Război în Ucraina, ziua 588: Planul lui Putin, risc pentru Moldova și fundul sacului! Care ar fi prețul aderării la UE

Cine sunt candidații la prezidențialele din SUA: De la Donald Trump și Ron DeSantis la Joe Biden și Robert Kennedy

02 iunie 2023, ora 13:56

Fostul vicepreședinte Mike Pence și fostul guvernator de New Jersey Chris Christie intenționează să anunțe săptămâna viitoare că vor candida la alegerile prezidențiale, alăturându-se fostului președinte Donald Trump pe o listă tot mai mare de republicani care vor să îl înlocuiască pe președintele democrat Joe Biden, scrie Hotnews.

Iată o listă a candidaților pentru 2024 atât din partea Partidului Democrat, cât și din partea Partidului Republican, realizată de agenția Reuters.

Donald Trump

Trump, în vârstă de 76 de ani, și-a anunțat lansarea campaniei electorale în noiembrie anul trecut, în timp ce se confrunta cu unele dintre cele mai puternice critici de până acum din interiorul Partidului Republican din cauza sprijinului său pentru candidații de extremă dreapta care au fost învinși în alegerile de la mijlocul mandatului.

La fel ca Biden, el rămâne nepopular în rândul unor mari părți ale electoratului.

Dar el și-a păstrat o influență fermă asupra bazei sale electorale și și-a consolidat poziția în sondaje după ce a fost pus sub acuzare de procurorii din New York în legătură cu banii pe care i-ar fi plătit pentru a cumpăra tăcerea unei vedete porno.

Trump este favorit în cursa republicană.

Ron DeSantis

După lansarea plină de erori a campaniei sale pe Twitter, DeSantis a trecut la o poziționare și mai la dreapta lui Trump pe o serie de probleme cheie.

DeSantis, în vârstă de 44 de ani, care se situează pe locul al doilea după Trump în majoritatea sondajelor, a semnat deja proiecte de lege care impun noi restricții privind avortul și care relaxează și mai mult legislația privind armele de foc, poziții care l-ar putea ajuta în alegerile primare republicane, dar care probabil l-ar afecta în rândul alegătorilor independenți și mai moderați în alegerile generale.

Bătălia sa cu compania Walt Disney în legătură cu parcul tematic al acesteia din Florida i-a neliniștit pe unii donatori, la fel ca și mesajele sale contradictorii cu privire la continuarea sprijinului SUA pentru Ucraina.

Tim Scott

Singurul senator republican de culoare din SUA are o recunoaștere scăzută a numelui în afara statului său natal, Carolina de Sud, dar optimismul său și accentul pus pe unificarea partidului său divizat l-au ajutat să creeze un contrast cu abordarea mai agresivă a lui Trump și DeSantis.

Cu toate acestea, susținătorii lui Scott recunosc că, deși comportamentul său luminos este un argument, s-ar putea să nu fie suficient pentru a câștiga.

Scott, în vârstă de 57 de ani, are doar 1% din susținere în rândul republicanilor înregistrați, potrivit sondajului Reuters/Ipsos. El și-a lansat campania pe 22 mai.

Nikki Haley

Fostă guvernatoare a Carolinei de Sud și ambasadoare al lui Trump la Națiunile Unite, Nikki Haley, în vârstă de 51 de ani, a pus accentul pe relativa sa tinerețe în comparație cu Biden și Trump, precum și pe trecutul ei ca fiică a doi imigranți indieni.

Haley și-a câștigat o reputație în cadrul Partidului Republican ca fiind o conservatoare solidă care are capacitatea de a aborda problemele de gen și rasă într-un mod mai credibil decât mulți dintre colegii săi.

De asemenea, ea s-a prezentat ca o apărătoare fermă a intereselor americane în străinătate. Ea atrage un sprijin de aproximativ 4% în rândul alegătorilor republicani.

Vivek Ramaswamy

Fost investitor și director în domeniul biotehnologiei, Ramaswamy, în vârstă de 37 de ani, a lansat în 2022 o firmă care face presiuni asupra companiilor pentru a renunța la inițiativele de mediu, sociale și de guvernanță corporativă.

El a anunțat în februarie că va candida pentru nominalizarea republicană.

Outsiderul politic a stârnit multe discuții la nivel local ca o potențială alternativă la Trump, dar rămâne un candidat cu șanse mici.

Mike Pence

Vicepreședintele lui Trump s-a despărțit de fostul său șef din cauza atacului din 2021 al susținătorilor lui Trump asupra Capitoliului SUA, în timp ce Pence se afla în interiorul clădirii.

Pence, în vârstă de 63 de ani, spune că „istoria îl va trage la răspundere pe Trump" pentru rolul său în acest atac.

Cu toate acestea, Pence, ca și alți candidați republicani la Casa Albă, a luat apărarea lui Trump după ce procurorii din New York l-au acuzat în cazul banilor pentru Stormy Daniels, ceea ce subliniază că nu vrea să se îndepărteze de susținătorii lui Trump în alegerile primare.

Pence, un conservator convins, apelează direct la comunitatea creștină evanghelică. El își va lansa campania în Iowa pe 7 iunie.

Chris Christie

Fostul guvernator de New Jersey Chris Christie, în vârstă de 60 de ani, care a ajutat la campania lui Trump pentru Casa Albă în 2016, pentru ca apoi să devină un critic vocal al fostului președinte, intră în cursă ca un outsider.

Doar 1% dintre republicani au declarat că el ar fi candidatul lor preferat pentru 2024 într-un sondaj Reuters/Ipsos realizat între 9 și 15 mai. El intenționează să își lanseze candidatura pe 6 iunie.

Asa Hutchinson

Fostul guvernator al statului Arkansas și-a lansat candidatura la Casa Albă în aprilie cu un apel la Trump să se dea la o parte pentru a se ocupa de punerea sa sub acuzare.

Hutchinson, în vârstă de 72 de ani, a prezentat experiența sa la conducerea statului profund conservator ca dovadă că poate duce la îndeplinire politicile la care țin alegătorii republicani, invocând reducerile de impozite și inițiativele de creare de locuri de muncă ca fiind motive deosebite de mândrie.

Cu toate acestea, notorietatea sa rămâne limitată în afara Arkansasului.

Doug Burgum

Burgum, care se află la al doilea mandat de guvernator al statului Dakota de Nord, intenționează să își lanseze campania pe 7 iunie.

Burgum, în vârstă de 66 de ani, a construit o afacere de succes în domeniul software înainte de a o vinde către Microsoft în 2001.

Un susținător al impozitelor scăzute și al reducerii reglementărilor, el va încerca probabil să se prezinte ca un conservator tradițional care se va concentra pe economie și securitate națională.

Candidații democrați la prezidențialele din SUA:

Joe Biden

Biden, în vârstă de 80 de ani, care este deja cel mai în vârstă președinte american din toate timpurile, va trebui să convingă alegătorii că are vitalitatea necesară pentru încă patru ani la Casa Albă, în contextul în care alegătorii sunt îngrijorați de vârsta sa și de ratingurile sale scăzute de popularitate.

Aliații lui Biden spun că el candidează pentru că simte că este singurul democrat care îl poate învinge pe Trump.

În anunțarea candidaturii sale, el a declarat că este datoria sa să apere democrația americană.

El nu se confruntă cu o amenințare serioasă din partea unui contracandidat democrat.

Marianne Williamson

Autoare de bestselleruri și guru în domeniul dezvoltării personale, ea și-a lansat cea de-a doua candidatură la Casa Albă.

Ea a candidat ca democrată în alegerile primare pentru alegerile prezidențiale din 2020, dar a renunțat la cursă înainte de a se fi exprimat vreun vot. Ea și-a lansat cea mai recentă campanie pe 23 martie.

Robert Kennedy Jr.

Un activist anti-vaccin, Kennedy, în vârstă de 69 de ani, încearcă, dar cu șanse extrem de mici, de a-l învinge pe Biden în lupta pentru nominalizarea democrată.

El este fiul senatorului american Robert F. Kennedy, care a fost asasinat în 1968 în timpul propriei sale candidaturi la președinție.

Kennedy a fost interzis pe YouTube și Instagram pentru că a răspândit informații eronate despre vaccinuri și despre pandemia COVID-19.

Război în Ucraina, ziua 588: Planul lui Putin, risc pentru Moldova și fundul sacului! Care ar fi prețul aderării la UE
Război în Ucraina, ziua 588: Planul lui Putin, risc pentru Moldova și fundul sacului! Care ar fi prețul aderării la UE
/VIDEO/ Un nou show made in Moldova, în curând, la TV8! Cine sunt primii invitații ai emisiunii „Накипело”
/VIDEO/ Un nou show made in Moldova, în curând, la TV8! Cine sunt primii invitații ai emisiunii „Накипело”
TV8.md, printre lideri în topul celor mai credibile site-uri de știri din Republica Moldova
TV8.md, printre lideri în topul celor mai credibile site-uri de știri din Republica Moldova
/VIDEO/ Premieră, în curând, la TV8! „Împărăteasa Ki”, legendarul serial istoric îndrăgit de milioane de oameni
/VIDEO/ Premieră, în curând, la TV8! „Împărăteasa Ki”, legendarul serial istoric îndrăgit de milioane de oameni
Un bărbat de 56 de ani a murit, după ce a fost lovit cu viteză de o bicicletă. La ghidon se afla un adolescent de 15 ani
Un bărbat de 56 de ani a murit, după ce a fost lovit cu viteză de o bicicletă. La ghidon se afla un adolescent de 15 ani

4 români, morți în accidentul de autobuz din Italia! Toți făceau parte din aceeași familie

04 octombrie 2023, ora 22:25

Patru români au murit în accidentul produs marți seară, 3 octombrie, în Mestre (Veneția), după ce un autobuz s-a prăbușit de pe rampa unui pod și a luat foc. 

Anunțul oficial a fost făcut de Ministerul român de Externe. Presa din România scrie că ar fi vorba despre vorba de o familie cu doi copii care locuiau în Germania.

Ziarele din Italia au publicat primele imagini cu scena accidentului. Un video preluat de pe camerele de supraveghere ale orașului arată cum autobuzul, aflat pe pod, încetinește din cauza aglomerației din trafic, iar apoi, fără nicio explicație, șoferul virează brusc dreapta și cade de la 15 metri peste liniile de cale ferată.

În total, accidentul s-a soldat cu 21 de persoane decedate și 15 răniți. 

/VIDEO/ Momentul în care autobuzul din Italia cade de pe pod: Sunt 21 de morți. Precizarea de la Chișinău
/VIDEO/ Accident cumplit în Italia! 21 de morți după ce un autobuz a căzut de pe un pod și a luat foc
/AUDIO/ Surse TV8: Un ex-șef adjunct SIS ar fi fost prins beat la volan. Propunerea pentru polițiști: „50 de grame și o masă”
/AUDIO/ Surse TV8: Un ex-șef adjunct SIS ar fi fost prins beat la volan. Propunerea pentru polițiști: „50 de grame și o masă”
/VIDEO/ Un nou show made in Moldova, în curând, la TV8! Cine sunt primii invitații ai emisiunii „Накипело”
/VIDEO/ Un nou show made in Moldova, în curând, la TV8! Cine sunt primii invitații ai emisiunii „Накипело”
/VIDEO/ Surpriză de neuitat într-un parc din Capitală! Un chitarist s-a trezit cu The Motans la microfon
/VIDEO/ Surpriză de neuitat într-un parc din Capitală! Un chitarist s-a trezit cu The Motans la microfon
/VIDEO/ Premieră, în curând, la TV8! „Împărăteasa Ki”, legendarul serial istoric îndrăgit de milioane de oameni
/VIDEO/ Premieră, în curând, la TV8! „Împărăteasa Ki”, legendarul serial istoric îndrăgit de milioane de oameni
Război în Ucraina, ziua 587: Lovitură lui Putin,  rublă slabă, buget belicos și acord cerealier. Zelenski a fost filmat pe front
Război în Ucraina, ziua 587: Lovitură lui Putin, rublă slabă, buget belicos și acord cerealier. Zelenski a fost filmat pe front
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram