

28 ianuarie 2022, ora 16:42
Distribuie:

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședință publică, prețurile pentru energia electrică produsă de centralele electrice de termoficare și tarifele pentru energia termică livrată consumatorilor de către titularii de licență pentru producerea, distribuția și furnizarea energiei termice.

Potrivit ANRE, prețurile și tarifele aprobate în conformitate cu prevederile metodologiilor de calculare, se vor aplica începând cu 1 ianuarie 2022.

Prin urmare, ANRE a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom” în mărime de 3,24 lei/kWh (fără TVA) sau cu 95 bani/kwh (+41,5%) mai mult decât prețul actual.

Tariful aprobat pentru energia electrică produsă de compania S.A „Termoelectrica” în mărime de 3.35 lei k/Wh fără TVA, iar  pentru energia furnizată de S.A.”Furnizarea Energiei Electrice Nord tariful de 3,11 lei/kWh la fel fără TVA.

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram