Război în Ucraina, ziua 122: Atac masiv cu rachete. Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonețkul e complet ocupat

social

/VIDEO/ Igor Dodon, nemulțumit de condițiile din izolator. A fost obligat să doarmă cu lumina aprinsă

28 mai 2022, ora 21:30
Distribuie:

Deși a stat practic doar o zi și două nopți în izolator, fostul președinte, Igor Dodon s-a plâns de condițiile din detenție. Acesta a spus că a fost obligat să doarmă cu lumina aprinsă. Mai mult, a declarat că Maia Sandu, dacă ar fi nimerit în asemenea situație, nu ar fi rezistat. Șefa statului nu a comentat, poliția Capitalei, însă, ne-a declarat că este o regulă valabilă pentru toți cei aflați în detenție provizorie, și anume - luminatul de veghe. Nu am reușit să aflăm dacă au fost și alte lucruri care l-au nemulțumit pe fostul președinte. 

Igor Dodon a dormit două nopți în izolatorul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău. Deși, de obicei, bănuiții în cazuri de corupție sunt ținuți în izolatorul de la CNA. Procurorul general interimar nu a putut să ne spună clar de ce Dodon a avut un altfel de tratament, precizând că nu el este cel care decide acest lucru. 

Procurorii de caz, însă, au găsit o explicație.

Cât despre plângerea lui Igor Dodon, am solicitat o reacție de la șefa serviciului de presă a Direcției Poliției Chișinău, Natalia Stati. Într-un mesaj, aceasta ne-a comunicat că în izolatorul de detenție sunt anumite reguli, care trebuie respectate cu sfințenie, iar una dintre acestea este că, pe timpul nopții, în camera bănuitului funcționează așa-numitul iluminat de veghe. Igor Dodon nu a spus ce alte lucruri l-au nemulțumit în izolator, în schimb, s-a plâns jurnaliștilor că procurorii i-au stresat familia, în timpul perchezițiilor. 

Fostul președinte al țării este cercetat pentru corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidelor politice, îmbogățire ilicită și trădare de Patrie. Totodată, în acest dosar figurează și cumnatul lui Dodon, Petru Merineanu, care ar fi încercat să înghită o recipisă, ce ar fi confirmat tranzacții în valoare de peste 700 de mii de euro. Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, pe de altă parte, fratele soției sale, potrivit procurorilor, s-a ales cu 30 de zile în Penitenciarul numărul 13. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram