Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

/VIDEO/ Prețul unui litru de ulei s-a redus cu doar un leu, deși a fost inclus în lista produselor social importante

28 mai 2022, ora 22:30
Distribuie:

Deși de mai bine de o săptămână, uleiul deodorizat a fost inclus în lista produselor social importante, ieftinirea încă se lasă așteptată. De pildă, cei care au avut drum pe la Piața Centrală au constatat că prețul unui litru s-a redus cu circa un leu. Vânzătorii explică acest lucru prin faptul că încă mai au ulei din stocul vechi, care a costat mai mult. Abia după ce vor primi marfa nouă ar urma să reducă mai semnificativ prețurile. 

„- Nu astă. 

- Vreai de 39 de lei litru? 

- Da.” 

„ - Ei tot așa e uleiul. 40 de lei pentru un litru. Trebuie să fie mai puțin. - Cât de des vă folosiți de ulei? - Eu pun candela.”

La Piața Centrală, astăzi, prețul unui litru de ulei de floarea soarelui era la fel ca și acum două săptămâni. Mai exact, varia între 39 și 45 de lei. Vânzătorii, care au fost mai vorbăreți în spatele camerelor de luat vederi, ne-a spus că prețul nu a scăzut fiindcă încă nu a fost epuizat stocul adus la începutul acestei luni. Abia după ce le va fi livrată o cantitate nouă de acest produs, spun că vor afișa sumele mai mici. 

„- Nu știm, nu am avut săptămâna trecută. 

- Se vinde asta care a rămas de săptămânile trecute? 

- Da.

- Dar când trebuie să vă aducă? 

- Nu știm.”

Pe de altă parte comercianții spun că vânzările au loc mai greu din cauza prețului prea mare. Între timp, oamenii spun că o ieftinire nu îi salvează de la cheltuielile care și așa sunt mari.

„Doamne ferește ce scump e totul. Nu ne ajunge pensia pentru nimic. Dacă nu avea să lucrez, muream de foame.” 

„Floarea soarelui este foarte ieftină credeți-mă, dar uleiul e foarte scump. Păcat, suntem o țară agrară și e normal să fie mai ieftin.” 

Acum exact 10 zile, Guvernul a inclus uleiul deodorizat în lista produselor social importante. Acest lucru înseamnă că se limitează adaosul comercial și alte plăți cum ar fi retro-bonusul. Totuși, atunci Gavrilița nu a menționat când se va face resimțită ieftinirea. Am vrut să aflăm mai multe detalii, dar ministrul Economiei, Sergiu Gaibu nu ne-a răspuns la telefon. 

Ieri, publicația Moldstreet scria ca unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața produselor de ulei a redus cu circa 30 la sută prețurile. O sticlă de 955 de mililitri, de la acest producător, ar urma să coste 35 de lei față de 48 de lei cât costa până acum.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram