Război în Ucraina, ziua 464: Sancțiuni oligarhilor din Moldova, alertă la Kiev și atac în Rusia! SUA: „Eșec strategic al Moscovei”

Incendiu de vegetaţie în Spania. Peste 600 de persoane au fost evacuate din vestul țării

REUTERS/Violeta Santos Moura
20 mai 2023, ora 18:44

Echipajele de urgenţă au evacuat peste 600 de săteni din vestul Spaniei peste noapte, în timp ce un incendiu pus pe seama piromanilor a devastat până la 8.000 de hectare în apropierea graniţei cu Portugalia, au declarat oficiali citaţi de Reuters, citat de News.ro.

Vânturile puternice îngreunau controlul incendiului în zonele dens împădurite din Las Hurdes şi Sierra de Gata din regiunea Extremadura, au anunţat vineri serviciile de urgenţă.

Oameni din trei sate - Cadalso, Descargamaría şi Robledillo de Gata - au fost evacuaţi şi trei drumuri din zonă au fost închise, a spus Garda Civilă.

Până la 260 de pompieri şi 165 de soldaţi s-au luptat cu incendiul, au spus autorităţile.

Guillermo Fernandez Vara, preşedintele regiunii Extremadura, a declarat că eforturile de control al acesteia sunt îngreunate de vânturile cu rafale de până la 60 de kilometri pe oră şi de peisajul împădurit.

„Pinii sunt canistre de benzină, iar conurile de pin sunt aruncătoare de flăcări”, a spus Fernandez Vara, adăugând că crede că incendiul a fost pornit în mod deliberat.

„Cine a făcut-o ştia ce face, cum să o facă şi când să o facă”, a spus el.

Premierul Pedro Sanchez a anulat o vizită în regiune planificată vineri, înaintea alegerilor locale de săptămâna viitoare, a declarat biroul său de presă.

O iarnă neobişnuit de uscată în părţi din sudul Europei, după trei ani de precipitaţii sub medie în Spania, a crescut riscul de incendii de vegetaţie.

/VIDEO/ Interpreta și jurnalista TV8, Andreea Josan, ne bucură cu o nouă melodie - „Ты прости”: „Va răscoli amintiri”
/VIDEO/ Interpreta și jurnalista TV8, Andreea Josan, ne bucură cu o nouă melodie - „Ты прости”: „Va răscoli amintiri”
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
Război în Ucraina, ziua 464: Sancțiuni oligarhilor din Moldova, alertă la Kiev și atac în Rusia! SUA: „Eșec strategic al Moscovei”
/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 464: Sancțiuni oligarhilor din Moldova, alertă la Kiev și atac în Rusia! SUA: „Eșec strategic al Moscovei”
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
Încă un politician fugar? Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon și-a anunțat revenirea în politică
Încă un politician fugar? Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon și-a anunțat revenirea în politică

/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 464: Sancțiuni oligarhilor din Moldova, alertă la Kiev și atac în Rusia! SUA: „Eșec strategic al Moscovei”

02 iunie 2023, ora 22:04

UE și Canada anunță sancțiuni pentru cei care au legături cu Rusia și încearcă destabilizarea Republicii Moldova. Primarul Kievului Vitali Kliciko a anunțat explozii în capitala ucraineană, iar alerte de raid aerian au fost emise în toată Ucraina vineri dimineață, conform CNN. Apărarea spune că a doborât 36 de drone și rachete de croazieră trase de forțele ruse. Pe de altă parte, două drone cu rază lungă de acțiune au atacat în cursul nopții de joi spre vineri infrastructura de combustibil și energie din regiunea Smolensk, în vestul Rusiei, dar nu au fost raportate persoane rănite sau incendii, a declarat guvernatorul interimar al regiunii, potrivit Reuters.

Liderii europeni au făcut o puternică demonstrație de sfidare - şi de sprijin pentru Ucraina - atunci când s-au reunit joi pentru un summit istoric în Moldova, ţară ex-sovietică, la doar câțiva kilometri de granița cu Ucraina, notează Politico. Zelenski a insistat, la ședința din Republica Moldova, ca Ucraina să facă parte din alianța militară NATO și a declarat că este încrezător că se va forma o coaliție de țări care să furnizeze Kievului avioane de luptă occidentale și sisteme de apărare antirachetă Patriot. Franţa face presiuni pentru o cale concretă de aderare a Ucrainei la NATO, dar Germania îndeamnă la mai multă prudență în ceea ce priveşte discutarea aderării, având în vedere războiul actual al Rusiei, scrie joi Bloomberg, preluat de News.ro.

UPDATE Cehia va deschide la Chișinău oficiul unui atașat militar și va sprijini instalarea unui radar pentru supraveghere a spațiului aerian în R. Moldova. Anunțul a fost făcut de premierul Cehiei, întro conferință comună cu Dorin Recean. Mai multe detalii despre acest radar nu s-au oferit, iar ministerul Apărării a declarat va reveni ulterior cu mai multe informații.

UPDATE În cursul unei întâlniri din capitala Ucrainei cu președintele Estoniei, Alar Karis, liderul ucrainean a spus că aderarea la NATO este încă cea mai bună garanție de securitate pentru ţara sa. „Dar suntem oameni rezonabili și înțelegem că nu vom atrage nicio țară NATO într-un război”, a spus Zelenski. „Și de aceea înțelegem că nu vom fi membri NATO cât timp acest război este în desfășurare. Nu pentru că nu vrem, ci pentru că este imposibil”, notează Rador.

UPDATE Refugiații din regiunile de frontieră rusești care fug după intensificarea bombardamentelor transfrontaliere și incursiunile grupărilor anti-Kremlin în ultimele zile și-au exprimat disperarea în legătură cu viitorul lor și furia față de oficiali în interviuri acordate publicației The Moscow Times.

UPDATE Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat, la CNBC, că Putin este ”singurul care nu vede realitatea”. În opinia sa, dacă nu se va retrage din Ucraina, Rusia ”riscă să piardă totul””Rusia se află sub o presiune continuă și rămâne fără stocuri. Cred că decizia nesăbuită și ilegală de a viza infrastructura națională critică, zonele civile, este, de fapt, un semn de disperare, nu un semn de putere din partea regimului rus”, a spus Wallace, adăugând că este optimist în ceea ce privește rezultatul final al războiului. 

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat, vineri că o eventuală aderare a Ucrainei la NATO va cauza probleme pentru mulți ani de acum înainte, o problemă despre care a spus că multe țări din Uniunea Europeană au înțeles-o, deși, în ultimă instanţă, SUA ia deciziile cu privire la alianţa militară, scrie Rador.

UPDATE Președintele polonez, Andrzej Duda, a recunoscut că "compresorul" rusesc "zdrobește" Ucraina. Din acest motiv, el le-a cerut partenerilor de la Kiev să nu presupună că președintele rus Vladimir Putin va pierde. "Nu a pierdut niciun război până acum", a spus el potrivit 20 Minutos citat de Rador. "Se spune că pierde războiul și că înfrângerea sa este aderarea Finlandei la NATO. Putin nu a pierdut niciun război. Sper să-l piardă pe acesta, dar deocamdată avem o situație în care compresorul rusesc zdrobește Ucraina", a spus Duda.

UPDATE Armenia nu este aliatul Rusiei în războiul cu Ucraina. Declarația a fost făcută de premierul armean Nikol Pashinyan, într-un interviu acordat canalului de televiziune ceh CNN Prima News, notează BBC.

UPDATE Rusia și Ucraina trebuie să ia „măsuri concrete” pentru a preveni un incident nuclear, spune reprezentantul pentru afaceri eurasiatice, Li Hui, precizând că riscul escaladării războiului este „încă mare”, scrie Sky News. „Toate părțile trebuie să asigure siguranța instalațiilor nucleare și să ia măsuri concrete pentru a reduce temperatura”, a spus el într-un briefing de presă.

UPDATE "Marea majoritate a infractorilor ucraineni au trecut de partea Ucrainei, dar există şi unii care continuă să colaboreze cu Rusia", explică Kirim, în vârstă de 59 de ani, într-o cafenea din Odesa, oraşul portuar din sudul ţării, scrie news.ro citând AFP. Prin atacarea Ucrainei, trupele ruse au tăiat o rută de contrabandă care se întindea pe sute de kilometri, din Rusia până în Europa.

UPDATE Formarea districtelor militare Moscova și Leningrad va fi finalizată în anul 2023. Districtele militare Leningrad și Moscova şi districtul naval Azov vor fi formate, până la sfârșitul acestui an, a declarat Evgheni Burdinski, adjunctul șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, notează Rador.

UPDATE Premierul Ungariei, Viktor Orbán, consideră că cel mai bine ar fi ca Ucraina să oprească contraofensiva și să se așeze la masa negocierilor cu Rusia, pentru a nu-și „distruge propriul popor”. El a spus asta la postul de radio Kossuth vineri, 2 iunie.

UPDATE Războiul președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina a fost un „eșec strategic” pentru Rusia, a declarat vineri, la Helsinki, șeful diplomației americane Antony Blinken, citat de AFP și Reuters, citat de Hotnews. „(Războiul de agresiune al lui Putin) a fost un eșec strategic, diminuând în mod semnificativ puterea și influența militară, economică și diplomatică a Rusiei pentru anii care vor urma”, a spus el într-un discurs rostit la sediul noului membru NATO.

UPDATE Marea Britanie susține intrarea Ucrainei în NATO și „această cale le este deschisă", deși realitățile politice ar putea încetini procesul, a declarat vineri ministrul Apărării, Ben Wallace, în marja reuniunilor de securitate Shangri-La Dialogue din Singapore, potrivit Reuters.

UPDATE Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken a declarat vineri că Statele Unite lucrează cu Ucraina și aliații pentru a construi un consens în jurul elementelor de bază ale unei „păci juste și durabile” pentru a pune capăt războiului. Washingtonul încurajează, de asemenea, inițiativele altor țări pentru a pune capăt conflictului, cât timp acestea respectă Carta Națiunilor Unite și suveranitatea, integritatea teritorială și independența Ucrainei. „Vom sprijini eforturile – fie ale Braziliei, ale Chinei sau ale oricărei alte națiuni – dacă ajută la găsirea unei căi către o pace justă și durabilă”, a spus Blinken într-un discurs, potrivit Rador.

UPDATE Conflictul din Europa ar putea accelera de asemenea tendințele din regiunea Asia-Pacific, spre creșterea cheltuielilor militare și eforturile de dezvoltare a capacităților militare, se arată într-un raport publicat de Institutul Internațional de Studii Strategice (IISS).

UPDATE O investigație făcută de un grup de experți europeni și citată de Politico arată că, deși sancțiunile aplicate Rusiei de către Occident au fost eficiente în ceea ce privește reducerea exporturilor directe, a crescut volumul importurilor rusești prin țările care nu au sancționat Moscova. Specialiștii au aflat că în Rusia continuă să ajungă telefoane mobile, computere și, posibil, chiar microcipuri, aparent redirecționate prin Turcia, Kazahstan, Armenia și alte state. De asemenea, tehnologii sensibile, precum drone, au ajuns pe teritoriul Rusiei prin intermediul statelor din Asia Centrală cu ajutorul unor companii locale fondate de proprietari ruși. Din acest motiv, UE va începe să ia măsuri pentru a “pedepsi” aceste țări despre care află că ajută Rusia, în ciuda sancțiunilor de care este vizată. Dacă țări terțe nu respectă sancțiunile occidentale împotriva Moscovei sau nu pot explica o creștere bruscă a comerțului cu bunuri interzise, acestea vor fi la rândul lor sancționate, scrie Biziday.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin a subliniat, vineri, în timpul unei reuniuni cu Consiliul de Securitate, că „dușmanii nu trebuie să zdruncine situația din interiorul țării”. Însă, Vestul l-a avertizat că ar putea pierde totul.

UPDATE Canada impune sancțiuni oligarhilor, oamenilor de afaceri și politicienilor moldoveni pentru legăturile lor cu Rusia și pentru a preveni presupusele eforturi de destabilizare a Rusiei în regiune, a anunțat joi Ministerul de Externe canadian, scrie Reuters. Sancțiunile vizează șapte persoane și o entitate - partidul de opoziție „Șor”, a declarat ministerul canadian într-un comunicat. Printre persoanele vizate se numără liderul Partidului Șor, fugarul Ilan Șor, fostul parlamentar Vladimir Plahotniuc și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. De asemenea, Canada va sancționa oligarhii ruși care încearcă să se amestece în afacerile Republicii Moldova, a declarat joi ministrul Afacerilor Externe al țării, Melanie Joly, scrie Reuters.

UPDATE Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis, după ce ieri a deservit doar delegațiile oficiale participante la Summitul Comunității Politice Europene. De asemenea au fost ridicate și unele restricții de circulație.

UPDATE Sancțiunile Uniunii Europene împotriva celor șase oligarhi și politicieni moldoveni, dar și rusul Igor Ceaika, cofondatorul Uniunii de afaceri moldo-rusă, care ar sta în spatele destabilizării Republicii Moldova vor începe să își producă efectul în următoarele săptămâni. Cel puțin, asta susține eurodeputatul român, Siegfried Mureșan. Într-o intervenție pentru postul național de radio, eurodeputatul a dat asigurări că regimul va fi implementat în mod obiectiv și transparent.

UPDATE Ministrul de interne al Poloniei a anunțat pe pagina sa de Twitter că a oferit poliției din Moldova șase avioane pline cu vehicule militare, arme și muniții. Postarea este însoțită și de câteva imagini cu un avion militar plin cu ajutoare. Nu este clar deocamdată despre ce fel de echipament este vorba, dar autoritățile noastre au promis că vor oferi ulterior mai multe detalii. Potrivit oficialilor din Polonia, echipamentul îi va ajuta pe polițiștii noștri să facă față încercărilor de destabilizare internă. Iar ieri Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, a lansat la Chișinău misiunea de parteneriat UE - Republica Moldova, care prevede acordarea de ajutoare militare armatei noastre.

UPDATE De Ziua Internaţională a Copilului, Putin a îndoliat iar Ucraina. Un bombardament lansat asupra Kievului a ucis trei oameni, printre care şi o fetiţă de 9 ani. La rândul lor, ucrainenii au lansat bombe peste regiunea Belgorod. Tot acolo, milițiile anti-Kremlin au lansat o nouă incursiune, despre care ruşii spun că a fost respinsă. 

UPDATE Aderarea Ucrainei la NATO nu se poate pe afla pe agendă la summitul Alianţei Nord-Atlantice din luna iulie de la Vilnius, a declarat joi ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, relatează Reuters şi MTI, conform Agerpres.

UPDATE Companiile aeriene chineze evită să survoleze spaţiul aerian rusesc în cadrul zborurilor recent aprobate spre şi dinspre Statele Unite, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightAware şi a oficialilor din industrie.

UPDATE Rusia a lansat aproximativ 20 de atacuri cu rachete și drone asupra Kievului de la începutul lunii mai, o creștere a numărului de lovituri care, potrivit guvernului, pare să aibă ca scop deraierea pregătirilor Ucrainei pentru o contraofensivă majoră, scrie Reuters.

UPDATE Trimisul special al Chinei pentru afaceri eurasiatice, Li Hui, a declarat vineri că, în opinia sa, nici Ucraina și nici Rusia nu au închis „ferm" ușa discuțiilor, în ciuda dificultăților de a demara negocierile în prezent, transmite Reuters.

UPDATE Starlink, serviciul de comunicaţii prin satelit iniţiat de miliardarul Elon Musk, are acum un contract cu Departamentul Apărării care cumpără aceste servicii prin satelit pentru Ucraina, a anunţat joi Pentagonul într-un comunicat, informează Reuters, potrivit Știripesurse.

UPDATE Agenţia rusă de presă Tass consemnează că „din 30 mai s-a înregistrat o creştere a vânzărilor de sisteme antidrone, puşti care costă de la 15.000 de dolari în sus”, notează Mediafax.

UPDATE Două drone cu rază lungă de acțiune au atacat în cursul nopții de joi spre vineri infrastructura de combustibil și energie din regiunea Smolensk, în vestul Rusiei, dar nu au fost raportate persoane rănite sau incendii, a declarat guvernatorul interimar al regiunii, potrivit Reuters, scrie Hotnews. Acesta a spus că atacurile au vizat orașele Divasy și Peresna, în apropiere de capitala regiunii Smolensk, la aproximativ 270 km de granița cu Ucraina, dar nu a precizat cine a fost responsabil.

UPDATE Procurorul general ucrainean Andri Kostin a anunțat pe 31 mai că Ucraina investighează peste 2.900 de infracțiuni împotriva copiilor comise de forțele ruse. Kostin a declarat că Ucraina a înregistrat 19.400 de cazuri de deportări ilegale de copii, menționând că cifra este probabil mult mai mare, scrie Adevărul.

UPDATE "Toți aliații sunt de acord că Moscova nu are drept de veto împotriva extinderii NATO", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la sosirea sa la reuniunea informală a miniștrilor de externe ai NATO, de la Oslo. Stoltenberg a mai anunțat că va călători la Ankara pentru a se întâlni cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru a merge mai departe cu aderarea Suediei la NATO. "Ziua nu a fost încă decisă", a explicat Stoltenberg.

UPDATE Statele Unite au anunțat că, începând de joi, vor înceta să mai transmită Rusiei unele notificări prevăzute în cadrul tratatului de control al armamentului New START, inclusiv actualizări privind locația rachetelor și a lansatoarelor, ca represalii pentru „încălcările continue" ale Moscovei față de acest acord, transmite Reuters.

UPDATE Moldova va relua comunicațiile poștale cu Rusia. Întreprinderea de stat "Poșta Moldovei" va relua, începând cu 2 iunie comunicațiile poștale cu Rusia, care au fost întrerupte pe 19 mai din cauza unor probleme tehnice, a anunțat, joi, serviciul de presă al companiei.

UPDATE Peste 60.000 de victime rusești au fost raportate în eforturile Moscovei de a captura orașul ucrainean Bahmut, potrivit unui oficial occidental, transmite Sky News. Oficialul a adăugat că numărul total al victimelor rusești depășește acum 200.000 și există semne că Ucraina ar putea lansa o contraofensivă în următoarele săptămâni. Luna trecută, Rusia a declarat că a reușit să captureze Bahmut după o bătălie de aproximativ un an, potrivit G4media.

UPDATE Rusia și-a desfășurat „întreaga gamă de putere de foc militară” pentru a respinge ieri un atac în interiorul granițelor sale efectuat de către grupuri de partizani, potrivit serviciilor de informații militare britanice, citate de Sky News.

UPDATE Aproximativ 208.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul invaziei Moscovei în Ucraina, a afirmat un purtător de cuvânt al Grupării de Est a Forțelor Armate Ucrainene, citat de CNN. Purtătorul de cuvânt Serhii Cherevatîi a precizat că acest număr este mai mare decât cele aproximativ 170.000 de forțe rusești despre care spune că au fost implicate inițial în invazia din 2022. CNN nu a reușit să confirme independent aceste cifre, scrie G4media.

UPDATE Liderii europeni au făcut o puternică demonstrație de sfidare – şi de sprijin pentru Ucraina – atunci când s-au reunit joi pentru un summit istoric în Moldova, ţară ex-sovietică, la doar câțiva kilometri de graniță cu Ucraina. Dar chiar dacă cei peste 40 de lideri şi-au promis solidaritate cu Ucraina la cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene, dificultatea de a menţine această unitate a fost afișată în momentul în care liderul ucrainean şi-a făcut apariția pentru a cere „garanţii de securitate”, scrie Politico.

UPDATE Statul Major ucrainean a anunțat că Rusia a atacat peste noapte Kievul cu 15 rachete de croazieră și 18 drone Shahed de fabricație iraniană, potrivit The Kyiv Independent.

UPDATE Institutul pentru Studiul Războiului afirmă că elemente ale Corpului Voluntarilor Ruși pro-ucraineni și ale Legiunii pentru Libertatea Rusiei au efectuat ieri o altă operațiune în Belgorod, transmite Sky News, potrivit G4media.

UPDATE Preşedintele Volodimir Zelenski, prezent la Summitul din Republica Moldova, unde au fost prezenţi peste 40 de lideri europeni, le-a vorbit seara compatrioţilor despre discuţiile avute şi le-a spus că sunt în pregătire noi soluţii pentru apărarea Ucrainei, scrie Ziare.com.

 „Am avut discuţii foarte importante. Cu preşedinta Republicii Moldova şi preşedintele Franţei, cu prim-ministrul Regatului Unit şi preşedinta Comisiei Europene, cu preşedintele României şi prim-ministrul Portugaliei, cu premierii Albaniei şi Macedoniei de Nord, cu prim-ministrul Italiei, cu prim-ministrul Spaniei, cu preşedintele Elveţiei, prim-ministrul Republicii Cehe, preşedintele Azerbaidjanului şi cancelarul Germaniei”, a enumerat Volodimir Zelenski liderii întâlniţi, în discursul video transmis ca în fiecare seară către compatrioţi, discurs ce pare să fi fost înregistrat într-o cameră de la Castel Mimi din Bulboaca, acolo unde a avut loc summitul Comunităţii Politice Europene.

„A existat, de asemenea, un format extins cu reprezentanţi ai Ţărilor de Jos, Danemarcei, Suediei, Marii Britanii, Poloniei şi Belgiei. Şi, bineînţeles, au existat întâlniri în marja summitului şi o reuniune comună a tuturor participanţilor”, a continuat Zelenski. 

„Pregătim noi soluţii de apărare pentru Ucraina - acest lucru este valabil pentru apărarea aeriană, pentru aviaţie şi pentru înaintarea noastră pe teren”, le-a spus Zelenski compatrioţilor. „Pregătim un conţinut politic real pentru summitul NATO de la Vilnius. Pregătim un pachet de garanţii de securitate pentru ţara noastră în drumul său către Alianţă”, a anunţat preşedintele, aceasta fiind una dintre temele abordate în discuţiile cu liderii europeni.

„Facem totul pentru a aduce mai aproape decizia politică a UE privind aderarea Ucrainei. Pregătim un summit pentru pace bazat pe formula de pace ucraineană”, a adăugat Zelenski, mulţumind pentru sprijinul primit.

El a menţionat la sfârşitul unei zile pe care a calificat-o drept „lungă şi dificilă” şi evenimentul nefericit de la Kiev, unde trei persoane, între care un copil, au murit pentru că adăpostul aerian în care voiau să se adăpostească în timpul unui atac al ruşilor era închis. Zelenski le-a cerut din nou autorităţilor locale să se ocupe de protejarea oamenilor şi să aibă grijă ca adăposturile să fie accesibile, avertizând că în caz contrar riscă să fie trase la răspundere penal. 

„O situaţie precum cea de aseară de la Kiev nu ar trebui să se mai repete niciodată, când oamenii s-au dus la un adăpost, iar adăpostul era închis. Este de datoria autorităţilor locale, o datorie foarte specifică, să se asigure că adăposturile sunt disponibile şi accesibile non-stop. Este dureros să vedem neglijarea acestei obligaţii. Este dureros să vedem pierderile. Iar dacă datoria nu este îndeplinită pe teren, este responsabilitatea directă a ofiţerilor de aplicare a legii de a aduce în faţa justiţiei”, a spus Zelenski. 

Război în Ucraina, ziua 463: Summit la Bulboaca, replica FSB-ului și atac la Kiev! Zelenski anunță cât s-ar putea sfârși războiul
Război în Ucraina, ziua 462: Kievul vrea summit de pace, iar Medvedev amenință Londra! Kremlinul: „Vom fi cu ochii pe Chișinău”
/VIDEO/ Zi istorică în Moldova! Maia Sandu, la finalul Summitului CPE: „Sunt mai multe rezultate concrete”
/VIDEO/ Zi istorică în Moldova! Maia Sandu, la finalul Summitului CPE: „Sunt mai multe rezultate concrete”
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
Interviu cu jurnalista TV8, Mariana Rață: „Scopul unui jurnalist nu este să răstoarne puterea, ci să informeze publicul”
Tragedie la Bălți: O fetiță de 5 ani a murit după ce a căzut din scrânciob și s-a lovit puternic la cap
Tragedie la Bălți: O fetiță de 5 ani a murit după ce a căzut din scrânciob și s-a lovit puternic la cap
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni SMM, cameraman, reporter TV sau editor imagine
/VIDEO/ Moldova neștiută. Top patru destinații turistice uimitoare, dar neexploatate pe deplin
/VIDEO/ Moldova neștiută. Top patru destinații turistice uimitoare, dar neexploatate pe deplin
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram