Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski și cadou din Germania. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

social

Scrisoare deschisă din partea USEFS! Cer stoparea procesului de absorbție: „Nu suntem doar o simplă instituție”

28 iunie 2022, ora 22:12
Distribuie:

Colectivului Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) și comunitatea sportivă din R. Moldova au adresat o scrisoare deschisă în vederea stopării procesului de absorbție a USEFS. Conducerea susține că universitatea reprezintă nu doar o simplă instituție de învățământ superior de profil, ci este întruchiparea celor mai marcante realizări științifico-practice și educațional-empirice din domeniul de referință, în cadrul căreia își desfășoară activitatea cele mai titrate personalități din mediul universitar și științific.

În urma unui comunicat postat pe Facebook, reprezentanții USEFS au prezentat succint portofoliul educațional, științific și sportiv al platformei universitare, care are la bază următoarele elemente constitutive și realizări marcate de excelența academică:

#USEFS are la activ multipli absolvenți, specialiști notorii din țară și de peste hotare, campioni europeni, mondiali și olimpici, care au fost pregătiți de cadrele universității noastre la toate cele trei cicluri: licența, master, doctorat, la care se adaugă procesul de fortificare al studiilor prin intermediul instruirii continue;

Absolvenții noștri beneficiază în prezent de recunoaștere internațională, fiind desemnați în calitate de antrenori ai loturilor olimpice naționale din România, Canada, Italia, Franța și din alte state de pe mapamond, discipolii cărora înregistrează rezultate distincte în cadrul competițiilor internaționale de anvergură;

La capitolul pregătirii cadrelor de înaltă calificare științifică, precizăm că 217 doctoranzi ai #USEFS, originari din România, au susținut cu brio tezele de doctorat la #USEFS, fapt care a contribuit decisiv la deschiderea a 14 facultăți de Educație Fizică în România;

Doar în prezent, sub auspiciile #USEFS își desfășoară studiile de doctorat 118 persoane, inclusiv 65 de cetățeni ai unor țări străine, fapt care denotă potențialul academico-științific foarte deosebit;

#USEFS este organizatorul unor manifestări și congrese științifice de amploare, anual organizând la cel mai înalt nivel 6 evenimente științifice de anvergură, cu participarea unor somități internaționale din mediul academic, universitar și sportiv;

#USEFS este unicul centru universitar specializat, care pregătește cadre de înaltă calificare profesională și dispune de o infrastructură modernă, dotată cu utilaj și echipamente de ultimă oră: 14 săli sportive, bazin de înot, 3 terenuri de tenis, teren de minifotbal, terenuri de handbal, Centrul Științific, ce înglobează 14 laboratoare de profil, complex editorial, bibliotecă, editură, spații de cazare pentru studenți, cantină etc.

#USEFS asigură în permanență baza metodologică și științifică pentru toate loturile naționale din RM, oferind consultații și expertiză specializată asociațiilor și federațiilor sportive de profil, ceea ce asigură un climat de profesionalizare și performanță ridicat, inclusiv prin dotarea cu ghiduri, manuale, monografii, compendii didactice și altă literatură de specialitate;

#USEFS este autorul Strategiei de dezvoltare a domeniului culturii fizice și sportului din Republica Moldova, în care au fost sistematizate și conceptualizate toate dimensiunile și direcțiile de dezvoltare strategică a sportului din RM” se menționează în comunicatul postat pe pagina de Facebook.

TV8.md reamintește că luni, 27 iunie, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat despre începerea celui mai important proces de modernizare a universităților și a sistemului de cercetare din Republica Moldova din ultimii ani. Respectiv, din 16 universități publice, 4 din ele vor absorbi 5 universități. Conform comunicatului emis luni, Universității de Stat de Educație Fizică și Sport urmează a fi absorbită de Universitatea de Stat din Moldova.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Topală, despre reorganizarea universităților: „Nu e o decizie, e o intenție”. Ce se va întâmpla cu cadrele didactice

28 iunie 2022, 21:06

Ministerul Educației anunță reorganizarea instituțiilor de învățământ superior

27 iunie 2022, 18:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/METEO/ Ploi în toată țara! Ce temperaturi vor înregistra termometrele în ultima zi de weekend

02 octombrie 2022, ora 09:00
Distribuie:

Pentru duminică, 2 octombrie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează temperaturi de până la +23 de grade Celsius. Pe întreg teritoriul țării se prevăd ploi, iar presiunea atmosferică va fi scăzută.

În timpul zilei, temperaturile maxime vor ajunge la +21 de grade în nordul țării. La sud, mercurul în termometre va urca până la +23 de grade Celsius, iar la centru - până la +22 de grade. 

La noapte, valorile termice ale aerului vor urca până la +14 grade Celsius în sudul țării, iar la nord și centru vom avea temperaturi de până la +12 grade, respectiv +13 grade.

Pe întreg teritoriul țării, vântul va sufla din nord-vest și va avea o viteză de 3-8 metri pe secundă.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram