Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

Gheorghe Avornic își dă demisia: Îmi declar demisia benevol și nesilit de nimeni

31 ianuarie 2022, ora 13:02
Distribuie:

Gheorghe Avornic, despre care presa a scris că este avocatul ex-liderului PDM Vlad Plahotniuc a anunțat că își dă demisia din funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

„Astăzi, public, 31 ianuarie, îmi declar demisia din funcția de membru al CSP, benevol și nesilit de nimeni. Toată lumea mi-a zis să lupt, aș face-o dacă aș fi singur, dar în spatele meu stau mulți oameni și nu aș vrea să sufere în primul rând toate instituțiile de stat din domeniul educației, unde la cel mai înalt nivel s-a ajuns să fie astfel de amenințări. O să vadă Academia de Știință... Nu vreau să critic pe nimeni, dar nu vreau să sufere oameni din cauza mea... Într-un an mi-am pierdut ambii părinți tot din cauza politicului și a tot ce s-a vehiculat în mass-media, pot să prezint date, dar nu vreau să mă plâng”, a declarat Avornic într-o declarație de presă.

Gheorghe Avornic a fost desemnat de Academia de Științe a Moldovei (AȘM) în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din partea societății civile. Decizia l-a revoltat pe ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care a amintit că legea prevede ca astfel de candidați să aibă o reputație ireproșabilă.

AȘM a anunțat printr-o notă informativă faptul că Avornic a fost desemnat în calitate de membru al CSP în urma interviului desfășurat pe 20 ianuarie 2022 de Comisia pentru organizarea și desfășurarea concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al CSP din rândul societății civile.

„Este o sfidare a intențiilor noastre de reformare a justiției”. Așa a comentat președinta țării, Maia Sandu, decizia Academiei de Științe a Moldovei de a-l desemna pe Gheorghe Avornic, fost avocat al lui Vlad Plahotniuc, în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor din partea societății civile.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram