/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 813: Dronă în România și risc de război mondial! Zelenski e la Harkov, iar Putin și-a vizitat aliatul

Caz cutremurător! Un minor de 17 ani, care muncea pe un șantier din centrul Capitalei, mort după ce a fost electrocutat

missing
Foto simbol
05 iulie 2023, ora 13:30

Caz cutremurător în Chișinău. Un tânăr de 17 ani a murit, după ce a fost electrocutat pe un șantier de construcții. Nenorocirea s-a produs în după-amiaza de marți, 4 iulie, pe strada Șciusev.

Potrivit poliției, care a intervenit la locul producerii tragediei, chiar dacă era minor, băiatul muncea pe șantier. Nu se știe cu exactitate în ce circumstanțe a murit acesta. În urma examinării medico-legale, pe corpul neînsuflețit al acestuia nu au fost depistate semne de moarte violentă. 

Pe acest caz a fost pornit un proces penal. Am încercat să aflăm detalii de la reprezentanții Inspecției Muncii. Andrei Prisăcari, șef al Inspecției teritoriale de muncă Chișinău, ne-a spus că nu au fost informați în legătură cu producerea acestui caz, dar că instituția se va autosesiza.

„Urmează ca Inspecția Muncii să delege o persoană care să meargă să cerceteze. Angajatorul va fi amendat pentru că nu a comunicat despre acest caz, plus că minorii nu au dreptul să muncească pe șantiere de construcții. Va fi tras la răspundere și pentru asta. Vom discuta și cu poliția și vom reveni cu infirmații”, a declarat pentru TV8.md Andrei Prisăcari. 

Potrivit Inspectoratului de Stat al Muncii, în anul 2022, au avut loc 518 accidente produse la locul de muncă. Majoritatea victimelor au fost lovite ori strivite de diverse utilaje. 

Abonează-te acum și la canalul de YouTube TV8: youtube.com/@TV8Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram