/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ „Se vor împinge și vor ieși uscați din apă”: Poliția publică interceptări privind planul de destabilizare în Moldova

missing
12 martie 2023, ora 20:46

Poliția Republicii Moldova a publicat imagini video și interceptări în urma destructurării, în seara zilei de 12 martie, a schemei de destabilizare și pregătire a dezordinilor în masă. Din convorbirile înregistrate se aude cum o persoană din Federația Rusă „făcea instructaj pentru a pregăti acțiunile de mai departe”. De asemenea, a fost publicată discuția dintre agentul sub acoperire al Poliției și reprezentantul serviciilor speciale ruse.

Din apel, se înțelege că primul din cele 10 grupuri, în care urmau a fi repartizați cei implicați, era denumit „nucleul” și ar fi format din persoanele ce vor contacta direct cu poliția. Celelalte persoane urmau să susțină din spate „nucleul”.

„- Cei care sunt nucleul vor fi înainte, se vor împinge (cu poliția) și vor ieși uscați din apă. Dacă au primit (bătaie) sunt bani în plus. Dacă au fost luați, sunt încă bani în plus.

Principalul lucru pe care trebuie să-l explici e că sunt oameni de sus, ei sunt gata să plătească, dar pentru a negocia, trebuie să facă această mișcare. S-au alocat bani pentru această mișcare. Vorbim acum despre faptul că, condiționat, 1200 de dolari vor primi cei care vor sta în spatele acestor tipi (nucleul). Ei, de asemenea, vor participa.

- Dacă ceva nu este în regulă, o persoană este conectată acolo.

- Este conectat în ce mod?

- Ei bine, avocat sau cine mai e acolo. Dacă ceva nu este în regulă, atunci există. Ascultă, înțelegi, sunteți ca niște copii mici. Ce crezi, lucrezi cu niște... nu știu cine acolo? Eu îți spun, oameni la așa un nivel, cu cine vorbesc eu aici... sunt oameni foarte serioși, cu oportunități foarte serioase”, este o secvență din discuția celor doi.

Din mesaje pe rețelele sociale, aflăm că unele persoane urmau a fi transportate din diferite zone ale țării, inclusiv stânga Nistrului. Cei din grupuri erau cazați în apartamente din Capitală și nu avea permisiunea să iasă decât în ziua protestului.

TV8.md reamintește că operațiunea planificată la protestele organizate de Partidul Șor, în scopul organizării dezordinilor în masă și a destabilizărilor, a fost coordonată de servicii specializate din Federația Rusă. Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, cei implicați urmau să fie repartizați în 10 grupuri de la 5 la 10 persoane. 

Acestea trebuiau să fie cazate la anumite adrese din Chișinău, „iar o persoană venită pe 9 martie, din Rusia, trebuia să meargă la fiecare adresă, să facă instructaj, ”. Persoanele implicate urmau să primească până la 10.000 de dolari fiecare.

Operațiunea de destructurare a schemei a avut loc sâmbătă, 11 martie. În urma acesteia, 25 de persoane au fost duse la Inspectoratul Național de Investigații. Majoritatea conlucrează cu forțele de ordine, iar 7 au fost reținute ca lideri ai grupărilor.

Schemă de destabilizare în țară, coordonată din Rusia, destructurată: Cum a fost organizată și banii pentru cei implicați
Avertismentul ministrei de Interne: „Trădătorii de patrie vor sta în fața judecății oricât de mulți bani și ajutor ar primi”
/LIVE TEXT/ Protest în Capitală, organizat de Partidul Șor: Altercații, încălcări, contramanifestanți și rezoluție adoptată

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram