/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 734: Muniție din afara UE și avion rusesc doborât. Kremlinul avertizează despre un război cu NATO

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 654: Război până în 2025! Trupele rusești continuă încercările de a încercui Avdiivka

09 decembrie 2023, ora 16:47

În ziua 654 de război Olena Zelenska a avertizat că ucrainenii sunt în „pericol de moarte”, fiind lăsaţi să moară dacă ţările occidentale nu îşi continuă sprijinul financiar. În paralel, cancelarul german Olaf Scholz a lăsat să se înţeleagă că războiul din Ucraina ar putea dura până în 2025, garantând totodată sprijinul Germaniei, care ar putea fi nevoie să fie sporit dacă alţi aliaţi „ezită”. Între timp, luptele continuă, în special în regiunea Donețk, în jurul localității Avdiivka.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski face apel la ucraineni să reziste, în contextul în care țara se află la începutul celei de-a doua ierni în plin război, în care Kievul se așteaptă la noi lovituri rusești asupra infrastructurii energetice. Și Ministerul energiei din Ucraina le-a cerut vineri cetățenilor să încerce să economisească energia, după ce rușii a bombardat una dintre centralele termice din zona frontului. 

UPDATE Decizia Comitetului Internaţional Olimpic de a admite la Jocurile Olimpice de la Paris-2024 sportivii ruşi şi belaruşi sub un drapel neutru este „greşită” şi „încurajează” Moscova şi Minskul să îşi continue atacul asupra Ucrainei, afirmă autorităţile de la Kiev, informează AFP, citată de News.ro. „Membrii Comitetului Executiv al CIO care au luat această decizie îşi asumă responsabilitatea de a fi încurajat Rusia şi Belarus să îşi continue agresiunea armată împotriva Ucrainei”, susţine Ministerul ucrainean de Externe. „Nu există nicio îndoială că Kremlinul va folosi fiecare sportiv rus şi belarus ca armă în războiul său de propagandă”, a adăugat sursa citată.

UPDATE Autoritățile de la Kiev au început să demonteze o statuie a comandantului Armatei Roșii, Nikola Şciors, situată pe una dintre străzile principale din centrul capitalei, a anunțat Administrația de Stat a orașului Kiev. Parlamentul Ucrainei a scos în afara legii majoritatea simbolurilor sovietice și comuniste, a numelor străzilor și a monumentelor ca parte a procesului de decomunizare în 2015. De atunci, o serie de statui care comemorau personalități sovietice sau ruse au căzut.

UPDATE Până la 800.000 de ruși s-au mutat în Crimeea ocupată de la anexarea ilegală a acesteia în 2014, iar aproximativ 100.000 de ucraineni au plecat, a declarat Vladyslav Miroshnychenko, analist la Asociației pentru Apărarea Drepturilor Omului în Ucraina Comitetul Helsinki, potrivit The Kyiv Independent. Cifra se potrivește cu estimările anterioare făcute de alți oficiali ucraineni. Tamila Tasheva, reprezentantul permanent al președintelui Volodimir Zelenski pentru Crimeea, a declarat în iulie 2023 că între 500.000 și 800.000 de ruși s-au mutat ilegal în peninsulă începând din 2014. După anexarea ilegală din 2014, Rusia a pus în aplicare politici menite să crească ponderea rușilor în Crimeea, forțând în același timp ucrainenii să plece.

UPDATE Serviciile de securitate rusești au spionat infrastructurile de stat și private ucrainene din 2014 prin intermediul a mii de camere de securitate care funcționau cu software-ul rusesc „TRASSIR” aparținând companiei ruse „DSSL”. Cel puțin până în 2022, serviciile secrete ruse ar fi putut primi imagini video de la camerele de supraveghere din Ucraina, care funcționează cu software-ul rusesc TRASSIR, și să trimită datele către un server din Moscova, potrivit unei investigații a Skhemy (Schemes), un proiect de jurnalism de investigație și analiză al ediției ucrainene a Radio Liberty. În toiul războiului și al ocupării de către Rusia a teritoriilor ucrainene în 2014 și 2022, în Ucraina au fost instalate și au funcționat mii de camere de supraveghere video care funcționau cu software-ul rusesc TRASSIR dezvoltat de Laboratorul rusesc de sisteme de securitate digitală (DSSL). Acestea au fost achiziționate atât de întreprinderi de stat ucrainene, inclusiv pentru a fi utilizate în instalații de infrastructură critică, cum ar fi centrala nucleară de la Cernobîl, cât și de întreprinderi civile. De asemenea, ucrainenii le-au cumpărat în scopuri de securitate pentru a-și proteja locuințele. Activiști cu expertiză în domeniul tehnologiei de supraveghere video au declarat pentru Schemes că camerele de supraveghere marca TRASSIR și software-ul cu același nume instalate în întreprinderile civile și în sectorul public, inclusiv în instalațiile de infrastructură critică, ar putea trimite informații de la acestea către serverele rusești.

UPDATE Grupul de hackeri UAC-0050 a trimis e-mailuri care pretindeau că sunt de la agenții guvernamentale ucrainene către autoritățile de stat poloneze, a informat Serviciul de Comunicații Speciale de Stat de la Kiev. Angajații guvernamentali din Polonia și Ucraina au primit e-mailuri cu subiecte legate de „datorii” și „pretenții legale”, potrivit unei investigații efectuate de Echipa Ucrainei de Răspuns în Situații de Urgență Informatică (CERT-UA). E-mailurile conțineau și atașamente sub formă de fișiere RAR protejate cu parolă. Când sunt deschise, aceste fișiere ar putea infecta computerele utilizatorilor cu malware. E-mailurile proveneau de la conturi guvernamentale legitime care au fost compromise, potrivit CERT-UA. Multe dintre ele proveneau din domeniul gov.ua.

UPDATE Quantum Systems, o companie germană de drone, s-a alăturat proiectului Diia City (un hub de investiţii hi-tech al Ucrainei) pentru a înființa unități de producție de drone în Ucraina. Quantum Systems speră să lanseze şi un centru de cercetare și dezvoltare în Ucraina. Quantum Systems a început să furnizeze Ucrainei drone după invazia din 2022. Quantum Systems proiectează, dezvoltă și produce drone de 8 ani. Compania are peste 200 de angajați și 80 de retaileri autorizați în întreaga lume.

UPDATE Autoritățile din mai multe orașe ale Rusiei au anulat spectacolele de artificii și s-au angajat să trimită bani pe front în loc să cumpere decorațiuni de Revelion. Mai mulţi oficiali locali s-au angajat să reducă festivitățile tradiționale de sărbători pentru a achiziționa echipament militar. Primarul din Soci a spus că fondurile alocate pentru artificii vor fi redirecționate către armata rusă: „Acesta va fi cel mai bun cadou pentru compatrioții noștri din prima linie”. Primarul din Novorossiîsk a anunțat, de asemenea, că orașul său va anula focul de artificii de Revelion și va folosi banii economisiți pentru a trimite echipamente pe front. Orașul montan Nalcik s-a angajat să nu cumpere nicio decorație nouă de sărbători anul acesta. Planuri similare sunt în vigoare în toată Rusia, inclusiv la Voljskîi în regiunea Volgograd, Vladikavkaz în Osetia de Nord-Alania și regiunea de sud a regiunii Stavropol.

UPDATE Eșecul de a sprijini Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei ar avea un cost mare pentru interesele economice și de securitate ale SUA, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby. „Dacă credeți că costul sprijinirii Ucrainei este mare acum, gândiți-vă la... cât de mare va fi în averea națională și în sânge american, dacă trebuie să începem să acționăm în conformitate cu angajamentele noastre din articolul 5 (din tratatul NATO, care presupune apărarea oricărui stat membru - n.red.)”, a spus Kirby. Finanțarea pentru Ucraina a fost blocată în Congres, republicanii refuzând să aprobe continuarea ajutorului. Kirby spuse că a fost „un mare cadou pentru Vladimir Putin”.

UPDATE Cancelarul german Olaf Scholz a lăsat să se înţeleagă că războiul din Ucraina ar putea dura până în 2025, garantând totodată sprijinul Germaniei, care ar putea fi nevoie să fie sporit dacă alţi aliaţi "ezită". "Nu, acest război probabil nu se va încheia atât de repede pe cât ne-am dori noi", a declarat Scholz, în discursul său de la congresul Partidului Social Democrat (SPD). "De aceea trebuie să putem continua să facem ceea ce facem acum (sprijinirea Ucrainei), anul acesta, anul viitor şi următorul", a adăugat el.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe ucraineni să-și păstreze rezistența în contextul în care sunt așteptate în această iarnă noi atacuri rusești asupra infrastructurii civile, relatează The Kyiv Independent. „Rolul statului nostru – chiar și acum, în timpul iernii, oricât de dificil ar fi – este de a da dovadă de putere și de a nu lăsa inamicul să preia inițiativa, de a nu-l lăsa să devină mai puternic”, a spus liderul de la Kiev în discursul său din seara zilei de 8 decembrie.

UPDATE Forțele ruse continuă operațiunile ofensive în zona orașului Avdiivka din regiunea ucraineană Donețk, unde au capturat a stație de tratare a apelor uzate, precizează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citat de Ukrainska Pravda. Imaginile de geolocalizare publicate pe 8 decembrie arată că trupele Moscovei au avansat până la o stație de epurare la 5 km nord-vest de Avdiivka.

UPDATE Parlamentul bulgar a depăşit vineri veto-ul preşedintelui Rumen Radev (considerat pro-rus), prin care acesta s-a opus donării a 100 de vehicule blindate Ucrainei, o donaţie ce fusese deja aprobată într-un prim vot în noiembrie, informează agenția EFE, preluată de Agerpres. Forul legislativ bulgar a aprobat din nou acordul cu 162 de voturi „pentru” – din partea parlamentarilor actualului guvern pro-euroatlantic de centru-dreapta -, „împotrivă” votând 55 de deputaţi ai unor formaţiuni considerate apropiate de Moscova, cum ar fi Partidul Socialist şi formaţiunea ultranaţionalistă Renaşterea.

UPDATE Autoritățile locale din Novorossisk, Soci, Nalcik, Vladikavkaz și din aalte orașe au renunțat la festivitățile de Anul Nou, la decorațiuni și artificii, pentru a finanța armata, informează Radio Svoboda. Oficialii susțin că fondurile economisite vor fi folosite pentru achiziționarea de echipamente pentru front. „Acesta va fi cel mai bun cadou pentru compatrioții noștri din primele linii ale operațiuni militare speciale și familiile lor”, a transmis primarul orașului Soci, Aleksei Kopaihorodskîi.

/VIDEO/ Poliția a reținut un presupus traficant de droguri, după o filmare TV8. De ce ni s-au plâns locatarii unui bloc
/VIDEO/ Poliția a reținut un presupus traficant de droguri, după o filmare TV8. De ce ni s-au plâns locatarii unui bloc
Moldoveanul care a snopit în bătaie o tânără la București este luptător MMA. Cum și-a justificat violența
Moldoveanul care a snopit în bătaie o tânără la București este luptător MMA. Cum și-a justificat violența
Așa-numitul Congres de la Tiraspol, o încercare de victimizare? Cașu: „Ne dăm seama că e ceva organizat de cineva de sus”
Așa-numitul Congres de la Tiraspol, o încercare de victimizare? Cașu: „Ne dăm seama că e ceva organizat de cineva de sus”
Strigăt de disperare! Familia cere ajutor pentru a-i salva viața lui Marseli, un tânăr implicat într-un grav accident în Bali
Strigăt de disperare! Familia cere ajutor pentru a-i salva viața lui Marseli, un tânăr implicat într-un grav accident în Bali
/VIDEO/ Explozie muzicală: Carla's Dreams și Frații Advahov au dat o nouă viață piesei „Ne bucurăm în ciuda lor”
/VIDEO/ Explozie muzicală: Carla's Dreams și Frații Advahov au dat o nouă viață piesei „Ne bucurăm în ciuda lor”

Moldoveanul care a snopit în bătaie o tânără la București este luptător MMA. Cum și-a justificat violența

27 februarie 2024, ora 23:14

Cetățeanul moldovean care ar fi bătut o femeie până a lăsat-o inconștientă, în scara unui bloc din Centrul Vechi al Bucureștiului, este luptător MMA. Ajuns pe mâna oamenilor legii, individul și-a recunoscut vina și a declarat că a snopit în bătaie victima de frică. Acesta a mai povestit că avea în plan să întrețină contra cost relații sexuale cu femeia, scrie presa română

Tânăra l-ar fi condus duminică noapte într-o clădire aflată în Centrul Vechi al Bucureștiului, dar acolo agresorul ar fi intrat în panică în momentul în care s-ar fi apropiat de ei mai mulți oameni. Acesta a mai spus că a crezut că urma să fie tâlhărit și de aceea a devenit agresiv.

Anchetatorii nu îi cred povestea deoarece „...a lovit-o pe victimă în repetate rânduri, în special în zona capului, folosind corpuri dure, cu o intensitate deosebit de mare... Acționând în modul arătat mai sus, autorul a acceptat posibilitatea suprimării vieții victimei”, spun anchetatorii.

Victima sa este intubată, în secția de terapie intensivă a Spitalului Universitar.

Agresorul a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor. 

Circulația microbuzelor de pe unele rutele interurbane a fost dată peste cap de un protest al transportatorilor. Care este reacția autorităților?/ O dronă rusească a survolat, noaptea trecută, spațiul aerian al Republicii Moldova, susțin Forțele de apărare aeriană a Ucrainei. Ce spune ministerul Apărării de la Chișinău?/ Gata cu protestele fermierilor. Agricultorii își retrag tractoarele de pe trasee, inclusiv de la vama Leușeni, după ce statul le-a promis astăzi noi împrumuturi în condiții preferențiale.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un moldovean a murit în războiul din Ucraina, anunță autoritățile ruse. Acesta lupta de partea rușilor. Avem detalii la știri! /Transportatorii nu renunța la protestul programat pentru următoarele trei zile și spun că vor sista mai multe rute intrurbane și interraionale. Între timp, ANTA îi îndeamnă să renunțe la protest și să asigure transportul oamenilor. În caz contrar, vor fi amendați. /Început de săptămână cu ghinion pentru un șofer din Capitală. Mașina acestuia a ars ca o torță, pe o stradă din sectorul Buiucani. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
După Ilan Șor și Marina Tauber a ajuns să fie interzisă în Statele Unite ale Americii. SUA a anunțat, astăzi, sancțiuni împotriva deputatei, motivând că l-a ajutat pe Șor să cumpere voturi. /Începâd de astăzi, vom plăti cu trei lei și 60 de bani mai puțin pentru gaze. Tarifele aprobate zilele trecute au intrat în vigoare. /Primarul din Boldurești, care a tamponat mortal un copil de 14 ani și a fugit de la locul accidentului, a fost plasat în arest în penitenciar pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrați în lipsa bănuitului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Vama Leușeni a fost blocată din nou de agricultori. Aceștia au adus peste 50 de tractoare, împiedicând accesul tuturor unităților de transport. /Procurorii cer 30 de zile de arest, pentru primarul localității Boldurești, Nicanor Ciochină, care a lovit mortal cu mașina un adolescent de 14 ani și a fugit de la locul accidentului. Solicitarea va fi examinată mâine. /Protest la Curtea Constituțională. Magistrații au continuat astăzi examinarea articolului prin care autonomia este obligată să restituie taxa pe valoare adăugată din propriul buget, timp în care mai mulți locuitori din Găgăuzia au cerut anularea prevederii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei indivizi din Autonomia Găgăuză au fost reținuți pentru incendierea mașinilor și a centrelor de plasament pentru refugiații ucraineni. /Gaz mai ieftin din luna martie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a micșorat astăzi tariful. /Șoferul, care a lovit mortal un copil de 14 ani, la Nisporeni, și a fugit de la fața locului a fost reținut. Este vorba de primarul localității Boldurești, anunță poliția.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Patru ani de pușcărie pentru polițista care a urcat beată la volan și a lovit mortal o femeie la Sîngera! Avocații victimei spun că pedeapsa este prea blândă și vor să o atace la Curtea de Apel. /Întâlnire cu scântei la Guvern! Fermierii au plecat dezamăgiți de la întrevederea cu prim-ministrul Recean. Aceștia amenință că dacă mâine nu obțin ceea ce-și doresc, vor bloca din nou drumurile cu tractoarele. /Încă un capăt de acuzare pe numele fostului șef de la Calea Ferată, Iurie Topală. Acesta este invinuit că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu cinci milioane de lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Miercuri se va decide ieftinirea gazelor. Autoritățile sunt gata să reducă tarifele cu aproape 25 la sută, se arată în proiectul făcut public de Agenția pentru Reglementare în Energetică. /Socialiștii moldoveni au mers din nou la Moscova. Au participat la o conferință anti Occident, organizată de partidul Edinnaia Rossia. /La un pas de tragedie. O tânără de 24 de ani a fost salvată de la înec. Aceasta a intrat în apa din parcul „Valea Morilor” și nu a mai putut ieși de una singură.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Alexei Navalnîi, cel mai aprig opozant al lui Putin, a murit într-o închisoare din Siberia. Acum două zile, acesta a scris pe rețelele sociale că a fost trimis pentru încă 15 zile în carceră. /Fermierii au blocat cu tractoarele Vama Leușeni- Albița, pentru a cincea zi consecutiv, și au venit la Chișinău să discute cu conducerea de vârf a țării. Aceștia urmează să aibă o întâlnire cu premierul, dar și cu ministrul de resort. /A adăpostit o fată de 14 ani la stână și a abuzat-o sexual. Un cioban din Criuleni a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru viol.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Occidentul avertizează că adevăratul război hibrid al Federației Ruse împotriva Republicii Moldova abia urmează. / Înmormântare alegorică la Parlament. Simpatizanții Partidului Renaștere au adus în fața Legislativului un sicriu și mai multe coroane, după ce Parlamentul a mai denunțat astăzi trei acorduri cu CSI. /Nicio zi fără blocaje la vama Leușeni-Albiția. Este a patra zi în care fermierii închid principalul drum spre Uniunea Europeană. Deputații l-au chemat astăzi la raport în Parlament pe ministrul Agriculturii. /Și transportatorii auto și-au reluat protestele. Aceștia au adus zeci de microbuze în PMAN și cer anularea noilor prevederi legislative în domeniul transportului rutier.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel puțin 80 de camioane sunt acum blocate la vama Leușeni. Fermierii au închis din nou drumul cu tractoarele, supărați că autoritățile n-au stabilit o întâlnire cu ei. Aceștia au blocat și traseul Cahul - Cantemir, iar la nord au făcut marșuri cu tehnică agricolă. /Avem, sistem de apărare aeriană, dar nu ne ajută. Ministrul Apărării susține că, pentru a fi funcțional, radarul francez recepțioinat de Moldova are nevoie de dotări suplimentare costisitoare. /3600 de dolari pentru a-l ajuta să treacă ilegal frontiera. Atât ar fi perceput doi bărbați și o femeie din Basarabeasca de la un ucrainean, pe care l-au ajutat să ajungă în Republica Moldova. Aceștia nu sunt la prima abatere, pe numele lor fiind inițiat un alt dosar similar.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fermierii au blocat și astăzi vama Leușeni. După două ore drumul a fost redeschis, iar agricultori au amenințat să revină, dacă guvernarea nu va iniția un dialog cu ei. /Consiliera PAS, Zinaida Popa, a fost numită director la Moldexpo. Aceasta râmăne în Consiliul Municipal. /Crește numărul virozelor, iar spitalele și așa sunt pline. Cel mai mult sunt afectați copiii- peste 60% din cei infectați săptămâna trecută.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Protestele agricultorilor se amplifică. Astăzi au blocat vama Leușeni și cer demisia ministrului Agriculturii. / Ca prin urechile acului! Fragmente de dronă Shahed au căzut lângă satul Etulia, Vulcănești. Aveau 50 de kg de explozibil și dacă ar fi explodat, ar fi provocat victime și distrugeri mari. / Cei care se simți nedreptățiți la examenul auto vor putea depune contestații. O pot face online, pe site-ul Agenției Servicii Publice.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Ion Ceban acuză consilierii PAS că au adus organizat oameni la ședința CMC și a spus că va sesiza structurile responsabile, dar și misiunile diplomatice despre ceea ce el numește „o depășire a tuturor normelor morale”. Care a fost replica partidului? / Incendiu la Centrul de informare NATO din Chișinău, aflat pe teritoriul Universității de Stat din Moldova. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri, care au reușit să lichideze flăcările la scurt timp după izbucnire. / Angajații Căilor Ferate își vor primi salariile restante până la începutul lunii martie, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Acesta mai spune că zilele următoare va fi numit și un nou șef interimar la CFM. Ce alte declarații a mai făcut ministrul?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fugarul Ilan Șor este la Moscova și susține că moldovenii sunt integrați cu forța în Uniunea Europeană. Biroul Interpol Moldova cere Rusiei să-l extrădeze./ Scene pline de cinism la ședința CMC. Pentru a convinge primăria să nu taie salariile asistenților personali, un tânăr cu dizabilități a ieșit din scaunul cu rotile și s-a târât pe jos în fața consilierilor./ Grav accident la Ungheni. O adolescentă a decedat, după ce mașina în care se afla a ajuns într-un copac. La volan era un tânăr băut și fără permis de conducere./ Senatorii americani au blocat din nou proiectul de lege prin care SUA urma să acorde un ajutor de 60 de miliarde de dolari Ucrainei. Acesta a fost negociat mai mult timp, iar acum câteva zile democraţii au ajuns la un acord cu republicanii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
În plină zi, un bărbat a fost împușcat în orașul Soroca. Din fericire, a scăpat cu viață, fiind dus la spital rănit la un picior. / Kievul confirmă că ucrainenii au împușcat doi transnistreni într-un schimb de focuri la hotar cu regiunea separatistă. / Cele peste 3 mii de cartușe dispărute de la Fulger au fost sustrase anul trecut chiar din depozitul brigăzii de poliție. Ministrul de Interne a cerut revizii la toate structurile subordonate ministerului. / Agricultorii din Cahul au ieșit la proteste cu tehnica agricolă. Aceștia se plâng că sunt faliți și nu au cu ce începe lucrările de primăvară. Ce spune ministrul Vladimir Bolea, vedeți imediat.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Situație penibilă la brigada de poliție cu destinație specială Fulger. În loc de cărtușe ofițerii au descoperit, într-o ladă pentru muniții, nisip și pietre. / Stare de alertă la Bălți. Poliția încearcă să prevină consecințele unui apel la ură interetnică, după ce persoane necunoscute au chemat oamenii, pe un canal anonim de telegram, să ia la pumni copiii vorbitori de limbă rusă. Oamenii legii ne asigură că nu există niciun pericol pentru etnicii ruși și că este vorba de răspândirea unor știri false. / Filmul „Carbonˮ, regizat de Ion Borș, a cucerit cele mai multe trofee la Gala Cineaștilor 2024. Iar „Oameni Gospodari”, difuzat de TV8, a fost desemnat cel mai bun serial. Cine mai sunt premianții?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Bărbatul de 65 de ani suspectat că și-a violat nepoțica de numai 5 ani a fost plasat în arest pentru 30 de zile. / Sacoșă plină cu bani, la primăria Orhei! Un funcționar și un curier, originar din Găgăuzia, dar cu pașaport rusesc, au fost reținuți. Este vizat un fost partid politic. / Cristina Gherasimov a depus astăzi jurământul de învestire în funcția de viceprim-ministră pentru integrare europeană. Aceasta va fi și negociatorul șef al Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. / Alertă în Chile din cauza incendiilor puternice. Focurile uriașe, care au cuprins cartiere întregi de locuințe, a luat viața a peste 100 de persoane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tatăl vitreg al copilei de 11 ani, care recent a născut, nu-și recunoaște vina. Acesta este singurul suspect în cazul de viol al fetiței. Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile. / La Comrat a avut loc un marș aniversar cu ocazia împlinirii a 10 ani de la cele două „referendumuri găgăuze”, declarate ilegale de Chișinău. Presa locală anunță că manifestanții au fost aduși organizat. Au fost prezenți și „un număr impunător de elevi”. / Scandal și îmbrânceli la prima ședință din acest an a Consiliului Municipal Chișinău. De la ce a pornit totul?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un nou-născut al unei femei din Ucraina urma să fie vândut unui cuplu din România. În schemă este implicată și șefa unei maternități din țară, dar și președinta unei fundații de copii. / O nouă sesiune parlamentară cu protestatari la ușă. Deputații au reluat azi ședințele în plen, iar partidele afiliate fugarului Ilan Șor și-au scos din nou simpatizanții în stradă. / Accident în lanț la Cimișlia. Din cauza ceții dense și a poleiului, o mașină s-a tamponat într-un parapet, după care a derapat de pe traseu. Alte nouă, care veneau din spate, s-au tamponat în lanț.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Crimă înfiorătoare la Dubăsari. Un bărbat proaspăt externat de la Psihiatrie, și-a ucis cu bestialitate mama. Opt ani în urmă individul și-a omorât și tatăl. /Taxele indroduse de primăria Chișinău pentru grupele cu program prelungit au fost anulate. Și starea excepțională în domeniul educației din Capitală a fost declarată nulă. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale. /Vom avea un recensământ al populației și al locuințelor în perioada aprilie-iulie. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în ședința de astăzi a Guvernului.

/VIDEO/ Războiul l-a lăsat fără casă. Povestea incredibilă a lui Mikola din Bogorodicine: „Simt că va fi bine, Ucraina e de neînvins”
/VIDEO/ Războiul l-a lăsat fără casă. Povestea incredibilă a lui Mikola din Bogorodicine: „Simt că va fi bine, Ucraina e de neînvins”
/ULTIMA ORĂ/ Facturi mai mici la gaz! Cât vor achita consumatorii pentru un metru cub
/ULTIMA ORĂ/ Facturi mai mici la gaz! Cât vor achita consumatorii pentru un metru cub
Ucraina rezistă!
Ucraina rezistă!
/VIDEO/ CIFRE/ Obligațiile „Air Moldova” față de firmele conectate la Ilan Șor. Planul de preluare a activelor din contul datoriilor
/VIDEO/ CIFRE/ Obligațiile „Air Moldova” față de firmele conectate la Ilan Șor. Planul de preluare a activelor din contul datoriilor
/VIDEO/ Poliția a reținut un presupus traficant de droguri, după o filmare TV8. De ce ni s-au plâns locatarii unui bloc
/VIDEO/ Poliția a reținut un presupus traficant de droguri, după o filmare TV8. De ce ni s-au plâns locatarii unui bloc

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram