Război în Ucraina, ziua 577. Ceasul Apocalipsei și capcana pentru crabi! General: "Marea reușită a ofensivei urmează"

externe

/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 467: Rusia anunță că a respins o ofensivă. ISW: Prima linie a rușilor e spartă. Prigojin: „Rușine”

05 iunie 2023, ora 23:03

Forțele ucrainene au lansat atacuri terestre și au obținut mici câștiguri tactice în vestul regiunii Donețk și estul regiunii Zaporojie, transmite Institutul pentru Studiul Războiului. Rusia însă afirmă că forțele sale au împiedicat o ofensivă ucraineană majoră în cinci puncte de-a lungul frontului. Între timp, grupul de partizani pro-ucraineni care au înaintat 3,5 km în regiunea Belgorod, rămâne în localitate. Un discurs fals, atribuit lui Vladimir Putin, în care președintele rus declara legea marțială, a fost difuzat pe posturile de radio din regiunile ruse de la graniţa cu Ucraina.

Ucraina spune că „nu deține informații” despre „ofensiva de mare amploare” pe care rușii spun că au respins-o în regiunea Donețk, dar pe rețelele de socializare sunt confirmate lupte în zona respectivă, la granița dintre regiunile Zaporojie și Donețk. Analizând informațiile din spațiul informațional rus, ISW arată că ucrainenii au atacat într-adevăr și au capturat două localități, dar vorbește de o ofensivă localizată, nu de una “la scară largă”, cum spune Ministerul rus al Apărării, scrie Biziday. Totodată, mercenarii Wagner conduși de Evgheni Prigojin au luat prizonier un comandant al armatei ruse regulate, pe care îl acuză că, beat fiind, a tras într-o mașină aparținând PMC Wagner.

UPDATE Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei a susținut că rapoartele rusești conform cărora Ucraina a început o contraofensivă sunt menite să distragă atenția de la pierderile suferite de Rusia în regiunea Bahmut, relatează The Guardian.

UPDATE O presupusă alocuţiune radiofonică a preşedintelui rus Vladimir Putin, ascultată luni la posturile ruseşti din regiunile de la graniţa cu Ucraina, a fost falsă şi a fost rezultatul unui hacking, a declarat Kremlinul, relatează The Guardian, potrivit news.ro. „Toate aceste mesaje sunt un fals absolut. Într-adevăr, a existat un atac cibernetic în unele regiuni. În special, știu că a existat la radioul Mir și în alte rețele. Acum totul a fost eliminat, totul este sub control”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția de presă TASS.

UPDATE Rusia a lansat peste 300 de rachete împotriva Ucrainei în cursul lunii mai, a anunţat Ministerul ucrainean al Apărării, potrivit Sky News. Vehiculele aeriene fără echipaj de atac produse în Iran sunt „cele mai utilizate arme de către Rusia până în prezent", susţin ucrainenii. „Probabil că Rusia lansează atât de multe OWA-UAV-uri în încercarea de a forţa Ucraina să-şi epuizeze stocurile de rachete de apărare aeriană avansate şi valoroase", a declarat Ministerul Apărării. Totuşi, experţii susţin că este puţin probabil ca Rusia să reuşească să epuizeze armele ucrainene. Ucraina a neutralizat cel puţin 90% din rachetele ruseşti folosind arme de apărare aeriană vechi şi ieftine, dar şi bruiajul electronic, notează ZF.

UPDATE Liderul mercenarilor ruşi Evgheni Prigojin a declarat luni că forţele ucrainene au recucerit o parte din aşezarea Berhivka, aflată la nord de Bahmut, în estul Ucrainei, calificând această pierdere teritorială rusă drept o "ruşine", relatează Reuters. "Acum, o parte din așezarea Berkhivka a fost deja pierdută, trupele fug în liniște. Rușine!" a declarat Prigojin într-un mesaj audio publicat de serviciul său de presă.

UPDATE Ministrul Agriculturii din Polonia a anunţat luni că a primit un draft de reglementare de la Comisia Europeană, prin care este prelungit embargoul care vizează importurile de cerealele din Ucraina până la data de 15 septembrie, transmit Reuters și Agerpres.

UPDATE Ucraina a format o rețea de agenți și simpatizanți proucraineni în interiorul Rusiei care sunt aprovizionați de Kiev cu drone și conduc acte de sabotaj și atacuri împotriva Kremlinului, potrivit unor surse din serviciile de informații americane citate de CNN.

UPDATE Ministrul chinez al Apărării spune că un război cu SUA ar fi un „dezastru incomensurabil” pentru omenire, în primul său discurs de la preluarea mandatului, potrivit BBC.

UPDATE „Nu avem astfel de informații și nu comentăm niciun fel de falsuri", a declarat un purtător de cuvânt al Statului Major al Forțelor Armate ucrainene, ca răspuns la o întrebare adresată de Reuters. Reacția a venit după ce ministerul rus al Apărării a anunțat în noaptea de duminică spre luni că forțele sale au respins duminică „o ofensivă de mare anvergură” a armatei ucrainene în Donbas, potrivit AFP.

UPDATE Șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat în weekend că este posibil ca forțele ucrainene să fi recâștigat poziții în sud-vestul Bahmutului, transmite Sky News. Potrivit informațiilor citate de acesta, trupele ucrainene au stabilit poziții de observare în oraș și a îndemnat forțele rusești să acționeze, potrivit G4media.

UPDATE Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a declarat că, în timpul contraofensivei din această vară, Ucraina nu va folosi avioane de vânătoare F-16, însă va implica în lupte toate armele terestre, scrie Rador.

UPDATE În ultimul său raport despre situația din Ucraina, Institutul pentru Studiul Războiului susține că în urma atacurilor la sol de ieri, Armata Ucraineană a obținut câștiguri mici, dar tactice pe frontul din vestul regiunii Donețk și estul regiunii Zaporojie. Instituția citează bloggerii ruși care susțin că forțele ucrainene au spart prima linie de apărare rusă și au avansat pe 4 iunie cu 500 de metri până la trei kilometri în zona respectivă. Pe de altă parte însă autoritățile de la Moscova susțin că pe 4 iunie, forțele militare ruse au zădărnicit o ofensivă ucraineană majoră în regiunea Donețk, din sudul Ucrainei, și au ucis sute de militari pro-Kiev.

UPDATE „Peste 60 de nave de război şi nave de sprijin, aproximativ 35 de aeronave din cadrul aviaţiei navale, trupe de coastă şi mai mult de 11.000 de cadre militare sunt implicate în exerciţiul forţelor Flotei din Pacific”, a anunțat, pe Telegram, Ministerul rus al Apărării, scrie B1.

UPDATE Cardinalul italian Matteo Zuppi, căruia Papa Francisc i-a încredințat o misiune de menținere a păcii în Ucraina, va vizita Kievul în perioada 5-6 iunie – potrivit unui comunicat publicat de serviciul de presă al Sfântului Scaun. Vaticanul transmite că scopul principal al vizitei cardinalului la Kiev este acela de a „asculta cu atenție autoritățile ucrainene cu privire la posibilele modalități de a obţine o pace justă și de a sprijini gesturile de umanitate, care vor ajuta la atenuarea tensiunilor”, notează Rador.

UPDATE Guvernatorul regiunii Kaluga, care se află la sud de Moscova, a declarat că două drone au căzut pe autostrada M3, în apropierea orașelor Jizdra și Duminichi. Nu a avut loc nicio explozie, iar zona a fost izolată de anchetatori.

UPDATE Statul Major al Ucrainei nu menționează în actualizarea sa zilnică nimic despre ofensiva anunţată ca respinsă de ruşi, dar spune că au avut loc 29 de ciocniri în regiunile Donețk și Lugansk. În toată țara, Ucraina a lansat 15 lovituri aeriene asupra trupelor inamice, a interceptat șase drone inamice, a atacat mai multe posturi de comandă, depozite de arme și sisteme antiaeriene, potrivit Spotmedia.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, într-un discurs, că va veni vremea când copiii din lume vor fi protejaţi de “un asemenea rău precum răul rusesc” şi de agresiuni, scrie Știripesurse.

UPDATE Armata ucraineană ar fi efectuat această ofensivă cu şase batalioane mecanizate şi două batalioane de tancuri. Iar un video postat pe Telegram arată ceea ce se menţionează că ar fi vehicule blindate ucrainene filmate din aer, fiind distruse de forţele ruse. Ministerul susţine că forţele ruse au ucis 250 de soldaţi ucraineni şi au distrus 16 tancuri şi peste 20 de vehicule blindate. Imaginile nu au fost verificate.

UPDATE Autoritățile belgiene intenționează să ceară explicații Kievului cu privire la utilizarea de arme de fabricație belgiană de către luptătorii anti-Kremlin din regiunea Belgorod, relatează ziarul Le Soir, citat de serviciul rusesc al BBC.

UPDATE După ce a dat lovituri importante cu dronele pe câmpul de luptă, Ucraina a lansat un program special de înzestrare cu astfel de aparate. Producătorii autohtoni își testează dronele într-un concurs organizat de guvern, iar câștigătorii primesc contractele și livrează aparatele armatei, notează Spotmedia.

UPDATE Letonia a pus gratuit la dispoziția Ucrainei 66 de mașini confiscate de la șoferi în stare de ebrietate, au anunțat autoritățile letone, citate de cotidianul ucrainean Pravda.

UPDATE Din perspectiva Kremlinului, zona din jurul Bahmut este doar o parte din linia frontului pe care armata rusă trebuie să o țină. Soldații ucraineni mențin presiunea și continuă lupta de pe pozițiile de la periferia vestică a Bahmutului. „Lupta evoluează spre o nouă fază”, a declarat ministrul adjunct ucrainean al apărării, Hanna Maliar, potrivit AlephNews.

UPDATE Rusia a afirmat că forțele sale au zădărnicit o ofensivă ucraineană majoră în cinci puncte de-a lungul frontului din regiunea Donetsk, în sudul Ucrainei, și au ucis sute de soldați ucraineni, relatează SkyNews. La ofensivă au participat şase batalioane mecanizate şi două batalioane cu tancuri, a adăugat ministerul rus. O înregistrare video postată de minister pe Telegram arată ceea ce este prezentat ca fiind vehicule blindate ucrainene filmate din aer pe cale de a fi distruse de forţele ruseşti, notează Digi24. Totodată, oficialii ruși au raportat drone pe o autostradă la sud de Moscova.

UPDATE Rusia are suficiente drone sinucigașe de fabricație iraniană pentru a lansa atacuri împotriva Ucrainei în fiecare zi, a declarat un oficial de la Kiev, în ceea ce experții consideră a fi o veste proastă pentru guvernul ucrainean în contextul în care forțele sale armate se pregătesc să lanseze o contraofensivă împotriva pozițiilor deținute de trupele lui Vladimir Putin, scrie G4media.

UPDATE Ucraina interzice exportul de zahăr pentru a-și asigura consumul. Iar România suferă cel mai mult din cauza acestei decizii. Din octombrie 2022 până în aprilie 2023, a importat aproape 85.000 de tone de zahăr din țara vecină, de 26 de ori mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut, notează Cotidianul.

UPDATE Poliţia rusă a arestat, duminică, peste 100 de persoane care a au ieşit în stradă pentru a marca ziua de naştere a lui Alexei Navalnîi, a anunţat un grup care monitorizează protestele, potrivit Reuters, informează News.ro.

UPDATE Forțele ruse au vizat din nou Ucraina cu drone și rachete de croazieră de fabricație iraniană pe 4 iunie, marcând a patra zi consecutivă de atacuri în toată Ucraina. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au lansat cinci drone Shahed-136/131 din regiunea Briansk și șase rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 de pe șase bombardiere strategice Tu-95 care au zburat deasupra Mării Caspice în dimineața zilei de 4 iunie. Forțele ucrainene au doborât trei drone Shahed și patru rachete de croazieră. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, colonelul Yuriy Ihnat, a declarat că două rachete rusești au lovit un aerodrom activ ucrainean în apropiere de Kropyvnytskyi din regiunea Kirovohrad. Ihnat a adăugat că două drone Shahed au lovit o infrastructură nespecificată din regiunea Sumy. Oficialii ucraineni au raportat că apărarea antiaeriană ucraineană a doborât toate dronele și rachetele care au vizat Kievul, scrie Adevărul.

Război în Ucraina, ziua 465: Plan de pace, furia lui Soloviov și gluma lui Blinken. Zelenski: "Contraofensiva nu e film"
Război în Ucraina, ziua 466: Tragedie la Dnipro, întâlnire secretă, aerodrom atacat și un nou indiciu înainte de contraofensivă
/VIDEO/ Din culisele „afacerii” cu brățările electronice. Iavorschi explică de ce a câștigat aceeași companie de cinci ori
/VIDEO/ Din culisele „afacerii” cu brățările electronice. Iavorschi explică de ce a câștigat aceeași companie de cinci ori
Pagina principală a site-ului TV8.md, clonată: Cum poți raporta falsul distribuit pe Facebook și Instagram
Pagina principală a site-ului TV8.md, clonată: Cum poți raporta falsul distribuit pe Facebook și Instagram
Doi șefi pe un singur scaun la INP: Unul e proaspăt-numit, altul a fost repus recent în funcție. Ce spune Ministerul Justiției
/VIDEO/ Doi șefi pe un singur scaun la INP: Unul e proaspăt-numit, altul a fost repus recent în funcție. Ce spune Ministerul Justiției
/VIDEO/ Interviu exclusiv la TV8 cu James Philip Rubin: „Spațiul informațional, una din arenele competiției geopolitice”
/VIDEO/ Interviu exclusiv la TV8 cu James Philip Rubin: „Spațiul informațional, una din arenele competiției geopolitice”
Război în Ucraina, ziua 577. Ceasul Apocalipsei și capcana pentru crabi! General: "Marea reușită a ofensivei urmează"
Război în Ucraina, ziua 577. Ceasul Apocalipsei și capcana pentru crabi! General: "Marea reușită a ofensivei urmează"

Război în Ucraina, ziua 577. Ceasul Apocalipsei și capcana pentru crabi! General: "Marea reușită a ofensivei urmează"

23 septembrie 2023, ora 22:35

Iarna nu va încetini contraofensiva ucraineană, iar cea mai mare reușită a Kievului urmează să vină, a declarat pentru CNN generalul care conduce lupta țării de-a lungul liniei sudice a frontului. De asemenea, generalul a spus că el crede că marea realizare a Ucrainei - cea mai mare din această contraofensivă - mai are de așteptat. „Cred că se va întâmpla după Tokmak”, a spus Tarnavski despre această străpungere. „În acest moment, ei se bazează pe adâncimea liniei lor defensive de acolo”, notează HotNews.

Totodată, forțele ucrainene au reușit o străpungere a liniilor defensive ruse în apropiere de localitatea Verbove, a declarat generalul aflat la comanda contraofensivei din sud, relatează CNN. Statul Major al Ucrainei a publicat bilanțul soldaţilor ruşi ucişi în războiul din UcrainaÎntre 24 februarie 2022 şi 23 septembrie 2023, Forţele Armate ale Ucrainei au eliminat aproximativ 275.460 de militari ruşi, dintre care 510 soldaţi în ziua precedentă, informează news.ro.

UPDATE Atacul asupra cartierului general al Flotei Mării Negre a Federației Ruse din Sevastopol a fost o operațiune specială numită „Capcană pentru crabi”, au informat Forțele pentru Operațiuni Speciale ale Ucrainei (SSO) La momentul atacului, în clădire avea loc o întâlnire a conducerii Flotei Marinei Ruse de la Marea Neagră. În atacul asupra sediului Flotei Ruse de la Marea Neagră din Sevastopol au murit cel puțin 9 persoane și 16 au fost rănite, printre acestea se numără și generali ruși, susține șeful Direcției de Informații Militare, generalul Kirilo Budanov, scrie Ziare.com.

UPDATE Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a declarat în cadrul unei ședințe privind dezvoltarea zootehniei, că „se gândește cum să reziste” la atacurile cu drone, în condițiile în care Federația Rusă și teritoriile ocupate de Moscova au devenit „ținta” aparatelor de zbor fără pilot, relatează agenția belarusă de presă Belta. „Vedeți cum este bombardată Rusia astăzi? Vedeți, dronele zboară înainte și înapoi. O problemă foarte dificilă pentru noi. Acești wagneriți stau la mine acum și spun tuturor cum merge acest război. Mă gândesc: cum să rezist la asta? Este o variantă așa și așa. Si costă sute de milioane de ruble”, a declarat Aleksandr Lukașenko. Președintele Belarusului a precizat că se gândește și la dezvoltarea sectorului agricol sau zootehnic, dar și la „cum să lupte cu aceste drone”, notează Libertatea.

UPDATE Moscova menţine o comunicare informală cu ţări neprietenoase, a declarat reporterilor reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, relatează TASS, conform news.ro.

UPDATE Evenimentele care au loc în Crimeea, ocupată temporar de Rusia, indică indirect cursul ulterioar al contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei, susține șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării, Kirilo Budanov, într-un interviu pentru The WarZone, notează Ziare.com.

UPDATE Eforturile Rusiei de a certa Ucraina cu partenerii săi din Europa Centrală, inclusiv Polonia, au eșuat, comunică RBK-Ucraina cu referire la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). Analiștii spun că loviturile rusești asupra infrastructurii portuare și a infrastructurii cerealiere ucrainene fac parte dintr-o campanie menită să înrăutățească relațiile Ucrainei cu vecinii săi occidentali, inclusiv cu Polonia. Totuși, aceste eforturi nu au succes, deoarece la 22 septembrie, președintele polonez Andrzej Duda a explicat declarația preliminară a Premierului Mateusz Morawiecki potrivit căreia țara lor nu va mai furniza arme Ucrainei. După cum s-a dovedit, a fost vorba doar despre noile arme pe care Polonia le achiziționează pentru apărarea sa. În rest, ei vor rămâne la acordurile preliminare privind livrările de arme. „Revenirea Poloniei la angajamentele asumate față de Ucraina indică faptul potrivit căruia campania rusă nu este atât de reușită așa cum, probabil, își dorește Moscova să fie”, notează ISW, potrivit Libertatea Cuvântului.

UPDATE România blochează, din câte se pare, participarea Austriei la reuniuni ale NATO, transmite sâmbătă agenţia APA. Doi ofiţeri ai armatei austriece aşteaptă de săptămâni acreditarea pe lângă Alianţă. Accesul lor ar fi întârziat de România, care ar fi solicitat un timp de gândire. Conform publicaţiilor austriece ‘Salzburger Nachrichten’ şi ‘Oberösterreichischen Nachrichten’ de sâmbătă, citate de APA, este dat ca sigur că este vorba despre o replică la veto-ul guvernului federal de la Viena faţă de aderarea României la spaţiul Schengen, notează Cotidianul.

UPDATE Rusia a impus o interdicţie pe termen nedeterminat pentru exporturile de motorină şi benzină în majoritatea ţărilor, o măsură care riscă să perturbe aprovizionarea cu combustibil înainte de iarnă şi ameninţă să agraveze penuria globală, relatează CNBC, citat de news.ro. Într-un decret guvernamental semnat de prim-ministrul Mihail Mishustin, Kremlinul a declarat că va introduce restricţii ”provizorii” pentru exporturile de motorină, pentru a stabiliza preţurile combustibililor pe piaţa internă.

UPDATE Conform televiziunii NBC News, care citează patru oficiali guvernamentali şi unul parlamentar din SUA, preşedintele american Joe Biden i-a promis omologului său ucrainean Volodimir Zelenski rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS, transmite Reuters.

UPDATE Ceasul Apocalipsei semnalează un risc mai mare de sfârșit al omenirii decât acum 70 de ani. Analiștii cred că extinderile riscă să declanșeze o cursă de modernizare a infrastructurii de testare a armelor nucleare într-un moment de neîncredere profundă între SUA și cele două guverne autoritare, deși nu există iminența unui conflict armat real. Potrivit profesorului Jeffrey Lewis, consecințele acestui fapt sunt că „cheltuim sume uriașe de bani, deși nu devenim mai siguri". Declarațiile  lui Lewis au fost făcute după ce un important grup de supraveghere nucleară, Bulletin of the Atomic Scientists, a reglat la începutul acestui an ceasul său emblematic Doomsday Clock (Ceasul Judecății de Apoi sau Ceasul Apocalipsei, care măsoară cât de aproape este lumea de autodistrugere), la 90 de secunde până la miezul nopții, cea mai precară setare a ceasului de la înființarea sa în 1947. Evaluarea s-a făcut în contextul războiul din Ucraina și a posibilității ridicate ca acest conflict să scape de sub controlul. Practic, Ceasul Apocalipsei semnalează acum un risc mai mare cu privire la sfârșitul omenirii decât în 1953, când atât Statele Unite, cât și Uniunea Sovietică au efectuat teste la suprafață cu arme nucleare, potrivit CNN, citat de Adevărul.

UPDATE Cel puțin o persoană a fost ucisă și alte 15 au fost rănite, între care un copil, vineri, într-un atac al forțelor ruse care a vizat orașul Kremenciuk, centrul Ucrainei, a anunțat guvernatorul regional pe Telegram, relatează AFP, potrivit Agerpres.

UPDATE ONU a denunţat reprimarea sistematică a societăţii civile din Belarus, unde mii de persoane sunt în închisoare pentru acuzaţii inventate, existând, de asemenea, informaţii despre tortură şi decese în arest, transmite AFP, citat de Agerpres.

UPDATE Armata elveţiană şi-a vândut în perioada scursă de la jumătatea anilor '90 circa 1.800 din cele aproximativ 8.000 de buncăre construite de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial şi până la încheierea Războiului Rece, dar a decis acum să înceteze această practică în urma războiului din Ucraina, notează Adevărul.

UPDATE Doi din cei cinci britanici eliberați anul trecut au povestit provocările prin care trec pentru a-și reconstrui viața după ce au fost torturați în timpul captivității de către „sălbaticii” ruși ca fiind mai rău decât cel al militanților ISIS, scrie The Times.

UPDATE Grupul de trupe ruse „Nipru” de pe direcția Herson a distrus arme și echipamente militare străine furnizate Forțelor Armate ale Ucrainei folosind obuziere Msta-B, potrivit Ministerului rus al Apărării, scrie TASS.

UPDATE Spionii ruşi folosesc hackeri pentru a viza sistemele informatice ale agenţiilor de aplicare a legii din Ucraina, folosite ca mijloace de a identifica şi obţine dovezi legate de presupusele crime de război ale ruşilor din timpul invaziei, notează Mediafax.

UPDATE Patru explozii au avut loc în orașul ucrainean Nipru, momentan nu se știu detalii referitoare la pagube sau posibile victime, dar a fost activată alerta de apărare aeriană, scrie TASS, citată de Adevărul.

UPDATE Președintele României, Klaus Iohannis, a calificat drept o problemă doborârea dronelor rusești pe teritoriul țării sale în timpul atacurilor armatei ruse asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre. El a făcut această declarație la Forumul de la Universitatea Columbia din New York, relatează Agerpres.

UPDATE Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat 63 de sancţiuni împotriva persoanelor fizice şi juridice ruse în timpul vizitei preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelensky în Canada, a informat publicaţia de ştiri European Pravda, potrivit Mediafax.

UPDATE Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, i-a transmis vineri preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să nu-i mai „insulte” pe polonezi, menţinând o retorică dură la adresa Kievului după ce preşedintele polonez a încercat să dezamorseze o dispută privind importurile de cereale, relatează Reuters.

UPDATE Premierul român, Marcel Ciolacu, va efectua o vizită de lucru la Kiev pentru a finaliza negocierile privind importurile de cereale ucrainene. Declarația șefului guvernului român este citată de Digi24 și preluată de RBK-Ucraina.  „Voi face o deplasare cu mai mulți miniștri la Kiev. Acolo, cred că vom finaliza toate negocierile privind exporturile către România”, a anunțat Ciolacu.

Război în Ucraina, ziua 576: Atac în Crimeea, ajutor din Vest și promisiunea lui Zelenski! Iohannis: 3 condiții pentru victorie
Război în Ucraina, ziua 575: Stare de urgență prelungită în Moldova, atacuri masive și problemă reală! ONU: "Lumea se destramă"
/VIDEO/ Din culisele „afacerii” cu brățările electronice. Iavorschi explică de ce a câștigat aceeași companie de cinci ori
/VIDEO/ Din culisele „afacerii” cu brățările electronice. Iavorschi explică de ce a câștigat aceeași companie de cinci ori
Pagina principală a site-ului TV8.md, clonată: Cum poți raporta falsul distribuit pe Facebook și Instagram
Pagina principală a site-ului TV8.md, clonată: Cum poți raporta falsul distribuit pe Facebook și Instagram
Tragedie la Călărași: Un bărbat a ars de viu în propria casă. Pompierii au reușit să stingă flăcările abia peste două ore
Tragedie la Călărași: Un bărbat a ars de viu în propria casă. Pompierii au reușit să stingă flăcările abia peste două ore
/VIDEO/ Interviu exclusiv la TV8 cu James Philip Rubin: „Spațiul informațional, una din arenele competiției geopolitice”
/VIDEO/ Interviu exclusiv la TV8 cu James Philip Rubin: „Spațiul informațional, una din arenele competiției geopolitice”
/EXCLUSIV/ Va plăti Guvernul despăgubiri după anularea programului „cetățenie prin investiții”? Precizările Ministerului Economiei
/EXCLUSIV/ Va plăti Guvernul despăgubiri după anularea programului „cetățenie prin investiții”? Precizările Ministerului Economiei
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram