Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

externe

„Meniul complet” al torturii suportate de prizonierii ucraineni: Electroșocuri, pastile necunoscute, bătăi, fără apă

28 mai 2022, ora 21:10
Distribuie:

Avocatul poporului, Liudmila Denisova, spune că prizonierii de război ucraineni au relatat că au fost torturați de forțele armate ruse, relatează The Kyiv Independent, potrivit HotNews.

Potrivit lui Denisova, prizonierii ucraineni au fost ținuți în subsoluri și anexe și apoi au fost transferați într-un centru de detenție preventivă din Donețk. Ulterior, au fost transferați la centrele de arest preventiv Taganrog și Voronej din Rusia.

„În timpul transferului, soldații ucraineni erau legați la ochi, purtau un sac deasupra capului, iar mâinile erau legate cu frânghii. Au fost torturați, amenințați cu moartea, bătuți și umiliți în captivitate”, a spus Denisova.

Torturați cu electroșocuri și pastile necunoscute

Denisova descrie într-o postare pe Facebook că în timpul interogatoriilor, prizonierii de război ucraineni au fost puşi în genunchi, bătuți peste degete și ameninţaţi cu mitraliere. Au folosit clești și i-au sugrumat cu bandaje.

„În plus, aceștia au fost torturați cu șocuri electrice, bătuți cu bastonul și loviţi cu piciorul”.

Militarii ucraineni au raportat că rușii le-au administrat medicamente necunoscute cu litera „M”, după care au leșinat și și-au pierdut memoria.

Ocupanții i-au forțat pe soldații ucraineni să învețe poezia „Iertați-ne, ruși nativi”, imnul Federației Ruse, istoria creării emblemei și drapelului Federației Ruse, în caz contrar - erau torturați.

Femeile prizoniere de război, forțate să aibă relații sexuale

Femeile ucrainene, prizoniere de război, deținute în centrul de arest preventiv din Donețk au spus că erau cel puțin 17-20 dintre ele în celulele pentru 2-3 persoane. În loc de toaletă, era o găleată. Femeile au fost lipsite de produse de igienă și de posibilitatea de a se spăla. Au fost supuse presiunii psihologice - bărbați captivi ucraineni au fost bătuți cu brutalitate în fața lor. Femeile captive au fost, de asemenea, forțate să aibă relații sexuale.

Militarii ucraineni nu au primit îngrijiri medicale vitale și nu li s-a dat apă. „Erau doar 1,5 litri pentru 30-40 de persoane, hrană limitată - dieta zilnică consta dintr-o bucată de pâine și untură ”, a mai scris Denisova.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram