/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 734: Muniție din afara UE și avion rusesc doborât. Kremlinul avertizează despre un război cu NATO

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 652: Atac lângă Moldova, cadou lui Putin și alerta de la Zelenski! NATO anunță planul de iarnă al Rusiei

07 decembrie 2023, ora 15:09

Ziua 652 a războiului din Ucraina a început cu un atac rusesc cu drone la granița României, în apropiere de Republica Moldova. Infrastructura portuară ucraineană de la Dunăre a fost lovită într-un bombardament cu drone. Exploziile au avariat un depozit de cereale și mai multe camioane aflate în zonă. Un șofer de TIR a fost ucis în acest atac. În ultimele 24 de ore, au avut loc 91 de ciocniri între armata ucraineană și ocupanții ruși, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Luptătorii ucraineni au respins atacurile rusești în direcțiile Kupiansk, Limansk, Avdiivka, Maryinsky, Bahmut, Șahtarsk și Zaporojie. 

Între timp, SUA anunță un nou pachet de armament pentru Ucraina, de 175 milioane de dolari. Acest pachet de ajutor militar - „unul dintre ultimele pe care SUA le poate oferi”, a transmis Antony Blinken, potrivit Sky News, iar Marea Britanie a anunțat un ajutor de alte 37 de milioane de euro. De asemenea, a mai anunțat și un nou pachet de sancțiuni în care sunt vizați oamenii lui Putin. Totodată, Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistență de preşedintele Joe Biden, conținând fonduri pentru Ucraina şi Israel, notează AFP. Preşedintele rus Vladimir Putin mizează pe "colapsul" sprijinului occidental pentru Ucraina, a declarat miercuri Volodimir Zelenski în faţa liderilor G7, menţionând că armata rusă a "crescut semnificativ presiunea" pe front, relatează AFP.

UPDATE 17:55 O instanță rusă a prelungit joi până la 13 martie perioada de detenție a doi avocați ai lui Alexei Navalnîi, potrivit unui comunicat al tribunalului. Avocații, Alexei Liptser și Vadim Kobzev, au fost acuzați că sunt membri ai unui grup extremist. EI sunt acuzați că s-au folosit de accesul lor la Navalnîi pentru a-i permite acestuia să dirijeze activități extremiste din spatele gratiilor, transmițându-i materiale susținătorilor săi. Navalnîi a respins această sugestie ca fiind ridicolă. Atunci când avocații au fost arestați în octombrie, susținătorii lui Navalnîi au calificat acest lucru drept o încercare de a-l izola și mai mult în închisoare și de a-l împiedica să comunice cu lumea exterioară, transmite Hotnews.

UPDATE 17:24 Zelenski va vizita Argentina la sfârșitul săptămânii. Președintele Ucrainei va participa duminică, 10 decembrie, la inaugurarea noului președinte al Argentinei, Javier Miley, au informat surse ale canalului Todo Noticias. Aceasta va fi prima călătorie a lui Zelenski în America Latină de la începutul invaziei rusești pe scară largă a Ucrainei.

UPDATE 16:41 O „bunicuță”, surprinsă de internauți în orașul Lviv, în timp ce schia pe stradă, ținându-se de o frânghie, legată de mașină. Distracția nu a durat mult, iar „bătrâna” a fost reținută de polițiști, care au aflat că nu este o bunică, ci un bărbat de 30 de ani. Mai mult, acesta era căutat pentru sustragerea de la mobilizarea în serviciul militar. Informațiile despre „schiorul în vârstă” au fost transferate biroului militar și ulterior a fost înrolat.

UPDATE 16:19 Guvernul ucrainean este „foarte îngrijorat" de apelurile federațiilor sportive pentru ca rușii și bielorușii să fie admiși individual la Jocurile Olimpice de la Paris sub un steag neutru, a declarat miercuri ministrul interimar al sportului, Marviy Bidnyi, pentru AFP. Marți, federațiile sportive internaționale au cerut Comitetului Internațional Olimpic (CIO) să admită sportivii ruși și belaruși la Olimpiada din 2024 sub un steag neutru „cât mai curând posibil". „Așa cum a spus pe bună dreptate președintele Zelenski: „Evident, orice steag neutru al sportivilor ruși este pătat cu sânge”. Contăm pe o decizie responsabilă și pe o conducere a CIO care nu va permite Rusiei să folosească sportul pentru propagandă militară", a declarat Bidnyi.

UPDATE 16:00 La Kiev a fost inaugurat un monument dedicat lui Oleksandr Matsievsky, soldatul ucrainean neînarmat care a devenit cunoscut în întreaga lume pentru că a spus „Glorie Ucrainei” înainte de a fi executat de ruși.

UPDATE 15:48 Ucraina se pregătește pentru transportul în masă de camioane, peste granița ucraineană-poloneză cu trenuri containere. Potrivit directorului adjunct al Departamentului de Lucrări Comerciale Valerii Tkacev, 23 de vagoane au fost deja încărcate, iar problema permiterii trecerii graniței camioanelor va fi rezolvată în viitorul apropiat. De îndată ce va trece primul tren de probă, transportul cu camioane va fi lansat în masă, spune Tkacev.

UPDATE 15:17 Şeful Serviciul de Informaţii Externe al Rusiei (SVR) a atenţionat joi Statele Unite că sprijinul occidental pentru Ucraina va transforma conflictul într-un „al doilea Vietnam”, a cărui umbră va plana ani la rând asupra Washingtonului, a consemnat Reuters, citată de Agerpres. „Ucraina se va transforma într-o „gaură neagră” care va absorbi tot mai multe resurse şi tot mai mulţi oameni”, a scris directorul SVR, Serghei Narâşkin, într-un articol publicat în oficiosul agenţiei. „În cele din urmă, SUA riscă să creeze un „al doilea Vietnam” al lor, iar fiecare nouă administraţie americană va trebui să încerce să gestioneze această situaţie”, a apreciat Narâşkin.

UPDATE 15:08 Rusia este pregătită să coopereze cu China în orice domeniu, inclusiv în cel al tehnologiei militare, a declarat joi Vladimir Putin. „Pe măsură ce ne gândim la viitor, la viitoarea ordine mondială, la asigurarea securității noastre, renunțăm la relațiile tradiționale de 'cumpărare și vânzare', ne gândim la viitor, ne gândim la tehnologie", a spus Putin la o conferință de investiții.

UPDATE 15:00 Ucraina și Statele Unite au semnat un memorandum privind producția comună de arme. „Vorbim despre producția de apărare aeriană, repararea și întreținerea echipamentelor și producția de muniție critică”, relatează ministrul apărării al Ucrainei Rustem Umerov, pe canalul său de Telegram.

UPDATE 13:50 Ministerul britanic de Externe l-a convocat pe ambasadorul rus și a sancționat două persoane în legătură cu o încercare persistentă și nereușită a unor spioni cibernetici ruși de a interveni în politica britanică. Un grup de hackeri denumit „Cold River" de către cercetătorii în domeniul securității cibernetice, care lucra în numele Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), a vizat politicieni, jurnaliști și ONG-uri britanice pe o perioadă de mai mulți ani, a precizat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat, citat de către Hotnews.

UPDATE 12:47 Alertă aeriană în toată Ucraina. 

UPDATE 12:45 Alegerile prezidențiale din Rusia sunt programate pentru 17 martie 2024. Rezoluția a fost aprobată de Consiliul Federației în ședință plenară. Conform legii ruse, senatorii trebuie să stabilească data votării nu mai devreme de 100 de zile și nu mai târziu de 90 de zile înainte de alegeri. După aceasta, începe perioada de nominalizare.

UPDATE 12:00 Umerov a discutat despre planul de operațiuni al Ucrainei pentru 2024 cu șeful Pentagonului, Lloyd Austin. „Părțile au discutat despre obiectivele strategice și planul de operațiuni al Ucrainei pentru 2024. Separat, miniștrii au discutat despre dezvoltarea cooperării comune în domeniul apărării și atragerea investițiilor în complexul militar-industrial”, a informat serviciul de presă al Ministerului Apărării al Ucrainei.

UPDATE 11:40 Ucrainenii afirmă că, la fel ca ieri, au provocat pierderi grele armatei ruse: 1.120 soldați, 18 tancuri, 26 de alte blindate de luptă, 21 de tunuri, 3 echipamente speciale și 29 diferite vehicule.

 

UPDATE 11:30 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a revocat pe Fiodor Venislavski din funcția de reprezentant prezidențial în Rada Supremă a Ucrainei. Venislavsk era deputat al partidului „Servitorul Poporului” și membru al Comitetului Radei Supreme a Ucrainei pentru securitate națională, apărare și informații. Cu o zi înainte, Venislavski a anunțat că Ucraina pregătește un proiect de lege care va prevedea livrarea citațiilor de înrolare prin e-mail.

UPDATE 11:12 Deficit de energie electrică în Ucraina. A fost solicitat ajutorul Slovaciei, României și Poloniei să asigure deficitul pe care îl înregistrează Ukrenergo. „Pentru a evita întreruperile și pentru a menține echilibrul în sistemul electric, Centrul de Dispecerat Ukrenergo este obligat să apeleze la asistență de urgență de la operatorii sistemului de transport al energiei electrice din Slovacia, România și Polonia între orele 11:00 și 19:00 cu o capacitate de 700 MW astăzi. Vă reamintim că asistența de urgență este o măsură de urgență pentru echilibrarea sistemului de alimentare. Totodată, nu s-au introdus limite de consum, nu au fost introduse programe de oprire și nu sunt prognozate”, informează Ukrenergo.

UPDATE 10:34 Andrii Iermak, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat miercuri că doreşte să organizeze o întâlnire între liderii Ucrainei şi Ungariei, în contextul în care Budapesta se opune propunerii Comisiei Europene de a începe negocierile pentru aderarea Kievului la Uniunea Europeană, o decizie pe care liderii europeni ar trebui să o ia în unanimitate la summitul de săptămâna viitoare, relatează Reuters. Iermak a scris pe Telegram că a convenit cu Szijjarto „să lucreze la stabilirea unei date potrivite pentru o astfel de întâlnire”. La rândul său, Szijjarto a declarat într-un comunicat că Budapesta este deschisă la o astfel de întâlnire, „dar aceasta are sens doar dacă există şansa ca ea să aibă un rezultat pozitiv”. „Pentru aceasta sunt necesare pregătiri serioase şi discuţii preliminare”, a adăugat şeful diplomaţiei de la Budapesta.

UPDATE 08:43 Rusia încearcă să "înghețe" confruntările din Ucraina pe timpul iernii pentru a-și consolida forțele în vederea unui nou atac anul viitor, a declarat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Pe parcursul anului în curs, forțele ucrainene au desfășurat o contraofensivă în care au obținut unele câștiguri în est și sud. ,,Ceea ce vedem acum este că Rusia încearcă, de fapt, să obțină un fel de înghețare a acestui război, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp, astfel încât să se regrupeze, să se refacă și apoi să încerce să lanseze o ofensivă mai mare în primăvara anului viitor", a declarat Stoltenberg la un eveniment public găzduit de Financial Times. Stoltenberg a declarat că statele membre NATO continuă să furnizeze "fără precedent" arme și sprijin Ucrainei, în pofida îngrijorărilor legate de faptul că acest conflict duce la epuizarea stocurilor de arme occidentale, potrivit Defenseromania.

UPDATE 08:41 Kievul spune că a reușit să respingă mai multe atacuri rusești în Avdiivka, în estul țării, dar analizele observatorilor militari arată că Moscova a început o serie de asalturi pe întreaga linie a frontului, pe măsură ce ofensiva ucraineană a încetinit. În acest timp, aliații occidentali ai Ucrainei dau semne de oboseală, potrivit Libertatea.

UPDATE 08:35 Trupele rusești au preluat inițiativa de la forțele armate ucrainene și intensifică presiunea de-a lungul întregii linii de front, scrie publicația independentă rusească Meduza. Inclusiv în zonele în care armata ucraineană a avansat în vară și toamnă. Potrivit informațiilor, dincolo de asaltul din zona Avdiivka, trupele Moscovei, care și-au menținut pozițiile în zona orașului Bahmut încă din luna mai, au profitat de slăbiciunile Ucrainei pentru a lansa o ofensivă la nord și sud de oraș, notează Libertatea.

UPDATE 08:33 Statele Unite au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit unor informații, potrivit The Guardian. NBC News, citând o persoană familiarizată cu această chestiune, a relatat miercuri că procurorul general Merrick Garland ar urma să anunțe acuzațiile de crime de război legate de Ucraina în cadrul unei conferințe de presă la Washington, la ora 10:00, notează Libertatea.

UPDATE 08:21 Forțele de apărare antiaeriană au interceptat 15 din 18 drone Shahed în seara trecută. Principalele destinații ale acestora au fost regiunile Hmelnițk și Odesa, unde potrivit presei ucrainene a fost înregistrat și un deces. Ocupatorii au vizat infrastructura portuară din regiunea Dunării. Au fost avariate depozite, un lift și camioane. Șoferul unuia dintre camioane a murit. La fața locului a izbucnit un incendiu, care a fost stins cu promptitudine de către Serviciul de Stat de Urgență, a spus jurnalistul Dmitri Gordon.

UPDATE 08:19 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a declarat miercuri liderilor G7 că Rusia a intensificat presiunea asupra primelor linii și a avertizat că Moscova contează pe unitatea occidentală să se „prăbușească” anul viitor. Reuniunea virtuală a G7, la care participă aliații cheie ai Kievului, inclusiv președintele american Joe Biden și liderul Marii Britanii Rishi Sunak, vine pe fondul temerilor că sprijinul occidental pentru Ucraina ar putea scădea, deoarece aceasta face progrese limitate pe câmpul de luptă. „Rusia speră doar într-un singur lucru – că anul viitor consolidarea lumii libere se va prăbuși”, a spus Zelenski, avertizând că președintele Vladimir Putin „a crescut semnificativ presiunea pe front”. „Trebuie să câștigăm bătălia pentru motivație. Motivația poporului nostru și a întregii Europe. Bătălia în curs nu este doar despre soarta Ucrainei, ci este despre Europa”, a spus Zelenski liderilor.

UPDATE 08:00 Letonia va propune săptămâna viitoare o interzicere totală în UE a importurilor de cereale provenite din Rusia, dar adoptarea unui asemenea embargo în cadrul unei noi serii de sancţiuni pentru războiul desfăşurat de Rusia în Ucraina ar putea dura mult timp, relatează agenţia EFE. Ministrul leton al agriculturii, Armands Krauze, a declarat marţi seară presei că va propune acest embargo asupra cerealelor ruseşti la reuniunea ministerială a UE din 10-11 decembrie. Dar un purtător de cuvânt din ministerul său a precizat apoi că, chiar dacă miniştrii europeni ai agriculturii ar fi de acord, propunerea mai trebuie să fie discutată ulterior de miniştrii de externe şi în final aprobată de şefii de stat şi de guvern ai statelor UE, un proces ce poate dura mai multe luni, potrivit Agerpres.

UPDATE 07:40 Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel, notează AFP. Acest eșec este o dezamăgire pentru Joe Biden care îndemnase cu câteva ore mai devreme la aprobarea acestor fonduri într-un discurs foarte solemn. Blocarea acestora ar fi "cel mai mare cadou" oferit preşedintelui rus Vladimir Putin, a avertizat el, afirmând că liderul de la Kremlin, dacă va reuşi să pună mâna pe Ucraina, "nu se va opri aici".

UPDATE 07:20 Un grup de copii ruși și-a exersat abilitățile de tragere folosind fotografii cu președintele Joe Biden, omologul său ucrainean Volodimir Zelenski și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Ziarul controlat de guvernul rus, Argumenty I Fakti (Argumente și fapte), a relatat cum imaginile liderilor mondiali au fost folosite ca ținte într-un poligon de tir, situat într-o școală tehnică din orașul siberian Tomsk, la aproximativ 2.900 de kilometri est de Moscova, sâmbătă, 2 decembrie, scrie Newsweek.

UPDATE 07:00 Patru membri ai forţelor rusești din Ucraina au fost inculpați în SUA pentru crime de război împotriva unui cetăţean american, au anunţat miercuri autorități judiciare, subliniind că este vorba de primele urmăriri penale în baza legii americane cu privire la crimele de război din 1996, informează agențiile France Presse. „Departamentul Justiţiei a deschis primele procese, în virtutea legii americane privind crimele de război, împotriva a patru membri ai forţelor militare afiliate Rusiei pentru crime odioase împotriva unui cetăţean american”, a declarat ministrul Merrick Garland.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 651: Risc uriaș, omor în Rusia, vizita lui Putin și avion doborât! Zelenski e sigur de victoria Kievului
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 650: Butonul nuclear, atac la podul lui Putin și scrisoarea lui Orban. Alertă: Rusia ar putea ataca NATO
/VIDEO/ Poliția a reținut un presupus traficant de droguri, după o filmare TV8. De ce ni s-au plâns locatarii unui bloc
/VIDEO/ Poliția a reținut un presupus traficant de droguri, după o filmare TV8. De ce ni s-au plâns locatarii unui bloc
Moldoveanul care a snopit în bătaie o tânără la București este luptător MMA. Cum și-a justificat violența
Moldoveanul care a snopit în bătaie o tânără la București este luptător MMA. Cum și-a justificat violența
Așa-numitul Congres de la Tiraspol, o încercare de victimizare? Cașu: „Ne dăm seama că e ceva organizat de cineva de sus”
Așa-numitul Congres de la Tiraspol, o încercare de victimizare? Cașu: „Ne dăm seama că e ceva organizat de cineva de sus”
Strigăt de disperare! Familia cere ajutor pentru a-i salva viața lui Marseli, un tânăr implicat într-un grav accident în Bali
Strigăt de disperare! Familia cere ajutor pentru a-i salva viața lui Marseli, un tânăr implicat într-un grav accident în Bali
/VIDEO/ Explozie muzicală: Carla's Dreams și Frații Advahov au dat o nouă viață piesei „Ne bucurăm în ciuda lor”
/VIDEO/ Explozie muzicală: Carla's Dreams și Frații Advahov au dat o nouă viață piesei „Ne bucurăm în ciuda lor”

Moldoveanul care a snopit în bătaie o tânără la București este luptător MMA. Cum și-a justificat violența

27 februarie 2024, ora 23:14

Cetățeanul moldovean care ar fi bătut o femeie până a lăsat-o inconștientă, în scara unui bloc din Centrul Vechi al Bucureștiului, este luptător MMA. Ajuns pe mâna oamenilor legii, individul și-a recunoscut vina și a declarat că a snopit în bătaie victima de frică. Acesta a mai povestit că avea în plan să întrețină contra cost relații sexuale cu femeia, scrie presa română

Tânăra l-ar fi condus duminică noapte într-o clădire aflată în Centrul Vechi al Bucureștiului, dar acolo agresorul ar fi intrat în panică în momentul în care s-ar fi apropiat de ei mai mulți oameni. Acesta a mai spus că a crezut că urma să fie tâlhărit și de aceea a devenit agresiv.

Anchetatorii nu îi cred povestea deoarece „...a lovit-o pe victimă în repetate rânduri, în special în zona capului, folosind corpuri dure, cu o intensitate deosebit de mare... Acționând în modul arătat mai sus, autorul a acceptat posibilitatea suprimării vieții victimei”, spun anchetatorii.

Victima sa este intubată, în secția de terapie intensivă a Spitalului Universitar.

Agresorul a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor. 

Circulația microbuzelor de pe unele rutele interurbane a fost dată peste cap de un protest al transportatorilor. Care este reacția autorităților?/ O dronă rusească a survolat, noaptea trecută, spațiul aerian al Republicii Moldova, susțin Forțele de apărare aeriană a Ucrainei. Ce spune ministerul Apărării de la Chișinău?/ Gata cu protestele fermierilor. Agricultorii își retrag tractoarele de pe trasee, inclusiv de la vama Leușeni, după ce statul le-a promis astăzi noi împrumuturi în condiții preferențiale.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un moldovean a murit în războiul din Ucraina, anunță autoritățile ruse. Acesta lupta de partea rușilor. Avem detalii la știri! /Transportatorii nu renunța la protestul programat pentru următoarele trei zile și spun că vor sista mai multe rute intrurbane și interraionale. Între timp, ANTA îi îndeamnă să renunțe la protest și să asigure transportul oamenilor. În caz contrar, vor fi amendați. /Început de săptămână cu ghinion pentru un șofer din Capitală. Mașina acestuia a ars ca o torță, pe o stradă din sectorul Buiucani. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
După Ilan Șor și Marina Tauber a ajuns să fie interzisă în Statele Unite ale Americii. SUA a anunțat, astăzi, sancțiuni împotriva deputatei, motivând că l-a ajutat pe Șor să cumpere voturi. /Începâd de astăzi, vom plăti cu trei lei și 60 de bani mai puțin pentru gaze. Tarifele aprobate zilele trecute au intrat în vigoare. /Primarul din Boldurești, care a tamponat mortal un copil de 14 ani și a fugit de la locul accidentului, a fost plasat în arest în penitenciar pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrați în lipsa bănuitului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Vama Leușeni a fost blocată din nou de agricultori. Aceștia au adus peste 50 de tractoare, împiedicând accesul tuturor unităților de transport. /Procurorii cer 30 de zile de arest, pentru primarul localității Boldurești, Nicanor Ciochină, care a lovit mortal cu mașina un adolescent de 14 ani și a fugit de la locul accidentului. Solicitarea va fi examinată mâine. /Protest la Curtea Constituțională. Magistrații au continuat astăzi examinarea articolului prin care autonomia este obligată să restituie taxa pe valoare adăugată din propriul buget, timp în care mai mulți locuitori din Găgăuzia au cerut anularea prevederii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei indivizi din Autonomia Găgăuză au fost reținuți pentru incendierea mașinilor și a centrelor de plasament pentru refugiații ucraineni. /Gaz mai ieftin din luna martie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a micșorat astăzi tariful. /Șoferul, care a lovit mortal un copil de 14 ani, la Nisporeni, și a fugit de la fața locului a fost reținut. Este vorba de primarul localității Boldurești, anunță poliția.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Patru ani de pușcărie pentru polițista care a urcat beată la volan și a lovit mortal o femeie la Sîngera! Avocații victimei spun că pedeapsa este prea blândă și vor să o atace la Curtea de Apel. /Întâlnire cu scântei la Guvern! Fermierii au plecat dezamăgiți de la întrevederea cu prim-ministrul Recean. Aceștia amenință că dacă mâine nu obțin ceea ce-și doresc, vor bloca din nou drumurile cu tractoarele. /Încă un capăt de acuzare pe numele fostului șef de la Calea Ferată, Iurie Topală. Acesta este invinuit că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu cinci milioane de lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Miercuri se va decide ieftinirea gazelor. Autoritățile sunt gata să reducă tarifele cu aproape 25 la sută, se arată în proiectul făcut public de Agenția pentru Reglementare în Energetică. /Socialiștii moldoveni au mers din nou la Moscova. Au participat la o conferință anti Occident, organizată de partidul Edinnaia Rossia. /La un pas de tragedie. O tânără de 24 de ani a fost salvată de la înec. Aceasta a intrat în apa din parcul „Valea Morilor” și nu a mai putut ieși de una singură.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Alexei Navalnîi, cel mai aprig opozant al lui Putin, a murit într-o închisoare din Siberia. Acum două zile, acesta a scris pe rețelele sociale că a fost trimis pentru încă 15 zile în carceră. /Fermierii au blocat cu tractoarele Vama Leușeni- Albița, pentru a cincea zi consecutiv, și au venit la Chișinău să discute cu conducerea de vârf a țării. Aceștia urmează să aibă o întâlnire cu premierul, dar și cu ministrul de resort. /A adăpostit o fată de 14 ani la stână și a abuzat-o sexual. Un cioban din Criuleni a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru viol.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Occidentul avertizează că adevăratul război hibrid al Federației Ruse împotriva Republicii Moldova abia urmează. / Înmormântare alegorică la Parlament. Simpatizanții Partidului Renaștere au adus în fața Legislativului un sicriu și mai multe coroane, după ce Parlamentul a mai denunțat astăzi trei acorduri cu CSI. /Nicio zi fără blocaje la vama Leușeni-Albiția. Este a patra zi în care fermierii închid principalul drum spre Uniunea Europeană. Deputații l-au chemat astăzi la raport în Parlament pe ministrul Agriculturii. /Și transportatorii auto și-au reluat protestele. Aceștia au adus zeci de microbuze în PMAN și cer anularea noilor prevederi legislative în domeniul transportului rutier.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel puțin 80 de camioane sunt acum blocate la vama Leușeni. Fermierii au închis din nou drumul cu tractoarele, supărați că autoritățile n-au stabilit o întâlnire cu ei. Aceștia au blocat și traseul Cahul - Cantemir, iar la nord au făcut marșuri cu tehnică agricolă. /Avem, sistem de apărare aeriană, dar nu ne ajută. Ministrul Apărării susține că, pentru a fi funcțional, radarul francez recepțioinat de Moldova are nevoie de dotări suplimentare costisitoare. /3600 de dolari pentru a-l ajuta să treacă ilegal frontiera. Atât ar fi perceput doi bărbați și o femeie din Basarabeasca de la un ucrainean, pe care l-au ajutat să ajungă în Republica Moldova. Aceștia nu sunt la prima abatere, pe numele lor fiind inițiat un alt dosar similar.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fermierii au blocat și astăzi vama Leușeni. După două ore drumul a fost redeschis, iar agricultori au amenințat să revină, dacă guvernarea nu va iniția un dialog cu ei. /Consiliera PAS, Zinaida Popa, a fost numită director la Moldexpo. Aceasta râmăne în Consiliul Municipal. /Crește numărul virozelor, iar spitalele și așa sunt pline. Cel mai mult sunt afectați copiii- peste 60% din cei infectați săptămâna trecută.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Protestele agricultorilor se amplifică. Astăzi au blocat vama Leușeni și cer demisia ministrului Agriculturii. / Ca prin urechile acului! Fragmente de dronă Shahed au căzut lângă satul Etulia, Vulcănești. Aveau 50 de kg de explozibil și dacă ar fi explodat, ar fi provocat victime și distrugeri mari. / Cei care se simți nedreptățiți la examenul auto vor putea depune contestații. O pot face online, pe site-ul Agenției Servicii Publice.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Ion Ceban acuză consilierii PAS că au adus organizat oameni la ședința CMC și a spus că va sesiza structurile responsabile, dar și misiunile diplomatice despre ceea ce el numește „o depășire a tuturor normelor morale”. Care a fost replica partidului? / Incendiu la Centrul de informare NATO din Chișinău, aflat pe teritoriul Universității de Stat din Moldova. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri, care au reușit să lichideze flăcările la scurt timp după izbucnire. / Angajații Căilor Ferate își vor primi salariile restante până la începutul lunii martie, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Acesta mai spune că zilele următoare va fi numit și un nou șef interimar la CFM. Ce alte declarații a mai făcut ministrul?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fugarul Ilan Șor este la Moscova și susține că moldovenii sunt integrați cu forța în Uniunea Europeană. Biroul Interpol Moldova cere Rusiei să-l extrădeze./ Scene pline de cinism la ședința CMC. Pentru a convinge primăria să nu taie salariile asistenților personali, un tânăr cu dizabilități a ieșit din scaunul cu rotile și s-a târât pe jos în fața consilierilor./ Grav accident la Ungheni. O adolescentă a decedat, după ce mașina în care se afla a ajuns într-un copac. La volan era un tânăr băut și fără permis de conducere./ Senatorii americani au blocat din nou proiectul de lege prin care SUA urma să acorde un ajutor de 60 de miliarde de dolari Ucrainei. Acesta a fost negociat mai mult timp, iar acum câteva zile democraţii au ajuns la un acord cu republicanii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
În plină zi, un bărbat a fost împușcat în orașul Soroca. Din fericire, a scăpat cu viață, fiind dus la spital rănit la un picior. / Kievul confirmă că ucrainenii au împușcat doi transnistreni într-un schimb de focuri la hotar cu regiunea separatistă. / Cele peste 3 mii de cartușe dispărute de la Fulger au fost sustrase anul trecut chiar din depozitul brigăzii de poliție. Ministrul de Interne a cerut revizii la toate structurile subordonate ministerului. / Agricultorii din Cahul au ieșit la proteste cu tehnica agricolă. Aceștia se plâng că sunt faliți și nu au cu ce începe lucrările de primăvară. Ce spune ministrul Vladimir Bolea, vedeți imediat.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Situație penibilă la brigada de poliție cu destinație specială Fulger. În loc de cărtușe ofițerii au descoperit, într-o ladă pentru muniții, nisip și pietre. / Stare de alertă la Bălți. Poliția încearcă să prevină consecințele unui apel la ură interetnică, după ce persoane necunoscute au chemat oamenii, pe un canal anonim de telegram, să ia la pumni copiii vorbitori de limbă rusă. Oamenii legii ne asigură că nu există niciun pericol pentru etnicii ruși și că este vorba de răspândirea unor știri false. / Filmul „Carbonˮ, regizat de Ion Borș, a cucerit cele mai multe trofee la Gala Cineaștilor 2024. Iar „Oameni Gospodari”, difuzat de TV8, a fost desemnat cel mai bun serial. Cine mai sunt premianții?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Bărbatul de 65 de ani suspectat că și-a violat nepoțica de numai 5 ani a fost plasat în arest pentru 30 de zile. / Sacoșă plină cu bani, la primăria Orhei! Un funcționar și un curier, originar din Găgăuzia, dar cu pașaport rusesc, au fost reținuți. Este vizat un fost partid politic. / Cristina Gherasimov a depus astăzi jurământul de învestire în funcția de viceprim-ministră pentru integrare europeană. Aceasta va fi și negociatorul șef al Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. / Alertă în Chile din cauza incendiilor puternice. Focurile uriașe, care au cuprins cartiere întregi de locuințe, a luat viața a peste 100 de persoane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tatăl vitreg al copilei de 11 ani, care recent a născut, nu-și recunoaște vina. Acesta este singurul suspect în cazul de viol al fetiței. Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile. / La Comrat a avut loc un marș aniversar cu ocazia împlinirii a 10 ani de la cele două „referendumuri găgăuze”, declarate ilegale de Chișinău. Presa locală anunță că manifestanții au fost aduși organizat. Au fost prezenți și „un număr impunător de elevi”. / Scandal și îmbrânceli la prima ședință din acest an a Consiliului Municipal Chișinău. De la ce a pornit totul?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un nou-născut al unei femei din Ucraina urma să fie vândut unui cuplu din România. În schemă este implicată și șefa unei maternități din țară, dar și președinta unei fundații de copii. / O nouă sesiune parlamentară cu protestatari la ușă. Deputații au reluat azi ședințele în plen, iar partidele afiliate fugarului Ilan Șor și-au scos din nou simpatizanții în stradă. / Accident în lanț la Cimișlia. Din cauza ceții dense și a poleiului, o mașină s-a tamponat într-un parapet, după care a derapat de pe traseu. Alte nouă, care veneau din spate, s-au tamponat în lanț.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Crimă înfiorătoare la Dubăsari. Un bărbat proaspăt externat de la Psihiatrie, și-a ucis cu bestialitate mama. Opt ani în urmă individul și-a omorât și tatăl. /Taxele indroduse de primăria Chișinău pentru grupele cu program prelungit au fost anulate. Și starea excepțională în domeniul educației din Capitală a fost declarată nulă. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale. /Vom avea un recensământ al populației și al locuințelor în perioada aprilie-iulie. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în ședința de astăzi a Guvernului.

/VIDEO/ Războiul l-a lăsat fără casă. Povestea incredibilă a lui Mikola din Bogorodicine: „Simt că va fi bine, Ucraina e de neînvins”
/VIDEO/ Războiul l-a lăsat fără casă. Povestea incredibilă a lui Mikola din Bogorodicine: „Simt că va fi bine, Ucraina e de neînvins”
/ULTIMA ORĂ/ Facturi mai mici la gaz! Cât vor achita consumatorii pentru un metru cub
/ULTIMA ORĂ/ Facturi mai mici la gaz! Cât vor achita consumatorii pentru un metru cub
Ucraina rezistă!
Ucraina rezistă!
/VIDEO/ CIFRE/ Obligațiile „Air Moldova” față de firmele conectate la Ilan Șor. Planul de preluare a activelor din contul datoriilor
/VIDEO/ CIFRE/ Obligațiile „Air Moldova” față de firmele conectate la Ilan Șor. Planul de preluare a activelor din contul datoriilor
/VIDEO/ Poliția a reținut un presupus traficant de droguri, după o filmare TV8. De ce ni s-au plâns locatarii unui bloc
/VIDEO/ Poliția a reținut un presupus traficant de droguri, după o filmare TV8. De ce ni s-au plâns locatarii unui bloc

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram