/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Ministrul Muncii își va da demisia? Marcel Spatari ar urma să facă anunțul săptămâna viitoare

missing
07 ianuarie 2023, ora 20:43

Potrivit surselor TV8, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari ar urma să-și anunțe demisia săptămâna viitoare. Spatari ar fi decis să plece pentru că ar fi departe de familie, care, în acest moment, locuiește la București. 

Am încercat, astăzi, să obținem un comentariu de la Marcel Spatari, însă, printr-un mesaj telefonic, el nu a confirmat, dar nici nu a negat informațiile, precizând că nu există declarații oficiale pe subiectul invocat de noi. 

Șefia la Ministerul Muncii și Protecției Sociale ar urma să fie preluată de Alexei Buzu, directorul executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare. Organizația promovează egalitatea de gen și incluziunea în Republica Moldova. 

L-am telefonat pe Alexei Buzu, care deși a fost mai deschis, nu a divulgat nimic. 

„- Eu nu confirm, nu infirm, nu comentez, acest zvon. Asta este...

- Dar ați avut discuții cu doamna prim-ministru? 

- Eu am foarte multe discuții. Eu sunt partea a echipei din societatea civilă... noi suntem implicați în mai multe procese.

- Voiam să întreb daca vi s-a propus da sau nu. 

- Eu cred că o să se clarifice lucrurile în scurt timp”.

Contactată telefonic, și purtătoarea de cuvânt a Guvernului a evitat să ne spună clar, dar nu a negat. 

„Nu pot comenta despre veridicitate. În momentul în care va fi nevoie de făcut un anunț oficial, Guvernul le va face pe cale oficială”. 

Ultimele schimbări la Guvern au fost făcute în luna noiembrie. Atunci, Sergiu Gaibu și-a dat demisia din funcția de ministru al Economiei, iar locul lui a fost ocupat de deputatul PAS, președintele Comisiei economiei buget și finanțe, Dumitru Alaiba. 

Totodată, locul de ministru al Mediului, care era vacant de mai bine de două luni, după plecarea din funcție a fostei ministre, Iuliana Cantaragiu, a fost preluat de Rodica Iordanov. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram