Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1078: Tribunal special, foc în Rusia și Trump optimist. Condiția lui Zelenski pentru negocieri cu Putin

social

Cutia Neagră Plus: TOP 10 mașini cumpărate în 2022 de deputați. Cine a plătit 40 de mii de euro pentru un autoturism

08 mai 2023, ora 10:37

După ce am inspectat noile imobile cumpărate de deputați în 2022, facem o tură prin parcarea Parlamentului să vedem cu ce mașini vin la muncă deputații. Declarațiile de avere arată că douăzeci de parlamentari și-au schimbat anul trecut automobilele. 

Nu le-a putut sta în cale nici lipsa de bani. O bună parte dintre deputați s-au împrumutat pentru noile bijuterii pe patru roți. Și pentru că sunt bijuterii, sunt și păzite pe măsură. Administrația Parlamentului a refuzat să ofere acces echipei Cutia Neagră PLUS să filmeze în parcarea instituției. De aceea i-am pândit pe deputați înainte de a intra în parcare.

Într-o joi dimineață, zi de ședință în plen a Parlamentului, echipa Cutiei Negre i-a așteptat pe deputați la intrarea în parcarea instituției. Mașinile au început să vină una câte una chiar de la ora 8.00: Mercedes, Volvo, Porsche, Skoda, Lexus. Am constatat că aleșii poporului preferă în mare parte mașini de teren, care sunt mai potrivite pentru drumurile din R. Moldova.

FOTO SIMBOL

Cea mai scumpă mașină ajunsă în ultimul an în proprietatea unui deputat este o „Skoda Kodiaq” de 800 de mii de lei. A fost cumpărată de deputata socialistă Ivanna Koksal. Autoturismul nou-nouț a costat-o mai exact 40 de mii de euro. Nu am surprins mașina în parcarea Parlamentului, iar deputata a recunoscut că nu a venit cu ea la muncă. 

Ivanna Koksal: „Până acum am mers doar cu mașini vechi. Vechi le vindeam și vechi cumpăram. Prima dată în viață, soțul mi-a cumpărat o mașină nouă. Azi nu am venit cu mașina”.

Familia Koksal a avut anul trecut venituri care i-au permis o astfel de achiziție. Soțul deputatei a ridicat un salariu de 54 de mii de dolari de la o companie turcească. Alte 129 de mii de euro i-a încasat din vânzarea unui bun imobil. 

Locul doi în top îl ocupă automobilul deputatului socialist Grigore Novac. În 2022, acesta și-a cumpărat o „Toyota Land Cruiser”. Bolidul, fabricat în 2013, l-a costat pe Novac 690 de mii de lei. 

Grigore Novac: „E un automobil cu vechime de 10 ani. Legea ne impune să declarăm prețul de piață, nu cel de facto și asta o facem. Automobilul este luat în leasing pe care am să-l achit încă mulți ani înainte. Vechiul automobil pe care l-am avut l-am vândut, iar diferența e pe leasing”.

În declarația de avere, Grigore Novac a indicat un împrumut de aproape 25 de mii de euro contractat pentru o perioadă de 5 ani și venituri de 245 de mii de lei din vânzarea vechiului automobil pe care l-a avut în proprietate. Anul trecut, Grigore Novac a încasat de la Parlament 521 de mii de lei, iar soția sa a primit o indemnizație de maternitate de 80 de mii de lei.

FOTO SIMBOL

Topul celor mai scumpe mașini cumpărate de deputați în 2022 e continuat de o „Volvo XC 90” cu 7 locuri. Proprietară este familia parlamentarei PAS Marina Morozova care a investit 560 de mii de lei. Noua achiziție a fost pentru soțul său, a precizat deputata.

Marina Morozova: „Este o mașină procurată inclusiv din veniturile pe care le-am obținut din vânzarea unui imobil. Totodată, am luat și un credit. Este mașina soțului. Noi avem 3 copii. Am ales un automobil mare, cu 7 locuri, ca să încapă toată familia”. 

Familia Morozov mai are în proprietate o mașină, cumpărată în 2015 cu 350 de mii de lei.  

Pentru anul trecut, Marina Morozova a declarat venituri de la Parlament de aproape jumătate de milion de lei, iar soțul său a încasat circa 285 de mii de lei din salariu. O sută de mii de lei au curs în bugetul familiei din vânzarea unui bun imobil. De asemenea, soțul deputatei a accesat un credit de 285 de mii de lei, pe care s-a obligat să-l ramburseze timp de 5 ani.

 

FOTO SIMBOL

Continuăm topul cu un „BMW 5”. Socialistul Adrian Lebedinschi a adus anul trecut o astfel de mașină din Statele Unite ale Americii. BMW-ul produs în 2018 l-a costat 25 400 de euro, mai puțin decât prețul de piață al unui asemenea autoturism. Pe piața auto din R. Moldova astfel de mașini costă cel puțin 30 de mii de euro. Potrivit parlamentarului, mașina a avut nevoie de reparații când a fost importată.

Adrian Lebedinschi: „Eu nu prefer să cumpăr automobilele pe piața noastră când nu știi în primul rând ce-i cu el, cum a fost adus. Eu nu știu deja al câtelea automobil prefer să-l iau din SUA. Eu știu care sunt defectele, am văzut ce detaliu a fost schimbat și am siguranța că merg într-un automobil sigur. Cea pe care am achiziționat-o anul trecut a fost pentru soție, dar ea a considerat că trebuie să o vândă și să-și ia alta. Nu-i comod că e prea joasă mașina. Noi acum suntem în proces de achiziționare a altui automobil, iar acesta deja e scos la vânzare.

La muncă, Adrian Lebedinschi nu a venit însă cu noua achiziție, ci cu un „Lexus” pe care l-a cumpărat în 2020 tot din America. Mașina l-a costat peste 24 de mii de euro.

Veniturile familiei Lebedinschi pentru anul trecut au depășit un milion de lei. Din aceștia, 230 de mii de lei au fost încasați din vânzarea unei mașini pe care deputatul o avea din 2016. 

Mașini nou-nouțe și-au cumpărat anul trecut două deputate din majoritatea parlamentară. 

FOTO SIMBOL

Ana Oglindă indică în declarația de avere un autoturism de model „Hyundai Tucson” achiziționat cu 465 de mii de lei.

Ana Oglindă: „Eu conduc acest „Hyundai”. Am vândut autoturismul care a fost planificat să fie vândut și am cumpărat altul din resursele pe care le-am avut. Mai mult nimic nu pot să vă spun”.

Înainte de a face noua achiziție, deputata a vândut cu 140 de mii de lei o altă mașină pe care o cumpărase tot nouă în anul 2013. Din salarii și pensii, familia Oglindă a acumulat pe parcursul anului trecut peste 725 de mii de lei. 

FOTO SIMBOL

Alina Dandara a plătit aproape 23 de mii de euro pentru o „Skoda Kamiq”. Aceasta a înlocuit o mașină de marca „Mercedes” pe care deputata a vândut-o cu 88 de mii de lei.

Alina Dandara: „Am luat o mașină în leasing, pentru că vreau să fie pentru un timp mai îndelungat. În trecut am luat o mașină la mâna a doua și costurile pentru reparație au întrecut valoarea cu care am achiziționat-o și de asta am făcut această achiziție nouă. Am cumpărat-o parțial din leasing și parțial din economii, pentru că în trecut am lucrat la privat și am pus bănuți deoparte”.

Pentru anul 2022, Alina Dandara a declarat venituri de la Parlament de circa 200 de mii de lei. Dandara a ocupat fotoliul de deputat în ianuarie 2023, după ce Adrian Băluțel a fost numit secretar de stat în cadrul Cancelariei de Stat.

Din august 2021 până a obține mandatul de deputat, Alina Dandara a activat în calitate de consilier în Cabinetul președintelui fracțiunii PAS din Parlament. Iar anterior, a lucrat într-o companie privată, declarând un venit anual de peste jumătate de milion de lei.

Mașină împrumutată de la un prieten

Cu o „Skoda Superb” a venit la Parlament deputatul PAS Vasile Grădinaru. Mașina a fost achiziționată la o licitație din Cehia cu 17 500 de euro. În declarația de avere, deputatul indică autoturismul ca fiind în posesie. Întrebat de reporterul Cutiei Negre, Grădinaru a spus că a împrumutat mașina de la un prieten.

Vasile Grădinaru: „Am avut un accident înainte de Anul Nou și mașina pe care o utilizam eu personal nu este practicabilă, motiv din care am rugat un prieten să-mi dea în comodat un autoturism și îl folosesc acum. Îl voi utiliza atât timp cât autoturismul meu este defect. Este în reparații. Asigurarea tocmai mi-a întors banii pentru prejudiciu și urmează să repar acea mașină.

Vasile Grădinaru a accidentat un „Ford Mondeo” pe care l-a cumpărat în 2021 cu nouă mii de euro. 

FOTO SIMBOL

În 2022, deputatul și-a cumpărat totuși o mașină de model „Renault Captur” pentru care a plătit 98 de mii de lei. Prețul este mai mic decât cel de piață pentru un asemenea autoturism, dar Vasile Grădinaru susține că l-a cumpărat cu defecte tehnice.

Pentru activitatea sa de deputat, Vasile Grădinaru a fost remunerat anul trecut la Parlament cu 480 de mii de lei. Soția sa deține o companie specializată în comerț cu îmbrăcăminte, dar nu declară venituri din activitatea firmei. 

Locul 8 în topul celor mai scumpe autoturisme procurate de deputați în 2022 îl ocupă un "Haval" al deputatului PAS Ion Babici. Mașina a costat 400 de mii de lei. Deputatul a venit pe jos la muncă, dar mașina am surprins-o parcată în fața casei-hotel a Parlamentului, unde Ion Babici a primit un apartament pentru a locui în perioada în care ocupă fotoliul de parlamentar.

Ion Babici: „Am luat credit am luat. Îm declarație este indicată și suma. Nu este scumpă mașina pe care am luat-o. Comparativ cu alte branduri este foarte ieftină. Marca e chineză. .

Înainte de această mașină de teren, Ion Babici a avut în proprietate un autoturism de marca „Renault”, cu o valoare indicată în acte de 20 de mii de lei. În ultima declarație de avere mașina nu se mai regăsește, dar nici bani proveniți din vânzarea ei nu au fost declarați de deputat.

În anul 2021, familia Babici a luat trei credite în sumă de 680 de mii de lei, pe care urmează să le restituie în decurs de 5 ani. Deputatul Ion Babici a avut anul trecut venituri de la Parlament de peste 487 de mii de lei, iar soția sa, care conduce o asociație obștească, a fost remunerată cu 533 de mii de lei.

FOTO SIMBOL

La volanul unei mașini de model „Peugeot 3008” a intrat în parcarea Parlamentului deputatul PAS Victor Spînu. Autoturismul l-a costat 389 de mii de lei și a fost cumpărat din banii adunați la nuntă, ne-a spus parlamentarul. Victor Spînu s-a căsătorit anul trecut și a declarat peste jumătate de milion de lei drept donații la evenimentul de familie.

Victor Spînu: „Nu face parte din clasa lux. Este un model pe care mi l-am dorit demult și cred că am făcut o investiție bună pe mai mulți ani”

Anterior, Victor Spînu a avut un alt autoturism pe care l-a vândut cu 6 mii de euro.

Familia Spînu a adunat anul trecut peste 860 de mii de lei din salarii. Iar 425 de mii de lei au ajuns în bugetul familiei din activitatea unei firme pe care a fondat-o Victor Spînu în anul 2015. Compania oferă consultanță în domeniul tehnologiilor informaționale.

FOTO SIMBOL

„Top 10”  este încheiat de mașina cumpărată de socialista Alla Pilipețcaia. Deputata a scos anul trecut din buzunar 364 de mii de lei pentru o „Dacia Duster” nou-nouță.

Veniturile familiei au ajuns anul trecut la un milion de lei. În afară de salarii, 237 de mii de lei au reprezentat dividendele încasate de Pilipețcaia din activitatea unei companii producătoare de mezeluri, în care deputata deține jumătate dintre acțiuni.

Cele mai scumpe mașini din parcarea Parlamentului

Totuși, cele mai scumpe mașini din parcarea Parlamentului nu sunt cele achiziționate de deputați anul trecut. Cel mai luxos autoturism rămâne a fi  Porche-ul deputatei PAS Olesea Stamate. L-a cumpărat nou în anul 2019 cu un milion de lei. Anterior, deputata a făcut mai multe declarații pentru presă referitoare la autoturismul său.

Olesea Stamate: „Noi am avut o mașină care ne-a slujit 14 ani de zile. Era deja depășită și de vreme și de starea tehnică. A trebuit să o vindem și am procurat această mașină tot de familie care sper că ne va servi alți 14 ani. În momentul în care procuri o mașină nouă de la 10 mii de euro în sus, nu poți să o faci dacă nu aduci dovada venitului. Și exact acest lucru, la salonul auto când am procurat mașina ni s-a cerut să aducem dovada venitului. În caz contrar, noi nu puteam să cumpărăm această mașină.

În 2018, înainte de achiziția bijuteriei pe patru roți, familia Stamate a avut venituri din salarii de peste 1,7 milioane de lei. Iar la o instituție bancară păstra aproape 90 de mii de euro.

Îi face concurență deputatei PAS comunistul Oleg Reidman. Acesta conduce din 2020 un Mercedes care a costat tot peste un milion de lei. Deputatul indică în declarația de avere că deține mașina în posesie, iar proprietar ar fi de fapt Mihail Reidman, unul dintre fiii parlamentarului.

INVESTIGAȚIE/ Bază de odihnă la Nistru și apartament de clasa „premium”, achizițiile deputaților Mihai Popșoi și Adrian Albu
/VIDEO INVESTIGAȚIE/ „Salvatorii Găgăuziei”: Cine sunt cei 8 candidați care luptă pentru fotoliul de bașcan al regiunii
/VIDEO INVESTIGAȚIE/ Cobasna, butoiul cu pulbere. Documente secrete și mărturii ale experților care au inspectat armamentul
/VIDEO/ Vom plăti mai puțin pentru lumină! UE oferă compensații pentru toată populația Moldovei până în decembrie 2025
/VIDEO/ Vom plăti mai puțin pentru lumină! UE oferă compensații pentru toată populația Moldovei până în decembrie 2025
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ „Avem o problemă majoră”: Maia Sandu a răspuns la declarațiile Veronicăi Dragalin de la TV8
/VIDEO/ „Avem o problemă majoră”: Maia Sandu a răspuns la declarațiile Veronicăi Dragalin de la TV8
/VIDEO/ Compensații, ajutor cu 4 condiții Tiraspolului și investiții strategice: Planul energetic UE-Moldova pentru doi ani
/VIDEO/ Compensații, ajutor cu 4 condiții Tiraspolului și investiții strategice: Planul energetic UE-Moldova pentru doi ani
/VIDEO/ Mirandolina Sușițcaia, în judecată pentru îmbogățire ilicită: Cum se apără procurora suspendată din funcție
/VIDEO/ Mirandolina Sușițcaia, în judecată pentru îmbogățire ilicită: Cum se apără procurora suspendată din funcție

Amendă după ce a făcut-o pe hackerul: Cum a încercat un bărbat din Anenii Noi să spargă serverele guvernamentale

missing
foto generată de AI
05 februarie 2025, ora 11:37

Un bărbat de 32 de ani, din raionul Anenii Noi, trebuie să plătească peste 150.000 de lei statului, după ce ar fi încercat să compromită serverele de e-mail ale autorităților publice din Republica Moldova. Individul, care și-a recunoscut vina, a fost extrădat din Polonia după ce fugise din țară.

Potrivit Procuraturii Generale, totul s-ar fi întâmplat în perioada 11-25 octombrie 2019.

Bărbatul ar fi utilizat un software specializat pentru a genera automat parole și a pătrunde în sistemele guvernamentale. Atacurile cibernetice de tip brute-force, adică încercarea de a ghici parolele prin încercări repetate, au fost detectate și oprite de echipele de securitate cibernetică ale autorităților.

Ca urmare, individul va achita 50.000 de lei amendă și 106.367 de lei cheltuieli judiciare. Totodată, îi vor fi confiscate echipamentele folosite la comiterea infracțiunii.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău. Anterior, bărbatul a stat în închisoare în Statele Unite ale Americii pentru infracțiuni similare.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astǎzi a emisiunii Cutia Neagrǎ PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Reforma justiției prinde noi turații. Mănușile albe au fost aruncate Veronicăi Drăgălin?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.

/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.