Război în Ucraina, ziua 472: Contraofensivă, atac mortal la Odesa și evacuare selectivă! Rusia se ia de Moldova, dar acuză Vestul

/VIDEO/ Fundația Orange Moldova a lansat Orange Digital Center, un hub de învățare pentru viitor /P/

16 mai 2023, ora 11:54

Fundația Orange anunță deschiderea Orange Digital Center – un spațiu gratuit de învățare pe parcursul vieții, unde copiii, tinerii, studenții, femeile, antreprenorii sau seniorii pot să exploreze potențialul tehnologiei, să-și perfecționeze abilitățile digitale sau să se recalifice pentru o meserie a viitorului. 

Prin lansarea Orange Digital Center, Fundația Orange și compania Orange Moldova, lider recunoscut în responsabilitatea socială corporativă pe piața TELCO din Moldova, cu cele mai mari investiții în domeniul educației, își confirmă angajamentul de a contribui în continuare la incluziunea digitală a societății prin educație.

Evenimentul de inaugurare a Orange Digital Center a avut loc pe 11 mai 2023 și a reunit înalți oficiali, ambasadori, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, societății civile, comunităților academice și de afaceri din țară.

În Republica Moldova, hub-ul de învățare Orange Digital Center este implementat de Fundația Orange, în parteneriat cu Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie. Partenerii de implementare ai Orange Digital Center sunt Acceleratorul de Inovații și Antreprenoriat „Dreamups” și Centrul de Informații Universitare. 

Dorin RECEAN, Prim-ministru al Republicii Moldova: „Acum, de la mic la mare, prin intermediul Centrului găzduit de universitate, fiecare dintre noi poate avea un contact cu noile tehnologii și se poate inspira pentru cariere digitale de viitor. Mă bucur că industria de telecomunicații stimulează inovația și creativitatea în dezvoltarea afacerilor și a comunităților. Liceeni și liceene, studenți și studente, profesioniști și profesioniste, antreprenori și antreprenoare vor avea acces la oportunitățile Orange Digital Center.”

Mari-Noëlle JEGO-LAVEISSIERE, CEO adjunct al Orange Group, responsabil pentru Europa: „Deschiderea Orange Digital Center în Moldova este o dovadă solidă a angajamentului nostru continuu de a reduce decalajul digital, oferind tuturor acces egal la lumea digitală. Deși extinderea rețelelor noastre este o prioritate în toată Europa, este la fel de important ca toată lumea să aibă acces atât la sprijin, cât și la cunoștințe, pentru a beneficia de tehnologie, indiferent de vârsta, statutul social și educațional al acestora. Suntem mândri că prin programele de incluziune digitală dăm putere și modelăm în mod pozitiv societatea în care suntem activi și continuăm să contribuim la obiectivul de a face digitalul accesibil tuturor.”

Laura HRUBY, Șefă adjunctă a Misiunii Ambasadei Statelor Unite la Chișinău: „Statele Unite prin USAID, împreună cu Suedia și Marea Britanie, sprijină dezvoltarea educației și a abilităților digitale în Republica Moldova. Cu fiecare an, sectorul digital crește rapid, contribuind în prezent cu peste 7% din PIB-ul țării. Doar în anul 2022 exporturile IT au crescut cu peste 51% și au fost create peste 2000 de locuri noi de muncă în sectorul IT. Ne bucurăm că împreună cu Fundația Orange am reușit să edificăm acest Centru modern, care va contribui la sporirea abilităților digitale a moldovenilor și competitivității afacerilor, astfel ca acestea să fie capabile să concureze pe piețele europene și globale.”

Olga SURUGIU, CEO Orange Moldova: „Cu Orange, tehnologia devine o sursă de progres și oportunități pentru toți. În calitate de operator responsabil, suntem extrem de mândri că putem îndeplini una dintre prioritățile noastre majore: incluziunea digitală a societății. Cu Orange Digital Center oferim comunității acces la competențe digitale, susținem copiii să facă primii pași în coding, tinerii să facă manufactură digitală, femeile să își dezvolte abilitățile antreprenoriale și digitale, astfel contribuind la transformarea Moldovei.”

Orange Digital Center – explorează potențialul tehnologiei și dezvoltă abilități pentru viitor 

Orange Digital Center este locul unde fiecare, poate să-și dezvolte competențe digitale și antreprenoriale, să aibă contact cu noi tehnologii și să se inspire pentru cariere digitale și cele de viitor.

IT, manufactură digitală, antreprenoriat clasic sau tehnologic și programare pentru copii – sunt doar câteva dintre activitățile gratuite disponibile sub umbrela Orange Digital Center. Mai mult, hub-ul de învățare oferă o experiență completă tuturor: de la studiu și proiecte de inițiere în IT, formare continuă și dezvoltare, până la programe de internship și chiar angajare ulterioară la Orange Moldova sau Orange Systems.

La Orange Digital Center oricine își poate descoperi talentul și vocația, accesând:

Code School, unde pasionații de tehnologie fac primii pași spre o carieră tech cu programele: #SuperCoders, Fundamentele IT, Women Digital Center, Quality Assurance și Front-End Developer.

FabLab, care ajută tinerii din Moldova să dezvolte competențe în domeniul producției digitale, să programeze sau să manevreze tehnologii de ultimă generație: imprimanta 3D, vinyl cutter, mașina de cusut digital, tăierea cu laser. 

Orange Fab, locul unde oamenii de toate vârstele și profesioniștii învață abilități cheie de antreprenoriat și cum să lanseze o afacere în cadrul programelor: Business Campus, Antreprenoriat de la Zero și a evenimentelor tematice – Connector.

Ludmila NISTORICĂ, Președinta Consiliului Fundației Orange Moldova: „Orange Digital Center ajută la incluziunea și echitatea digitală. Aceste două imperative sunt un pilon al strategiei de responsabilitate socială, prin care ne propunem să reducem inegalitățile legate de accesul societății la Internet, la dispozitive și la dezvoltarea abilităților digitale. Fundația Orange Moldova va ajuta în continuare comunitățile, pentru ca împreună să valorificăm responsabil oportunitățile pe care le oferă tehnologiile și inovațiile digitale.”

Alexandra BARBĂNEAGRĂ, Rectorul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”: „Ne mândrim că pe parcursul anilor am dezvoltat cu Fundația Orange, USAID, Suedia și Marea Britanie un parteneriat durabil. În comun, reușim să lansăm proiecte inovative de succes dedicate incluziunii digitale a tinerei generații, dar și noi oportunități pentru modernizarea studiilor.

Orange Digital Center, un spațiu de formare continuă prin puterea tehnologiei

Orange Digital Center este o inițiativă socială a Grupului Orange și este implementat în fiecare țară în care acesta operează: Belgia, Luxemburg, Polonia, Franța, precum și în Orientul Mijlociu și Africa: Egipt, Iordania, Tunisia etc. 

În perioada 2022 – 2023, pentru realizarea Orange Digital Center, Fundația Orange, alături partenerii proiectului, au investit circa 19,5 milioane de lei. Orange Digital Center își are sediul în incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, str. Ion Creangă 1, Chișinău. Mai multe detalii despre Orange Digital Center sunt disponibile pe https://digitalcenter.orange.md/

Fundația Orange Moldova a fost înființată în anul 2009, ca parte a organizației cu același nume la nivel internațional. Până în prezent, datorită investițiilor sale, au fost dezvoltate peste o sută de proiecte sociale, în valoare de circa 100 de milioane de lei. Fundația Orange Moldova dezvoltă proiecte în patru domenii cheie: educație și educație digitală; ajutor social populației; sănătate și dizabilități; cultură. Beneficiari ai proiectelor Fundației Orange Moldova sunt peste 400 de mii de persoane din toată țara.

Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie susține dezvoltarea economiei digitale, creative și prietenoase mediului în Moldova. Proiectul, cu un buget de 52,8 mln USD și o durată de implementare de 5 ani (2021-2026), promovează, în echipă cu partenerii cheie, inovația și noile tehnologii în următoarele sectoare strategice pentru Republica Moldova - tehnologia informațiilor și comunicației (TIC), ingineria, industria ușoară, industriile creative și digital media - pentru a spori competitivitatea și integrarea acestora pe piața globală. 

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

/VIDEO/ De la filme dictate de partid, la producții selectate pentru Oscar. Drumul anevoios al cinematografiei moldovenești
/VIDEO/ De la filme dictate de partid, la producții selectate pentru Oscar. Drumul anevoios al cinematografiei moldovenești
„Psihologul meu” poate fi și al tău! Ai nevoie de un sfat? Lasă un mesaj, iar Maxim Orîndaș îți va răspunde
„Psihologul meu” poate fi și al tău! Ai nevoie de un sfat? Lasă un mesaj, iar Maxim Orîndaș îți va răspunde
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: Ex-demnitari vizați în anchete de îmbogățire ilicită, care își continuă traiul în lux și opulență
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: Ex-demnitari vizați în anchete de îmbogățire ilicită, care își continuă traiul în lux și opulență
Război în Ucraina, ziua 472: Contraofensivă, atac mortal la Odesa și evacuare selectivă! Rusia se ia de Moldova, dar acuză Vestul
Război în Ucraina, ziua 472: Contraofensivă, atac mortal la Odesa și evacuare selectivă! Rusia se ia de Moldova, dar acuză Vestul
Tragedie la Ghidighici: O femeie și fetița sa de numai 7 luni au decedat, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un BMW
/VIDEO/ Tragedie la Ghidighici: O femeie și fetița sa de numai 7 luni au decedat, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un BMW

GO Smart, GO Fun, GO Dubai: O nouă promoție de la Moldindconbank pentru deținătorii cardurilor Mastercard GO /P/

09 iunie 2023, ora 14:19

GO Smart, GO Fun, GO Dubai este noua promoție grandioasă de la Moldindconbank și Mastercard pentru cei mai tineri clienți, deținători ai cardului Mastercard GO. Condițiile de participare sunt foarte simple și accesibile fiecărui copil și adolescent cu vârsta cuprinsă între 7 și 19 ani, iar premiile te vor uimi plăcut.

Promoția se desfășoară în perioada 9 iunie-31 august 2023, iar la fiecare etapă a acesteia poți obține diverse cadouri, inclusiv premiul mare – o vacanță în Dubai pentru tine și familia ta.

Premii garantate

Orice doritor de a deschide cardul Mastercard GO de la Moldindconbank în perioada promoției beneficiază de un premiu garantat – welcome bonus în valoare de 50 de lei direct în cont. Dacă ai vârsta până la 17 ani inclusiv, e necesar să vii la sucursala băncii împreună cu părintele. Iar dacă ai peste 17 ani, atunci trebuie să prezinți la bancă carnetul de elev.

30 de premii intermediare

Pentru că dorim să-ți petreci timpul, combinând utilul cu plăcutul, ți-am pregătit premii intermediare: 10 bilete la tabăra pentru copii și 20 de cursuri online la Tekwill Academy sau cursuri de limbi străine/un nivel. 

Ca să intri în tombolele, organizate la finele fiecărei luni promoționale, e suficient să efectuezi cel puțin o plată de minim 1 leu cu cardul tău Mastercard GO, deschis în perioada campaniei sau înainte de aceasta.

300 de premii speciale

Dacă îți place să mergi cu prietenii la cinema, atunci cadoul nostru te va încânta. 

Poți obține foarte ușor 2 bilete la film, iar pentru aceasta trebuie doar să fii cu ochii pe paginile oficiale de pe Instagram ale renumiților bloggeri Doina Danielean, Lilia Ojovan, Ana Irina Petrea. Ei vor anunța promo codul, data, ora și sucursala la care urmează să te prezinți pentru a beneficia de unul dintre cele 300 de premii.

Premiile speciale vor fi acordate în limita stocului disponibil.

Premiul mare – o călătorie în Dubai

Plătește orice cumpărătură de minim 1 leu cu cardul Mastercard GO de la Moldindconbank și poți câștiga o vacanță în Dubai pentru tine și familia ta (maxim 4 persoane). Extragerea marelui câștigător va fi organizată la sfârșitul promoției. Îți poți crește șansele de a pleca într-un sejur în Dubai, dacă efectuezi mai multe plăți!

Accesează Regulamentul aici și află mai multe detalii despre promoția GO Smart, GO Fun, GO Dubai.

Moldindconbank – mereu alături!

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Nina Crețu și-a sărbătorit ziua de naștere. Cum și-a felicitat Renato Usatîi iubita: „Ziua ta e importantă, dar gazul e scump”
/VIDEO/ Nina Crețu și-a sărbătorit ziua de naștere. Cum și-a felicitat Renato Usatîi iubita: „Ziua ta e importantă, dar gazul e scump”
„Psihologul meu” poate fi și al tău! Ai nevoie de un sfat? Lasă un mesaj, iar Maxim Orîndaș îți va răspunde
„Psihologul meu” poate fi și al tău! Ai nevoie de un sfat? Lasă un mesaj, iar Maxim Orîndaș îți va răspunde
Cutia Neagră PLUS: Gropile de împrumut. Cratere uriașe și pagube de milioane, apărute după reparația unor drumuri din R. Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Gropile de împrumut. Cratere uriașe și pagube de milioane, apărute după reparația unor drumuri din R. Moldova
/VIDEO/ De la filme dictate de partid, la producții selectate pentru Oscar. Drumul anevoios al cinematografiei moldovenești
/VIDEO/ De la filme dictate de partid, la producții selectate pentru Oscar. Drumul anevoios al cinematografiei moldovenești
Fericire fără margini în familia Cebotari: Bloggerița Katy Black este însărcinată pentru a patra oară. Cum a dat vestea cea mare
/VIDEO/ Fericire fără margini în familia Cebotari: Bloggerița Katy Black este însărcinată pentru a patra oară. Cum a dat vestea cea mare
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram