Război în Ucraina, ziua 343: Vizită oficială, drone de 1 dolar și mesaj din SUA. Rusia ar pregăti o escaladare majoră în curând

/VIDEO/ Kaufland Moldova publică primul Raport de Sustenabilitate: Peste 2,4 milioane de lei investiții în proiecte sociale

09 ianuarie 2023, ora 11:36

Kaufland Moldova anunță publicarea primului Raport de Sustenabilitate, care oferă o analiză completă și transparentă privind realizările companiei și impactul activității sale în anul financiar 2021 (martie 2021 – februarie 2022). 

Raportul corespunde tuturor standardelor internaționale de raportare Global Reporting Initiative (GRI) și include măsuri și acțiuni concrete de sustenabilitate realizate de către companie, cu evoluții ce includ rezultate măsurabile și impactul real în societate, economie sau mediu. 

În plus, raportul a fost auditat de către o companie specializată, în conformitate cu Standardul ISAE 3000. În acest fel, sub umbrela „Implicarea face Diferența”, Kaufland își reconfirmă angajamentul de a fi un partener economic și social strategic și transparent pentru Republica Moldova. 

Analiza include date despre investițiile la nivelul portofoliului de produse, dezvoltat cu responsabilitate și grijă pentru nevoile consumatorilor, a mediului de lucru, precum și politica de resurse umane a companiei. 

Totodată, raportul oferă informații despre lanțul de aprovizionare a magazinelor Kaufland, inițiativele de reducere a impactului asupra mediului și nu în ultimul rând, despre proiectele cu impact în comunitate. 

Abordarea sustenabilă Kaufland se reflectă asupra întregului lanț valoric, compania împărtășind progresele din Raportul de Sustenabilitate 2021 (martie 2021 – februarie 2022). Printre rezultatele cheie se numără: 

Investiții

Peste 717 milioane MDL a investit compania în Republica Moldova, în 2021, pentru a putea oferi locuitorilor cea mai modernă experiență de cumpărături;

Peste 98 milioane MDL reprezintă valoarea taxelor și impozitelor achitate la stat;

Furnizori locali

Peste 5500 de articole de la producătorii și furnizorii locali se regăsesc pe rafturile magazinelor Kaufland. Procesul de listare a produselor fiind unul continuu; 

50% din cheltuielile noastre cu furnizorii au fost direcționate către furnizorii locali, adică 385 milioane lei;

Angajați 

Kaufland Moldova investește în echipele sale, fiind primul retailer din țară care a obținut titlul de Top Employer;

742 de persoane angajate în anul financiar 2021;

Valoarea financiară totală a beneficiilor oferite angajaților în perioada de raportare a fost de peste 12.8 milioane de lei.

Compania sprijină egalitatea de gen: de exemplu, 40 % din funcțiile de management sunt ocupate de către femei.  La nivel general, compania a fost fomată din 25,9% bărbați și 74,1 % femei;

Mediu

• Toate magazinele Kaufland Moldova dispun de aparate de colectare a deșeurilor, instalate în parcări, prin care au fost colectate peste 335.000 de ambalaje reciclabile;

• Bugetul total al investițiilor pentru extinderea și întreținerea rețelei de aparate de reciclare este de 708.000 mii lei; 

• Compania a reciclat peste 905 tone de deșeuri generate din propriile operațiuni; 

• Compania a dezvoltat propria strategie integrată de reducere a plasticului utilizat pentru produsele de marcă proprie – REset plastic.

Comunitate

Peste 2,44 milioane MDL investiții în comunitate, prin proiectele derulate împreună cu 6 ONG-uri partenere, în cauze sociale, sănătate, educație, cultură și mediul înconjurător. 

Numărul total al beneficiarilor direcți și indirecți a depășit circa 13.000 mii de oameni. 

Mai mult, Kaufland Moldova și-a asumat să ia măsuri și să implementeze proiecte care contribuie la realizarea Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă (Global Compact), care abordează cele mai presante probleme ale planetei, de la eradicarea sărăciei, îmbunătățirea sănătății și a educației, creșterea sustenabilității urbane și până la susținerea principiilor de guvernanță recomandate de ONU în domeniul drepturilor omului, anti-corupție, protecția mediului și practici de lucru sustenabile.

Raportul face parte dintr-un amplu proces de investiții în sustenabilitate, demarat de companie. 

Versiunea completă a Raportului de Sustenabilitate este disponibilă AICI. 

Despre Kaufland Moldova

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.500 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 9 magazine în Republica Moldova. Compania crede în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia. 

De aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. 

Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. 

Obiectivul nostru este să aplicăm cele mai inovatoare tehnologii în domeniul retail, astfel încât clienții să se bucure de produse proaspete, la cel mai bun raport calitate-preț, prin promovarea sustenabilității și a produselor locale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaufland.md.  

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați: presa@kaufland.md.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

/VIDEO/ Kaufland: Al cincilea magazin din Chișinău s-a deschis în orașul Codru, regiunea Schinoasa
Alegerile locale - o repetiție a celor parlamentare? Negru: „Unele partide vor încerca să iasă din umbră sau să facă rebranding”
/VIDEO/ Alegerile locale - o repetiție a celor parlamentare? Negru: „Unele partide vor încerca să iasă din umbră sau să facă rebranding”
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
/METEO/ Ultima lună de iarnă începe cu temperaturi negative, iar ghețușul de pe drumuri ne-ar putea da bătăi de cap: Unde va ninge
/METEO/ Ultima lună de iarnă începe cu temperaturi negative, iar ghețușul de pe drumuri ne-ar putea da bătăi de cap: Unde va ninge
Război în Ucraina, ziua 343: Vizită oficială, drone de 1 dolar și mesaj din SUA. Rusia ar pregăti o escaladare majoră în curând
/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 343: Vizită oficială, drone de 1 dolar și mesaj din SUA. Rusia ar pregăti o escaladare majoră în curând
Republica Moldova va evolua în prima semifinală a Eurovision 2023: Țările cu care va concura și cine va cânta în a doua semifinală
/VIDEO/ Republica Moldova va evolua în prima semifinală a Eurovision 2023: Țările cu care va concura și cine va cânta în a doua semifinală

FlyOne activează modul PROMO pentru toate destinațiile: De la 39 de euro biletul din și spre Chișinău /P/

01 februarie 2023, ora 08:30

FlyOne activează modul PROMO pentru toate destinațiile. În perioada 1-14 februarie 2023, accesează pagina www.flyone.eu sau aplicația mobilă FLYONE și ai cele mai bune prețuri. 

Acum trebuie să profiți de această super ofertă, ca să te bucuri de o vacanță frumoasă de primăvară sau de vară. Cumpără imediat și călătorește în perioada: 10 februarie-30 septembrie 2023.

Tarifele biletelor către destinațiile dorite sunt dintre cele mai atractive, aplicându-se după cum urmează fiecărei destinații:
39 Euro pentru zboruri din/spre:
Parma, Verona, Roma, Milano, Frankfurt, Berlin, Dusseldorf, Munchen, Praga
49 Euro pentru:
Amsterdam, Bruxelles, Londra, Istanbul
69 Euro pentru:
Paris, Nisa, Dublin, Tel Aviv, Tbilisi, Barcelona, Valencia, Lisabona, Baku, Madrid

Activează călătoriile, cumpără inteligent. Grăbește-te, locurile supuse promoției sunt limitate.

Despre FLYONE
FLYONE (www.flyone.eu) s-a lansat în 2016, reușind în scurt timp să devină unul dintre liderii pieței avia din Republica Moldova.

Mai nou, FLYONE a reînnoit certificarea IOSA, cel mai înalt standard de siguranță în managementul operațional. La fel, în anul 2022, compania a devenit membru al Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA).

FLYONE a fost clasată lunar de multiple ori în anii 2018, 2019 și 2020 în TOP 10 „Cea mai punctuală companie”, conform categoriei EMEA (Europe, Middle East and Africa).

În decembrie 2022, FLYONE Airlines SRL a primit certificatul de operator aerian, oferit de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) și licența- emisă de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Pe parcursul aceluiași an, FLYONE a reușit să transporte peste 1 milion de pasageri și să lanseze 6 destinții noi.

FLYONE ARMENIA s-a lansat în anul 2021, iar în 2022 a devenit numărul 1 în Armenia. 

Amintim că FLYONE operează zboruri către 38 destinații. 20 Curse regulate spre: Frankfurt, Tel Aviv, Londra, Parma, Verona, Dublin, Lisabona, Paris, Istanbul, Erevan, Bruxelles, Dusseldorf, Nisa, Amsterdam, Barcelona, Roma, Milano, Valencia, Berlin, Tbilisi și 5 curse charter spre: Antalya, Heraklion, Sharm El-Sheikh, Tivat, Hurghada.

Cu escală prin Erevan, FLYONE ARMENIA operează zboruri spre: Tbilisi, Lyon, Milano, Ekaterinburg, Vnukovo, Domodedovo, Sankt Petersburg, Mineralnye Vody, Novosibirsk, Samara, Sochi, Istanbul, Paris, Dubai, Beirut, Teheran, Dusseldorf, Tel Aviv.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

/VIDEO/ Prima campioană mondială la lupte din istoria Moldovei a rămas doar cu promisiuni: Unde locuiește Irina Rîngaci
/VIDEO/ Prima campioană mondială la lupte din istoria Moldovei a rămas doar cu promisiuni: Unde locuiește Irina Rîngaci
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
/VIDEO/ Autocar din Republica Moldova, răsturnat pe o șosea înzăpezită din România: Sunt 3 răniți. Precizările oficiale
/VIDEO/ Autocar din Republica Moldova, răsturnat pe o șosea înzăpezită din România: Sunt 3 răniți. Precizările oficiale
Sfârșit tragic pentru o femeie: A decedat la Autogara de Sud din Chișinău, după ce i s-a făcut rău. Ce spune Poliția
Sfârșit tragic pentru o femeie: A decedat la Autogara de Sud din Chișinău, după ce i s-a făcut rău. Ce spune Poliția
Etapa audițiilor live s-a încheiat: Cine sunt cei 10 finaliști care luptă pentru a reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2023
/VIDEO/ Etapa audițiilor live s-a încheiat: Cine sunt cei 10 finaliști care luptă pentru a reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2023
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram