Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 995: Efort european și mutarea secolului! Kievul pune punct zvonurilor despre bomba atomică

social

/VIDEO/ Nemulțumiri în rândul piscicultorilor. Din cauza unor modificări legislative, se tem că-și vor închide afacerile

20 martie 2023, ora 10:00

Tensiunile dintre piscicultori și autoritățile statului, care au început încă din anul 2020, continuă și acum. De fapt, nemulțumirea a atins cote și mai înalte. Primii sunt nemulțumiți de modificările legislative care le vor îngreuna activitatea și spun că vor fi nevoiți să-și închidă afacerile. Autoritățile în schimb sunt de altă părere. De 30 de ani, resursele statului au fost folosite fără a se plăti pentru ele, iar acum nu fac decât să-i impună să plătească pentru exploatarea lor. 

Am încercat să analizăm situația și să deslușim ițele acestui labirint legislativ, pentru a vedea unde sunt problemele, dacă ele există și ce se poate face pentru ca toată lumea să câștige.

În Republica Moldova, sectorul piscicol este slab dezvoltat și se chinuie să reziste de la an la an. După spusele directorului Asociației Naționale a Piscicultorilor, din totalul de 2000 de iazuri, luate în arendă, doar 20 la sută funcționează legal. Cu alte cuvinte, persoana care arendează este un agent economic, ceea ce înseamnă că veniturile sunt impozitate și achitate taxe la stat. Restul - de 80 de procente - îl reprezintă arendașii fizici. 

„Problemele au început să apară de vreo 3 ani. Prima problemă majoră a fost în 2020, prin Legea 64 ni s-a interzis să eliberăm iazul de apă complet. Dacă nu le golim, lacul se umple cu mâl, lacul se umple cu boli, nu mai este productiv, pentru că nu poți să capturezi tot peștele”, ne-a spus directorul Asociației Naționale a Piscicultorilor, Gheorghe Gheorghiu.

O altă lege, o altă nemulțumire. Începând cu luna noiembrie, anul trecut, piscicultorii trebuie să achite o taxă și pentru pământul de sub iaz. Deocamdată, nu este stipulat care e valoarea acestei plăți. Din această cauză, cheltuielile acestora pentru creșterea peștilor se vor mări destul de mult, unii dintre ei spunând că vor fi nevoiți să abandoneze afacerile. 

„Pe data de 17 noiembrie 2022 a fost votată Legea 318, prin care noi suntem obligați să plătim arenda pământului de sub iaz. Cum poate fi așa ceva, dacă e clar pentru toți, că peștele crește în apă, dar nu pe pământ”, a menționat Gheorghe Gheorghiu.

„Era dat dreptul exclusiv de folosință a terenului fondului apelor, proprietarilor construcțiilor hidrotehnice (barajele) și foarte mulți piscicultori, folosindu-se de această normă legală, nu plăteau arenda terenului de sub oglinda apei. - Ei plăteau doar pe suprafața apei? - Ei nu plăteau în genere nimic”.

De asemenea, piscicultorii, prin vocea directorului Asociației Naționale a Piscicultorilor din Moldova, sunt nemulțumiți că această lege a fost aprobată fără un regulament care să prevadă clar, metodele de plată și cuantumul acestor taxe. 

„Legea asta a fost votată pe 17 noiembrie 2022, dar metoda de plată o să fie calculată mai târziu. Cum poți să votezi o lege, fără să fie calculată o metodă clară de plată. Cum poate omul să lucreze, dacă nu știe ce impozite o să plătească, care o să fie arenda? Asta e imposibil pentru un lucru normal”. 

De cealaltă parte, autoritățile spun că acest regulament va fi gata în scurt timp și va putea fi trimis spre aprobare. 

„El este în proces de elaborare. Piscicultorii vor fi implicați și în consultări publice, totul va fi transparent. Și prin acest regulament, se vor stabili clar normele de dare în arendă a acestor terenuri”, a subliniat directorul adjunct al Agenției Apele Moldovei, Radu Cazacu. 

„Dar cel mai absurd, nici nu pot să redau câtă absurditate este în Legea 356, prin care s-au scos plafoanele de la toate impozitele funciare. Vă dau un exemplu. Noi piscicultorii plăteam 115 lei/ha impozitul funciar. S-a găsit deacuma o primărie care a pus deja impozitul 1500 de lei/ha. De peste 13 ori mai mare decât a fost. Cum să lucrezi în așa condiții?!”, se întreabă Gheorghe Gheorghiu.

După câteva căutări, am găsit arendașul care s-a trezit cu impozitul mărit de 13 ori. Iazul pe care îl gestionează se află în localitatea Trebisăuți, raionul Briceni. 

De cealaltă parte, autoritățile locale spun că au avut argumente serioase pentru a majora acest impozit. 

Nu doar arendașii de iazuri se plâng de probleme din cauza modificărilor legislative, ci și crescătorii de puiet. Vasile Mereacre din Costești spune că nu prea are comenzi, iar din această cauză nu reușește să vândă peștele. Și asta pentru că cei care dețin iazuri se tem să populeze, de teama impozitelor și a prețurilor neclare, cerute pentru arendă. 

„- Se adresează agenții economici care au lacuri și realizăm câte ceva. Dar cu legile care au ieșit acuma e foarte greu să vinzi puietul de pește. Toți care vor să cumpere puiet de pește, sunt îngrijorați că nu știu ce va fi. Dacă impozitele pe lacuri vor fi mari, nu vor avea nici un rezultat. De aceea nu cred că vin să cumpere. - Dar în comparație cu anii trecuți, observați o scădere a cererii? - Da, vin foarte puțini, nu prea vindem”.

„Cum vor putea ei să lucreze oficial? Clar că vor lucra neoficial. Dar cum e mai bine, oficial sau neoficial? Clar că oficial, pentru că banii ăștia merg la stat. Nu înțeleg poziția autorităților uneori, pentru că ei caută banii acolo unde nu sunt. Dar bani în piscicultura sunt și destul de mulți și noi suntem de acord să ajutăm statul, dar și ei să ne ajute pe noi, sau măcar să nu ne încurce”.

Pentru a exista o claritate în stabilirea acestor taxe și impozite, piscicultorii așteaptă cu sufletul la gură regulamentul și normele de aplicare a acestor legi. Cert este că, indiferent care ar fi legislația, statul ar trebui să încurajeze toți piscicultorii deopotrivă să activeze legal, cu achitarea taxelor și cu protejarea mediului înconjurător. 

Un reportaj de Constantin Niculae

Imagine de Vlad Glinjan

Montaj de Constantin Niculae

/VIDEO/ Imagini șocante cu Bîc, cel mai degradat râu din țară! Ce arată testele de laborator și cum „șmecherii” varsă apa murdară
/VIDEO/ Împădurim țara, dar avem cu ce? Starea pepinierelor permanente: Din cele 31, doar una are irigare modernă
/VIDEO/ Recean critică Procuratura Anticorupție: „Lipsă de personal există și la alte instituții”
/VIDEO/ Recean critică Procuratura Anticorupție: „Lipsă de personal există și la alte instituții”
/PROMO/ Interviu exclusiv cu Elena Lasconi, candidata USR la Președinția României. De la 21:00, la „Cutia Neagră”
/PROMO/ Interviu exclusiv cu Elena Lasconi, candidata USR la Președinția României. De la 21:00, la „Cutia Neagră”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 994: Atac la Kiev, oferta lui Zelenski și alerta pentru Trump! Expert: 4 țări pot fi țintele lui Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 994: Atac la Kiev, oferta lui Zelenski și alerta pentru Trump! Expert: 4 țări pot fi țintele lui Putin
/EXCLUSIV/ „Moldova e un fel de laborator”. Interviu cu șeful unei misiuni de observare a alegerilor, Pekka Haavisto
/EXCLUSIV/ „Moldova e un fel de laborator”. Interviu cu șeful unei misiuni de observare a alegerilor, Pekka Haavisto
/VIDEO/ „Lalele” în prag de iarnă: Cum sună noua piesă lansată de Carla's Dreams
/VIDEO/ „Lalele” în prag de iarnă: Cum sună noua piesă lansată de Carla's Dreams

/VIDEO/ Intervenție cu mascați CNA la Chișinău: Momentul în care un bărbat cu 7.000 de euro e reținut

missing
14 noiembrie 2024, ora 15:34

Un cetățean turc a fost reținut în flagrant în timp ce primea suma de 7.000 de euro de la un om de afaceri din Chișinău. Potrivit materialelor anchetei, banii ar fi fost estorcați pentru a influența o investigație a oamenilor legii asupra activității companiei afaceristului, specializate în servicii de call-centru.

Potrivit CNA, bănuitul i-ar fi spus omului de afaceri că autoritățile ar desfășura o investigație privind afacerea sa, iar pentru a stopa aceste cercetări și a obține o decizie favorabilă, ar fi solicitat suma de 7.000 de euro.

Ulterior, acesta a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolator. Pe numele său a fost pornită o urmărire penală pentru trafic de influență. 

Dosarul de trădare de patrie în care este vizat șeful serviciului juridic al Parlamentului, un ofițer al Poliției de Frontieră și soția acestuia, care ar fi fost complice, a fost trimis în instanță. /Notă de protest Kremlinului, înmânată Ambasadorului Federației Ruse la Chișinău. Oleg Ozerov a fost chemat astăzi la Ministerul de Externe. Autoritățile moldovenești i-au cerut Rusiei să se abțină de la orice ingerință în afacerile interne ale Republicii Moldova. /Un șef de secție de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” este cercetat de ofițerii anticorupție, pentru că ar fi perceput sistematic plăți ilegale de la pacienți. Care este reacția instituției!
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se clatină fotoliul șefei de la Procuratura Anticorupție. „Am văzut un eșec total”, a spus președinta Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde s-a discutat despre corupția politică. Cu ce reacție a venit Procuratura Anticorupție! /Andrei Spînu se retrage din Guvernul Republicii Moldova și din Partidul Acțiune și Solidaritate. Anunțul a fost făcut într-o postare pe Facebook. Cum și-a motivat plecarea, dar și care a fost reacția colegilor! /Notă de protest Kremlinului pentru ingerințele Federației Ruse în procesul electoral și căderea dronelor rusești pe teritoriul țării. Autoritățile de la Chișinău îl convoacă pe Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Ozerov.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Socialiștii nu se pot resemna cu înfrângerea. Membri, dar și simpatizanți ai partidului au protestat astăzi în fața Comisiei Electorale Centrale, în timp ce membrii acesteia examinau sesizările depuse de ei, care se referă la presupusele încălcări în timpul scrutinului. Care este reacția PAS-ului! /Amenzile aplicate până acum alegătorilor care au luat bani în schimbul votului la alegerile prezidențiale și referendum se ridică la 5 milioane de lei. Sancțiunile au fost aplicate de Centrul Național Anticorupție, pe baza proceselor contravenționale întocmite de polițiști. /Mai mulți medici, dar și pacienți au ieșit astăzi astăzi în fața Spitalului Clinic din Bălți, în semn de protest față de decizia instanței de a-l condamna la doi ani de închisoare pe medicul urolog Serghei Cozub. Aceștia au cerut grațierea medicului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Victor Furtună a câștigat concursul pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Acesta a obținut cel mai mare punctaj în urma interviului desfășurat astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor. /Partidul Socialiștilor din Moldova amenință cu proteste. Igor Dodon acuză guvernarea și pe președinta nou aleasă că a furat voturile alegătorilor. Ce răspuns au cei din urmă! /Moldovenii cu cetățenie română vor fi așteptați 5 zile la urne ca să voteze președintele țării și să-și aleagă reprezentanții în Parlamentul de la București. România va deschide în Republica Moldova 59 de secții de votare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se clatină unele fotolii în Guvern. Premierul Dorin Recean promite schimbări în următoarele zile. Acesta nu a precizat însă despre ce miniștri ar fi vorba. /Ministerul Afacerilor Externe respinge acuzațiile autorităților ruse, care au spus că nu recunosc rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și le consideră „nedemocratice”. Care a fost și reacția purtătorului de cuvânt al Guvernului! /În doar două zile, peste 100 de mii de persoane s-au înscris în sistem pentru a beneficia de compensații pentru perioada rece a anului. Cei care vor cheltui banii acordați de stat în alte scopuri decât plata facturilor pentru încălzire, vor fi lipsiți de compensație.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Decizia Curții Constituționale privind confirmarea rezultatelor referendumului republican a fost publicată în Monitorul Oficial. Integrarea europeană va fi legalizată în Constituție. /Fraudă de zece milioane de lei dintr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană. Ofițerii anticorupție au descins la cinci angajați ai Moldsilva. /Peste 50 de mii de persoane s-au înscris în sistemul de compensații în prima zi de la lansare. Cererile pot fi depuse până pe 28 noiembrie, inclusiv.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Maia Sandu câștigă alegerile prezidențiale și devine singurul politician căruia moldovenii i-au încredinţat direct două mandate. Rezultate preliminare arată un scor de 55,3 la sută pentru Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, cu 44,6%. /Aproape 800 de încălcări în ziua alegerilor au fost semnalate de Observatorii Misiunii Promo-Lex. Și poliția a înregistrat peste 200 de incidente care au vizat procesul electoral și au întocmit 31 de procese-verbale. Cele mai multe țin de coruperea electorală, fotografierea buletinelor de vot sau transportarea organizată la secțiile de votare. /De astăzi, cetățenii Republicii Moldova se pot înregistra pe platforma compensații.gov.md pentru a beneficia de ajutor la energie în sezonul rece. Compensațiile vor fi acordate sub formă de bani direct în contul bancar sau prin oficiile poștale, nu ca reducere în facturi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Remunerați cu mașini și telefoane mobile pentru a corupe alegătorii. Oamenii legii vin cu detalii despre perchezițiile de ieri la membrii fostului partid „Șor” și ai Blocului politic „Victorie”. Două persoane au fost reținute, iar un Suzuki Vitara, confiscat. Astăzi au avut loc noi percheziții în acest dosar. /Astăzi este ultima zi în care este permisă agitația electorală în cadrul turului doi al alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Mâine va fi „ziua tăcerii”, iar duminică moldovenii vor decide cine va conduce țara în următorii patru ani. /Suntem săraci, dar punem bani și la ciorap. Șase din zece moldoveni au reușit în ultimul an să pună bani deoparte, arată un sondaj efectuat de Expert Grup. Economia țării însă a pierdut.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Constituția Republicii Moldova va fi modificată. Curtea Constituțională a validat referendumul republican din 20 octombrie. Începutul ședinței a avut loc pe fundalul unui protest organizat de liderii și simpatizanții Blocului „Victorie”, afiliat fugarului penal Ilan Șor, dar și ai Partidului Comuniștilor. /Percheziții matinale în șapte raioane din țară, în cadrul unor dosare privind coruperea electorală.12 persoane sunt bănuite că ar fi oferit bani alegătorilor pentru a vota un anumit candidat la alegerile prezidențiale. Tot pentru corupere electorală a fost reținut și liderul organizației teritoriale al Blocului Victorie din Cimișlia. /Începând de mâine,1 noiembrie, și până pe 31 martie, șoferii sunt obligați să circule cu luminile de întâlnire conectate la mașini și pe timp de zi. Ce amendă riscă șoferii care nu se vor conforma.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Centrul Național Anticorupție a aplicat amenzi în valoare de peste două milioane de lei pentru corupere electorală, iar alte aproape o mie de procese-verbale sunt acum în examinare. Printre cei amendați se află și Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. /În plină campanie electorală, miniștrii au decis să dubleze îndemnizația unică pentru tinerii medici care vor alege să profeseze la sate. Suma va crește de la 120 până la 250 de mii de lei. Nu are nicio tangență electorală, dă asigurări purtătorul de cuvânt al Guvernului. /Stare de panică dăunează buzunarului. Celebra schemă cu ruda implicată în accident a înșelat moldovenii de cel puțin 36 de milioane de lei. Poliția raportează 240 de cazuri în care oamenii au căzut în plasa escrocilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Noi percheziții în dosarul coruperii electorale. Oamenii legii au descins în Cimișlia și Comrat, la șase persoane, care ar fi influențat alegătorii la referendumul și scrutinul electoral de pe 20 octombrie. /Căldură mai ieftină pentru consumatorii din nordul țării. Care este noul tarif aprobat astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică./Numărul cazurilor de infecții ale căilor respiratorii este în creștere cu 20 la sută față de săptămâna trecută. Mai mult de jumătate s-au înregistrat la copii. În total au fost înregistrate peste 5 mii de cazuri.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
În doar o săptămână, ofițerii anticorupție au aplicat amenzi de peste un milion de lei persoanelor care și-ar fi vândut votul în cadrul alegerilor din 20 octombrie. Până acum, oamenii legii au efectuat peste 800 de percheziții și au aplicat sechestre în valoare de peste 50 de milioane de lei. /Medicul de la azilul de bătrâni din Comrat, care a fost filmat în timp ce le spunea pacienților cum să voteze, ar fi fost plătit cu bani din Rusia pentru a influența votul alegătorilor. Acesta a fost reținut. CEC nu exclude anularea voturilor date în acest azil. /Noi detalii în cazul avionului prăbușit la Vadul lui Vodă, unde o persoană a decedat. Aeronava se pregătea să aterizeze când a căzut peste o clădire.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Perchezițiile și reținerile în dosarul mitei electorale continuă. Astăzi a ajuns pe mâna oamenilor legii liderul unei grupări afiliate fugarului panal Ilan Șor, fiind denunțat de o femeie. Între timp, ofițerii CNA au descins în mai multe localități din Orhei, Rezina și Nisporeni! /Beneficiarii unei case de bătrâni din Comrat au fost ajutați să voteze. Mai mult, li s-a sugerat și candidatul. Promo-LEX face apel către instituțiile statului să intervină. /Percheziții astăzi și în sudul țării. Adjunctul bașcanei Găgăuziei, Victor Petrov, a fost asaltat de procurori. Acesta este suspectat de evaziune fiscală și spălare de bani.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Transferuri de zeci de milioane de dolari pentru cumpărarea voturilor. În doar două luni, din Federația Rusă au fost transferate 39 milioane de dolari. /Certificatele pentru drept de vot pentru turul I al alegerilor prezidențiale nu mai sunt valabile. Cetățenii pot solicita altele noi pentru turul II. Acestea le vor permite alegătorilor să voteze în orice altă secție de votare de pe teritoriul țării, pe lista electorală suplimentară. /Atac terorist la Ankara. Șapte persoane au murit, inclusiv cei doi atacatori, și 22 de răniți. Atentatul nu a fost revendicat deocamdată, dar ministrul Apărării și cel de Interne de la Ankara au indicat Partidul Muncitorilor din Kurdistan drept responsabil.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Campania electorală pentru turul doi al alegerilor prezidențiale să dă în jurul dezbaterilor. Maia Sandu a aruncat mănușa în terenul lui Alexandr Stoianoglo și l-a invitat la duel fără moderatori. /Centrul Național Anticorupție a aplicat amenzi în valoare de circa 1 milion de lei pentru corupere electorală. Peste 350 de procese verbale, recepționate de la Poliție, sunt în proces de examinare. /Grav accident la Ialoveni. Două persoane au murit, iar alta luptă pentru viață, după ce două automobile s-au ciocnit frontal. Totul s-a întâmplat lângă Sociteni.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Dezbaterea electorală dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo va avea loc duminică, 27 octombrie. Aceasta va fi moderată de jurnalistul Gheorghe Gonța, cel care a recunoscut public că a acceptat bani în plic pentru munca sa, a făcut partizanat politic, lucruri incompatibile cu activitatea ziaristică. Au reacționat și ONG-urile de media. /Comuniștii au cerut Comisiei Electorale Centrale anularea voturilor din diasporă pentru referendum sau renumărarea acestora. Mai mult, Vladimir Voronin îl acuză pe Igor Dodon de rezultatul referendumului. /Eșec pentru a treia oară! Licitația pentru spațiile comerciale de la aeroport a fost din nou anulată. Asta după ce un singur participant a depus dosarul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană a separat moldovenii în două tabere. 50,4 dintre alegători au spus DA integrării în UE, numărul acestora fiind mai mare cu aproximativ 14 mii. /Viitorul președinte al Republicii Moldova va fi ales în turul doi. Maia Sandu a acumulat peste 42 la sută dintre voturi, iar Alexandr Stoianoglo 26. Cei doi au promis că vor avea dezbateri electorale. /Oameni decedați în listele electorale, intimidări și secții de votare fără lumină, sunt doar câteva dintre încălcările semnalate de observatori în ziua alegerilor. În ce măsură acest pot influența rezultatele finale, vă spunem la știri.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Peste 300 de tineri din Republica Moldova ar fi fost instruiți să provoace haos de alegeri. Oamenii legii au efectuat aproape 90 de percheziții în toată țara și au confiscat 1,6 milioane de lei. Avem detalii și imagini la știri! /Start sezon termic în Chișinău și Bălți. Primele vor fi conectate școlile, grădinițele, spitalele, dar și în blocurile care au depus solicitări la furnizorii de energie termică. /Pericol de explozie la Edineț! O autocisternă cu gaz a răsturnat un microbuz. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Alertă în nordul țării. Bucăți de rachetă au fost găsite lângă un sat din Republica Moldova. Noaptea trecută, armata rusă a lansat zeci de rachete asupra mai multor regiuni ucrainene, inclusiv Cernăuți. Astăzi însă, președintele Ucranei, Volodimir Zelenski, a prezentat „planul de victorie” în războiul cu Rusia. Acesta constă din cinci puncte și trei anexe secrete. /Noi percheziții în nordul țării, la activiștii Blocului „Victoria”. Poliția investighează suspiciuni privind posibile tentative de influențare ilegală a procesului electoral.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice vor avea un program special de muncă în ziua alegerilor din 20 octombrie. /Vin înghețurile în Republica Moldova. Meteorologii au emis Cod galben pentru cinci zile. Mai exact, în perioada 17-21 octombrie, în orele nocturne și ale dimineții, temperatura la suprafața solului va coborî până la ...-4°C. /Atac cu rachete la Nikolaev. O femeie a murit, iar cel puțin 16 persoane au fost rănite. Incendiile s-au extins pe câteva sute de metri pătrați.

/VIDEO/ Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
/VIDEO/ Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
/PROMO/ Interviu exclusiv cu Elena Lasconi, candidata USR la Președinția României. De la 21:00, la „Cutia Neagră”
/PROMO/ Interviu exclusiv cu Elena Lasconi, candidata USR la Președinția României. De la 21:00, la „Cutia Neagră”
/VIDEO/ Singurul candidat al curților de apel la CSM a picat vettingul. Vicepreședintele Comisiei: „Cea mai mare provocare este...”
/VIDEO/ Singurul candidat al curților de apel la CSM a picat vettingul. Vicepreședintele Comisiei: „Cea mai mare provocare este...”
/EXCLUSIV/ „Moldova e un fel de laborator”. Interviu cu șeful unei misiuni de observare a alegerilor, Pekka Haavisto
/EXCLUSIV/ „Moldova e un fel de laborator”. Interviu cu șeful unei misiuni de observare a alegerilor, Pekka Haavisto
/VIDEO/ Emoții unice pentru un tânăr din Capitală. În timp ce cânta la chitară melodia lui The Urs, interpretul a apărut lângă el
/VIDEO/ Emoții unice pentru un tânăr din Capitală. În timp ce cânta la chitară melodia lui The Urs, interpretul a apărut lângă el

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.