Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 957: Record macabru, explozii în Crimeea și lovitură de ziua lui Putin! „Negustorul morții” revine în joc

social

Cutia Neagră Plus: TOP 10 mașini cumpărate în 2022 de deputați. Cine a plătit 40 de mii de euro pentru un autoturism

08 mai 2023, ora 10:37

După ce am inspectat noile imobile cumpărate de deputați în 2022, facem o tură prin parcarea Parlamentului să vedem cu ce mașini vin la muncă deputații. Declarațiile de avere arată că douăzeci de parlamentari și-au schimbat anul trecut automobilele. 

Nu le-a putut sta în cale nici lipsa de bani. O bună parte dintre deputați s-au împrumutat pentru noile bijuterii pe patru roți. Și pentru că sunt bijuterii, sunt și păzite pe măsură. Administrația Parlamentului a refuzat să ofere acces echipei Cutia Neagră PLUS să filmeze în parcarea instituției. De aceea i-am pândit pe deputați înainte de a intra în parcare.

Într-o joi dimineață, zi de ședință în plen a Parlamentului, echipa Cutiei Negre i-a așteptat pe deputați la intrarea în parcarea instituției. Mașinile au început să vină una câte una chiar de la ora 8.00: Mercedes, Volvo, Porsche, Skoda, Lexus. Am constatat că aleșii poporului preferă în mare parte mașini de teren, care sunt mai potrivite pentru drumurile din R. Moldova.

FOTO SIMBOL

Cea mai scumpă mașină ajunsă în ultimul an în proprietatea unui deputat este o „Skoda Kodiaq” de 800 de mii de lei. A fost cumpărată de deputata socialistă Ivanna Koksal. Autoturismul nou-nouț a costat-o mai exact 40 de mii de euro. Nu am surprins mașina în parcarea Parlamentului, iar deputata a recunoscut că nu a venit cu ea la muncă. 

Ivanna Koksal: „Până acum am mers doar cu mașini vechi. Vechi le vindeam și vechi cumpăram. Prima dată în viață, soțul mi-a cumpărat o mașină nouă. Azi nu am venit cu mașina”.

Familia Koksal a avut anul trecut venituri care i-au permis o astfel de achiziție. Soțul deputatei a ridicat un salariu de 54 de mii de dolari de la o companie turcească. Alte 129 de mii de euro i-a încasat din vânzarea unui bun imobil. 

Locul doi în top îl ocupă automobilul deputatului socialist Grigore Novac. În 2022, acesta și-a cumpărat o „Toyota Land Cruiser”. Bolidul, fabricat în 2013, l-a costat pe Novac 690 de mii de lei. 

Grigore Novac: „E un automobil cu vechime de 10 ani. Legea ne impune să declarăm prețul de piață, nu cel de facto și asta o facem. Automobilul este luat în leasing pe care am să-l achit încă mulți ani înainte. Vechiul automobil pe care l-am avut l-am vândut, iar diferența e pe leasing”.

În declarația de avere, Grigore Novac a indicat un împrumut de aproape 25 de mii de euro contractat pentru o perioadă de 5 ani și venituri de 245 de mii de lei din vânzarea vechiului automobil pe care l-a avut în proprietate. Anul trecut, Grigore Novac a încasat de la Parlament 521 de mii de lei, iar soția sa a primit o indemnizație de maternitate de 80 de mii de lei.

FOTO SIMBOL

Topul celor mai scumpe mașini cumpărate de deputați în 2022 e continuat de o „Volvo XC 90” cu 7 locuri. Proprietară este familia parlamentarei PAS Marina Morozova care a investit 560 de mii de lei. Noua achiziție a fost pentru soțul său, a precizat deputata.

Marina Morozova: „Este o mașină procurată inclusiv din veniturile pe care le-am obținut din vânzarea unui imobil. Totodată, am luat și un credit. Este mașina soțului. Noi avem 3 copii. Am ales un automobil mare, cu 7 locuri, ca să încapă toată familia”. 

Familia Morozov mai are în proprietate o mașină, cumpărată în 2015 cu 350 de mii de lei.  

Pentru anul trecut, Marina Morozova a declarat venituri de la Parlament de aproape jumătate de milion de lei, iar soțul său a încasat circa 285 de mii de lei din salariu. O sută de mii de lei au curs în bugetul familiei din vânzarea unui bun imobil. De asemenea, soțul deputatei a accesat un credit de 285 de mii de lei, pe care s-a obligat să-l ramburseze timp de 5 ani.

 

FOTO SIMBOL

Continuăm topul cu un „BMW 5”. Socialistul Adrian Lebedinschi a adus anul trecut o astfel de mașină din Statele Unite ale Americii. BMW-ul produs în 2018 l-a costat 25 400 de euro, mai puțin decât prețul de piață al unui asemenea autoturism. Pe piața auto din R. Moldova astfel de mașini costă cel puțin 30 de mii de euro. Potrivit parlamentarului, mașina a avut nevoie de reparații când a fost importată.

Adrian Lebedinschi: „Eu nu prefer să cumpăr automobilele pe piața noastră când nu știi în primul rând ce-i cu el, cum a fost adus. Eu nu știu deja al câtelea automobil prefer să-l iau din SUA. Eu știu care sunt defectele, am văzut ce detaliu a fost schimbat și am siguranța că merg într-un automobil sigur. Cea pe care am achiziționat-o anul trecut a fost pentru soție, dar ea a considerat că trebuie să o vândă și să-și ia alta. Nu-i comod că e prea joasă mașina. Noi acum suntem în proces de achiziționare a altui automobil, iar acesta deja e scos la vânzare.

La muncă, Adrian Lebedinschi nu a venit însă cu noua achiziție, ci cu un „Lexus” pe care l-a cumpărat în 2020 tot din America. Mașina l-a costat peste 24 de mii de euro.

Veniturile familiei Lebedinschi pentru anul trecut au depășit un milion de lei. Din aceștia, 230 de mii de lei au fost încasați din vânzarea unei mașini pe care deputatul o avea din 2016. 

Mașini nou-nouțe și-au cumpărat anul trecut două deputate din majoritatea parlamentară. 

FOTO SIMBOL

Ana Oglindă indică în declarația de avere un autoturism de model „Hyundai Tucson” achiziționat cu 465 de mii de lei.

Ana Oglindă: „Eu conduc acest „Hyundai”. Am vândut autoturismul care a fost planificat să fie vândut și am cumpărat altul din resursele pe care le-am avut. Mai mult nimic nu pot să vă spun”.

Înainte de a face noua achiziție, deputata a vândut cu 140 de mii de lei o altă mașină pe care o cumpărase tot nouă în anul 2013. Din salarii și pensii, familia Oglindă a acumulat pe parcursul anului trecut peste 725 de mii de lei. 

FOTO SIMBOL

Alina Dandara a plătit aproape 23 de mii de euro pentru o „Skoda Kamiq”. Aceasta a înlocuit o mașină de marca „Mercedes” pe care deputata a vândut-o cu 88 de mii de lei.

Alina Dandara: „Am luat o mașină în leasing, pentru că vreau să fie pentru un timp mai îndelungat. În trecut am luat o mașină la mâna a doua și costurile pentru reparație au întrecut valoarea cu care am achiziționat-o și de asta am făcut această achiziție nouă. Am cumpărat-o parțial din leasing și parțial din economii, pentru că în trecut am lucrat la privat și am pus bănuți deoparte”.

Pentru anul 2022, Alina Dandara a declarat venituri de la Parlament de circa 200 de mii de lei. Dandara a ocupat fotoliul de deputat în ianuarie 2023, după ce Adrian Băluțel a fost numit secretar de stat în cadrul Cancelariei de Stat.

Din august 2021 până a obține mandatul de deputat, Alina Dandara a activat în calitate de consilier în Cabinetul președintelui fracțiunii PAS din Parlament. Iar anterior, a lucrat într-o companie privată, declarând un venit anual de peste jumătate de milion de lei.

Mașină împrumutată de la un prieten

Cu o „Skoda Superb” a venit la Parlament deputatul PAS Vasile Grădinaru. Mașina a fost achiziționată la o licitație din Cehia cu 17 500 de euro. În declarația de avere, deputatul indică autoturismul ca fiind în posesie. Întrebat de reporterul Cutiei Negre, Grădinaru a spus că a împrumutat mașina de la un prieten.

Vasile Grădinaru: „Am avut un accident înainte de Anul Nou și mașina pe care o utilizam eu personal nu este practicabilă, motiv din care am rugat un prieten să-mi dea în comodat un autoturism și îl folosesc acum. Îl voi utiliza atât timp cât autoturismul meu este defect. Este în reparații. Asigurarea tocmai mi-a întors banii pentru prejudiciu și urmează să repar acea mașină.

Vasile Grădinaru a accidentat un „Ford Mondeo” pe care l-a cumpărat în 2021 cu nouă mii de euro. 

FOTO SIMBOL

În 2022, deputatul și-a cumpărat totuși o mașină de model „Renault Captur” pentru care a plătit 98 de mii de lei. Prețul este mai mic decât cel de piață pentru un asemenea autoturism, dar Vasile Grădinaru susține că l-a cumpărat cu defecte tehnice.

Pentru activitatea sa de deputat, Vasile Grădinaru a fost remunerat anul trecut la Parlament cu 480 de mii de lei. Soția sa deține o companie specializată în comerț cu îmbrăcăminte, dar nu declară venituri din activitatea firmei. 

Locul 8 în topul celor mai scumpe autoturisme procurate de deputați în 2022 îl ocupă un "Haval" al deputatului PAS Ion Babici. Mașina a costat 400 de mii de lei. Deputatul a venit pe jos la muncă, dar mașina am surprins-o parcată în fața casei-hotel a Parlamentului, unde Ion Babici a primit un apartament pentru a locui în perioada în care ocupă fotoliul de parlamentar.

Ion Babici: „Am luat credit am luat. Îm declarație este indicată și suma. Nu este scumpă mașina pe care am luat-o. Comparativ cu alte branduri este foarte ieftină. Marca e chineză. .

Înainte de această mașină de teren, Ion Babici a avut în proprietate un autoturism de marca „Renault”, cu o valoare indicată în acte de 20 de mii de lei. În ultima declarație de avere mașina nu se mai regăsește, dar nici bani proveniți din vânzarea ei nu au fost declarați de deputat.

În anul 2021, familia Babici a luat trei credite în sumă de 680 de mii de lei, pe care urmează să le restituie în decurs de 5 ani. Deputatul Ion Babici a avut anul trecut venituri de la Parlament de peste 487 de mii de lei, iar soția sa, care conduce o asociație obștească, a fost remunerată cu 533 de mii de lei.

FOTO SIMBOL

La volanul unei mașini de model „Peugeot 3008” a intrat în parcarea Parlamentului deputatul PAS Victor Spînu. Autoturismul l-a costat 389 de mii de lei și a fost cumpărat din banii adunați la nuntă, ne-a spus parlamentarul. Victor Spînu s-a căsătorit anul trecut și a declarat peste jumătate de milion de lei drept donații la evenimentul de familie.

Victor Spînu: „Nu face parte din clasa lux. Este un model pe care mi l-am dorit demult și cred că am făcut o investiție bună pe mai mulți ani”

Anterior, Victor Spînu a avut un alt autoturism pe care l-a vândut cu 6 mii de euro.

Familia Spînu a adunat anul trecut peste 860 de mii de lei din salarii. Iar 425 de mii de lei au ajuns în bugetul familiei din activitatea unei firme pe care a fondat-o Victor Spînu în anul 2015. Compania oferă consultanță în domeniul tehnologiilor informaționale.

FOTO SIMBOL

„Top 10”  este încheiat de mașina cumpărată de socialista Alla Pilipețcaia. Deputata a scos anul trecut din buzunar 364 de mii de lei pentru o „Dacia Duster” nou-nouță.

Veniturile familiei au ajuns anul trecut la un milion de lei. În afară de salarii, 237 de mii de lei au reprezentat dividendele încasate de Pilipețcaia din activitatea unei companii producătoare de mezeluri, în care deputata deține jumătate dintre acțiuni.

Cele mai scumpe mașini din parcarea Parlamentului

Totuși, cele mai scumpe mașini din parcarea Parlamentului nu sunt cele achiziționate de deputați anul trecut. Cel mai luxos autoturism rămâne a fi  Porche-ul deputatei PAS Olesea Stamate. L-a cumpărat nou în anul 2019 cu un milion de lei. Anterior, deputata a făcut mai multe declarații pentru presă referitoare la autoturismul său.

Olesea Stamate: „Noi am avut o mașină care ne-a slujit 14 ani de zile. Era deja depășită și de vreme și de starea tehnică. A trebuit să o vindem și am procurat această mașină tot de familie care sper că ne va servi alți 14 ani. În momentul în care procuri o mașină nouă de la 10 mii de euro în sus, nu poți să o faci dacă nu aduci dovada venitului. Și exact acest lucru, la salonul auto când am procurat mașina ni s-a cerut să aducem dovada venitului. În caz contrar, noi nu puteam să cumpărăm această mașină.

În 2018, înainte de achiziția bijuteriei pe patru roți, familia Stamate a avut venituri din salarii de peste 1,7 milioane de lei. Iar la o instituție bancară păstra aproape 90 de mii de euro.

Îi face concurență deputatei PAS comunistul Oleg Reidman. Acesta conduce din 2020 un Mercedes care a costat tot peste un milion de lei. Deputatul indică în declarația de avere că deține mașina în posesie, iar proprietar ar fi de fapt Mihail Reidman, unul dintre fiii parlamentarului.

INVESTIGAȚIE/ Bază de odihnă la Nistru și apartament de clasa „premium”, achizițiile deputaților Mihai Popșoi și Adrian Albu
/VIDEO INVESTIGAȚIE/ „Salvatorii Găgăuziei”: Cine sunt cei 8 candidați care luptă pentru fotoliul de bașcan al regiunii
/VIDEO INVESTIGAȚIE/ Cobasna, butoiul cu pulbere. Documente secrete și mărturii ale experților care au inspectat armamentul
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni jurnalist TV8.md, reporter TV sau editor video
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni jurnalist TV8.md, reporter TV sau editor video
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretele lui Vasile Tarlev, Bitcoinul Nataliei Morari și cine stă în spatele Victoriei Furtună
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretele lui Vasile Tarlev, Bitcoinul Nataliei Morari și cine stă în spatele Victoriei Furtună
Fata de 14 ani din Ungheni, găsită după două săptămâni de la dispariție. Starea minorei
Fata de 14 ani din Ungheni, găsită după două săptămâni de la dispariție. Starea minorei
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
/VIDEO/ Când vom avea pensii private? Autoritățile sunt pe punctul de a autoriza un administrator
/VIDEO/ Când vom avea pensii private? Autoritățile sunt pe punctul de a autoriza un administrator

/VIDEO/ Când vom avea pensii private? Autoritățile sunt pe punctul de a autoriza un administrator

missing
07 octombrie 2024, ora 22:07

După mai multe eșecuri, autoritățile mai fac o tentativă de a crea un fond privat de pensii în Republica Moldova. O societate, fondată de o companie de asigurări, este în proces de înregistrare, a declarat aseară, în cadrul emisiunii „Secretul Banilor” de la TV8, Vladimir Rusnac, vicepreședintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

„ În aprilie noi am autorizat societatea de pensii, acea entitate care va administra acel fond de pensii privat. Respectiv în continuare ne așteptăm ca această entitate să vină la regulator cu toată documentația vizavi de planurile de pensii facultative carea urmează a fi promovate către populație ca cetățenii să aibă o protecție financiară la vârsta pensionării”.

Experții, însă, anticipează că atragerea banilor în fonduri de pensii private va fi un proces anevoios, în condițiile în care statul a decis să-i impoziteze. 

„ Legislația fiscală este foarte instabilă, practic în fiecare an ea suferă schimbări, dar oricum pentru a convinge atât oamenii, cât și companiile este important să avem beneficii fiscale. Ele pot fi minore, nesemnificative. Nu cred că 100 de euro pe an ar fi o mare problemă pentru bugetul de stat, dar pentru primii ani ca să avem un boost, să avem o lansare acestor fonduri, ar fi bine să o avem”.

Majoritatea moldovenilor salută crearea unui fond privat de pensii, dar, în același timp, vor să aibă și garanții că banii lor sunt în siguranță.

„ -Cum vedeți această opțiune în general?- Cred că e mai frumoasă decât să mizez pe pensia clasică, asta sigur. Nu cred că în viitor cu migrația noastră o să avem parte de pensie în general”. 

„ Eu la ziua de astăzi nu fac mari așteptări la acea pensie. Mă străduiesc să fac o investiție, să am un venit pasiv să putem face față lucrurilor mai departe”. 

„ Cândva credeam, da nu o să ajung la pensie. Slavă Domnului am ajuns, pensia e mică, dar Slavă Domnului mai avem copii care ne sar în ajutor. - Dacă ar fi să dați timpul înapoi ați investi?- Da, desigur. Ar trebui să ai încredere că dacă nu, nici nu face să trăiești”. 

„ Cred că ar fi o idee bună, doar  că, cât de sigur ar fi la noi în țară, altă întrebare. Eu cred că da, de ce nu. Alte state în UE, în SUA este practicat, au atât pensie de la stat, cât și privată”.

Totuși, până la apariția unui fond privat de pensii în Moldova, specialiștii vin cu anumite sfaturi pentru actualii angajați, astfel încât aceștia să-și asigure o pensie decentă măcar de la stat. 

„ În primul rând trebuie să negocieze și să încheie un contract individual de muncă în care să fie stipulate toate condițiile de muncă, de odihnă, care ar trebui să fie salariul și să insiste ca salariul să fie achitat legal și să ceară în dependență de productivitatea lui un salariu mai mare. Astăzi poate să muncească, să primească un salariu mare, dar mâine va apărea perioada de asigurare și nu o să primească nimic la bătrânețe”. 

Precizăm că un fond privat de pensii prevede că, în caz de deces înainte de vârsta de pensionare, rudele persoanei vizate pot beneficia de banii investiți. Totodată, banii pot fi obținuți de rude și în cazul în care persoana a decedat înainte de primirea întregii sume investite. 

Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia. Noua ediție Verde-n ochi cu Mariana Rață este despre pensii. În ultima perioadă, am discutat cu mai mulți pensionari de la noi. Toți ei se plâng de pensia mică pe care o primesc. O bătrânică din Cantemir cu greu își stăpânea lacrimile în timp ce îmi vorbea despre pensia ei de 1200 de lei, din care cu greu se descurcă singură. Femeia întreba disperată când se vor mări pensiile și pentru bătrânii noștri necăjiți?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.

TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni jurnalist TV8.md, reporter TV sau editor video
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni jurnalist TV8.md, reporter TV sau editor video
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretele lui Vasile Tarlev, Bitcoinul Nataliei Morari și cine stă în spatele Victoriei Furtună
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Secretele lui Vasile Tarlev, Bitcoinul Nataliei Morari și cine stă în spatele Victoriei Furtună
Fata de 14 ani din Ungheni, găsită după două săptămâni de la dispariție. Starea minorei
Fata de 14 ani din Ungheni, găsită după două săptămâni de la dispariție. Starea minorei
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
/VIDEO/ Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului
/VIDEO/ Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.