Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1057: „Rachetă în Moldova”, alertă națională, pene de curent și lupte grele! ISW: Rusia nu va renunța

social

/Cutia Neagră PLUS/ Amenințarea permanentă: Țintele și nălucile propagandei anti-NATO în Moldova 

03 septembrie 2023, ora 07:01

Operațiunile speciale psihologice ale Kremlinului pentru a submina instituțiile democratice în Moldova și pentru a compromite integrarea europeană

Într-un cabinet dintr-o clădire guvernamentală din Chișinău, un portret al dictatorul sovietic Iosif Stalin tronează deasupra biroului generalului Victor Gaiciuc, fost ministru al Apărării în trei guverne ale Republicii Moldova și fost ambasador la NATO. 

Gaiciuc este în prezent președinte al Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova și consideră neutralitatea permanentă o condiție pentru a face din Moldova o „oază de bunăstare”. Asociația lui Gaiciuc își propune drept scop să acorde sprijin veteranilor instituțiilor de forță și să cultive „educația moral-patriotică”. 

Un portret al dictatorul sovietic Iosif Stalin tronează deasupra biroului generalului Victor Gaiciuc

Din biroul tapetat cu fotografii ai unor generali sovietici din cel de-al Doilea Război Mondial, fostul ministru vorbește despre cât de bună este neutralitatea pentru Republica Moldova, ale cărei raioane de est sunt sub ocupație rusească de 30 de ani.

Însă pentru pacea și bunăstarea deplină, generalul are o un as în mânecă – neutralitatea recunoscută la nivel internațional printr-o rezoluție a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, inclusiv de SUA, UE, Marea Britanie și, evident, Rusia. 

 „Iată dacă marile puteri vor semna o asemenea rezoluție... Pfffff...”, exclamă el. „Prin această semnătură, toate părțile își asumă responsabilitatea să recunoască faptul că Moldova este o țară neutră. Și asta trebuie să fie o oază de bunăstare, o oază de libertate, o oază unde oamenii se simt bine.”

Generalul Gaiciuc a intrat în atenția opiniei publice pentru o declarație „nefericită” chiar în incinta Academiei de Științe a Moldovei. În 2017, în cadrul unui eveniment organizat de Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldove, subordonată canonic Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse, el a evocat vitejia rebelilor pro-ruși din Donbas, „bazată pe credință și pe iubirea de patrie”. 

În contextul în care neutralitatea sau garanțiile internaționale nu au protejat Ucraina de invazia militară a Rusiei din 24 februarie 2022, decidenții din conducerea Republicii Moldova dezbat actualitatea statutului de neutralitate militară a țării și relația cu NATO. 

 Alianța Nord-Atlantică a fost una dintre țintele predilecte ale propagandei ruse. Odată cu invadarea Ucrainei, Kremlinul și-a intensificat eforturile pentru demonizarea NATO, venind cu narațiuni croite pe realitățile social-politice ale Republicii Moldova. 

 Această investigație dezvăluie felul în care Moscova acționează prin operațiuni psihologice pentru a influența anumite grupuri sociale și etnice să aibă o atitudine negativă față valorile euroatlantice, să compromită procesele democratice și să împiedice consolidarea statului de drept.        

 Țintele-cheie ale dezinformării pro-Kremlin

Neutralitatea versus aderarea la NATO sunt două soluții care au concurat în preferințele moldovenilor drept opțiuni pentru asigurarea securității Republicii Moldova. 

Neutralitatea recunoscută la nivel internațional a fost conform documentelor Departamentului de Stat al SUA, publicate de Wikileaks, condiția impusă de ani buni de președintele Rusiei Vladimir Putin omologilor săi moldoveni în schimbul retragerii trupelor rusești care staționează ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. 

Astăzi, Comisia Europeană a indicat într-un răspuns la solicitarea reporterilor că populația Republicii Moldova este una dintre țintele-cheie ale dezinformării pro-Kremlin. În același răspuns se menționează că impactul dezinformării este deosebit de vizibil în special în rândul vorbitorilor de limbă rusă, dar se răsfrânge asupra unei părți mult mai mari a populației.  

„Sondajele recente sugerează că un număr semnificativ de moldoveni, din cauza dezinformării, acuză NATO sau Ucraina pentru actualul război de agresiune al Rusiei”, se afirmă în răspunsul Comisiei.  

Conform celui mai recent sondaj de opinie realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS-Research, la întrebarea: „Cum credeți, cine poartă cea mai mare vină pentru provocarea războiului din Ucraina?”, 17,8% din respondenți consideră SUA vinovate pentru agresiunea Rusiei împotriva vecinului său de la Vest. Alte 9,6 la sută cred că cel care se face vinovat pentru escaladarea din Ucraina este Alianța Nord-Atlantică.

Directorul executiv al Centrului de Informare şi Documentare privind NATO din Republica Moldova (CID NATO), Ion Tăbârță, explică vulnerabilitatea cetățenilor în fața propagandei rusești prin clișeele cultivate în timpul URSS perpetuate până în prezent. În opinia sa, la această atitudine contribuie și inacțiunea oficialilor Chișinăului pentru a schimba acest clișeu sau pentru a contracara prejudecățile și stereotipurile moldovenilor despre Alianța Nord-Atlantică. 

„Propaganda rusă a investit mult în alimentarea imaginii negative a NATO rămasă în memoria colectivă încă din perioada sovietică și a venit cu noi narațiuni pentru a perpetua această prejudecată”, a spus el. „De exemplu, bombardamentele Belgradului în 1999. Nu se merge pe explicarea contextului, ci pur și simplu, se insistă că NATO a bombardat Belgradul în 1999 și de aici cultivarea acestei imagini negative.” 

Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța, consideră că persistența imaginii negative a NATO în societatea moldovenească se explică prin preferințele politice de stânga ale marii majorități a cetățenilor și, de asemenea, prin lipsa unei voințe a tuturor exponenților clasei politice moldovenești de a promova ideea aderării la NATO. 

„Acum, în ultimul deceniu, mai avem câteva partide care promovează timid această idee”, a spus el. „Însă marea majoritate, chiar dacă sunt împotriva neutralității, sunt împotriva aderării la NATO. Și această idee influențează mentalul colectiv al societății noastre.” 

Victor Gaiciuc recunoaște că propaganda rusească a avut un rol în cultivarea imaginii negative față de NATO, însă nu a înclinat balanța. „D’apoi, Blocul... Sunt și exemple. Primul exemplu care mi-a venit este Iugoslavia”, evocă Gaiciuc. „Dacă ne mai gândim la Libia, o țară prosperă. NATO a bombardat Libia! Iată când Dvs. spuneți că Federația Rusă a buimăcit tot poporul moldovenesc... Pe mine mă deranjează ca boambe [SIC!] să nu cadă în Moldova.” 

Generalul cu două stele consideră că are temei să își pună semne de întrebare asupra unor acțiuni actuale ale guvernării proeuropene. „De exemplu, contestarea statutului de neutralitate. Ei [guvernanții] spun deja deschis că trebuie să ne integrăm în NATO”, a afirmat el. Gaiciuc susține că Ucraina, atâta timp cât nu și-a declarat intenția de aderare la NATO, a avut relații bune cu Rusia și că orice acțiune similară din partea unor state „are costuri și riscuri”. El sugerează astfel o justificare a invaziei ruse în Ucraina și un semnal de avertizare a Moldovei pentru a evita un scenariu similar cu cel al Kievului.  

Gaiciuc este contrazis de actualul ministru al Apărării, Anatolie Nosatîi, care a declarat că punerea semnului de egalitate între NATO și război este un fals.

„Este o interpretare greșită, foarte ieftină și fără bază factuală. Haideți să analizăm. În ce țară NATO a fost război în ultimii circa 70 de ani?”, a spus el. „Dimpotrivă, chiar și în țările în care au existat tensiuni, NATO a intervenit pentru a le rezolva. Exemple pot fi următoarele: relația dintre Grecia și Turcia sau situația Ciprului, sau cea din Balcani, în rândul țărilor care nu sunt membre NATO, dar aspiră la acest statut. Toate au fost nevoite să se așeze la masa negocierilor și să implementeze niște soluții pașnice. De aceea este o narațiune falsă care nu se confirmată prin fapte.”

Adjuncta secretarului general al NATO, Burcu San, a declarat că o altă narațiune a propagandei ruse este că NATO folosește instrumente de parteneriat pentru a influența diferite țări, inclusiv Moldova. 

„În realitate, țările partenere sunt în scaunul șoferului [sunt care decid]”, a subliniat Burcu San. „Ele sunt cele care determină amploarea relației cu NATO și își fac cunoscute cerințele și nevoile.”

 Găzăuzii și Transnistria - punctele-țintă ale propagandei rusești 

În contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și al războiului hibrid dus de  Kremlin în Republica Moldova, serviciul de presă al Alianței Nord-Atlantice a informat că se atestă o readaptare a narațiunilor rusești despre NATO concepute dedicat pentru Moldova. 

La solicitarea reporterilor, Serviciul de presă al Alianței Nord-Atlantice a reperat cinci dintre cele mai răspândite narațiuni false despre NATO în Moldova: „NATO înarmează Republica Moldova pentru a o atrage într-un război cu Rusia”; „NATO construiește o bază militară în Moldova”; „NATO este în război cu Rusia în Ucraina”; „Moldova poate adera la UE numai dacă devine mai întâi membră a NATO”; „Cooperarea consolidată a Moldovei cu NATO îi amenință securitatea”.

Serviciul de presă al NATO a subliniat că, în cazul Moldovei, propaganda sovietică și, mai târziu, cea rusă, a creat și alimentat constant de-a lungul ultimelor decenii mituri despre NATO, concentrându-se acum asupra cetățenilor care locuiesc în UTA Găgăuzia și regiunea separatistă transnistreană.

„Este un fapt că aceste eforturi urmăresc să creeze cât mai multe fricțiuni în societatea moldovenească pentru a crea tulburări politice, a submina instituțiile democratice, statul de drept și sprijinul moldovenilor pentru calea europeană”, se precizează în răspunsul Alianței. „Acesta este motivul pentru care este vital să continuăm și să consolidăm reziliența informațională a societăților noastre. Societatea civilă și mass-media independentă au un rol important de jucat în acest context”.

Mai mult, asistenta secretarului general al NATO, Burcu San, a declarat că Rusia folosește constant retorica amenințătoare la adresa Chișinăului și încearcă să destabilizeze Republica Moldova. 

„Războiul hibrid este folosit foarte mult de Rusia. Știu că Misiunea de Parteneriat UE se concentrează pentru a ajuta Moldova să reziste atacurilor hibride”, a spus ea. „NATO lucrează de asemenea la întărirea rezilienței societății Republicii Moldova. Avem mai multe inițiative în acest sens. Unul dintre instrumentele pe care Rusia îl folosește este dezinformarea, iar comunicarea strategică face într-adevăr parte din programul nostru.”

În fața acestor amenințări la adresa Republicii Moldova, UE a deschis într-un timp record la Chișinău Misiunea UE de Parteneriat în Republica Moldova, o misiune exclusiv civilă, care are drept obiectiv principal consolidarea rezilienței Republicii Moldova împotriva amenințărilor hibride.   

Misiunea oferă consiliere la nivel strategic și sprijin pentru a consolida sectorul de securitate al Republicii Moldova. 

Într-un răspuns adresat reporterilor, Misiunea a precizat că se ghidează după trei linii directoare de acțiune: „Contribuție la întărirea capacităților de management al crizelor din sectorul de securitate internă al Republicii Moldova; Sprijin pentru creșterea rezilienței față de amenințările hibride, mai ales întărirea securității cibernetice, și pentru combaterea manipulării și interferențelor informaționale externe; oferirea de sprijin operațional pentru autoritățile Republicii Moldova prin intermediul unei celule de proiecte în domeniile menționate la cele două puncte anterioare. În îndeplinirea acestui mandat, Misiunea oferă sprijin pentru dezvoltarea de strategii și politici în identificarea necesităților de construcție a capacităților de avertizare timpurie, detectare și atribuire a amenințărilor și răspuns adecvat la acestea”.

Ilie Gulca, Mădălin Necșuțu

Acest material jurnalistic a fost realizat cu sprijinul International Media Support (IMS).

/VIDEO/ 175 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”. Topul melodiilor compuse de basarabeni pe versurile lui Eminescu
/VIDEO/ 175 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”. Topul melodiilor compuse de basarabeni pe versurile lui Eminescu
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Cărți la ușă: Povestea unei bibliotecare din Soroca, care aduce bucurie bătrânilor în pauza de masă
/VIDEO/ Cărți la ușă: Povestea unei bibliotecare din Soroca, care aduce bucurie bătrânilor în pauza de masă
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ Krasnoselski a mers în Rusia. Sandu: Chișinăul nu e impediment în soluționarea crizei energetice
/VIDEO/ Krasnoselski a mers în Rusia. Sandu: Chișinăul nu e impediment în soluționarea crizei energetice

/VIDEO/ No comment: „Suntem români și punctum”. Deputatul BCS: Cine v-a spus că Eminescu e român?

missing
15 ianuarie 2025, ora 12:47

„Suntem români și punctum”, spunea marele poet Mihai Eminescu. Deputatul BCS, Grigore Novac, se pare că nu este de acord cu afirmația celui pe care a venit să-l omagieze pe Aleea Clasicilor din Chișinău.

„- Ce valori reprezintă pentru dvs. opera marelui poet român? - Cine v-a spus că e român? Dvs. ați făcut vreun studiu științific? În literatură nu există națiune, există operă recunoscută de toți la nivel internațional. Operele lui Eminescu la fel au fost și sunt recunoscute în continuare de cei care vin în urma noastră și aste e un lucru bun, indiferent în ce limbă e scrisă, vorbită, rostită sau pronunțată”, a spus Novac.

Deputatul a mai menționat că „Fiind băiet, păduri cutreieram” este poezia lui preferată de la Eminescu.

„- În ce limbă e poezia pe care ați recitat-o? - În limba pe care o auziți dumneavoastră”.

TV8.md amintește că pe 15 ianuarie 2025 se împlinesc 175 de ani de nașterea „Luceafărului poeziei românești”. Tot astăzi, odată cu ziua lui Mihai Eminescu, este marcată și Ziua Culturii.

/VIDEO/ 175 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”. Topul melodiilor compuse de basarabeni pe versurile lui Eminescu

Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.

TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, acuzat de omorul Anei-Maria: Primele declarații ale condamnatului
/VIDEO/ Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, acuzat de omorul Anei-Maria: Primele declarații ale condamnatului
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/DOC/ Declarația de avere de la Maia Sandu: Salariul de președintă și fără cont în SUA. Câți bani a primit pentru deplasări
/DOC/ Declarația de avere de la Maia Sandu: Salariul de președintă și fără cont în SUA. Câți bani a primit pentru deplasări

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.