Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1084: Alertă în Polonia și condițiile lui Putin. Prețul cerut de Trump: „Ucraina ar putea deveni rusească”

/VIDEO/ Banii obținuți din vânzarea acțiunilor lui Platon la Moldindconbak vor trece în contul statului. Decizia instanței

missing
12 ianuarie 2023, ora 16:23

Banii obținuți din vânzarea acțiunilor deținute de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon la Moldindconbank vor trece în contul statului. Este vorba despre cele 764 milioane de lei, achitate de grupul bulgar Doverie, care a cumpărat la începutul anului 2019 un pachet 63,89% de acțiuni Moldindconbank, vândute la bursă de Guvern. 

Pachetul de acțiuni la Moldindconbank, împreună cu alte active ale lui Platon, au ajuns sub sechestru în dosarul fraudei bancare. Ulterior, statul le-a cumpărat cu 760 de milioane de lei, pentru a salva banca de la faliment, după care le-a revândut investitorului bulgar. 

Banii sunt păstrați până astăzi, sub sechestru, într-un cont bancar deschis la Moldindconbak. Joi, 12 ianuarie, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a admis demersul Procuraturii Anticorupție în cauza Veaceslav Platon, acuzat de spălarea de bani și a decis ca 268 054 638,19 lei, obținuți din înstrăinarea celor 63,89% din acțiunile băncii, să fie transferați în contul trezorerial al Centrului Național Anticorupție.

„Se admite demersul procurorilor cu privire la autorizarea transferului mijloacelor financiare sechestrate prin încheierea Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana, din 14 februarie 2019, se autorizează transferul în contul trezorerial al Centrului Național Anticorupție a mijloacelor obținute din înstrăinarea a 63,89% din acțiunile deținute de către Platon Veaceslav, plasate pe contul bancar deschis la instituția financiară Banca Moldinconbank, puse sub sechestru prin încheierea Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana, din 14 februarie 2019”, a dispus instanța.

„Necesitatea transferării banilor în custodia statului (ARBI) este pentru a asigura păstrarea acestora în condiții de siguranță, gestionarea eficientă și conservarea valorii acestora precum și evitarea costurilor suplimentare pentru administrare, acest mecanism sporind capacitatea de recuperare efectiv a bunurilor infracționale”, menționează reprezentanții Procuraturii Anticorupție. 

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel în decurs de 15 zile.

TV8.md precizează Veaceslav Platon a fost sub acuzare, în dosarul „Laundromat”.

„Laundromat”, o amplă schemă de spălare de bani a fost dezvoltată în anii 2012-2014. Mai mulți politicieni ruși și organizații criminale ar fi transferat 22 de miliarde de euro unor companii off-shore. Procesul era legalizat de judecători din Republica Moldova, iar banii erau transferați în străinătate prin intermediul băncilor moldovenești.

În cadrul cercetărilor autorităților ruse, s-a stabilit că, în perioada anilor 2013 – 2014, proprietarul băncii moldovenești SA Moldindconbank, Veaceslav Platon, împreună cu fostul președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, precum și Alexander Korkin, un individ cu legături corupte și comerciale în sectorul bancar, au dezvoltat un mecanism pentru retragerea fondurilor clienților din sistemul financiar al Federației Ruse.

Pentru a-și pune în aplicare planul, cei trei au atras un politician moldovean, cetățean al Federației Ruse, Renato Usatîi, care avea resurse financiare și un background politic în Republica Moldova, pe actualii proprietari ai unor bănci rusești, Oleg Vlasov, Alexander Grigoriev și Oleg Kuzmin, care și-au oferit instituțiile lor de credit în calitate de instrument pentru comiterea infracțiunii, pe șefii băncilor de trezorerie Rinat Yusupov și Viner Sharipov, precum și avocații Alexei Sobolev și Lev Pakhomo.

Pentru a elucida circumstanțele acestei scheme de spălare de bani, a fost constituită o comisie parlamentară de anchetă, care a activat 165 de zile și care în vara anului trecut a elaborat un raport, potrivit căruia, banii din „Laundromat” nu au avut doar caracter tranzitoriu pe teritoriul Republicii Moldova, iar folosirea banilor în țară a produs impact pe plan național.

În martie anul trecut, Elena Platon, sora controversatului om de afaceri, a fost condamnată la 10 ani de închisoare de o instanță de la Moscova, fiind găsită vinovată de spălarea a 126 de miliarde de ruble în dosarul Laundromatului rusesc.

Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova în vara anului curent. Asta, după ce a fost  declarat nevinovat în dosarul privind frauda bancară și în baza căruia fusese condamnat la 18 ani de închisoare. Decizia definitivă a fost pronunțată pe 14 iunie curent. Recent, Platon a fost citat de către procurorii anticorupție, în vederea înaintării acuzării într-un alt dosar penal în care figurează acesta. 

Veaceslav Platon mai este învinuit că în perioada anilor 2011 – 2015 ar fi intrat în posesia a 43,11 % din acțiunile băncii comerciale „Moldova – Agroindbank”, prin atac raider.

/VIDEO INVESTIGAȚIE/ Platon, istoria unui Raider: 20 de dosare penale și prejudicii de sute de milioane
Dosarul „Laundromat”: Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a fost pus sub acuzare
Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, pus sub învinuire în dosarul „Laundromat”

Businessmanul prin care Rusia intenționa să asigure regiunea transnistreană cu gaz a fost implicat și în trecut în afaceri controversate cu iz rusesc. Cutia Neagră PLUS a descoperit în spatele omului de afaceri o întreagă rețea de companii din Moldova, România, Ucraina și Bulgaria. Mai mult, Arcadie Vicol a fost învinuit recent și de investiții dubioase în România.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, invitata emisiunii Cutia Neagră PLUS: „Conducerea țării mi-a cerut să plec. Politicienii nu au dreptul constituțional și nici moral să-mi ceară mie demisia”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Reforma justiției prinde noi turații. Mănușile albe au fost aruncate Veronicăi Drăgălin?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.

TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Omul din spatele „gazului rusesc”. Legătura lui Vicol cu exportul camuflat de cărbune din Donbas
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Omul din spatele „gazului rusesc”. Legătura lui Vicol cu exportul camuflat de cărbune din Donbas
/VIDEO/ „Schemă obscură fără explicații suplimentare”: Val de critici după acordul privind gazul, încheiat de Chișinău și Tiraspol
/VIDEO/ „Schemă obscură fără explicații suplimentare”: Val de critici după acordul privind gazul, încheiat de Chișinău și Tiraspol
/VIDEO/ Verde-n ochi: Suspendarea suportului USAID și euforia trubadurilor pro-ruși de la Chișinău
/VIDEO/ Verde-n ochi: Suspendarea suportului USAID și euforia trubadurilor pro-ruși de la Chișinău
/VIDEO/ „I-a verificat tensiunea”: Primele declarații ale avocatului anesteziologului de la „Dr. Serebrova” și ce spune procurorul
/VIDEO/ „I-a verificat tensiunea”: Primele declarații ale avocatului anesteziologului de la „Dr. Serebrova” și ce spune procurorul

/VIDEO/ Scandal în jurul construcției pe terenul „Gaudeamus”: Ministerul Culturii dă în judecată Primăria Chișinău

missing
11 februarie 2025, ora 13:13

Ministerul Culturii acuză Primăria Chișinău că a emis o autorizație ilegală pentru construcția unui complex de 15 etaje în locul fostului cinematograf „Gaudeamus”. Instituția subliniază că proiectul se află într-o zonă protejată și necesită avizul ministerului, care nu a fost solicitat. Prin urmare, autoritatea centrală va cere în instanță anularea autorizației.

Potrivit Ministerului Culturii, terenul pe care urmează să fie ridicată clădirea se află în zona de protecție a mai multor obiective de patrimoniu, printre care:

  • Nucleul istoric al Chișinăului;
  • Stela cu basorelief „Pan Halippa”, un monument de for public cu valoare istorică;
  • Compoziția sculpturală „Luptătorilor pentru Puterea Sovietică”.

Conform legislației, orice construcție în această zonă necesită avizul Ministerului Culturii.

„Compania și dezvoltatorii proiectului, care au obținut autorizația de construcție de la Primăria municipiului Chișinău, nu au solicitat și, efectiv, nu au obținut avizul necesar din partea Ministerului Culturii pentru proiectul respectiv, așa cum prevede în mod expres legislația în vigoare. Prin urmare, arhitecții, verificatorii și reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău au încălcat legislația națională care reglementează procesul de proiectare și emitere a autorizațiilor de construcție”, se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii.

Instituția mai precizează că fostul dezvoltator, S.C. Inamstro S.R.L., a cerut aviz în 2020, dar a fost refuzat. Iar în 2025, Primăria a emis o nouă autorizație pentru un alt investitor, fără consultarea Ministerului Culturii.

Prin urmare, Ministerul Culturii și Agenția de Inspectare a Monumentelor vor solicita instanței anularea autorizației de construcție emisă ilegal pentru edificarea unei clădiri cu 15 etaje în apropierea monumentelor de for public și a Cimitirului central din Chișinău. De asemenea, Ministerul Culturii va întreprinde acțiuni pentru tragerea la răspundere a specialiștilor care au elaborat proiectul, precum și a angajaților Primăriei care au emis autorizația ilegală.

„Orice intervenție în această zonă, fie reconstrucție, fie construcție nouă, trebuie să respecte prevederile legislației în vigoare”, a punctat Ministerul.

Am cerut o reacție de la Primăria Chișinău, dar nu am primit un răspuns deocamdată.

TV8.md amintește că Primăria Chișinău a eliberat pe 4 februarie 2025 autorizația de construire a unui complex multifuncțional de 15 etaje în locul fostului cinematograf „Gaudeamus” din Capitală. Noul dezvoltator, compania Sky House, a declarat pentru TV8 că se preconizează construcția unui centru de business modern, cu parcare subterană pentru fiecare dintre oficii, contribuind la decongestionarea traficului din centrul orașului. Pe strada Vasile Alecsandri a început deja amenajarea șantierului.

Zilele trecute, consilierul municipal Victor Chironda a criticat autorizația emisă de municipalitate. Într-o postare pe Facebook, fostul viceprimar de Chișinău menționează că ridicarea unei construcții atât de înalte depășește prevederile urbanistice și va pune presiune pe infrastructura rutieră și socială din zonă.

Viceprimarul Ilie Ceban a dat asigurări că în zonă nu vom avea blocuri locative. Totuși, acesta a răspuns evaziv, întrebat dacă o clădire cu 15 etaje corespunde planului urbanistic zonal:

„- Pentru această zonă e ok să fie ridicată clădire cu 15 nivele conform planului urbanistic zonal? - Zona respectivă prevede și se încadrează în limitele normelor pentru zona dată”.

Lucrările de demolare a fostului cinematograf Gaudeamus au început în luna iunie 2018. La scurt timp, viceprimarul de atunci, Nistor Grozavu, a semnat o dispoziție prin care a sistat lucrările. Instanța a decis însă că demolarea se făcea în baza unei autorizații emise legal. Era exact după alegerile locale, astfel că primarul ales de atunci, Andrei Năstase, a mers acolo și le-a cerut muncitorilor să se oprească. 

Ulterior, în 2020 demolarea s-a reluat, iar consilierii municipali din CMC au anulat decizia prin care destinația pământului pe care se află Gaudeamus a fost schimbată în zonă rezidențială cu densitate medie, fiind posibilă și construcția unui bloc locativ. 

/VIDEO/ Demolarea „Gaudeamus”, reluată după 7 ani de pauză: Ce cred locuitorii Capitalei
/VIDEO/ Complex multifuncțional de 15 etaje în locul cinematografului Gaudeamus? Chironda: „Construcția e ilegală”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Republica Moldova – „CRIZĂ FĂRĂ SFÂRȘIT” /De ce justiția nu se „tratează” de criza în care s-a pomenit de ani buni? /Cine este vinovat de faptul că REFORMA nu mai vede lumina din capătul tunelului? /Cu ce se va încheia epopeea procuraturilor? /Dintr-o criză – în alta: Care este planul autorităților pentru depășirea problemelor din energetică? Ce să facă oamenii până guvernarea va veni cu soluții? Analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Criza energetică se adâncește. Are soluții Chișinăul pentru cele mai proaste scenarii de evoluție a lucrurilor în stânga Nistrului, dar și cum asigură necesarul de energie pentru malul drept, dacă Transnistria rămâne pe întuneric, iar curentul electric ajunge la noi tot prin regiunea necontrolată? Analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață, împreună cu invitații: Dorian Istratii, deputat PAS; Grigore Novac, deputat BCS; Sergiu Tofilat, vicepreședinte Partidul Schimbării.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Criza energetică sau criza deciziilor politice? /Cine trebuie să-și asume prețul independenței? /Empatie, tactică, strategii – cu ce ne alegem din criza regiunii transnistrene?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Care au fost evenimentele politice care au marcat anul 2024, dar și ce scenarii ne așteaptă în 2025 - aflăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. /Invitați: /Lilian Carp, deputat PAS /Adrian Albu, deputat BCS /Nicolae Negru, analist politic
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul ministru al Energiei, Victor Parlicov vine astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. /Continuăm discuțiile despre criza energetică și nu doar. /Întrebările voastre către fostul ministru - le puteți lăsa în comentarii. /Compensații la energie, motiv de nemulțumiri. Facem claritate împreună cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Stare de urgență în energetică? Dorin Recean l-a demis pe Victor Parlicov și a cerut demisia lui Sergiu Tofilat și Victor Bânzari. /Ce urmează? Ce va schimba plecarea acestora? /Răspunsul la aceste întrebări și nu doar - aflăm la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
INTERVIU EXCLUSIV cu Elena Lasconi, candidata USR la funcția de președintă a României. /Ce ofertă electorală are pentru românii din Republica Moldova aflați la „Cutia Neagră” cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Remanierile mult așteptate s-au produs. Cine sunt miniștrii care s-au opus demisiei? Cât de potriviți sunt noii membri ai Guvernului? Cum asigurăm securitatea și reformarea justiției până la capăt? Premierul Dorin Recean este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Se clatină mai multe fotolii din Guvernul Recean. Cine sunt următorii membri care vor părăsi funcțiile - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. /Invitați: /Radu Marian, deputat PAS /Adrian Albu, deputat BCS /Dinu Plîngău, președinte PPPDA
Cutia Neagră
Cutia Neagră
VETTINGUL este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. /Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? /Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? /Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? /Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem – discutăm la Cutia Neagră PLUS. /Invitați: Andrei Bivol, vicepreședintele Comisiei Vetting; Dumitru Racoviță, judecător.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mažeiks, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile campaniei prezidențiale. /Informații compromițătoare, voturi cumpărate și dezbateri evitate - despre toate astea și nu doar - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Poliția anunță despre 39 DE MILIOANE DE DOLARI folosiți pentru influențarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, dar și a referendumului din 20 octombrie. /Ce așteptări sunt pentru turul doi? Cât de legitime pot fi considerate aceste alegeri - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață, împreună cu: /Vasile Grădinaru, deputat PAS /Ștefan Gligor, președinte Partidul Schimbării /Alexandru Tănase, ex-președinte al Curții Constituționale.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Care sunt prognozele referendumului de duminică? Este sau nu umbrit acesta de alegerile prezidențiale? Care este miza, dar și scenariile ce ar putea avea loc după vot – analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Nicu Popescu, președintele Asociației Cetățeni pentru Europa /Iulian Groza, președinte IPRE.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
De unde vin milioanele pentru destabilizări și cine își va asuma consecințele? De ce unor politicieni le este frică de integrarea în Uniunea Europeană? /Vom mai avea surprize până la alegeri? Cine ar putea fi exclus din cursa prezidențială? Cine sunt candidații care au ajuns în vizorul poliției și procurorilor?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.

TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Omul din spatele „gazului rusesc”. Legătura lui Vicol cu exportul camuflat de cărbune din Donbas
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Omul din spatele „gazului rusesc”. Legătura lui Vicol cu exportul camuflat de cărbune din Donbas
Fetița de 12 ani, dispărută la Șoldănești, a fost găsită! Ce spune poliția
Fetița de 12 ani, dispărută la Șoldănești, a fost găsită! Ce spune poliția
/VIDEO/ Verde-n ochi: Suspendarea suportului USAID și euforia trubadurilor pro-ruși de la Chișinău
/VIDEO/ Verde-n ochi: Suspendarea suportului USAID și euforia trubadurilor pro-ruși de la Chișinău
Bebelușul care a murit la Spitalul „Gheorghe Paladi” nu s-ar fi înecat cu lapte: Prima reacție a medicilor
Bebelușul care a murit la Spitalul „Gheorghe Paladi” nu s-ar fi înecat cu lapte: Prima reacție a medicilor

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.