Armata ucraineană a acuzat Rusia că a lovit clădirea unei școli care servea de adăpost pentru persoanele în vârstă din orașul Sudja, aflat în partea din regiunea rusă Kursk ocupată de trupele ucrainene. Potrivit purtătorului de cuvânt al comandamentului ucrainean în regiune, Oleksii Dmitrașkivski, „95 de persoane sunt blocate sub dărâmături”.
Aderarea Ucrainei la NATO ar fi cea mai rentabilă garanţie de securitate şi un succes important pentru Donald Trump, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski pentru AP. „Va fi un semnal că nu Rusia decide cine ar trebui să fie în NATO şi cine nu, ci Statele Unite ale Americii. Cred că aceasta este o mare victorie pentru Trump”, a afirmat el.
UPDATE Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că primul pas pentru Ucraina este o întâlnire la nivel înalt cu Donald Trump, înainte de a trece la un format de negocieri de pace care să includă Ucraina, Rusia, SUA şi UE, scrie The Kyiv Independent.
UPDATE Un proiectil lansat de armata rusă care viza Ucraina a căzut în districtul Elețki din regiunea Lipețk din Rusia Centrală. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al guvernului regional. Potrivit acestuia, nu au existat victime în urma incidentului, însă au fost înregistrate întreruperi de curent în mai multe localități, scrie The Moscow Times. Potrivit unei publicații locale, sâmbătă dimineață locuitorii unui sat din regiune au auzit un „bubuit puternic”, după care au rămas fără curent electric și apă, și au reclamat probleme de comunicații, scrie HotNews.
UPDATE Volodimir Zelenski a denunţat presupusul bombardament rusesc asupra unui azil de bătrâni din regiunea Kursk, comparând atacul asupra civililor cu crimele de război comise de Rusia în Cecenia, Siria şi Ucraina. Ucraina a lansat o ofensivă surpriză în august 2024 în regiunea Kursk, preluând controlul a zeci de sate și mici orașe, între care Sudja, unde trăiau circa 6.000 de persoane înainte de declanșarea luptelor.
UPDATE Serviciile de informaţii militare ale Ucrainei au respins acuzaţiile Slovaciei, afirmând că nu există nicio unitate numită Legiunea Georgiană în cadrul agenţiei. Oficialii slovaci acuzaseră Legiunea Georgiană că a acţionat la ordinul Kievului pentru a încerca o lovitură de stat la Bratislava, după protestele antiguvernamentale.