Dacă există alimente care nu îngrașă deloc am vrea probabil să știm mulți dintre noi, mai ales aceia care iubesc mâncarea și pentru care kilogramele în plus pot reprezenta o adevărată problemă. Descoperă care sunt alimentele prietenoase cu sănătatea și care pot fi consumate fără a ne îngrijora pentru siluetă.
Aalimentele care nu ne îngrașă absolut deloc, indiferent de cantitatea consumată pot fi numite cele cu calorii negative, însă nu este recomandat să consumăm doar aceste alimente, ci este bine să urmăm o dietă echilibrată. Pe lângă cele menționate deja, există și alte alimente cu puține calorii, prietenoase cu silueta și cu sănătatea organismului.
Legumele verzi: spanac, broccoli, varză kale, conopidă, ardei gras, etc. Aceste alimente sunt bogate în vitamine, minerale și fibre, dar au un conținut caloric scăzut. Puteți să le adăugați în salate, să le puneți în smoothie-uri sau să le gătiți în moduri diferite pentru a le face mai gustoase. Evitați prăjirea lor sau folosirea unor sosuri pline de grăsimi și aditivi.
Supele: supa de pui sau de legume este o opțiune bună pentru o masă sănătoasă, deoarece este bogată în legume și are un conținut caloric scăzut. Puteți să adăugați diferite legume pentru a le face mai gustoase și să le serviți cu pâine integrală pentru a vă simți mai sătui.
Fructele sunt o sursă bună de vitamine, minerale și fibre, dar conțin zaharuri naturale, așa că trebuie consumate cu moderație. Puteți să le mâncați crude sau să le puneți în smoothie-uri, dar este important fie doar o parte din o alimentație variată pentru că excesul poate duce la o creștere a nivelului zahărului din sânge.
Orezul brun este o sursă bună de energie și fibre, dar are un conținut caloric mai scăzut decât orezul alb.
Avocado este un fruct unic. În timp ce majoritatea fructelor sunt bogate în carbohidrați, avocado este încărcat cu grăsimi sănătoase. Sunt deosebit de bogate în acid oleic mononesaturat, același tip de grăsime găsit în uleiul de măsline. Fructele avocado conțin și multă apă și fibre, ceea ce le face mai puțin dense energetic decât ați putea crede. În plus, sunt un adaos perfect la salatele de legume, deoarece studiile arată că conținutul lor de grăsimi poate crește absorbția de antioxidanți carotenoizi din legume.
Ouăle- Deși un aport ridicat de ouă crește nivelul de colesterol LDL „rău” la unii oameni, acestea sunt unul dintre cele mai bune alimente de consumat dacă trebuie să slăbești. Sunt bogate în proteine și grăsimi și sunt foarte sățioase.
Peștele gras precum somonul este incredibil de sănătos și foarte satisfăcător din punct de vedere al sațietății, ținându-te sătul timp de multe ore cu relativ puține calorii. Somonul este bogat proteine de înaltă calitate, grăsimi sănătoase și diferiți nutrienți importanți.
Brânza cottage sau brânza de vaci. Una dintre cele mai bune lactate care nu îngrașă este brânza de vaci, care are foarte puțini carbohidrați și puține grăsimi. Consumul de brânză de vaci este o modalitate excelentă de a vă crește aportul de proteine. De asemenea, este foarte sățioasă cu un număr scăzut de calorii.
Sursa: Libertatea.ro





























































