Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1064: Schema lui Șor, alerta UE, 100 de zile și ucigaș tăcut. Trump îl avertizează pe Putin

/VIDEO/ Speluncă pentru droguri lângă sediul MAI. Clădirea ce urmează să devină centru cultural Doga, a nimănui

missing
08 iulie 2023, ora 22:00

De doi ani, despre o clădire se spune că va deveni centru cultural în numele marelui compozitor Eugen Doga. Din cauza procedurilor birocratice, procesul de reabilitare a clădirii, început în toamna anului 2021, încă mai durează. Și tot nu se știe cât timp mai exact. Așadar, de doi ani, clădirea, cu statut de monument național, continuă să fie a nimănui, chiar dacă primăria Chișinău susține că are acte ce-i oferă dreptul de proprietate. Pe de altă parte, Ministerul Culturii afirmă că această clădire aparține statului Republica Moldova și nu vreunei instituții anume. 

Cât încă disputa nu a luat sfârșit, imobilul a devenit un loc unde se adună oamenii străzii, unde se întâmplă lucruri deloc legale și periculoase. Este vorba de renumita clădire, cândva sediul procuraturii amplasată pe strada Veronica Micle 5. Are vecini faimoși - Teatrul Republican „Luceafărul” , iar la câțiva pași distanță se află Ministerul de Interne. Deci, toate ilegalitățile se produc, putem spune, sub ochii oamenilor legii. 

Sunt câteva imagini șocante, surprinse de camerele de supraveghere de pe clădirea Teatrului Republican „Luceafărul”. Se vede cum anumite persoane ascund în locuri speciale pachețele mici, pe care mai apoi le ridică alte persoane. E o formă cunoscută de trafic de droguri. 

Sunt supărați pe această situație și locatarii caselor din preajma clădirii de pe strada Veronica Micle 5, care cândva a fost și sediu de procuratură. Oamenii se plâng nu doar de mizeria pe care o fac persoanele fără adăpost, care înnoptează în clădire, dar și de faptul că aici se consumă droguri. Uneori, în acțiunile ilegale sunt implicați și copii. 

„Nu cunosc ce anume consumă ei, dar oamenii par destul de dubioși, agresivi. Se văd de departe, parcă sunt zombi. E o priveliște deloc plăcută. Mai mulți vecini au fost terorizați, li s-a furat de prin curți. Se întâmplă lucruri destul de grave, e regiunea unde se află Ministerul de Interne. Multe chestii se întâmplă alături de minister, fix alături patrulează poliția, carabinierii”.

„Pe față se văd cum arată cei care primesc doze... Iar alături este Ministerul de Interne”.

O altă locatară povestește îngrozită despre faptul că nu doar oamenii străzii se adună aici. Locul este cunoscut și de consumatorii de droguri, care, pe timpul nopții, vin după substanțe interzise. 

„De la 1 noaptea și până pe la ora 3, aici au loc vânzări la greu. Știm ce vând, ce au furat, ce și cât costă. Înainte nu atrăgeam atenția. Venea un taxi, care vindea, așa cum am aflat mai târziu, droguri. Mai interesant este că vin și tineri bine îmbrăcați, aranjați, educați. Este alarmant ce se întâmplă. Vin cu taxi-urile, bat la ușile noastre, în curtea vecină și cer droguri. Sunt în agonie, înțelegeți?”. 

Ne-am convins și noi cât de jalnic și deplorabil arată, pe interior, clădirea, considerată monument de arhitectură de însemnătate naţională. 

În timpul filmărilor, am reușit să discutăm cu un bărbat despre ce se întâmplă în interiorul clădirii istorice. 

„- Am văzut seringi... - Noi când am venit erau, noi am strâns. Noi ziua nu suntem. Mai intră pe aici... - Clar. Toată ziua ce faceți? - Când lucrăm, când strângem fier. - Mai găsiți de lucru? - Când și cum. - Fierul de unde îl strângeți? - De pe la gunoiști. - Găsiți, da? - Da. 

- Treceți des prin zona asta? - Da. Noi lucrăm aici. - Nu vă temeți să treceți? Sunt vreo 20 de oameni ai străzii pe-aici. - Ne temem. Ce putem face? Noi chemăm poliția de fiecare dată, vin, ceva fac, apoi ni-i întorc înapoi. - Am văzut că sunt aici. E dezastru, e distrusă. - Monument istoric”. 

Am telefonat la Direcţia de poliţie a municipiului Chişinău pentru a vedea ce acțiuni au fost întreprinse pentru a descuraja fenomenul periculos. Purtătoarea de cuvânt a instituției ne-a declarat că oamenii legii reacționează la fiecare apel. Suplimentar, sunt organizate și razii, iar recent s-a decis, împreună cu pretura sectorului, ca teritoriul să fie împrejmuit. 

Și Primăria Chișinău susține că serviciile municipale intervin și efectuează lucrări de salubrizare a teritoriului. 

„Direcția locativ comunală a intervenit de mai multe ori pentru a salubriza spațiul și periodic intervine, dar pentru că nu este valorificat acel spațiu, diferite persoane au acces acolo”, a declarat viceprimarul Angela Cutasevici.

Începând cu toamna anului 2021, clădirea istorică, dar abandonată, a reapărut în atenția opiniei publice. Municipalitatea a decis să creeze un centru cultural în cinstea celebrului compozitor, Eugen Doga, cu ocazia aniversării a 85 de ani de la naștere. Clădirea a fost aleasă chiar de compozitor, iar la una dintre ședințe, Consiliul Municipal Chișinău a dat-o în folosință Direcției Cultură, prin contract de comodat. 

Deși municipalitatea consideră că această clădire-i aparține, Ministerul Culturii susține că imobilul din strada Veronica Micle 5 nu are un proprietar confirmat oficial. 

„Nu, ea nu aparține Ministerului Culturii. Ea nu aparține nimănui. Conform legii, ea aparține statului Republicii Moldova, doar că aceste drepturi patrimoniale trebuie înregistrate și documentele trebuie duse la capăt. Starea în care se află această clădire - o cunosc foarte bine - trec de zeci de ani pe acolo, nu știu care este situația acum, dar pe clădire tot scria Procuratura Municipiului Chișinău. 

Cumva, era de gestiune neoficială. De ce s-a ajuns, după atâția ani, că nimeni nu poate spune că ea ne aparține. Ideea organizării în această clădire a unui centru de creație „Eugen Doga” noi o salutăm și o susținem cu ardoare, doar că cea mai scurtă cale este calea legală. Noi trebuie să urmăm pașii prevăzuți de lege. Orice altă cale împotmolește procesul”, a spus ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Ministrul Culturii mai spune că, în condițiile în care nimeni nu are dreptul asupra acestei proprietăți, confirmat oficial, dreptul de proprietate este al Republicii Moldova. 

„Deoarece este monument istoric, Ministerul Culturii poate reprezenta statul și deveni gestionarul - proprietarul acestui bun. Abia după ce ministerul va deveni proprietar, vom putea pune întrebarea ce facem cu el: sa-l transmitem Direcției Cultură a municipiului Chișinău pentru înființarea centrului Eugen Doga. Doar devenind proprietar, noi putem transmite. Ceea ce vor colegii de la minister, este să le dăm acordul ca ei să-și înregistreze direct dreptul de proprietate. Eu nu văd cum aș putea da acordul la un bun care nu-mi aparține”. 

În opinia ministrului, calea legală este una simplă și se rezumă la câțiva pași. Primul este delimitarea terenului acestui bun și atribuirea unui număr cadastral, înscrierea Ministerului Culturii la Agenția Servicii Publice cu dreptul de proprietate, iar după - inițierea hotărârii de guvern de transmitere a clădirii autorității publice locale. 

„Noi acum suntem la etapa de inițiere a acestei hotărâri de Guvern, delimitarea, avizul APP și inițierea hotărârii de Guvern și înregistrarea ca proprietar a Ministerului Culturii. Acum suntem în avizare a hotărârii de Guvern, am cerut urgentarea la 5 zile, dar ni s-a dat 10 zile. Nu mai contează câte zile, important este să trecem odată peste acest handicap. Deci, în 10 zile vom avea aceste avize, va fi înaintată această hotărâre de Guvern la ședința secretarilor generali sau deja a fost inițiată. Și, în urma deciziei de Guvern, de atribuire ca proprietar Ministerul Culturii și înregistrarea la ASP, devenind noi proprietarii acestui bun vom putea lua o decizie de transmitere, tot prin hotărâre de Guvern. Asta este legea”. 

Pe de altă parte, viceprimarul Angela Cutasevici, care de doi ani este implicată în clarificarea acestei situații create, susține că Primăria Chișinău are suficiente dovezi ce atestă dreptul de proprietare asupra acestui imobil. Este vorba de un extras din hotărârea Sovietului Comisarilor Norodnici al RSSM, din 15 februarie 1946, pus la dispoziție de Agenția Națională a Arhivelor. Și nu doar acest extras ar demonstra că primăria Chișinău deține clădirea istorică.

„- Uitați-vă dosarul cadastral, că edificiul este al nostru. Este anul 1991, el a fost actualizat cumva. - De ce nu are număr cadastral? Nu l-am găsit. - Trebuia să se facă delimitările după anul 2018. Toate înscrierile sunt că a fost dată la procuratură. - Nu a fost în proprietatea procuraturii? - Doar în comodat.

Acest imobil a fost transmis în evidența autorității locale, de atunci a fost și în evidența contabilă a primăriei Chișinău. Această casă de raport a fost gestionată de Direcția Economie și Turism, a fost dată în folosință. După ce a revenit la autoritatea publică locală, după ce s-au epuizat contractele, Consiliul Municipal Chișinău a transmis Direcției Cultură ca să fie folosit în scopuri culturale. Pentru noi, ca prioritate, a fost crearea unui spațiu de cultură și artă Eugen Doga”.

Cât autoritățile încă nu au pus punct în stabilirea unui proprietar final al acestui imobil vechi, Primăria Chișinău, în toată această perioadă, oricum s-a pregătit pentru reabilitatea clădirii. 

„Primăria Chișinău a făcut expertiza tehnică, avem proiectul de execuție, avem toate documentele tehnice de inițiere a reparației, avem aprobarea Consiliului Național al Monumentelor. Tot ce a depins de noi, am făcut. Avem și o foaie de parcurs agreată de comun cu Ministerul Culturii și primăria Chișinău cu pașii întreprinși pentru a depăși aceste dificultăți birocratice. Toate edificiile istorice sunt trecute ca proprietate Republica Moldova și ca să treacă la APL trebuie să fie făcuți mai mulți pași. Delimitarea terenului, după care recunoașterea proprietarului bunului imobil. Iată aici e...”. 

Deocamdată nu este clar de câți bani vor fi nevoie pentru reabilitarea acestei clădiri. Dar anterior, Ion Ceban a anunțat despre susținerea Județului Neamț în reabilitarea imobilului. A fost în vizită, în această clădire, și Ionel Arseni, pe atunci președintele Consiliului Județean Neamț. 

Considerat și baronul PSD, Arseni a fugit primăvara aceasta în Italia, după ce a fost condamnat definitiv în România la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție. 

Un reportaj de Constantin Niculae și Veronica Gherbovețchii
Imagine și montaj de Vlad Glinjan

/VIDEO/ „Moldova-Film are nevoie de salvare”. Fostul colos cinematografic rezistă din închirierea spațiilor
/VIDEO/ De la clădiri pline de copii, la ruine abandonate: Soarta școlilor din satele mici, care riscă să dispară pentru totdeauna

Așa cum ne așteptam din start, gazul rusesc revine în Transnistria. Grinch și-a făcut treaba băgând frigul, întunericul și spaima în locuitorii din stânga Nistrului, iar acum, cu pompă, anunță ajutor umanitar pentru salvarea regiunii de dezastrul pe care tot el l-a produs. Haideți să vorbim verde-n ochi despre pagubele politice după noul raid energetic al Rusiei în Moldova.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Epopeea reformelor de la Procuratura Anticorupție. De la DNA, la covata spartă?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Referendum salvat la limită de diasporă. Alegerile au fost influențate de corupție, îngâmfare și lene
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: De ce hoții din Moldova se tem de UE și se opun procesului de integrare al țării noastre?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Unde sunt banii de la UE? Cum au fost cheltuiți 2,2 miliarde de euro în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin

/ВИДЕО/ Большегрузы смогут проезжать границу по предварительной записи: новый проект на таможне Костешты
/ВИДЕО/ Большегрузы смогут проезжать границу по предварительной записи: новый проект на таможне Костешты
Приднестровье остается без российского газа и в феврале: "Газпром" не зарезервировал поставки через Турцию
Приднестровье остается без российского газа и в феврале: "Газпром" не зарезервировал поставки через Турцию
Трамп пригрозил ЕС введением торговых пошлин: Евросоюз может принять ответные меры
Трамп пригрозил ЕС введением торговых пошлин: Евросоюз может принять ответные меры
Energocom обеспечил резерв электроэнергии для правого берега Днестра на 23 января
Energocom обеспечил резерв электроэнергии для правого берега Днестра на 23 января
В Молдове продолжает расти цена топлива. Сколько будет стоить горючее в четверг?
В Молдове продолжает расти цена топлива. Сколько будет стоить горючее в четверг?

/VIDEO/ Scandalul provocat de Macan la Chișinău: Se cere anularea concertului! „Susține agresiunea Rusiei”

missing
22 ianuarie 2025, ora 21:40

Concertul unui artist rus, planificat pentru 19 februarie, la Chișinău a încins spiritele. O organizație neguvernamentală cere autorităților să-l declare persoană indizerabilă pe raperul Andrei Kosolapov, cu numele de scenă Macan. Activiștii susțin că acesta este cunoscut ca și susținător al războiului lui Putin împotriva Ucrainei. Organizatorii concertului evită să comenteze situația în care s-au pomenit. 

Acesta este artistul care a pus pe jar organizația Stop Russian Aggression - Moldova. După ce în spațiul public a apărut anunțul că rapperul Macan va susține un concert la Arena Chișinău pe 19 februarie. A început printr-o postare publicată pe Facebook prin care cer organizatorilor să anuleze concertul, iar celor de la SIS să-i interzică artistului intrarea în Republica Moldova. 

„- Din ce cauză ați solicitat ca concertul să nu aibă loc?- Pentru că persoana dată susține agresiunea rusă și ea este patriota rusă și ea este pro-război”, a menționat activista civică, Ciorina Irina.

Asta deoarece, interpretul rus, Macan a apărut în mai multe înregistrări video, făcute de când a început războiul din Ucraina, în care își arată susținerea față de țara sa, considerată în occident stat agresor.

Membrii organizației au pregătit scrisori către organizatorii concertului, GNB Agensy, cu solicitarea de a fi amânat concertul dar și la SIS, pentru ca cetățeanul rus Andrei Kosolapov, cu numele de scenă Macan, să nu poată ajunge pe teritoriul Republicii Moldova, considerând că este un promotor al războiului din țara vecină. Prețul unui bilet la concertul care ar trebui să aibă loc pe 19 februarie curent, încep de la 550 de lei și ajung la 30 de mii de lei. La solicitarea unei reacții de la organizatori, echipa TV8 nu a primit încă un răspuns.

„- Dar dacă nu se va anula concertul, ce veți face?- O să protestăm.- Există probabilitatea că o să ieșiți în ziua concertului să protestați?- Poate, nu știu, noi încă nu am vorbit despre asta”, a subliniat activistă civică, Ciorina Irina.

În 2023, raperul a fost chemat să se lupte în ring, însă a specificat că nu va lupta cu nici un conațional de al său, în semn de solidaritate cu țara sa care ar trece prin momente dificile. Macan își idolatrizează țara, considerând că este cea mai puternică.

„ Eu am o condiție pentru ligă, acum este o perioadă importantă pentru țară așa că cu un luptător rus nu aș vrea să lupt. Dacă liga poate, de undeva din străinătate să-mi aducă un adversar, 100% eu sunt gata să lupt, să mă antrenez. În cer este Dumnezeu, pe pământ este Rusia”

În pofida valorilor pe care le promovează cântărețul, el este descris pe afișele de promovare ca fiind, ”Imnul generației de astăzi, statutul nevorbit al vocii tinereții și ambasadorul tuturor inimilor frânte și reparate”. Aceeași situație a fost și anul trecut, când a fost interzisă intrarea în țară a interpretului Dostonbek Islamov, cunoscut cu numele de scenă MC Doni ,cetățean al Federației Ruse și al Uzbekistanului. Cântărețul locuiește la Moscova, și este artist al unei case de discuri deținută de Timati, care este un susținător al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. 

Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman

/ВИДЕО/ Санду заявила, что Кишинев готов предоставить помощь Приднестровью, но при определённых условиях
/ВИДЕО/ Санду заявила, что Кишинев готов предоставить помощь Приднестровью, но при определённых условиях
Приднестровье остается без российского газа и в феврале: "Газпром" не зарезервировал поставки через Турцию
Приднестровье остается без российского газа и в феврале: "Газпром" не зарезервировал поставки через Турцию
Energocom зарезервировал необходимый объем энергии для правого берега на 20 января
Energocom зарезервировал необходимый объем энергии для правого берега на 20 января
На севере Испании авария на горнолыжном подъемнике привела к десяткам пострадавших
На севере Испании авария на горнолыжном подъемнике привела к десяткам пострадавших
/ВИДЕО/ В Кишиневе анализируют обращение Тирасполя о поставках газа в приднестровский регион
/ВИДЕО/ В Кишиневе анализируют обращение Тирасполя о поставках газа в приднестровский регион

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.