/DOC/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin a semnat decretele de recunoaştere a "independenţei" regiunilor Herson şi Zaporojie

social

Mitropolia Moldovei, din nou împotriva Marșului Solidarității: „O jignire publică la adresa cultelor religioase”

31 mai 2022, ora 16:55
Distribuie:

După o pauză de doi ani, la Chișinău se va desfășura festivalul „Moldova Pride”, care se va încheia în data de 19 iunie, cu marșul solidarității, organizat de comunitatea LGBT. Mitropolia Moldovei a venit cu o reacție în care își exprimă nemulțumirea, spunând că astfel de manifestații sunt o jignire publică la adresa cultelor religioase și a insistat ca acest marș să nu fie autorizat.

„În ultimii ani, Mitropolia Moldovei a insistat în nenumărate rânduri să nu fie autorizate astfel de marșuri, îndemnând atât autoritățile, cât și membrii, simpatizanții și promotorii comunității LGBT să renunțe la acest proiect, care reprezintă nu doar o jignire publică la adresa cultelor religioase, ci și a societății”, menționează direcția mitropolitană într-un comunicat.

„Conform articolului 8 al Legii privind Întrunirile, autoritățile au tot dreptul să nu permită desfășurarea acestei acțiuni, care atentează direct la moralitatea publică și care încalcă flagrant „libertățile altor persoane”. În același timp, Constituția țării prin Articolul 48 prevede expres că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea lor în drepturi şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, este precizat în comunicat.

Totodat, conform celor scrise, această paradă a minorităților sfidează în mod abuziv şi public valorile majorității societății noastre: „Organizatorii acestei parade și mentorii lor din afara țării ar trebui deja să cunoască realitățile de aici, din experiențele din anii trecuți, întrucât asemenea manifestări provoacă de fiecare dată pericole, violențe, dar și altercații de ambele părți”.

Mitropolia Moldovei îndeamnă autoritățile municipale să sisteze prin orice mijloace promovarea manifestării comportamentelor netradiționale. În acest context, în numele Bisericii Ortodoxe din Moldova și a cetățenilor acestei țări, reprezentanții Mitropoliei au rugat „să fie oprit acest flagel distructiv, care întinează moralicește societatea noastră declarată ortodoxă și care susține valorile familiei”.

Marșul Solidarității urmează să aibă loc în 19 iunie la Chișinău. În acest context, deputații din Adunarea Populară găgăuză au adoptat în data de 26 mai, o nouă rezoluție care vizează minoritățile sexuale. S-a decis să interzică propaganda homosexualității în unitatea teritorial administrativă. 

Potrivit deputaților din Adunarea Populară a Găgăuziei, „promovarea relațiilor netradiționale între oameni este în detrimentul valorilor noastre creștine”, scrie gagauzinfo.

Comunitatea LGBT din Moldova a condamnat prevederile rezoluției Adunării Populare din Găgăuzia, prin care se interzice propaganda homosexualității în unitatea administrativ teritorială.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Un bărbat, descoperit mort în Peștera Surprizelor de la Criuleni. Salvatorii au recuperat cadavrul după o intervenție de 12 ore

30 septembrie 2022, ora 10:10
Distribuie:

Descoperire macabră în raionul Criuleni. Un bărbat de 33 de ani a fost descoperit mort în Peștera Surprizelor. Cadavrul acestuia a fost extras joi dimineață de salvatori. 

Victima ar fi zăcut acolo de mai mult timp. La fața locului au intervenit patru echipaje de salvatori, care au stabilit că persoana decedată se afla la o adâncime de de aproximativ 60 de metri. Pentru că trecerea în peșteră este foarte îngust, misiunea salvatorilor a fost extrem de dificilă și a durat mai bine de 12 ore. 

Circumstanțele și cauza incidentului urmează a fi stabilite de instituțiile de drept. Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 31 situații de risc.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram