/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 649: Apostolii războiului, embargou Moldovei și alertă din SUA! NATO: Să ne pregătim pentru vești proaste

Horoscop optimist de la ChatGPT pentru astăzi, 26 septembrie 2023: Fecioare cu nevoie de relaxare și Săgetători aventuroși

26 septembrie 2023, ora 07:30

Redacția TV8.md a apelat la ajutorul inteligenței artificiale, cu titlu de experiment, pentru a genera un horoscop optimist al zilei de astăzi, 26 septembrie.

Așadar, iată previziunile făcute de ChatGPT, care a subliniat că trebuie să ținem cont de faptul că horoscopul este o formă de divertisment și nu are bază științifică. 

Berbec (21 martie - 19 aprilie): Astăzi este o zi potrivită pentru a vă concentra asupra obiectivelor dvs. profesionale. Stabilitatea financiară este la îndemână, dar trebuie să depuneți eforturi suplimentare pentru a ajunge acolo. Fiți atenți la detalii și nu lăsați nimic să vă scape. Cu un pic de răbdare, veți obține rezultate bune.

Taur (20 aprilie - 20 mai): 26 septembrie vă aduce ocazia de a vă conecta cu oamenii dragi și de a vă bucura de timpul petrecut împreună. Relațiile interpersonale sunt subiectul central al zilei, așa că profitați de acest moment pentru a întări legăturile și pentru a face gesturi de afecțiune.

Gemeni (21 mai - 20 iunie): Astăzi este o zi favorabilă pentru explorarea creativității dvs. Luați în considerare să vă implicați în activități artistice sau să vă dezvoltați talentele creative. Acest lucru vă poate aduce o satisfacție profundă și poate oferi o perspectivă nouă asupra vieții.

Rac (21 iunie - 22 iulie): 26 septembrie aduce o energie pozitivă în viața dvs. de familie. Acesta este un moment bun pentru a rezolva orice conflicte sau tensiuni în relația cu cei dragi. Fiți deschiși și ascultați cu atenție, iar comunicarea va fi cheia succesului.

Leu (23 iulie - 22 august): Astăzi este o zi favorabilă pentru a vă concentra pe dezvoltarea personală și profesională. Setați-vă obiective clare și lucrați cu determinare pentru a le atinge. Dacă sunteți deschiși la învățare și creștere, veți obține progrese semnificative.

Fecioară (23 august - 22 septembrie): 26 septembrie vă aduce oportunități de a vă relaxa și de a vă bucura de plăcerile simple ale vieții. Faceți o pauză de la munca constantă și acordați-vă timp pentru activități recreative. Este important să vă reîncărcați bateriile pentru a vă menține echilibrul.

Balanță (23 septembrie - 22 octombrie): Astăzi este o zi potrivită pentru a vă concentra asupra relațiilor interpersonale și a comunicării. Fiți deschiși și onești în conversații și veți putea rezolva orice neînțelegeri sau conflicte care ar putea apărea. Ascultați și înțelegeți punctele de vedere ale celor din jur.

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie): 26 septembrie aduce o energie pozitivă pentru dezvoltarea personală. Este momentul să vă concentrați asupra obiectivelor pe termen lung și să vă planificați viitorul. Fiți hotărâți și disciplinați în eforturile dvs., iar succesul va veni în timp.

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie): Astăzi este o zi favorabilă pentru a vă bucura de momente pline de distracție și aventură. Faceți ceva neobișnuit și ieșiți din zona dvs. de confort. Descoperiți lucruri noi și explorați lumea din jurul vostru.

Capricorn (22 decembrie - 19 ianuarie): 26 septembrie vă aduce ocazia de a vă concentra pe relațiile cu familia și persoanele apropiate. Arătați afecțiune și susținere celor dragi și veți întări legăturile cu ei. O conversație deschisă și sinceră poate rezolva orice neînțelegere.

Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie): Astăzi este o zi potrivită pentru a vă concentra asupra obiectivelor dvs. financiare. Faceți planuri pentru viitor și luați măsuri pentru a vă îmbunătăți situația financiară. Fiți atenți la cheltuieli și investiți cu înțelepciune.

Pești (19 februarie - 20 martie): 26 septembrie vă aduce o energie creativă și intuitivă. Acesta este un moment excelent pentru a explora domenii artistice sau spirituale. Ascultați-vă intuiția și urmați-vă pasiunile. Veți descoperi că aveți resurse neexploatate.

Notă de la ChatGPT: Acesta a fost horoscopul pentru ziua de 26 septembrie, dar amintește-ți că influența astrelor este subiectivă și că propriile tale acțiuni și alegeri au un rol important în viața ta.

/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Apostolii războiului. Ce rol joacă preoții în promovarea propagandei ruse în Republica Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Apostolii războiului. Ce rol joacă preoții în promovarea propagandei ruse în Republica Moldova
/FOTO/ Mămică pentru prima oară: Interpreta Dianna Rotaru a născut. Cum a făcut marele anunț
/FOTO/ Mămică pentru prima oară: Interpreta Dianna Rotaru a născut. Cum a făcut marele anunț
Creștinii ortodocși sărbătoresc Intrarea Maicii Domnului în biserică: Ce nu ar trebui să faci astăzi
Creștinii ortodocși sărbătoresc Intrarea Maicii Domnului în biserică: Ce nu ar trebui să faci astăzi
/VIDEO/ Actorul din „Singur acasă” a primit o stea pe Walk of Fame de la Hollywood. Macaulay Culkin a izbucnit în lacrimi
/VIDEO/ Actorul din „Singur acasă” a primit o stea pe Walk of Fame de la Hollywood. Macaulay Culkin a izbucnit în lacrimi
Un transportator de colete pe ruta Moscova-Chișinău, cercetat pentru trafic de influență. Detalii de la CNA
Un transportator de colete pe ruta Moscova-Chișinău, cercetat pentru trafic de influență. Detalii de la CNA

/VIDEO/ Brazii, gata de sărbătoare: Pomii de Crăciun au invadat magazinele și piețele din țară, iar la fabrici se muncește de zor

04 decembrie 2023, ora 23:52

Verzi, pufoși, naturali sau artificiali - pomii de Crăciun au invadat magazinele și piețele din țară. Comercianții spun că s-au înarmat cu brazi pentru toate gusturile și buzunarele, doar că, deocamdată, nu se laudă cu vânzări prea mari. La rândul lor, cumpărătorii cred că încă e prea devreme pentru a împodobi bradul, în timp ce alții se gândesc să scoată și în acest an pomul de Crăciun din debara, deoarece unul nou îi costă prea mult. 

„- Mai aveți mult de lucru? - Da este foarte mult de lucru. - Zilnic, aproximativ, câți faceți? - 20, 30”. 

La fabricile de brazi artificiali se muncește acum de zor. Toți sunt puși pe treabă pentru a scoate pe piață în următoarele zile cât mai mulți pomi de Crăciun. Muncitorii de aici confecționează brazi nu doar iarna, astfel că anual reușesc să vândă peste 50 de mii de unități. 

Doar că acum ritmul e mult mai intens. O parte din brazii artificiali sunt pentru export, dar cei mai mulți ajung în magazinele din țară. Diana Ojovanu muncește de cinci ani în această fabrică și spune că drumul pomilor de Crăciun este destul de lung. Până ajung să aducă atmosfera de sărbătoare în casele oamenilor, aceștia trec prin multe etape. 

„Eu, de exemplu, fac crenguța pentru producerea bradului. Noi pregătim crenguța, după asta pleacă la băieți, să formeze bradul deja, să-l strângă”.

După un drum anevoios, coniferele artificiale ajung în magazine, unde bucură ochiul cumpărătorilor, iar celor care vor să-și ia unul acasă, le golesc buzunarele. Prețurile acestora încep de la 200 de lei, pentru unul mic, în timp ce brazii mari pot depăși cu mult suma de 10.000 de lei.

„Dacă nu țineți cu tot dinadinsul să aveți miros de brad în casă, puteți opta pentru un pom de Crăciun artificial. Aceștia arată cu adevărat ca din povești și vă pot servi mulți ani înainte. Doar că o astfel de achiziție vă va bate un pic la buzunar. Cei mai scumpi, cei din categoria 3D, sunt din silicon si seamăna izbitor de mult cu brazii naturali. Prețul lor ajunge și la 11 mii de lei”.

„Avem trei tipuri de brazi. Brazi din peliculă PVC, brazi plastic, PE sau le mai zicem noi, crenguțe 3D și pin artificial. Diferența între silicon 3D și crenguțele simple, 2D PVC este că 3D are o durată de viață mai mare, adică și 10 ani, 15, 20, în dependență de cum este păstrat”.

Printre puținii cumpărători pe care i-am întâlnit astăzi, este și această femeie. Ea spune că-și dorește un brad artificial, pentru că nu le cad acele, ca în cazul celui natural.

„Optăm pentru unul artificial, mai ales că este aceeași atmosferă de Crăciun, iar dacă dorim un pic mai mult miros de brad, mergem în parc sau la munte”.

Totuși, sunt oameni care nu concep sărbătorile de iarnă fără miros de brad în casă. Iar cei care nu vor ca pomii de Crăciun să ajungă la gunoi după sărbători, îi cumpără în ghiveci, pentru ca mai apoi să-i sădească în grădină sau chiar în curtea blocului. Aceștia au fost aduși din pepiniere și sunt deja puși în vânzare. 

„La magazinele din capitală, prețul brazilor, variază în funcție de mărimea și aspectul fiecăruia. Totuși, daca optam pentru un brad în ghiveci, astfel ca după sărbători, să l plantăm în grădină, va trebui să scoatem din buzunar minimum 180 de lei. Atât costă cei mai mici, pentru că prețul celor mai mari, de aproximativ 2 m, ajunge pana la 1800 de lei”. 

Oamenii care trec pe alături îi admiră, dar încă ezită să-și ia unul natural, pentru a avea în casă și miros de brad sau pentru unul din plastic, cu avantajul de a se bucura de el timp de mai mulți ani. 

„Mai mult prefer brazii naturali, deoarece, transmit mirosul, atmosfera de sărbătoare în casă. E bine că cei artificiali nu elimină acele, dar cei naturali, de multe ori sunt o prioritate”. 

„Sigur că e cu miros, pentru copii e fericire, numai că prețurile sunt mari, cu cel artificial, e altceva”.

Comercianții nu sunt îngrijorați că, deocamdată, cumpărătorii nu dau năvală și spun că oamenii încep să cumpere brazi de la mijlocul lunii decembrie, astfel ca aceștia să reziste până la sărbători. 

„Brăduții naturali, necesită și o îngrijire, când spun de îngrijire, mă refer să fie udați regulat, iar după sărbători nu se scot direct afară, pentru că este un stres pentru plantă, de la +20 de grade, să fie scos la -5, -10 grade”.

Oamenii își vor putea alege un pom de Crăciun și la târgurile de brazi, care urmează să fie deschise în toate sectoarele capitalei. 

/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Apostolii războiului. Ce rol joacă preoții în promovarea propagandei ruse în Republica Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Apostolii războiului. Ce rol joacă preoții în promovarea propagandei ruse în Republica Moldova
/VIDEO/ Detalii cutremurătoare despre tragedia din Căușeni: Bărbatul a fost găsit mort în zăpadă, cu lopata alături
/VIDEO/ Detalii cutremurătoare despre tragedia din Căușeni: Bărbatul a fost găsit mort în zăpadă, cu lopata alături
/VIDEO/ O melodie cântată de Ștefan Petrache și Valentin Dînga a devenit coloana sonoră a unui serial din Rusia: Piesa, lansată în 1970
/VIDEO/ O melodie cântată de Ștefan Petrache și Valentin Dînga a devenit coloana sonoră a unui serial din Rusia: Piesa, lansată în 1970
/VIDEO/ „Copiii trăiesc ca-n rai”: Cum arată grădinița din Edineț, schimbată la față, datorită partenerilor de dezvoltare ai UE
/VIDEO/ „Copiii trăiesc ca-n rai”: Cum arată grădinița din Edineț, schimbată la față, datorită partenerilor de dezvoltare ai UE
/VIDEO/ Adresă fantomă și nicio activitate: Dezvăluiri despre compania anonimă din Bălți, ce ar urma să furnizeze gaz de 10 lei
/VIDEO/ Adresă fantomă și nicio activitate: Dezvăluiri despre compania anonimă din Bălți, ce ar urma să furnizeze gaz de 10 lei
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram