Bucurie mare pentru toți elevii. În toate școlile din țară, a răsunat astăzi ultimul clopoțel- cu o zi mai devreme decât de obicei, datorită Summitului de la 1 iunie. Cu această ocazie, tradițional, în instituțiile de învățământ s-au organizat careuri, unde elevii au dansat, au cântat și le-au mulțumit dascălilor pentru eforturi și dedicație. Asta în timp ce alte licee au mers pe scenarii mai inedite- de la un roboțel care a dat ultimul sunet, până la intrarea absolvenților pe motociclete.
Înarmați cu buchete de flori, elevii au pășit încrezători la careul organizat în fața școlii. Aceștia le-au mulțumit dascălilor pentru eforturile pe care le-au depus de-a lungul anilor și așa cum sunt la o instituție cu profil de arte, au cântat și au dansat cum știu mai bine.
Absolvenții liceului au aspirații mari pentru următoarea etapă în care pășesc, iar mulți spun că vor opta pentru universitățile de la noi.
„Am mai multe opțiuni unde pot aplica la universități. În domeniul economic, finanțe”.
„Aș opta pentru studiile în țară, pentru că este nevoie de oameni muncitori pentru dezvoltarea ulterioară a statului”.
Și dacă absolvenții se gândesc acum cu îngrijorare la examenele de Bacalaureat și la sesiunea de admitere, elevii mai mici își fac deja planurile pentru vacanța mare.
„Planificăm ca toate patru să plecăm în Bulgaria. Sunt foarte entuziasmată pentru că plec pentru prima dată”.
„Vara aceasta planific să mă văd mai des cu prietenii, voi merge la tabără și probabil voi mai citi cărțile care ni le-au dat de la școală”.
„De pe 31 mai voi ieși afară, mă voi juca cu prietenii mei, mă voi distra și nu voi lucra atât de mult asupra mea”.
Tradițional, momentul culminant al careului de la finele anului de studii a fost sunetul clopoțelului, moment onorat, la acest liceu privat din capitală, de un roboțel.
Scenariu de-a dreptul inedit și la Liceul ”Titu Maiorescu” din municipiul Chișinău. Acolo absolventele clasei a 12-a și-au făcut apariția la ultimul careu școlar al lor pe motociclete.
Iar absolvenții Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din sectorul Buiucani au celebrat ultimul sunet cu un dans excepțional.
Totuși, în ciuda recomandărilor ministerului Mediului, de a nu folosi la ultimul sunet baloane cu heliu, unele instituții nu au renunțat la această tradiție.
Și ministrul Educației i-a felicitat astăzi pe elevi, profesori și părinți. El sa adresat în mod special absolvenților de licee și gimnazii și le-a urat succes la examene, încredere în forțele proprii și determinare. În acest an, ultimul sunet a fost organizat cu o zi mai devreme decât în mod tradițional. Decizia a fost luată în legătură cu organizarea Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie și vizează toate școlile din Republicii Moldova.