Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

„Și-ar fi cumpărat bunuri prin persoane interpuse”. Detalii de la PA, după perchezițiile la ex-șeful SIS, Vasile Botnari

30 martie 2022, ora 10:52
Distribuie:

Procuratura Anticorupție anunță rezultatele descinderilor de marți, 29 martie, la fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari. Potrivit procurorilor anticorupție, descinderile, în cauza penală în care Botnari este bănuit de îmbogățire ilicită, au avut loc la patru imobile ale acestuia și într-un automobil. 

Ex-directorul SIS este bănuit că, în perioada anilor 2014-2019, deținând mai multe funcții de demnitate publică, în scopul de a-și ascunde veniturile pe care nu le putea justifica în mod legal, a pus în aplicare un plan infracțional ce consta în procurarea pentru sine a unor bunuri mobile și imobile prin intermediul unor persoane interpuse și înscrierea fictivă a dreptului de proprietate pe numele rudelor sau a persoanelor de încredere. În rezultatul perchezițiilor efectuate, procurorii anticorupție au ridicat mai multe documente, un telefon mobil și un iPod, care urmează a fi examinate și apreciate din punct de vedere al pertinenței, concludentei și utilității lor în raport cu circumstanțele cazului investigat.

Fostul director al SIS a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită. Acesta a dat declarații referitor la circumstanțele cazului, însă nu își recunoaște vinovăția în săvârșirea infracțiunii de care este bănuit.

Vasile Botnari a fost reținut pe un termen de 72 de ore, fiind plasat în izolatorul CNA.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram