Război în Ucraina, ziua 465: Plan de pace, furia lui Soloviov și gluma lui Blinken. Zelenski: "Contraofensiva nu e film"

Stamate, în contextul scandalului de corupție din Ucraina: „Vetting-ul nu e o soluție ce dă rezultate pentru 100 de ani”

16 mai 2023, ora 12:18

Președinta Comisiei Juridice Numiri și Imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, a venit cu un comentariu după ce președintele Curții Supreme de Justiție ucrainene, Vsevolod Kneazev, a fost reținut pentru mită de 2,7 milioane de dolari. Potrivit acesteia, vetting-ul nu este o soluție care dă rezultate pentru 100 de ani înainte.

El a trecut vetting-ul, dar care a fost specific in Ucraina. El are salariu suficient pentru un trai bine-merci, mult mai mare decât judecătorii din țara noastră. Deci, vetting-ul nu este o soluție care dă rezultate pentru 100 de ani înainte. Mecanismul de control și sancționare trebuie sa fie pus la punct foarte bine pana a se termina vetting-ul. Doar așa se va asigura sustenabilitatea curățirii sistemului.

Nici salariile mari nu sunt unica soluție. Salariile judecătorilor trebuie să fie suficient de mari ca să descurajeze corupția, însă nu trebuie privite drept elementul cheie, care îl va împiedica pe judecător să ia o mită mult mai mare decât ce câștiga el într-un an sau în câțiva ani. Și iar revenim la importanța mecanismelor de investigare și sancționare.

Operațiunea în cazul judecătorului din Ucraina a fost desfășurată de NABU( similar CNA) și Procuratura Anticorupție. Deci se poate și așa de muncit eficient - atunci când ai interesul țării în față”, a scris Olesea Stamate pe pagina sa de Facebook.

Președinta Comisiei Juridice Numiri și Imunități a mai spus că sistemul instituțional și legislativ de la noi din țară este suficient de bun deja. 

„Ce a rămas de făcut este sa mai curățăm anumite instituții de oameni corupți, care protejează infractorii, scurg informație din dosare. Și asta vom face”, a  subliniat Stamate.

Tv8md amintește că președintele Curții Supreme ucrainene, Vsevolod Kneazev, a fost reținut după ce a fost prins în flagrant cum a luat o mită de 2,7 milioane de dolari, a anunțat Biroul Național Anticorupție din Ucraina, scrie currenttime.

https://t.me/nab_ukraine/1824

„Biroul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție au destructurat o schemă de corupție pe scară largă din cadrul Curții Supreme, și anume o schemă de primire de beneficii necuvenite de la conducerea și judecătorii Curții Supreme a Ucrainei”, a precizat agenția într-o declarație.

Scandal în Ucraina: Președintele Curții Supreme, reținut, după ce ar fi luat mită de 2,7 milioane de dolari
"Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
/VIDEO/ "Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
Первый БАК: выпускники-алолингвы сдавали румынский язык и литературу
/VIDEO/ Первый БАК: выпускники-алолингвы сдавали румынский язык и литературу
Платон о возвращении в политику: "Решение было принято спонтанно"
Платон о возвращении в политику: "Решение было принято спонтанно"
Посол Украины: "Российской пропаганде не удалось расколоть украинское общество"
Посол Украины: "Российской пропаганде не удалось расколоть украинское общество"
Зеленский: "Мы готовы к наступлению"
Зеленский: "Мы готовы к наступлению"

/VIDEO/ Parcul Alunelu s-a transformat într-un orășel al picilor: Delicii, muzică și activități de Ziua Copiilor

03 iunie 2023, ora 20:25

Picii și-au luat revanșa. După ce pe 1 iunie, din cauza summitului a fost amânată Ziua copiilor, astăzi, parcul Alunelul s-a transformat într-un adevărat orășel al celor mici. Ei au avut parte de tot felul de delicii, de la muzică veselă până la activități interactive și chiar master class-uri la care au învățat, de exemplu, cum să-și curețe corect, dinții. Toate sub privirile dulci, dar și din buzunarul părinților, care pentru odraslele lor nu s-au zgârcit la nimic.

Dacă anterior Centrul Capitalei era plin de copii, în acest an sărbătoarea sa mutat în parcul Alunelul din cartierul Sculeni. Cei mai mici au ocupat locurile la mesele cu picturi.

Și pentru că picii sunt plini de energie, cel mai mult i-a atras toboganele. Entuziasmați, mulți dintre părinții și-au scos telefoanele pentru a imortaliza momentele pline de fericire curată. 

„Vrem să vedem concertul, să dansăm, să ne dăm pe tobogane. O să-i luăm ceva jucării și înghețată. E o zi a copiilor, sărbătoarea lor.”

Pe lângă distracție, micuții au avut parte și de lecții practice. De exemplu, li s-a arătat cum se curăță corect dinții, așa încât să nu apară carii.

Copiii se lăsau ușor convinși și de vânzătorii de jucării, care îi atrăgeau cu bule de săpun. Ulterior, în joc intrau cei mai mari. 

Sărbătoarea a fost condimentată cu bucate alese, ce-i drept, destinată mai mult pentru adulți. 

Pentru că de 1 iunie în țara noastră s-a desfășurat Summit-ul Comunității Politice Europene, sărbătorile dedicate copiilor s-au mutat pentru acest weekend.

Зеленский: "Кишинев не просил Украину вводить войска в Приднестровье"
Зеленский: "Кишинев не просил Украину вводить войска в Приднестровье"
Санду о важности бережного отношения к Днестру: "Наша обязанность защищать его"
Санду о важности бережного отношения к Днестру: "Наша обязанность защищать его"
Последняя стометровка перед приемом гостей: подготовка к саммиту ЕПС
/VIDEO/ Последняя стометровка перед приемом гостей: подготовка к саммиту ЕПС
"Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
/VIDEO/ "Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
Взрыв на пересечении трех границ. Сообщается о подрыве РФ трассы на Черниговском направлении
/VIDEO/ Взрыв на пересечении трех границ. Сообщается о подрыве РФ трассы на Черниговском направлении
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram