Start sezonului pepenilor. Cei moldovenești au apărut deja pe piață, iar fermierii spun că sunt pe cât de gustoși, pe atât de sănătoși, pentru că nu conțin nitrați. Chiar și așa, specialiștii ne atenționează să cumpărăm pepenii doar din locuri autorizate, unde sunt însoțiți și de certificate de calitate.
Suculenți și aromați, primii pepeni verzi, crescuți pe câmpurile din Moldova, au fost scoși deja în vânzare. Soții Popescu din localitatea Rassvet, raionul Călărași, și-au făcut din asta o afacere, iar de câțiva ani toți membrii familiei sunt implicați în muncă.
În aceste zile fermierii își vând pepenii chiar în preajma câmpului pe care îi cresc, cu 13 lei pentru un kg. Îi aduc și la piața angro din capitală, doar că acolo la un preț mai mare.
Auzind că pepenii sunt de la noi, oamenii spun că au parcă mai multă încredere că aceștia sunt gustoși și fără substanțe periculoase.
De asta ne asigură și cei care-i produc și chiar ne-au demonstrat cu un pepene proaspăt cules, pe care l-au tăiat direct pe câmp.
Nutriționiștii spun că pepenele verde este o gustare ideală pentru hidratare în zilele fierbinți de vară, mai ales că e și foarte gustos. Totuși, specialiștii au și atenționări. ANSA recomandă procurarea pepenilor verzi doar din locuri autorizate, unde sunt însoțiți de certificate ne calitate. Respectiv, aceștia spun că nu trebuie să cumpărăm de la marginea drumurilor sau din alte locuri neautorizate, deoarece riscăm să ne intoxicăm.