Război în Ucraina, ziua 343: Vizită oficială, drone de 1 dolar și mesaj din SUA. Rusia ar pregăti o escaladare majoră în curând

/HOROSCOP/ Gândurile Capricornilor se limpezesc, iar Gemenilor le vine inima la loc: Ce prezic astrele celor 12 zodii

18 ianuarie 2023, ora 08:18

Fecioarele ar putea descoperi că au puterea de a trece peste anumite neplăceri provocate de cei dragi. Gândurile Capricornilor se limpezesc, iar Gemenilor le vine inima la loc.

Horoscop Berbec – 18 ianuarie 2023: Este o zi bună, presărată cu numeroase momente de limpezire a unor probleme spinoase. Vei avea ocazia să-ți revii, după o perioadă mai întunecată, pe care ai suportat-o destul de greu.

Horoscop Taur – 18 ianuarie 2023: Revii la gânduri mai bune despre viitor sau lași deoparte viitorul, pentru alte ocazii, mai fericite. Este o idee excelentă să te ocupi de prezent, de problemele care s-au aglomerat și s-au complicat. 

Horoscop Gemeni – 18 ianuarie 2023: Îți vine inima la loc și, pe acest fond benefic, vei avea destule de făcut, în special să repari stricăciuni pe care le-ai provocat în ultima perioadă. S-ar putea să nu fie atât de simplu pe cât ți se pare acum, dar asta contează mai puțin. 

Horoscop Rac – 18 ianuarie 2023: Ar fi bine să lași în urmă motivele de nemulțumire și supărările, ca să nu te trezești cu un bagaj suplimentar, acum, când începe o etapă nouă, ceva mai bună. Poți folosi orice metodă îți este cunoscută, pentru a te elibera de povara trecutului. 

Horoscop Leu – 18 ianuarie 2023: Se face lumină în anumite probleme care te-au tot solicitat, în ultima vreme, de la cele de sănătate, până la eforturile suplimentare, necesare la locul de muncă. Este bine să ai răbdare și să le rezolvi pe toate așa cum se cuvine.

Horoscop Fecioară – 18 ianuarie 2023: Astăzi ai putea descoperi, cu surprindere plăcută, că ai puterea de a trece peste anumite neplăceri provocate de cei dragi sau poate doar de gândurile tale pesimiste, asociate cu aceștia. 

Horoscop Balanță – 18 ianuarie 2023: Încep să se clarifice anumite chestiuni din familie, inclusiv cele mai dureroase dintre ele. Este important să vrei să-ți recuperezi starea de bine, să-ți cauți fericirea, ca să nu te complaci prea mult în suferință. 

Horoscop Scorpion – 18 ianuarie 2023: Astăzi începe o perioadă mai greu de suportat, dacă până acum ai preferat să modifici adevărul, ca să acumulezi un capital de imagine, în ochii unor apropiați. Adevărul începe să iasă la lumină. 

Horoscop Săgetător – 18 ianuarie 2023: Este important să te ții de-ale tale, să îți păstrezi demnitatea în orice situație și să îi lași pe ceilalți să decidă cum să trăiască. Chiar dacă tu nu faci ce fac ei, asta nu înseamnă că ei nu vor face, în continuare, anumite lucruri. 

Horoscop Capricorn – 18 ianuarie 2023: Se limpezesc gândurile tale, în legătură cu orice, în special cu tine, cu interesele și aspirațiile tale. Este o etapă benefică pentru tine, care poate aduce rezultate frumoase, în perioada următoare.

Horoscop Vărsător – 18 ianuarie 2023: Chiar dacă nu mai ai răbdare, ar fi bine să respecți ritmul în care se mișcă lucrurile și să-i lași în pace pe ceilalți, să trăiască așa cum cred ei de cuviință. Dacă ai nevoie de ceva, trebuie să ceri, dar contează foarte mult cum o faci. 

Horoscop Pești – 18 ianuarie 2023: Încet-încet, revii la planurile, dorințele și intențiile pe care le-ai lăsat deoparte, nu cu mult timp în urmă. Este un lucru bun, cu condiția să nu exagerezi, în nicio privință, de exemplu în negocieri sau discuții cu cei din anturajul apropiat.

Sursa: Libertatea

Alegerile locale - o repetiție a celor parlamentare? Negru: „Unele partide vor încerca să iasă din umbră sau să facă rebranding”
/VIDEO/ Alegerile locale - o repetiție a celor parlamentare? Negru: „Unele partide vor încerca să iasă din umbră sau să facă rebranding”
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
/METEO/ Ultima lună de iarnă începe cu temperaturi negative, iar ghețușul de pe drumuri ne-ar putea da bătăi de cap: Unde va ninge
/METEO/ Ultima lună de iarnă începe cu temperaturi negative, iar ghețușul de pe drumuri ne-ar putea da bătăi de cap: Unde va ninge
Război în Ucraina, ziua 343: Vizită oficială, drone de 1 dolar și mesaj din SUA. Rusia ar pregăti o escaladare majoră în curând
/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 343: Vizită oficială, drone de 1 dolar și mesaj din SUA. Rusia ar pregăti o escaladare majoră în curând
Republica Moldova va evolua în prima semifinală a Eurovision 2023: Țările cu care va concura și cine va cânta în a doua semifinală
/VIDEO/ Republica Moldova va evolua în prima semifinală a Eurovision 2023: Țările cu care va concura și cine va cânta în a doua semifinală

/VIDEO/ Mărturiile Vioricăi Tătaru, la un podcast: „Dacă n-ar muri oameni în război, ar fi foarte interesant de urmărit ce se întâmplă”

01 februarie 2023, ora 20:07

„Dacă nu ar muri oameni în acest război, ar fi foarte interesant de urmărit tot ce se întâmplă”, consideră jurnalista TV8 și co-autoarea proiectului „Dincolo de Nistru” , Viorica Tătaru. În cadrul podcastului „Mai Departe”, produs de Artur Gurău, Viorica a vorbit despre cum este să filmezi în mijlocul războiului din Ucraina, propaganda rusă vs. cea ucraineană în timpul unui conflict armat, Transnistria, soluții pentru rezolvarea problemelor teritoriale ale țării noastre.

Jurnalista TV8, care s-a aflat în Ucraina încă din prima zi a războiului, spune că i-a descoperit pe ucraineni inclusiv datorită creativității lor, „care nu are limite”.

„Dacă nu ar muri oameni în acest război, ar fi foarte interesant de urmărit tot ce se întâmplă. Asta e unica părere de rău - că mor oameni. În rest, ceea ce fac ei, paralel cu exploziile ca atare, la ei a explodat o doză de creativitate și ingeniozitate. Pur și simplu, e uimitor. Asta chiar m-a impresionat și m-a încurajat foarte tare, aflându-mă acolo și văzând latura asta lor. Parcă am descoperit ucrainenii și creativitatea asta a lor care nu mai are limite și care nu se epuizează”, a menționat Viorica Tătaru.

Aceasta crede că ingeniozitatea ucrainenilor e ca o armă, ce-i ajută să iasă din „drama care se întâmplă în jurul lor”.

„De multe ori, îi întrebăm cum reușiți să păstrați simțul umorului, cum reușiți să fiți pozitivi. Zic: păi dacă n-am face asta, am fi pierduți. Trebuie cumva să ne apărăm. Deci este o armă, în ghilimele, să zicem.

Cred că și ei s-au redescoperit și au început să fie atât de inventivi, să folosească și tehnologiile, și tot felul de tehnici și procedee, să filmeze și în tranșee, billboard-urile  lor cu tot felul de mesaje cu înjurături, au inventat atâtea.

Toate astea te ajută să ieși din starea aia și din drama care se întâmplă în jurul lor. Fiecare cuvânt care se spune anapoda, fiecare întâmplare, ei din asta construiesc o întreagă poveste. Ei știu cum să promoveze ca să-i audă lumea.

Cred că suntem într-o perioadă când războiul nu mai este așa cum l-am văzut noi în filmele sovietice, războiul se întâmplă cu totul altfel”, a subliniat jurnalista TV8.

TV8.md reamintește că jurnaliștii TV8, Andrei Captarenco și Viorica Tătaru, au mers, chiar din prima zi de război, în Ucraina, de unde au arătat lumii atrocitățile comise de armata rusă. 

Cei doi sunt deținătorii „Premiului Tudor Iașcenco” 2022, oferit de Asociația Presei Independente pentru curaj și demnitate în exercitarea misiunii de jurnalist.

Totodată, au fost premiați pentru curaj civic de Casa Regală din România. Este o premieră pentru Republica Moldova.

De asemenea, au fost desemnați printre cei mai buni jurnaliști ai anului și anume pentru cea mai bună reflectare în presă a războiului din Ucraina.

Viorica Tataru, Andrei Captarenco și Iulia Budeci, printre jurnaliștii anului! Jurnaliștii TV8 au fost premiați cu "Merele de Aur"
Premieră în Republica Moldova: Jurnaliștii TV8, Viorica Tătaru și Andrei Captarenco, premiați de Casa Regală din România
/VIDEO/ Viorica Tataru arată cum gătește sarmale delicioase: Mărturiile jurnalistei TV8 despre războiul din Ucraina
/VIDEO/ Prima campioană mondială la lupte din istoria Moldovei a rămas doar cu promisiuni: Unde locuiește Irina Rîngaci
/VIDEO/ Prima campioană mondială la lupte din istoria Moldovei a rămas doar cu promisiuni: Unde locuiește Irina Rîngaci
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
TV8 își extinde echipa și angajează noi colegi! Cum poți deveni redactor site sau reporter TV
/VIDEO/ Autocar din Republica Moldova, răsturnat pe o șosea înzăpezită din România: Sunt 3 răniți. Precizările oficiale
/VIDEO/ Autocar din Republica Moldova, răsturnat pe o șosea înzăpezită din România: Sunt 3 răniți. Precizările oficiale
Sfârșit tragic pentru o femeie: A decedat la Autogara de Sud din Chișinău, după ce i s-a făcut rău. Ce spune Poliția
Sfârșit tragic pentru o femeie: A decedat la Autogara de Sud din Chișinău, după ce i s-a făcut rău. Ce spune Poliția
Etapa audițiilor live s-a încheiat: Cine sunt cei 10 finaliști care luptă pentru a reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2023
/VIDEO/ Etapa audițiilor live s-a încheiat: Cine sunt cei 10 finaliști care luptă pentru a reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2023
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram