/DOC/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin a semnat decretele de recunoaştere a "independenţei" regiunilor Herson şi Zaporojie

externe

Ruşii au închis „graniţa” spre Ucraina a provinciei Herson și au anunțat trecerea la ora Moscovei

28 mai 2022, ora 12:50
Distribuie:

Regiunea Herson, aflată sub ocupaţia armatei ruse şi-a închis „graniţele” către zonele controlate de Ucraina, informează agenţia rusă RIA-Novosti, potrivit Digi24.

Anunţul a fost făcut sâmbătă de adjunctul şefului administraţiei ruse instalate în Herson, Kiril Stremusov.

„Graniţa este acum închisă din motive de securitate. Nu recomandăm călătoria în Ucraina, indiferent de motiv”, a spus Stremusov.

Mai exact, au fost închise punctele de trecere dinspre Herson spre regiunile Nikolaev şi Dnipro/Dnepropetrovsk.

În acelaşi timp, locuitorilor din Herson le e permisă călătoria spre Crimeea şi zonele din Zaporojie aflate sub control rusesc.

Mai mult, el a anunțat că Herson a trecut la ora Moscovei. „Moscova este centrul timpului în regiunea Herson”, a spus Stremusov, scrie HotNews.

Potrivit acestuia, începând cu acest an, regiunea nu va mai trece la ora de iarnă, așa cum se obișnuiește în Ucraina.

Regiunea Herson a a fost ocupată aproape în totalitate de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. Invadatorii ruşi au impus deja folosirea rublei ca monedă oficială în regiune, iar administraţia pro-Moscova a cerut deja instalarea unei baze militare ruse.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Rușii impun rubla ca monedă oficială în Herson, alături de grivnă

23 mai 2022, 18:05

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

externe

Un alt aliat al Moscovei anunță că nu va deporta rușii ce fug de mobilizare: „Care nu încalcă legea nu vor fi supuși deportării”

30 septembrie 2022, ora 08:41
Distribuie:

Uzbekistanul nu intenționează să îi deporteze pe rușii care fug în masă în Asia Centrală pentru a se sustrage de la recrutare, în contextul campaniei militare a Moscovei în Ucraina, a declarat guvernul de la Tașkent, transmite Reuters. Uzbekistanul nu a precizat câți ruși au sosit în țară de la anunțul de mobilizare. Kazahstanul a declarat că a înregistrat aproximativ 100.000 de sosiri, scrie hotnews.

Sute de mii de bărbați, unii cu familiile lor, au părăsit Rusia de când președintele Vladimir Putin a ordonat săptămâna trecută o mobilizare parțială; mulți s-au îndreptat spre Uzbekistan, Kazahstan și alte foste republici sovietice din Asia Centrală.

Cu toate acestea, unii dintre cei care se sustrag de la încorporare rămân îngrijorați de siguranța lor în aceste țări, deoarece guvernele lor au legături strânse cu Moscova.

Ministerul de externe al Uzbekistanului a declarat că rămâne angajat față de principii precum respectarea suveranității și integrității teritoriale a altor state și că susține o soluționare pașnică a conflictului ucrainean.

„Cetățenii străini care nu au încălcat legea nu sunt supuși deportării forțate”, a anunțat ministerul uzbek de Externe.

Săptămâna aceasta, oficialii uzbeci au mustrat un balerin rus pentru că a cântat la Tașkent pe un cântec care ar putea fi considerat ca sprijinind războiul Rusiei.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram