/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 851: Un bloc cu cinci etaje din Harkov, lovit de ruși. Bilanțul celor morți

social

/VIDEO/ Cum s-au descurcat fermierii afectați de secetă: Povestea unei mame cu 5 copii, care a vândut vaca pentru lemne

01 aprilie 2023, ora 21:00

Seceta de vara trecută a pus la grea încercare țăranii care au pe lângă casă animale. Nu prea au avut furaje, așa că au fost nevoiți să le procure, la un preț mult mai mare decât anii precedenți. Până la deschiderea sezonului la pășunat sunt circa două luni, iar presiunea financiară nu a dispărut. 

Săptămâna aceasta, peste 20 de familii din comuna Zîrnești, raionul Cahul, și-au suplinit rezervele de furaje datorită unui ajutor oferit de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare. Fiecare familie beneficiară a primit câte 350 de kilograme de nutrețuri. 

Pentru familia Alionei Căpraru, vaca Steluța este singurul venit din care se întrețin 7 persoane. 

„- M-ați prins când îi dădeam mâncare. - Prezentați-ne-o! - Steluța. Sațul casei. Venitul casei și cea care ne ajută să-mi cresc copiii”. 

Femeia, în vârstă de 38 de ani, locuiește într-o casă modestă din satul Paicu, împreună cu mama ei pensionară și cei cinci copii. Cel mai mic are 2 ani și 4 luni, iar cel mai mare are 14 ani. 

„- Sunt divortață, m-am învățat să merg înainte cu ajutorul Domnului. Am și o mamă care mă susține foarte mult. - Copilașii între ei se ajută? - Sunt mici. 4, 6, 8. Am un băiat de 14 ani, deocamdată nu-s probleme. Mă ajută. Eu am crescut la țară, aici m-am născut, aici am rămas. 

Soțul s-a dat după mine, dar a dat de greutăți și s-a îndepărtat. Regretă, dar eu deja nu. Mă descurc singură, este și mama și Dumnezeu. Sunt și oameni cu sufletul mare care mă susțin. Ce-mi cade cu ziua. Dacă azi am de dus cu ziua, mai merg, dar așa ne salvează vaca. Și mama are pensie de o mie și jumătate”.

Laptele și produsele pe care le obține din prelucrarea lui le vinde la piața din Cahul. Iar cu banii câștigați procură cele necesare copiilor și pentru casă. 

„Ne ajută și în casă laptele, dar vând și altora. La Cahul, de aici cu rutiera și hrănim alte familii. Mă ajută. Dacă doriți, vă servesc și pe dvs. cu mare drag. Mă duc cu 2-3 sticle de lapte și câteva kilograme de brânză și smântână, am salvat copiii de la necesități. Cea mică încă mai poartă scutece”, a relatat Aliona Căpraru. 

Toamna trecută, Aliona a renunțat la o vacă. Avea nevoie de bani ca să procure lemne pentru iarnă: „Am fost nevoită să o vând pentru că trebuia să cumpăr niște lemne. Dar am salvat două familii. Eu am luat lemne, iar altă familie s-a făcut cu vacă, sațul casei. Am mai adăugat niște bani”.

La cei șase mii de lei, cât a costat vaca, a mai adăugat încă șapte mii și în acest fel și-a procurat o remorcă plină cu lemne care și acum erau în curte. Deși a rămas doar cu Steluța la casă, femeia oricum a întâmpinat greutăți cu nutrețurile. Din cauza secetei și prețurilor majorate, alimentația bovinei a fost o provocare. 

Pentru că venitul gospodăriei depinde practic în totalitate de laptele și produsele obținute din acesta, familia Căpraru a fost selectată ca să beneficieze de suport sub formă de furaje, alături de alte 25 de familii din comuna Zîrnești. Este vorba de un program de urgență, al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare.

„În cazul dat, noi vorbim de un program de urgență a organizației noastre, care este constituit din trei proiecte. S-a creat programul în contextul problemelor cu care se confruntă fermierii si cei din agricultură, în legătura cu seceta. În cadrul programului, s-a decis că noi vom susține gospodăriile casnice, care cresc animale pe lângă casă și fermierii mici cu semințe și fertilizanți”, a spus adjunctul reprezentantului FAO Moldova, Tudor Robu.

Cele 26 de familii beneficiare au fost invitate în centrul comunei Zîrnești, pentru a-și lua furajele promise. Fiecare familie, indiferent de câte vaci are acasă, s-a ales cu câte 350 de kilograme. În toată învălmășeala, nerăbdător să-și ia nutrețul era și nea Petru, care are acasă două vaci și un măgăruș. 

Chiar dacă a fost un an greu din punct de vedere financiar, nu a renunțat la vite. 

„- Cu ce le-ați hrănit? Am cumpărat. - Dar cred că a fost mai scump... -Da. Totul s-a scumpit. 80 de lei un tiuc. - Mai are sens de ținut bovine la casă? - Este sens”.

Iar nea Gheorghe a venit cu măgarul după furaje. Le-a luat pentru familia fiicei sale: „Un criteriu a fost ca să aibă nu mai mult de 5 vaci, iar una să fie mulgătoare. Nu cuiva care deține mini-fermă. Cred că e un suport foarte bun, pe vreo două luni o să le ajungă, până crește iarba și deja va fi posibil de pășunat”. 

Sătenii spun că din cauza secetei, nu a crescut nimic pe dealuri, iar furajele s-au scumpit, punând presiune pe veniturile lor modeste. Se plâng și că nu au unde duce laptele, dar și prețul mic de tot pentru carnea de vită. 

„- Uscăciune a fost. Nu s-a făcut nimic. Bani cheltuiți, fără rezultate. Am cumpărat de la alții care mai aveau. Dar nici nu am avut lapte cum trebuie. Ne rugăm celui de sus să ploaie. Am vrut să mă duc la lucru, dar au zis că sunt bătrân. Dar nici producția nu avem unde s-o ducem. 

- Aveți atât de mult lapte? - În fiecare trebuie să facem ceva cu lapte. Ar fi bine să fie ca în alte sate, să vină mașina la poartă. Nu ai multă muncă. Dar așa, fă smântână, fă brânza. Și nici carnea nu avem unde s-o ducem. E tare ieftină. 18 lei kilogramul de carne, asta e normal? Unde să mă duc să lucrez dacă eu sunt la pensie? Primesc pensie, pe unde este, pe unde nu este. Pământul l-am dat în arendă, cereale ne dau, dar nu ajunge. Dacă o să dăm cu economie... - Ele dacă nu mănâncă, nu tac”. 

„Problema a fost că a fost secetă, nu s-a făcut roadă. Lucernă nu a fost. Oamenii nu au avut cu ce întreține, unii au vândut vaca. - Au venit la primărie după ajutor? - Nu au venit că primăria nu are cu ce să ajute”. 

Discuțiile dintre autoritățile statului și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură au început în urmă cu doi ani, în contextul crizei energetice. Pe parcurs însă prioritățile au fost ajustate, în funcție de noile provocări ce au urmat.

„Noi am început întâi cu partea de criza energetică, în 2021, toamna. Apoi a trecut la partea de război. În final am ajuns pe partea de secetă. Noi am discutat cu FAO, în primul rând. FAO a identificat circa 500 de mii de dolari, ceea ce era insuficient. Plus că trebuia să fie acordați pentru mentenanță, cineva trebuie să identifice teritoriul... Apoi, noi am gestionat situația respectivă împreună cu FAO, ne-am întrunit de nenumărate ori. S-a ajuns la aceste furaje”, a spus secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii, Vasile Șarban.

„Gestionăm un buget de aproximativ 2 mil. de dolari. Pentru furaje - 500 de mii de dolari, în restul cazurilor vorbim de achiziționare de fertilizanți și semințe, dar și un program de susținere tehnică pentru fermieri. 70 la sută din laptele produs în Republica Moldova este produs în gospodăriile casnice. De aceea, nu puteam altfel decât să le susținem pe ele. Ne bucurăm că am avut un impact în păstrarea numărului de vaci și majorarea cantității de lapte”, a precizat adjunctul reprezentantului FAO Moldova, Tudor Robu.

Din cauza sărăciei, a emigrării și a depopulării satelor, bovinele sunt tot mai rar întâlnite prin gospodăriile sătenilor.

„Multă lume a plecat peste hotare, e greu de întreținut animalele. Erau două, trei sute de vaci prin sat, acum sunt puține. - Erau cirezi? - Da, câteva. Acum niciuna, fiecare paște și hrănește cum apucă. - De asta și dispare brânza din plăcinte. - Da, da, și mâncăm cine știe ce”. 

Aproape 2.000 de familii din satele din Republica Moldova primesc furaje în cadrul acestei asistențe de urgență. Distribuirea celor circa 650 de tone de furaje a început pe 1 martie în raionul Basarabeasca, a continuat în raionul Căuşeni şi în raionul Cahul. 

Un reportaj de Veronica Gherbovețchii 

Imagine și montaj de Vlad Glinjan 

/VIDEO/ Cum să te protejezi de câinii agresivi: Recomandările experților în comportament canin când animalele sunt violente
/VIDEO/ Soarta leoaicei de la Tudora. Stăpânul nu vrea s-o dea autorităților: „La ZOO, stă ca-n închisoare, poate să moară”
/FOTO/ Animale de temut, de fapt prieteni. Ministerul Mediului are o nouă strategie de comunicare: De unde s-a inspirat
/FOTO/ Animale de temut, de fapt prieteni. Ministerul Mediului are o nouă strategie de comunicare: De unde s-a inspirat
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Provocări cu iz FSB-ist pe axa Paris-Chișinău, cu implicarea cetățenilor moldoveni
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Provocări cu iz FSB-ist pe axa Paris-Chișinău, cu implicarea cetățenilor moldoveni
Un tânăr a căzut în gol 30 de metri, după ce a alunecat de pe o stâncă, la Mănăstirea Saharna
Un tânăr a căzut în gol 30 de metri, după ce a alunecat de pe o stâncă, la Mănăstirea Saharna
/VIDEO/ Cu lacrimi și dor de casă. Povestea unei foste învățătoare din Orhei, care a lucrat peste 20 de ani badantă în Italia
/VIDEO/ Cu lacrimi și dor de casă. Povestea unei foste învățătoare din Orhei, care a lucrat peste 20 de ani badantă în Italia
Tragedie în parcul Valea Trandafirilor din Capitală. Un bărbat a murit, după ce s-a înecat în lac
Tragedie în parcul Valea Trandafirilor din Capitală. Un bărbat a murit, după ce s-a înecat în lac

Un tânăr a căzut în gol 30 de metri, după ce a alunecat de pe o stâncă, la Mănăstirea Saharna

missing
23 iunie 2024, ora 22:34

Un bărbat de 26 de ani a căzut de pe o stâncă, la Mănăstirea Saharna din raionul Rezina. Acesta a alunecat din neatenție în timp ce cobora.

Potrivit Poliție, tânărul se îndrepta spre ieșire, din neatenție a lunecat și a căzut în gol, de la o înălțime de aproximativ 30 metri.  

Acesta a fost preluat de un echipaj medical și transportat la Spitalul Raional Rezina, pentru acordarea ajutorului medical.

În prezent, se întreprind măsuri pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cazului dat.

Guguță a rămas orfan. Celebrul Spiridon Vangheli a decedat la onorabilă vârsta de 92 de ani. / Fosta șefă a asistenței sociale din Bălți a fost reținută. Aceasta este acuzată că a luat cinci mii de euro mită ca să nu intervină în planul de deposedare de apartamente a doi bătrâni singuratici. /Mașinile fugarului Ilan Șor au fost scoase la licitație în efortul de a recupera prejudiciile aduse de frauda bancară. Cât costă acestea?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apa din Nistru poate fi contaminată, în urma unei scurgeri de reziduri în regiunea transnistreană. Ministerul Mediului de la Chișinău ne recomandă să evităm scăldatul în aval de orașul Tighina, până vor fi gata rezultele unei analize prelevate de Agenția de Mediu. / La un an după lansare, compania finaciară Revolut pleacă din Republica Moldova. Clienții au fost anunțați că din 20 iulie nu vor mai putea face operațiuni prin aplicație. /România a decis a decis donarea unui sistem de apărare aeriană Patriot către Ucraina. Anunțul vine în ziua în care și președintele Iohannis a declarat că se retrage din cursa pentru șefia NATO, în favoarea candidatului olandez.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
O șefă de secție de la asistența socială din Bălți a fost reținută de ofițerii anticorupție. Aceasta și câțiva dintre colegii ei sunt suspectați că a lăsat fără apartamente doi pensionari singuratici. / Deși a fost finalizat, drumul Leova-Bumbăta nu poate fi dat în exploatare. Primarul de la Leova refuză recepția atât timp cât Procuratura Anticorupție investighează cine și cât a furat din acest proiect de infrastructură. / O competiție din Rusia a certat Guvernul de la Chișinău cu mai multe federații sportive din țară. Ministerul Educației amenință că va tăia finanțările celor care au trimis sportivi la Kazan, calificând participarea noastră la competiție drept act de încurajare a agresorului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Italia s-a angajat să sprijine Republica Moldova în parcursul său european, dar și în domeniul cultural. Două acorduri în acest sens au fost semnate, astăzi, la întâlnirea oficială a șefei statului Maia Sandu și omologul său italian, Sergio Mattarella. /Mai mulți bani pentru petroliști. Autoritățile le-au dat voie companiilor petroliere să încaseze cu 11 bani mai mult din vânzarea fiecărui litru de motorină sau benzină. / Liderii Uniunii Europene au încheiat luni discuțiile privind posturile de conducere ale blocului comunitar pentru următorii cinci ani fără a ajunge la un acord, urmând să ia o decizie la summitul de săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Primarul de la Boldurești, acuzat că a accidentat mortal un copil de 14 ani a compărut în fața judecătorilor la prima lui ședință de judecată. Acesta pledează nevinovat și refuză să facă declarații de presă. / Banca Mondială oferă Republicii Moldova 40 de milioane de dolari. Banii sunt destinați pentru sprijinul refugiaților ucraineni, familiilor care îi susțin, dar și dezvoltarea economiei țării. /Exploatați de cea care trebuia să îi apere. O polițistă din Edineț a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic de copii și de ființe umane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Zi fierbinte la Parlament. Deputații lui Ilan Șor s-au îmbrânzit cu agenții de pază, iar aproape 30 dintre activiștii de la un protest organizat de ei au ajuns la poliție. /O cursă charter plătită de Șor să aducă acasă moldoveni adunați la un eveniment politic la Moscova, a fost deviată spre București. Avionul a mobilizat forțele de ordine și personalul de pe aeroportul Otopeni, după o alertă cu bombă. / Ploaia puternică din această după-amiază a transformat unele străzi din capitală în râuri. A fost afectată și circulația transportului public. Îngropate în noroi după ploaia de aseară au fost și peste 30 de drumuri naționale.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a deschis un dosar penal în cazul fostul șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei. / Evaziune fiscală de aproape 20 de milioane de lei. Este vizată o rețea de restaurante din țară. Aceștia evitau să dea bonul fiscal clienților, iar banii în numerar nu îi reflectau în evidența contabilă. / Peste zece localități din raionul Orhei, Cahul și Ceadâr Lunga sunt și astăzi parțial în beznă, după ploaia și furtuna puternică de acum aproape două zile. Între timp, meteorologii au emis un nou Cod galben de instabilitate atmosferică.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtuna și ploaia puternică de aseară a făcut două victime. O copilă de 13 ani, dar și regizorul Arcadie Spoială au murit striviți de copaci. Zeci de localități din țară rămân în beznă și la această oră. În capitală a fost anunțată situație de forță majoră. /Gheorghe Cotorobai, învinuit de răpirea și uciderea cu deosebită cruzime a tânărei din Orhei, însărcinată, s-a mai ales cu un capăt de acuzare. Acesta este învinuit de viol. Procurorii au cerut astăzi prelungirea mandatului de arest cu încă 30 de zile. /Politicieni moldoveni au sărbătorit, astăzi, ziua Rusiei chiar în centrul Chișinăului. Deputații, asociați cu fugarul Ilan Șor, dar și fostul premier Vasile Tarlev au onorat invitația ambasadei Rusiei de a participa la recepția organizată cu ocazia sărbătorii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Ploile puternice au făcut prăpăd în mai multe raioane din țară. Sute de hectare de floarea de soarelui, viță de vie, porumb și grâu au fost distruse. /Încă o persoană a fost arestată în dosarul INTERPOL. Aceasta va sta după gratii 30 de zile, dar procurorii nu spun despre cine este vorba. /După câteva tergiversări a finalizării lucrărilor de pe strada Mihai Viteazul, primăria anunță o soluție de alternativă pentru ambuteiajele imense din zonă- un nou traseu care să ocolească zona șantierului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Partidele europene de centru-dreapta şi de extremă-dreapta au obținut cel mai mare număr de locuri la alegerile de duminică. Conservatorii din Partidul Popular European își păstrează primul loc în Parlamentul European. / Tatăl care și-ar fi violat fiica vitregă de 11 ani, care ulterior a rămas însărcinată și a născut, va ajunge pe banca acuzaților. Dosarul penal pe numele acestuia a fost transmis în instanța de judecată. / Apă-Canal Chișinău cere scumpirea apei. Tariful propus pentru apă și canalizare este cu 6 lei mai mare decât cel actual.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
lan Șor și politicienii afiliați lui au fost incluși în categoria „organizațiilor și persoanelor periculoase” de compania care deține rețeau Faceebok și Instagram. Șor amenință Meta cu judecata. / Fostul deputat moldovean, Vadim Vacarciuc, a fost arestat în SUA. Acesta este acuzat de utilizarea neautorizată a documentelor. / Anchetă internă la Ministerul Culturii, după ce unii membri ai ansamblului Joc au dansat la un eveniment organizat la Sankt Petersburg, la care a participat și fugarul Ilan Șor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șeful biroului Interpol Moldova a fost băgat după gratii pentru 30 de zile. Viorel Țentiu este acuzat că face parte dintr-o grupare ce a asigurat refugiu în Republica Moldova pentru persoane influente date în căutare de Interpol. / Generalul acuzat că a spionat pentru ruși a ajuns și în vizorul justiției. Procuratura Generală anunță că-l investighează pe fostul șef al Marelui Stat Major, Igor Gorgan, iar președintele Parlamentului cere procurorilor să facă publice mai multe detalii. / De astăzi moldovenii pot purta toate actele în telefon. Statul a lansat aplicația numită EVO, obligând și instituțiile să recunoască autenticitatea documentelor digitale. Câte acte încap într-un smartphone?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Scandal uriaș de spionaj în Armată. Fostul şef al Statului Major al R. Moldova, Igor Gorgan, ar fi informator al spionajul militar rusesc. Sunt datele unei investigații The Insider. Președinția a condamnat actul de trădare. / Au apărut mai multe nume în dosarul schemei de corupție privind manipularea datelor INTERPOL. Printre bănuiți ar fi șeful biroului Interpol din Moldova,șeful Inspectoratului pentru Migrație, un fost viceministru al Justiției și un avocat. Informațiile nu au fost confirmate de autorități. / În India au avut loc cele mai masive alegeri din lume. Au fost 44 de zile de vot, iar la urne au fost chemaţi aproape un miliard de alegători.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Milioane de dolari pentru a ajuta persoane date în căutare de Interpol să obțină azil sau statut de refugiat în Republica Moldova. Procuratura Anticorupție anunță că au fost reținuți patru funcționari de la noi. / Percheziții într-un dosar de corupție la oficiile Serviciului Fiscal din Bălți și raioanele Florești, Fălești, Soroca și Șoldăneși. Oamenii legii au ridicat un milion 500 de mii de lei. / A început sesiunea de Bacalaureat. Primii au intrat în febra examenelor absolvenții de lidceu din școlile alolingve.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Noi percheziții la partidele afiliate lui Ilan Șor. Procurorii au mai ridicat trei milioane de lei de la oamenii din anturajul oligarhului fugar și spun că acesta a pus în aplicare o nouă schemă ilegală de a aduce bani în Republica Moldova. / Ședință de judecată cu proteste și o alertă cu bombă. S-a întâmplat la Judecătoria Centru, cu sediul Buiucani, unde a avut loc o nouă şedinţă în dosarul bașcanei Găgăuziei. Organizatorii dau vina pe poliție pentru alerta cu bombă. / Președintele ucrainean acuză China că ajută Federația Rusă să compromită Summitul de pace privind Ucraina. Evenimentul este programat pentru jumătatea acestei luni, în Elveția.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Președinta, Maia Sandu și premierul Dorin Recean vor fi audiați în calitate de martori în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Cum a reacționat Președinția? Un polițist a fost făcut colonel după ce a refuzat mită de 20 de mii de dolari. Operațiunea CNA s-a soldat cu reținerea unei femei de afaceri din Ucraina. Germania mai oferă 14 blindate ”Pirahna” Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării de la Berlin după ce omologul său de la Chișinău i-a arătat dorările armatei naționale.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
CSP a ales un procuror general. Câștigătorul concursului este Ion Munteanu. Acesta urmează să fie numit în funcție de șefa statului. /Râuri pe mai multe străzi din capitală după ploile torențiale. Șoferii surprinși de șuvoaie au trecut prin momente de calvar. Între timp, meteorologii au prelungit codul galben de vreme rea. /Dezinformarea publică ar putea fi tratată drept trădare de patrie! Legea propusă de PAS este criticată dur de opoziție, care spune că e un instrument de luptă cu politicienii și presa incomodă.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, este la Chișinău. Acesta a anunțat că Statele Unite ne acordă 50 de milioane de dolari pentru curățarea justiției, lupta cu dezinformarea și alegeri libere. Sosirea oficialului a fost marcată de proteste. / O nouă licitație pentru închirierea spațiilor comerciale de la aeroport. Autoritățile au schimbat regulile concursului. / Vom avea mai mulți militari de carieră. Guvernul a aprobat fondarea Colegiului Militar. Noua instituție se deschide la 1 septembrie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă un judecător, achitat în dosarul Laundromat, așteaptă despăgubiri de 300 de mii de lei de la stat. Este vorba despre magistratul Mihail Moraru, care a solicitat 1 milion 250 de mii de lei cu titlu de prejudiciu moral. / Guvernul a anunțat cifrele programului guvernamental Prima casă Plus. Acesta va fi accesibil din luna iulie și va putea fi accesat de mai multe categorii de persoane. / A fost lansată platforma de înregistrare prealabilă pentru persoanele care vor vota peste hotare. Cum funcționează aceasta?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Doctoriță din Chișinău condamnată pentru malpraxis. Aceasta a fost găsită vinovată de tratarea superficială a situației medicale a unei gravide, care s-a soldat, în consecință, cu traumarea nou-născutului. / Probleme cu legea și pentru doi medici de la Orhei. Sunt suspectați că eliberau certificate medicale contra unor sume de până la 1 mie 500 de lei și au fost astăzi percheziționați de ofițerii CNA. / Mașinile electrice vor avea plăcuțe verzi cu numere de înmatriculare. Cât costă schimbarea acestora?

/EXCLUSIV/ „Nu arăt doar părți lustruite ale vieții mele”: Pasha Parfeni dezvăluie ce stă în spatele piesei „Vecinii”
/EXCLUSIV/ „Nu arăt doar părți lustruite ale vieții mele”: Pasha Parfeni dezvăluie ce stă în spatele piesei „Vecinii”
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Provocări cu iz FSB-ist pe axa Paris-Chișinău, cu implicarea cetățenilor moldoveni
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Provocări cu iz FSB-ist pe axa Paris-Chișinău, cu implicarea cetățenilor moldoveni
/VIDEO/ Podoliak, despre riscul închiderii granițelor cu Moldova: „Nu cred că este posibil un scenariu negativ”
/VIDEO/ Podoliak, despre riscul închiderii granițelor cu Moldova: „Nu cred că este posibil un scenariu negativ”
Atenție! Vor răsuna peste 200 de sirene concomitent. Cât va dura semnalul sonor și de ce
Atenție! Vor răsuna peste 200 de sirene concomitent. Cât va dura semnalul sonor și de ce
/VIDEO/ Dublu ghinion: Ambulanță cu victimele unui accident, izbită de un automobil. Sunt doi răniți și un mort
/VIDEO/ Dublu ghinion: Ambulanță cu victimele unui accident, izbită de un automobil. Sunt doi răniți și un mort

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram