Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 986: Atacuri cu drone, soldați nord-coreeni pe front și supărarea lui Zelenski! Alertă: 3 pericole mari

Fondatorul Bismobil Kitchen va mai sta încă 30 de zile în Penitenciarul nr. 13: Arestul, prelungit și pentru alți angajați

missing
02 martie 2023, ora 20:40

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, va petrece încă 30 de zile în arest preventiv în Penitenciarul 13. Măsura de detenție a fost prelungită și pentru alți trei angajați ai companiei, iar încă cinci vor mai sta 30 de zile în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată pentru TV8.md de purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

În dimineața de 8 februarie, în dosarul privind escrocheriile companiei „BisMobil Kitchen” au fost efectuate alte nouă percheziții. Polițiștii și procurorii au mai stabilit unele adrese, precum și alte persoane implicate în schema infracțională. În urma perchezițiilor, ofițerii Direcției investigații complexe a INI, în comun cu ofițerii DGUP, sub conducerea PCCOCS, au depistat și ridicat documente contabile, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, purtători electronici de informație pe care se păstrează urmele infracțiunilor, contracte, facturi și alte obiecte care au importanță pe cauza penală.

PCCOCS a deschis pe numele lui Mihail Șaran, directorul firmei, un dosar pentru escrocherie, acesta fiind suspectat că a cauzat prejudicii în proporții deosebit de mari. Până acum au fost depuse peste 100 de plângeri de la clienții care au rămas fără bani și fără mobilă. Și în România, numărul persoanelor păgubite de compania „Bismobil Kitchen” a depășit cifra de o sută. 

Directorul și fondatorul companiei, Mihail Șaran, a fost reținut pe Aeroportul internațional Chișinău, pe 23 ianuarie.

În cadrul aceluiași dosar, au mai fost reținuți trei bărbați și două femei din cadrul companiei „Bismobil Kitchen”, după ce au fost desfășurate 19 percheziții la mai multe adrese din Chișinău. Potrivit PCCOCS, aceștia aveau rol de contabili și agenți de vânzare.

Ediție Specială TV8: Rezultate alegeri prezidențiale în Moldova, turul II
Alege liber
Alege liber
Ediție Specială la TV8! Alegeri prezidențiale în Moldova, turul II: Sandu vs. Stoianoglo /Partea 3
Alege liber
Alege liber
Ediție Specială la TV8! Alegeri prezidențiale în Moldova, turul II: Sandu vs. Stoianoglo /Partea 2
Alege liber
Alege liber
Duminică, 3 noiembrie, urmărește cea mai importantă bătălie politică a anului 2024! Alegerile prezidențiale turul II: Sandu vs. Stoianoglo. Cei mai buni jurnaliști sunt aici pentru tine, de la 08:00 până la 00:00, suntem în direct! /Află primul ce a ales și ce a decis Republica Moldova! ALEGE LIBER, doar la TV8!
Alege liber
Alege liber
Ediție Specială la TV8! Alegeri prezidențiale în Moldova, turul II: Sandu vs Stoianoglo /Partea 1
Alege liber
Alege liber
Duminică, 3 noiembrie, urmărește cea mai importantă bătălie politică a anului 2024! Alegerile prezidențiale turul II: Sandu vs. Stoianoglo. Cei mai buni jurnaliști sunt aici pentru tine, de la 08:00 până la 00:00, suntem în direct! Află primul ce a ales și ce a decis Republica Moldova! ALEGE LIBER, doar la TV8!
Alege liber
Alege liber
Ediție Specială la TV8: Sandu vs. Stoianoglo. Dezbateri electorale în ajunul turului II al alegerilor prezidențiale /27.10.2024
Alege liber
Alege liber
Ediție Specială la TV8! Dezbaterile electorale cu Maia Sandu versus Alexandr Stoianoglo, în ajunul turului II al alegerilor prezidențiale, se văd LIVE duminică, 27 octombrie, ora 09:30.
Alege liber
Alege liber
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Sandu vs. Stoianoglo. Dezbatere electorală pentru turul II al alegerilor prezidențiale 2024
Alege liber
Alege liber
Ediție specială la TV8: Alege liber! /Partea II /20.10.2024
Alege liber
Alege liber
Urmărește cea mai importantă bătălie politică a anului 2024! Cei mai buni jurnaliști sunt aici pentru tine, de la 07:00 până la 00:00, suntem în direct! Află primul ce a ales și ce a decis Republica Moldova! ALEGE LIBER, doar la TV8!
Alege liber
Alege liber
Duminică, 20 octombrie, urmărește cea mai importantă bătălie politică a anului 2024! Cei mai buni jurnaliști sunt aici pentru tine, de la 07:00 până la 00:00, suntem în direct! Află primul ce a ales și ce a decis Republica Moldova! ALEGE LIBER, doar la TV8!
Alege liber
Alege liber
Ultima rundă de dezbaterilor electorale la TV8. Mariana Rață și Anatol Golea i-a așteptat în studioul Alege Liber pe: Alexandr Stoianoglo, candidatul PSRM, Andrei Năstase, candidat independent, Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru, Vasile Tarlev, candidatul Partidului Pentru Viitorul Moldovei și pe Natalia Morari, candidat independent.
Alege liber
Alege liber
TV8 dă start dezbaterilor electorale! Mariana Rață și Anatol Golea i-au avut drept invitați în studioul Alege Liber pe: Tudor Ulianovschi, candidat independent /Octavian Țîcu, candidatul Blocului Împreună și Irina Vlah, candidat independent.
Alege liber
Alege liber
PROMO/ Urmăriți cele mai tari dezbateri electorale, de luni, ora 19:55, doar la TV8!
Alege liber
Alege liber
(Partea II) Ediție specială la TV8 cu Mariana Rață și Anatolie Golea: Primele rezultate ale alegerilor locale generale 2023. Turul I
Alege liber
Alege liber
(Partea I) Ediție specială la TV8: Alegeri locale generale 2023!
Alege liber
Alege liber
Ultima rundă de dezbateri electorale la TV8. Invitați în platoul ALEGE LIBER sunt: - Lilian Carp (PAS) - Ion Ceban (MAN) - Victor Chironda (PPDA) - Ștefan Gligor (PS) - Platon Tatiana (FAS)
Alege liber
Alege liber
Dezbaterile electorale continuă la TV8. Astăzi, în platoul ALEGE LIBER au fost invitați candidații pentru funcția de primar al Capitalei: - Andrei Donică (Mișcarea Profesioniștilor Speranța); - Arina Spătaru (Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa); - Vitalie Prohnițchi (Partidul Verde Ecologist); - Alla Popova (Patrioții Moldovei).
Alege liber
Alege liber
Astăzi, TV8 te ajută să-i cunoști pe următorii candidați pentru fotoliul de primar al Capitalei. În următoarea rundă de dezbateri se vor întâlni: - Ion Bulgac (CUB); - Diana Caraman (PCRM); - Ion Purice (PL); - Mihail Poleanschi (Congresul Civic).

Alegeri 2024: Rezultate finale! Maia Sandu devine primul președinte al Moldovei, reales prin vot direct
Alegeri 2024: Rezultate finale! Maia Sandu devine primul președinte al Moldovei, reales prin vot direct
/VIDEO/ TV8, lider de audiență și în turul II al alegerilor: Recordul pe care l-am înregistrat împreună
/VIDEO/ TV8, lider de audiență și în turul II al alegerilor: Recordul pe care l-am înregistrat împreună
Traian Băsescu, acid după realegerea Maiei Sandu: Măcar Putin a avut demnitatea să nu spună că l-a furat Maia Sandu
Traian Băsescu, acid după realegerea Maiei Sandu: Măcar Putin a avut demnitatea să nu spună că l-a furat Maia Sandu
Start înscrierilor pe compensatii.gov.md! În premieră, nu vom avea categorii de vulnerabilitate. Tot ce trebuie să știi
Start înscrierilor pe compensatii.gov.md! În premieră, nu vom avea categorii de vulnerabilitate. Tot ce trebuie să știi
Micea Geoană salută victoria Maiei Sandu: „Este o veste bună, un lucru pozitiv”
Micea Geoană salută victoria Maiei Sandu: „Este o veste bună, un lucru pozitiv”

/VIDEO/ Drogurile sunt despre singurătate. Lecțiile unui fost dependent care de 3 ani e „curat”

missing
05 noiembrie 2024, ora 10:42

Vârsta consumatorilor de droguri devine, pe an ce trece, tot mai mică. Medicii vorbesc despre copii de 12 ani, care deja sunt dependenți de aceste substanțe periculoase. Unii pacienți se tratează la stat, alții apelează la clinicile private. O soluție, de ani buni, este și asociația „Inițiativa Pozitivă”, unde dependenții se pot reabilita, iar mai apoi angaja, cu susținerea specialiștilor de aici. 

„- De la ce vârsta ați început să consumați droguri? - Foarte devreme am început să consum. Narcotice „grele”, precum injecții, am început să consum de la 12 ani. - Adică de la 12 ani ați început consumul de droguri? Când ați ajuns la ideea că trebuie să mă opresc din consum, asta nu este al meu, nu este pentru mine? - Probabil, la 25 de ani am ajuns să conștientizez că ar trebui să mă opresc. Era clar deja că ele influențau asupra sănătății, statutului meu social, mediul în care mă aflam. Pentru că mă aflam mai mereu la închisoare, petreceam mult timp cu infractorii, iar cercul meu de cunoștințe era foarte restrâns. Apoi au început problemele de sănătate”. 

Serghei își spune istoria deschis, în încercarea de a influența și alte persoane care se află acum în lupta cu drogurile, să rupă acest lanț vicios. Și pe vremurile lui, drogurile erau ușor de obținut. 

„- Cum găseați acele droguri la 12 ani? Cineva vi le propunea? - Da, afară erau foarte răspândite. Erau anii '90. Droguri erau destule. Erau naturale. Băieții într-un mod artizanal le făceau. Marijuana, mac. Adică, astea erau în destul. „Era așa un timp complicat. Am crescut într-o familie numeroasă, părinții nu au aveau timp liber. Tatăl meu era dependent de alcool. Eu eram doar pentru mine. Îmi găseam locul afară, acolo eu eram primit, acolo eu eram important. - Dvs. erați important anume acelui cerc de consumatori de droguri? - Da, „huligani”. Să fii cu niște băieți tari. Așa am ajuns în acest anturaj”.

La început, Serghei considera drogurile drept un refugiu temporar, crezând că poate renunța oricând la ele. Dar, cu fiecare doză în plus, se adâncea tot mai mult în hăul dependenței, care începuse să-i controleze viața. 

„De la început credeam că sunt foarte puternic, că pot să mă descurc și să le fac față. Pentru că de la început așa și era. Dar drogurile s-au dovedit a fi mult mai puternice. Eu, cu toată dorința mea, n-am putut să mă opun. Pot să zic că, poate egoismul meu nu-mi dădea voie să cer ajutor de la cineva. Mă consideram puternic. Mă aflam tot timpul la dispensarul de narcologie. Înainte, pentru consumul de droguri, te arestau pentru 15 zile. Și la mine așa era mereu. Pe parcursul anului 2004, cred că 8 luni din 12, stăteam câte 15 zile în arest doar pentru consumul de droguri. Eu consumam, poliția mă închidea. Eu înțelegeam că societatea nu mă accepta. Mă ignorau în diferite moduri, iar eu, la un moment dat, eram gata să mă resemnez cu faptul că, da, eu sunt așa. Da, sunt un narcoman. Pe mine este pusă crucea. Dacă eu nu trebuiesc oamenilor, nu trebuiesc nimănui, eu deja mă distrugeam cu drogurile”. 

Dar drogurile cereau bani, pe care Serghei nu-i avea. Așa că a început să fure, fapt pentru care a fost condamnat la închisoare de mai multe ori. 

„Contam, mai mult, pentru mama. Doar ea nu era indiferentă pentru soarta mea. Nu credea în consumul de droguri. Cred că mai degrabă își proteja psihicul și, în felul acesta, încerca să reducă efectul drogurilor puternice. Adică ea nu știa cum să combată asta. Poate și a încercat să se adreseze la cineva, poate s-a interesat, dar, pe atunci, din partea statului, a asistentului social nu se oferea niciun ajutor, absolut”. 

Serghei o spune din propria experiență de viață: nu e deloc simplu pentru consumatorii de droguri să iasă din capcana dependenței, dar nu e imposibil. 

„Sfatul meu este să lase egoismul și să se adreseze după ajutor. Pentru că drogurile sunt mai puternice decât oamenii. Oamenii, nu știu, cred că, consideră că e nevoie de tărie de caracter. Dar, sincer, de câte ori încercam să las drogurile, mă simțeam om puternic. Eu știu mulți oameni puternici, care, încercând să se lase de droguri, au murit, n-au câștigat. Drogurile i-au învins. De unul singur nu poți să te descurci”.

Ajutorul psihologic pentru o persoană dependentă de droguri este esențial. În timp ce medicamentele ajută la recuperarea fizică, susținerea unui psiholog ameliorează starea psihică, pregătind-o pentru a rezista noilor tentații. 

„Noi delimităm boala și omul. Omul oricum poartă o valoare și asta foarte mult încurajează și ajută ca omul dependent să se trateze. La fel, noi folosim și consultații de motivare. Asta dă posibilitatea ca pacienții să găsească motivația și să dezvolte strategii pentru a-și schimba comportamentul. Acum, una din cele mai importante metode este terapia cognitiv-comportamentală. Datorită acestei metode, oamenii își analizează motivele pentru care ar consum droguri și își dezvoltă anumite comportamente pentru a se salva în remisie”, spune psihologa Alina Cojocari.

Nu doar dependenții de droguri au nevoie de ajutor, ci și familiile lor. 

„Sunt, desigur, persoane care vin singure, sunt și dintre acei care ajung la noi la propunerea părinților. Noi avem ajutor pentru apropiați, sunt consultații și pentru apropiați. Pentru că dependența este o boală familiară. Cum persoana apropiată poate influența dependentul, așa și dependentul poate influența apropiatul. De aceea, cel mai des, propunem să lucrăm în complex”.

Serghei este unul dintre cei care a reușit să scape de droguri, cu susținerea specialiștilor de la „Inițiativa Pozitivă”. Aceasta este una dintre cele mai mari și mai experimentate organizații neguvernamentale care activează în domeniul sănătății publice, având parteneriate și cu instituțiile de stat. 

„Organizația noastră, în primele 6 luni ale anului 2024, a oferit servicii pentru mai mult de 2000 de oameni. Jumătate dintre ei sunt cei care consumă droguri sau alte substanțe psiho-active. Raportul procentual ar fi: 80 la 20 de procente. Adică, 80% sunt bărbați, 20% femei. Ceea ce e foarte important pentru no este că absolut tot lucrul este în baza managementului cazurilor. Aceasta e o evaluare de screening a vulnerabilității. Înțelegerea la ce mai trebuie de lucrat, stabilirea sarcinilor, de cât timp este nevoie. Toate acestea sporesc eficiența muncii noastre”, spune directorul „Inițiativa Pozitivă”, Ruslan Poverga.

Este alarmant și numărul de copii care consumă droguri, dar și vârsta lor tot mai mică. 

„Zilnic avem oameni care sunt dependenți de substanțe psihoactive care vin pentru un ajutor sau un suport la noi”, zice medicul și directorul unui centru medico-social, Ludmila Mărăndici.

„Cel mai dureros este că, acum, la moment, foarte mult tineret este în această problemă. Sau foarte mult tineret este în consum. Noi, cred că, nici nu ne dăm seama problemele cu care ei se confruntă. - Care este cea mai tânără persoană, dacă vă referiți la tineret? - Din cei care au venit la noi, este de 14 ani. Fetiță de 14 ani, care deja nu mai merge la școală din motiv că, la școală a fost supusă bullying-ului, fiind că ea, fiind în consum de droguri, totuși, are un comportament mai aparte. 

Familia nu o susține, fiindcă mama este dependentă de alcool și această fetiță, din păcate, a fost nevoită să înceapă să presteze servicii sexuale pentru a se întreține, pentru a avea un venit. Ulterior, acest lucru a ajuns la ceea că, ea prestează servicii pentru a primi droguri. Care se temea să spună problemele cu care se confruntă, fiindcă ea a fost supusă și violenții sexuale și violenții fizice. Adică un copil care nu știe unde să apeleze, nu știe ce să facă. La fel, chiar și legislația, din păcate, la noi lasă mult de dorit legat de tinerii care consumă droguri. Nu sunt protejați”.

Anularea pedepselor pentru consum de droguri ar putea fi un factor de a reduce fenomenul, consideră specialista.

„Decriminalizarea ar deschide ușa persoanelor consumatoare de droguri la asistență. Adică, atâta timp cât noi îi condamnăm pentru consum, atâta timp ei o să se ascundă. Noi trebuie să pedepsim nu consumul, dar să pedepsim vânzarea sau răspândirea drogurilor. Pentru că, acel care consumă este omul bolnav. Și cu omul bolnav nu trebuie să se ocupe forțele de ordine, dar trebuie să se ocupe Ministerul Sănătății. Adică să se ocupe persoanele sau serviciile care ar putea să-i ajute”.

Potrivit unui alt specialist, care activează în cadrul unei clinici private, cele mai răspândite droguri consumate, în special de adolescenți, sunt de tip sare. De altfel, în lume acestea sunt cele mai dăunătoare. 

„În ultima perioadă, ultimii 3-4 ani, radical au crescut numărul persoanelor care consumă droguri mai ales în rândurile persoanelor adolescente și al persoanelor tinere în vârstă de 14 -16 ani. Aceste persoane sunt foarte multe, care folosesc mai ales droguri sintetice, care sunt foarte accesibile pe piață. Sunt diferite denumiri, dar de obicei cel mai des folosesc denumirea de sare.

Aș vrea să spun că sunt cele mai periculoase și, cu părere de rău, aduc o daună semnificativă asupra persoanei în dezvoltare, adică unui adolescent îi va duce la niște dereglări destul de severe, așa cum sunt dereglările neurologice ireversibile, care nu se recuperează, iar asta duce la niște halucinații auditiv-vizuale, niște psihoze care, cu părere de rău, sunt ireversibile pentru acest pacienți”, spune medicul toxicolog la o clinică privată, Alexandru Belecciu.

Potrivit datelor oferite de Dispensarul Republican de Narcologie, la evidență se află 12.167 de pacienți dependenți de droguri, fiind în creștere față de anul precedent. În primele 9 luni ale acestui an, 63 de persoane au murit din cauza drogurilor. 

Un reportaj de Gabriela Ursu
Imagini și montaj de Vlad Glinjan  

/VIDEO/ Ministra Sănătății, despre numărul în creștere al consumatorilor de droguri: Nu putem învinovăți o instituție anume
/VIDEO/ Povestea unui dependent de droguri, din anonimat. S-a oprit când a văzut cum îi mor amicii de la consum

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024

/INFOGRAFIC/ Rezultate alegeri prezidențiale în Moldova, turul II: Răsturnare de situație! Cine câștigă, potrivit datelor finale
/INFOGRAFIC/ Rezultate alegeri prezidențiale în Moldova, turul II: Răsturnare de situație! Cine câștigă, potrivit datelor finale
/VIDEO/ TV8, lider de audiență și în turul II al alegerilor: Recordul pe care l-am înregistrat împreună
/VIDEO/ TV8, lider de audiență și în turul II al alegerilor: Recordul pe care l-am înregistrat împreună
STOP VOT! Secțiile de votare din Moldova s-au închis. Prezența la vot în turul II: Câți moldoveni au votat
STOP VOT! Secțiile de votare din Moldova s-au închis. Prezența la vot în turul II: Câți moldoveni au votat
Start înscrierilor pe compensatii.gov.md! În premieră, nu vom avea categorii de vulnerabilitate. Tot ce trebuie să știi
Start înscrierilor pe compensatii.gov.md! În premieră, nu vom avea categorii de vulnerabilitate. Tot ce trebuie să știi
/VIDEO/ Atmosfera la stafful PAS, după rezultatele alegerilor: Maia Sandu, îmbrățișată și felicitată cu flori
/VIDEO/ Atmosfera la stafful PAS, după rezultatele alegerilor: Maia Sandu, îmbrățișată și felicitată cu flori

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.