Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 972: Scenariul negru, atac mortal, pilot ucis și supărarea Kievului. SUA: Rusia nu a reușit în Moldova

externe

Război în Ucraina, ziua 586: Avioane desenate, gluma lui Musk și miza Rusiei. Germania: „UE va fi de la Lisabona la Luhansk”

02 octombrie 2023, ora 22:14

Armata rusă a lansat vehicule aeriene fără pilot spre Ucraina, în noaptea de luni, 2 octombrie. Potrivit Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, un grup de drone de tip „Shahed” a ajuns în spațiul aerian al regiunii Herson, iar alte drone rusești se deplasau în direcția regiunii Nikolaev. Alarma a fost declanșată inclusiv în regiunile Donețk și Harkov. Canalele de monitorizare au confirmat explozii puternice și la Krivoi Rog. O persoană a murit, iar doi copii şi câţiva adulți au fost răniţi în timpul bombardamentelor, scrie Mediafax. Pe de altă parte, o lovitură puternică a avut loc la uzina de aviație din Smolensk, oraș situat în vestul Rusiei, aproape de granița cu Belarus, care produce rachete de avioane H-59.

Între timp, o reuniune istorică a avut loc astăzi la Kiev. Miniştrii de Externe din Uniunea Europeană s-au întrunit pentru prima dată în capitala Ucrainei, pentru a-și demonstra sprijinul pentru țara vecină. Evenimentul, menit să exprime solidaritatea în fața agresiunii ruse vine după ce un candidat pro-rus a câștigat alegerile în Slovacia, iar Congresul SUA a exclus un ajutor de 6 miliarde de dolari pentru Kiev dintr-un proiect de lege. Între timp, Kremlinul a dat asigurări luni că mizează pe faptul că „oboseala” susţinerii Ucrainei va deveni tot mai mare în rândul occidentalilor. „Viitorul Ucrainei se află în UE, în această comunitate a libertății. Iar aceasta se va întinde în curând de la Lisabona la Luhansk”, a spus șefa diplomației germane, Annalena Baerbock. 

UPDATE „Ucraina are nevoie de un plan de protecție în fața iernii, format din apărare aeriană, generatoare și o consolidare a aprovizionării cu energie. Am văzut iarna trecută modul brutal în care președintele rus duce acest război, cu atacuri țintite asupra infrastructurii critice, cum ar fi centralele electrice”, a spus ea la Kiev, potrivit publicației germane Handelsblatt, scrie Libertatea.

UPDATE Un raport al administrației Joe Biden obținut de publicația americană Politico detaliază planurile specifice de reformare a instituțiilor ucrainene și avertizează că sprijinul occidental ar putea depinde de reducerea corupției de la Kiev. Oficialii administrației Biden sunt mult mai îngrijorați de corupția din Ucraina decât o recunosc în mod public, sugerează un document confidențial de strategie de la Washington. Planul pe termen lung al SUA în privința Ucrainei prezintă numeroase măsuri pe care Washingtonul vrea să le ia pentru a ajuta Kievul să elimine cazurile de fraudă și să reformeze o serie de sectoare publice, notează Libertatea.

UPDATE Rușii au avut din nou nevoie luni de aproape 100 de ruble pentru a putea cumpăra un dolar, relatează Lenta, unul dintre cele mai populare site-uri de știri din Rusia. Cursul dolarului a depășit luni 99 de ruble pentru prima oară după data de 15 august a acestui an, exact ziua în care Banca Centrală de la Moscova a majorat rata dobânzii de referință cu 350 de puncte de bază, până la 12%, o măsură de urgenţă pentru a încerca să oprească prăbușirea monedei naționale a Rusiei față de dolarul american, notează HotNews.

UPDATE Miniştrii de externe din Uniunea Europeană se întâlnesc la Kiev într-o demonstrație de sprijin pentru Ucraina, a anunţat luni şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres. „Avem o reuniune istorică a miniştrilor de externe din UE aici, în Ucraina, ţară candidată şi viitoare membră a UE”, a scris Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate pe reţeaua X (fostă Twitter). „Suntem aici pentru a ne exprima solidaritatea şi sprijinul pentru poporul ucrainean”, a adăugat Borrell în mesaj. Totodată, președintele american Joe Biden a promis continuarea sprijinului SUA pentru Ucraina, chiar dacă finanțarea militară pentru Kiev nu a fost inclusă în acordul bugetar dintre democrați și republicani.

UPDATE Dacă inițial la Washington s-a decis să trimită versiunea M1A2 a tancului Abrams în Ucraina, ulterior, însă, această rezoluție a fost schimbată, iar militarii Kievului au primit de fapt versiunea M1A1 mai veche a mașinii de luptă. Washingtonul a justificat noua decizie prin faptul că are în stoc tancuri M1A1 gata operaționale și că acestea trebuie numai „supuse unor actualizări”. Diverși analiști militari au speculat că o parte din această „actualizare” a lui Abrams a constat de fapt în eliminarea unor tehnologii sensibile și înlocuirea lor cu altele mai vechi și că același lucru s-ar fi întâmplat și în cazul tancurilor Leopard 2 trimise de Bundeswehr, arată bulgarianmilitary.com. Concret, conform unor surse, atât Germania, cât și Statele Unite au inițiat aceste măsuri de precauție strategice pentru a se asigura că tehnologia de ultimă oră nu ajunge pe mâna Moscovei, scrie Adevărul.

UPDATE Parlamentul ucrainean și președintele său l-au ironizat luni pe miliardarul sud-african Elon Musk după ce acesta a publicat o memă batjocoritoare la adresa solicitărilor de asistență militară făcute de președintele Volodimir Zelenski, relatează Reuters. Ruslan Stefanciuk, președintele parlamentului unicameral al Ucrainei, l-a ironizat pe Musk într-o postare proprie făcută pe X, fostul Twitter: „Cazul când un tip @elonmusk a încercat să cucerească spațiul, dar ceva a mers greșit și în 5 minute era în rahat până la ochi”, a scris el, redistribuind postarea inițială a miliardarului, scrie HotNews.

UPDATE Kremlinul a declarat luni că este de părere că sentimentul de oboseala față de războiul din Ucraina va crește în SUA și Europa, dar Washingtonul va continua să se implice direct în conflict, transmite The Guardian. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat decizia Congresului american de a adopta o lege de finanțare provizorie care nu conține însă și ajutorul pentru Kiev. Peskov a declarat că Rusia prevede că oboseala cauzată de război în Occident va duce la ceea ce el a numit o fragmentare a opiniei cu privire la conflict, potrivit G4media.

UPDATE Oligarhul lui Putin, Oleg Deripaska continuă să dețină 24% din compania austriacă Strabag care face drumuri și autostrăzi în România. Deși războiul a început de 18 luni și cu toată presiunea exercitată de ceilalți acționari Deripaska are acțiuni importante, notează NewsWeek.

UPDATE Forțele armate ucrainene au anunțat luni că au reușit să respingă mai multe atacuri declanșate de trupele ruse în regiunile Liman, Avdiivka, Marinka și Zaporojie. 38 de astfel de lupte au fost înregistrate de-a lungul zilei de duminică, se arată într-un comunicat transmis de Statul Major al armatei ucrainene. De asemenea, imagini din satelit arată că rușii au apelat la o tactică neobișnuită: au „pictat” avioane pe pistele aeroporturilor militare, în încercarea de a păcăli sateliții de observație sau chiar pe operatorii de drone kamikaze. Bombardierele strategice ruse au fost recent ținta unor astfel de atacuri, scrie Digi24.

UPDATE Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a promis la Kiev sporirea ajutorului militar al UE, pentru a susţine Ucraina, în războiul cu Rusia, după ce Congresul SUA a votat o măsură care evită paralizia financiară a administraţiei federale americane, scrie NewsWeek.

UPDATE Aviaţia navală joacă un rol din ce în ce mai important în operațiunile rușilor, în timp ce Moscova se confruntă cu ameninţări pe frontul sudic, estimează Ministerul britanic al Apărării în cel mai recent raport al său privind evoluția războiului din Ucraina, scrie Adevărul.

UPDATE Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a declarat pentru BBC că este îngrijorat în legătură cu decizia SUA de a nu include niciun ajutor nou pentru Ucraina, pe fondul dificultăților cu care s-a confruntat Congresul american în privința aprobării bugetului. Borrell a insistat asupra faptului că unitatea europeană este solidă, scrie Știripesurse.

UPDATE Republicanii și democrații au reușit sâmbătă să ajungă la un acord care extinde finanțarea federală până pe 17 noiembrie, dar prețul acestuia a fost eliminarea pachetului suplimentar pentru Ucraina. Președintele Joe Biden a anunțat totuși că SUA nu va abandona Ucraina, iar un grup bipartisan de suporteri ai acesteia din Senat ar urma să voteze o lege ce ar acoperi un ajutor suplimentar. Acest compromis a fost făcut de politicienii americani pentru a evita închiderea agențiilor federale, așa cum se întâmplă de fiecare dată când acestea nu mai au un buget aprobat de Congres, scrie Biziday.

UPDATE Direcția Principală de Informații a armatei ucrainene (GUR) a raportat că, duminică 1 octombrie, drone de atac ucrainene au atacat Uzina de Aviație Smolensk din Federația Rusă, unde se produc rachete H-59. În urma atacului, procesul de producție a rachetelor a fost întrerupt, potrivit serviciului de presă al GUR, notează Ziare.com.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin este alarmat de povestea presupusei otrăviri a liderului cecen Ramzan Kadîrov, a afirmat Olga Kursonova, 53 de ani, o politiciană rusă de opoziție, într-un interviu acordat postului ucrainean Canal 24. Kursonova spune că liderul de la Kremlin este conștient că mulți oameni doresc să-l elimine, „așa că își schimbă regulat bodyguarzii”. Putin vede o amenințare nu numai din partea serviciilor speciale ucrainene, ci și din propriul său mediu, scrie Libertatea.

UPDATE  Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat, luni, că Ucraina „respectă alegerea poporului slovac”, după ce alegerile parlamentare din Slovacia au fost câștigate de populiști pro-Kremlin, formațiunea condusă de fostul premier Robert Fico, notează Digi24.

UPDATE Moscova va urmări evoluțiile din Slovacia după ce formațiunea politică condusă de Robert Fico, un politician care se opune consensului convenit în cadrul Uniunii Europene privind înarmarea Ucrainei, a câștigat alegerile de sâmbătă, a transmis luni Kremlinul. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că orice politician din Europa care se gândește la interesele țării sale este imediat etichetat drept pro rus, notează Rador.

UPDATE Fostul fost prim-ministru slovac Robert Fico, al cărui partid SMER a câștigat sâmbătă alegerile parlamentare, a declarat că se va implica activ în a face pace între Ucraina și Rusia, în orice condiții. Fico nu a reușit să obțină suficiente voturi pentru a guverna pe cont propriu, dar va avea șansa de a deveni din nou prim-ministru atunci când vor începe negocierile de coaliție. El este cunoscut pentru poziția sa pro-Rusia, iar sugestia sa de a purta discuții de pace este puțin probabil să fie bine primită în Ucraina, care nu dorește să se angajeze în negocieri care ar însemna cedarea de teritorii către Rusia, notează NewsWeek.

UPDATE Pavel Prigojin, fiul fostului șef Wagner Evgheni Prigojin, apare ca soluție alternativă la Andrei Troşev, pentru conducerea grupului de mercenari Wagner. Troşev servește acum în Ministerul Apărării din Rusia și este susținut de președintele rus Vladimir Putin, notează NewsWeek.

UPDATE Un alt scandal a izbucnit pe internet din cauza declarațiilor miliardarului american Elon Musk cu privire la războiul Rusiei împotriva Ucrainei. De data aceasta, el l-a batjocorit pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-o postare pe rețeaua X (Twitter). „Când au trecut cinci minute și încă nu ai cerut ajutor în valoare de un miliard de dolari”, a scris Musk într-o fotografie trucată cu Zelenski. Un număr covârșitor din utilizatorii rețelei sociale nu au înțeles „umorul” lui Musk și l-au criticat. Unii comentatori au mai spus că Musk ar trebui să-i ceară scuze lui Zelenski pentru declarațiile sale.Alții au întrebat de ce nu face postări similare împotriva lui Putin. Într-un meme, cineva l-a comparat cu purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Federației Ruse, Igor Konașenkov, notează Ziare.com.

UPDATE Mii de persoane au luat parte la o cursă de maraton la Kiev, în weekend-ul trecut, prima de o asemenea amploare organizată în Ucraina de la debutul invaziei ruse, în februarie 2022, informează AFP, potrivit Agerpres.

UPDATE Desfășurarea de trupe de către Serbia la granița cu Kosovo amintește de comportamentul Rusiei față de Ucraina înainte de invazia sa, a declarat ministrul kosovar de externe, îndemnând Uniunea Europeană să ia măsuri împotriva Belgradului, cum ar fi înghețarea statutului de candidatură, notează Adevărul.

UPDATE Situația la sud de Rabotino este instabilă, complexă și dinamică din punct de vedere tactic, deoarece fortificațiile importante de câmp și-au schimbat de mai multe ori mâinile. Acest lucru este raportat de specialiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) într-un raport zilnic. Trupele ruse desfășoară contraatacuri tactice în zona Rabotino, ca parte a „apărării lor în profunzime” împotriva operațiunilor ofensive ucrainene din regiunea de vest Zaporojie. În același timp, situația la sud de Rabotino este instabilă, deoarece unele fortificații de câmp importante din punct de vedere tactic și-au schimbat mâinile de mai multe ori, situația tactică în această zonă este complexă și dinamică.

UPDATE Statutul grupului Wagner rămâne neclar pe fondul unor relatări despre negocieri privind viitoarea cooperare cu guvernul rus. Principalele elemente de luptă ale PMC sunt împrăștiate în mai multe țări, inclusiv în Belarus, Republica Centrafricană, Libia și Mali, și nu există un lider unic clar definit al grupului.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un discurs, că nimic nu va slăbi lupta ţării sale împotriva Rusiei, la o zi după ce Congresul SUA a adoptat o lege de finanţare provizorie care omite ajutorul pentru Ucraina, relatează Reuters. Ministrul Apărării, Rustem Umerov, a declarat separat că a primit asigurări cu privire la continuarea asistenţei militare în cadrul unei convorbiri telefonice cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. „Secretarul Austin m-a asigurat”, a scris el într-o postare pe X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter, folosind steaguri în loc de nume de ţări, că sprijinul SUA pentru Ucraina „va continua” şi că „războinicii ucraineni vor continua să aibă o susţinere puternică pe câmpul de luptă”.

Război în Ucraina, ziua 585: Atac cu drone și Prigojin omagiat. Zelenski a comemorat militarii ucraineni, morți pe front
Război în Ucraina, ziua 584: Alianță în domeniul armelor și atacuri la Odesa și Vinița. Putin promite „ajutor frățesc”
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo

A doua oară într-o lună! Putin a scos la rampă rachetele nucleare. Exercițiile, în apropiere de locul unde are loc summitul BRICS

missing
22 octombrie 2024, ora 22:45

Rusia scoate la rampă rachetele nucleare, pentru a doua oară într-o lună. Oficial, pentru că are exerciții progamate. Faptul că Moscova dă publicității aceste imagini exact în ziua în care Putin e gazda summitului BRICS, nu e deloc lipsit de importanță, scrie Digi24

Asta, pentru că manevrele cu rachete Yars, capabile să lovească la 12 mii de kilometri, au loc în la câteva zeci de kilometri distanță de Kazan. Adică exact orașul în care Putin se află acum alături de liderii Chinei, Iranului, Indiei și Turciei.  

În primele zile ale lunii, Rusia și-a amplasat lansatoarele nucleare mobile „pe rutele de patrulare de luptă”, potrivit agenției de știri TASS, preluată de publicația Newsweek. Militarii ruși au verificat echipamentele „pentru sarcini de lungă durată pe teren”, a mai precizat atunci sursa citată. 

Ministerul rus al Apărării a anunțat că unitățile mobile de lansare ale rachetelor sunt deplasate pe teren pentru a executa misiuni de patrulare și pregătire în eventualitatea unui conflict, și face parte din strategia de descurajare nucleară a Rusiei. 

„De asemenea, militarii vor rezolva probleme legate de contracararea sabotajului și a grupurilor de recunoaștere”, a adăugat agenția.

Yars RS-24 (denumire NATO SS-29) este o rachetă nucleară strategică cu o rază de acțiune de până la 12.000 de kilometri și o precizie de 250 de metri, potrivit publicației specializate în domeniul militar și al apărării, Army Recognition. Aceasta poate fi montată pe camioane purtătoare, sau amplasată în silozuri. Primul regiment Yars RS-24, format din trei batalioane, a fost desfășurat în 2011, în timp ce două batalioane ale celui de-al doilea regiment au fost puse în serviciul de luptă în decembrie anul trecut.

Care sunt prognozele referendumului de duminică? Este sau nu umbrit acesta de alegerile prezidențiale? Care este miza, dar și scenariile ce ar putea avea loc după vot – analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Nicu Popescu, președintele Asociației Cetățeni pentru Europa /Iulian Groza, președinte IPRE.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. În ultimele săptămâni am devenit martori ai unei implicări agresive a unor preoți și episcopi în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Cel mai vizibil dintre toți este Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. Desigur, nu este pentru prima dată când Episcopul Marchel sau alte fețe bisericești promovează discurs politic în slujbele religioase, inclusiv discurs de ură. Nici nu e premieră că susțin anumiți politicieni în alegeri.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
De unde vin milioanele pentru destabilizări și cine își va asuma consecințele? De ce unor politicieni le este frică de integrarea în Uniunea Europeană? /Vom mai avea surprize până la alegeri? Cine ar putea fi exclus din cursa prezidențială? Cine sunt candidații care au ajuns în vizorul poliției și procurorilor?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia. Noua ediție Verde-n ochi cu Mariana Rață este despre pensii. În ultima perioadă, am discutat cu mai mulți pensionari de la noi. Toți ei se plâng de pensia mică pe care o primesc. O bătrânică din Cantemir cu greu își stăpânea lacrimile în timp ce îmi vorbea despre pensia ei de 1200 de lei, din care cu greu se descurcă singură. Femeia întreba disperată când se vor mări pensiile și pentru bătrânii noștri necăjiți?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.

/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.