/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 815: Atacuri la Harkov și Odesa. Zelenski se așteaptă la o ofensivă rusă mai amplă în nord-est

Concerte, comedie și Festivalul „Mărțișor”: Topul evenimentelor recomandate în primul weekend din primăvara 2024

missing
01 martie 2024, ora 10:50

Bucură-te de primul weekend de primăvară cu iTicket! Descoperă spectacole de teatru, concerte și alte evenimente care să-ți însenineze zilele!

PORT Schimbarea | Forum women 2 women 

PORT MALL lansează un forum creat de Femei și dedicat Femeilor, care acceptă schimbarea, motivarea, ghidarea, încurajarea și într-un final transformarea!

Alătură-te conversațiilor, împărtășește experiențele și descoperă prietenii noi într-un spațiu dedicat femeilor ce-și cunosc în primul rând valoarea și mai apoi valorile.

PORT Schimbarea îți lansează o invitație în luna martie cu FEMEI MENTORI care:

Dezvoltă afaceri și te pot ghida.

Creează proiecte și te pot inspira.

Depășesc limite și te pot motiva.

Ating armonia și te pot transforma.

SPEAKERI ȘI LIDERI AI FORUMULUI care trăiesc pe valul schimbării constructive și vin să te inspire și pe tine prin povestea lor de:

PORT Curaj - Tatiana Golea, gazda evenimentului, cofondator PORT MALL, cofondator rețeaua de magazine AZART – cea mai mare rețea de îmbrăcăminte și încălțăminte din țară.

PORT Arta - Daniela Burlaca, actriță, regizoare și fondatoarea teatrului Geneza Art.

PORT Vise Împlinite – Nata Albot, expertă în comunicare și marketing, jurnalistă, antreprenoare, activistă civică.

PORT Inovație - Viorica Cerbușca, director Artcor, fondatoare Yep! Moldova.

PORT Conexiuni – Carolina Bugaian, doctor în economie, director general Moldcell, președinta Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM), vicepreședinta Asociației Businessului European (EBA).

PORT Sănătate – Tatiana Sterea, fondatoare Biorganic Raw Cafe, Verzo, Bread Corner.

PORT Tehnologie – Tatiana Mîndrilă, fondatoare Impact Academies&Camps.

PORT Valori – Olga Manciu, influencer, expert în marketing digital și publicitate.

PORT Înălțimi – Olga Țăpordei, expert personal branding. Prima femeie din Republica Moldova care a reușit să cucerească vârful Everest și a urcat pe cel mai înalt vârf din Antarctica - Masivul Vinson. Plus invitată surpriză!

Când? 1 martie, 13:00 

Unde? PORT Mall

Bilete: aici

Mărțișor: Magia Primăverii 

Descoperă magia primăverii la deschiderea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”! Pe 1 martie, la ora 18:00, Palatul Național „Nicolae Sulac”, te așteaptă un spectacol impresionant, cu muzică, dans și teatru. Alături de artiști de renume precum Valentina Naforniță, Dumitru Mîțu, Cătălin Josan și mulți alții, veți trăi clipe de neuitat. 

Când? 1 martie, 18:00 

Unde? Palatul Național „Nicolae Sulac” 

Bilete: aici

FANTEZIE 

Experimentează magia și bucuria la Circul „FANTEZIE” din Chișinău! Un spectacol captivant pentru întreaga familie te așteaptă între 2 și 31 martie, la orele 12:00 și 16:00. Biletele sunt disponibile acum - nu rata ocazia de a trăi momente de neuitat în lumea circului!

Când? 2-31 martie, 12:00, 16:00

Unde? Circul din Chișinău 

Bilete: aici

Greierașul Argintiu 

Bucură-te de o seară magică la spectacolului "Greierașul Argintiu", inspirat din fabula clasică "Greierele și Furnica" de Jean de La Fontaine, într-o interpretare spectaculoasă oferită de Teatrul Popular!

Într-o distribuție de excepție, vei întâlni personaje captivante, precum Corbul Caramel, Greierașul Argintiu, Coțofana Guia și multe altele, interpretate de actori talentați, ve-ți fi purtați într-o lume plină de umor și învățăminte.

Nu uita că cei mici până la 3 ani beneficiază de intrare gratuită, așa că adu-ți întreaga familie și bucurați-vă împreună de această experiență teatrală memorabilă!

Când? 2 martie, 15:00

Unde? Cinematograful „Odeon”

Bilete: aici

Stand-Up Comedy cu Bordea, Cortea și Teodora Nedelcu - A DOUA TINEREȚE

Descoperă „A DOUA TINERETE” într-o seară de stand-up comedy explozivă cu Bordea, Cortea și Teodora Nedelcu! Energie debordantă, entuziasm autentic și umor irezistibil te așteaptă în formulă proaspătă și plină de viață. Se promit doze sănătoase de ironie feminină și un râs incontrolabil garantat. 

Alătură-te acestui trio de comedie într-o seară plină de distracție fără limite, unde râsul devine remediu pentru toate! Nu rata șansa de a-ți încărca bateriile cu bucurie și umor!

Când? 2 martie, 18:00

Unde? Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Bilete: aici 

De la Iași la Chișinău 

Descoperă bogăția folclorului și tradițiilor românești la spectacolul muzical „DE LA IAȘI LA CHIȘINĂU” în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, ediția a 58-a. Două colective de excepție, Ansamblul „Constantin Arvinte” din Iași și Orchestra „Mugurel” din Chișinău, te invită pe 2 martie, începând cu ora 18:00, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Experimentează farmecul autentic al folclorului românesc alături de artiști de excepție. Un spectacol ce te va purta în lumea magică a tradițiilor și cântecelor noastre!

Când? 2 martie, 18:00

Unde? Palatul Național „Nicolae Sulac”

Bilete: aici 

TOC 

Spectacolul "TOC" dezvăluie povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv-compulsive (TOC) ce se întâlnesc în sala de așteptare a unui celebru psihoterapeut. Când acesta întârzie, acești indivizi cu TOC declanșează o ședință ad-hoc de terapie în grup, aducând la lumină cele mai trăsnite, dar surprinzător de plauzibile concluzii.

Această comedie a devenit un adevărat fenomen global, jucând pe scene din peste 20 de țări timp de peste 12 ani, cu săli pline.

În esență, spectacolul îmbină subtil psihologia cu umorul acid de calitate, oferindu-ți o experiență memorabilă.

Când? 2 martie, 19:00

Unde? Teatrul Geneza Art 

Bilete: aici

МАШИНЕРИЯ ЧЕХОВ (MAȘINĂRIA CEHOV )

Descoperă provocarea și originalitatea în spectacolul „MAȘINĂRIA CEHOV” prezentat de regizorul Petru Vutcărău și dramaturgul Matei Vișniec! La aniversarea a 90 de ani de la înființarea Teatrului Rus de Stat Dramatic „A. P. Cehov”, această producție aduce o nouă perspectivă asupra personajelor clasice ale lui Cehov. 

Pregătește-te să fii martor la o întâlnire neașteptată între literatura lui Cehov și autorul său, care va schimba complet ritmul evenimentelor. „MAȘINĂRIA CEHOV” promite un spectacol puternic și original, care va scoate publicul din zona de confort.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 18 ani, datorită unor scene ce pot influența emoțional. Nu rata premiera acestui eveniment unic, unde vei vedea o distribuție impresionantă. 

Când? 2 martie, 18:00

Unde? Teatrul Dramatic Rus „A. P. Cehov”

Bilete: aici

TEZAUR DE PRIMĂVARĂ 

Descoperă magia primăverii la spectacolul muzical „TEZAUR DE PRIMĂVARĂ”! Experimentează o seară de neuitat alături de cei mai îndrăgiți artiști, precum Gheorghe Țopa, Nelly Ciobanu, Igor Cuciuc și mulți alții. Bucură-te de armonia generată de generații și genuri muzicale diferite într-un spectacol ce-ți va încânta sufletul. Nu rata această experiență culturală inedită, care te va purta într-o călătorie muzicală de excepție.

Când? 1 martie, 18:00

Unde? Palatul de Cultură al Feroviarilor 

Bilete: aici

PREMIERĂ - CELE TREI GRAȚII 

Descoperă emoția și umorul în premiera spectacolului „CELE TREI GRAȚII” de Krasnogorov, regizat de Radu Ghilaș! Un spectacol despre viață, iubire și căutarea fericirii, care te va face să râzi cu poftă și să reflectezi asupra propriei tale experiențe. Cu un amestec subtil de umor și tristețe, această piesă aduce în prim plan personaje memorabile și povești captivante, menite să atingă corzile sensibile ale publicului. Nu rata ocazia de a trăi o experiență teatrală profundă și memorabilă alături de spectacolul „CELE TREI GRAȚII”!

Când? 1 martie, 18:00

Unde? Teatrul Național „Vasile Alecsandri” or. Bălți 

Bilete: aici

BONUS! 
Iar pentru cei ce preferă să-și planifice din timp activitățile venim cu o recomandare specială de evenimente. 

Doctor Komarovskiy la Chișinău

Descoperă secretele îngrijirii și sănătății copiilor alături de Dr. Evghenii Komarovsky, în cadrul unui seminar special la Chișinău! Alătură-te pe 24 Martie 2024, la Palatul Republicii, pentru a beneficia de sfaturile și experiența acestui renumit medic pediatru. Vei avea oportunitatea unică de a interacționa cu Dr. Komarovsky, de a participa la un seminar captivant și de a-i adresa întrebări directe legate de sănătatea și îngrijirea copiilor. Nu rata acest eveniment esențial pentru părinți și cei interesați de sănătatea celor mici!

Când? 24 martie, 14:00

Unde? Palatul Republicii 

Bilete: aici

Îți mulțumim pentru că ai citit recomandările noastre de evenimente și sperăm că ai găsit ceva care să te inspire pentru weekendul ce vine. Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele prezentate și pentru a cumpăra bilete, vizitează site-ul iTicket.md sau blogul iTicket unde poți afla și mai multe detalii interesante.  

O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldoveneascǎ. /Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. /Șeful Agenției Servicii Publice face mai multe dezvăluiri incendiare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova, dar și cum îi susținem pe cei deja prezenți - discutăm astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți, Dumitru Vicol, analist financiar
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului. Detalii în emisiune!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Yandex, acuzată de evaziune fiscală și implicată în scandaluri de spionaj în mai multe state, și-a deschis reprezentanțǎ oficială în Moldova. Ce scopuri urmărește în Moldova compania apropiată lui Putin? Răspunsul îl aflați la Cutia Neagră PLUS!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
25 ari de teren în coasta Parcului Dendrariu - miza unui scandal cu amenințări și plângeri la Poliție. Luptă între o pensionară și un om de afaceri multimilionar ce vrea să-și construiască casă lângă parc.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cum o eroare de calcul a făcut ca Moldova să cumpere gaz scump în exces?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră va fi deschisă de șeful adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. • De ce procurorii ar putea să nu-și primească salariile? • Ce detalii noi au apărut în dosarele lui Andronachi, Plahotniuc, Dodon și alți fugari? • Ce se întâmplă cu deputații rămași fără imunitate? • Care va fi soarta dosarelor pornite pe fapte de îmbogățire ilicită? • Pe cine a încercat să consulte Veaceslav Platon?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Sute de persoane au fost incluse fictiv pe lista de donatori ai partidelor Renașterea, Șansă și MAN. Cutia Neagră Plus a găsit printre donatorii acestor partide politice mai mulți pensionari, femei de serviciu, studenți și angajați la stat.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus, într-un format mai neobișnuit. Alături de reporterii de investigație Victor Moșneag, Liuba Șevciuc și Ștefan Bejan discutăm despre provocările cu care se confruntă jurnalismul de investigație din Republica Moldova. De asemenea, reporterii oferă și unele detalii din spatele unor anchete renumite.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Am urmărit predicile rostite de preoți în bisericile conduse de Mitropolitul Vladimir și am aflat cum lucrează Moscova prin slujitorii săi îmbrăcați în sutane. Investigația dezvăluie rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia contra Moldovei.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Gazul de 10 lei promis de Ilan Șor și bașcana Evghenia Guțul locuitorilor din Găgăuzia ascunde în spate o schemă sofisticată cu ramificații până la Moscova. Companiile din Turcia și Germania, care s-au angajat să livreze gaze la preț preferențial nu sunt decât firme interpuse să camufleze livrări de gaze din Rusia. Mai exact, acestea duc spre un oligarh ucrainean prorus, apropiat de fostul președinte al țării vecine Victor Ianukovici și de gigantul rus Gazprom, arată cea mai nouă investigație Cutia Neagră PLUS.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 814: Armă secretă, teroare la Harkov și noi explozii în Crimeea! Zelenski: Am trecut la contraofensivă
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 814: Armă secretă, teroare la Harkov și noi explozii în Crimeea! Zelenski: Am trecut la contraofensivă
/LIVE/ „Moldova gândește”: Răfuieli în pădurea de la Leova
/LIVE/ „Moldova gândește”: Răfuieli în pădurea de la Leova
/VIDEO/ Explozie de tradiții românești, muzică și voie bună: Grădina Botanică găzduiește un festival unic timp de trei zile
/VIDEO/ Explozie de tradiții românești, muzică și voie bună: Grădina Botanică găzduiește un festival unic timp de trei zile
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: „Laundromat. Notele de plată pentru stat”
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: „Laundromat. Notele de plată pentru stat”
Interesele cui servește scandalul din jurul magistratei Răducanu? Deputatul Grădinaru vrea probe! „Noi vorbim de o „țidulă”
Interesele cui servește scandalul din jurul magistratei Răducanu? Deputatul Grădinaru vrea probe! „Noi vorbim de o „țidulă”

Cele mai bune destinații din Europa pentru cei care călătoresc singuri pentru prima dată

missing
18 mai 2024, ora 16:15

Prima călătorie solo poate fi intimidantă pentru mulți oameni, atfel că alegerea destinației potrivite pentru prima ta călătorie singură poate face sau nu experiența ta, scrie Euronews.

Cu conexiuni bune de transport, localnici prietenoși și bariere lingvistice minime, iată care sunt cele mai bune locuri pentru cei care călătoresc singuri pentru prima dată, potrivit utilizatorilor forumului r/travel de pe Reddit.

Mergeți cu trenul din orașele istorice spre diverse situri naturale din Andaluzia, în Spania

Comunitatea autonomă Andaluzia de pe coasta sudică a Spaniei este plină de orașe vechi istorice, orașe accesibile și natură uimitoare – toate bine conectate cu transportul public.

Acest lucru este excelent pentru călătorii singuri care doresc să navigheze pe cont propriu, fără stresul și costurile de a conduce în străinătate.

Un utilizator Reddit spune: „o excursie în jurul Malaga, Ronda, Sevilla, Cordoba, Granada… este foarte ușor de parcurs cu transportul public”. Un alt utilizator recomandă coborârea cu trenul în Andaluzia de la Madrid la Toledo, Cordoba – „nu o ratați” – și Sevilla. „Întotdeauna dau o recomandare pentru Cordoba. Cu adevărat un loc unic”, este de acord un altul.

Cordoba este deosebit de populară pentru amestecul său de istorie romană și maură. Pentru a o explora pe cea din urmă, rezervați un bilet la Moscheea-Catedrală din Cordoba. În prezent inclusă în Patrimoniul Mondial, aceasta îi uimește pe vizitatori cu arcadele sale colorate și cu dimensiunile sale uriașe încă din Evul Mediu.

Preferați să stați în aer liber? Andaluzia vă acoperă și în această privință.

„Există câteva locuri destul de bune pentru a face drumeții în Andaluzia, de asemenea, dacă doriți să fiți în natură”, spune un utilizator Reddit.

De la vârfurile înzăpezite din Sierra Nevada până la pădurile străvechi din Parcul Natural Sierra de Grazalema, de la plajele subtropicale din Granada până la frumusețea sălbatică a deșertului din Almería, există ceva care să se potrivească fiecărui tip de aventurier solo.

Mergeți de la oraș la plajă fără să spargeți pușculița în Portugalia

Portugalia ocupă un loc fruntaș în topul destinațiilor pentru cei care călătoresc singuri pentru prima dată.

Utilizatorii Reddit recomandă să începeți în Porto, patria vinului de Porto. Este „ușor de parcurs pe jos și localnicii sunt grozavi”, spune un utilizator Reddit.

De aici, luați trenul spre Lisabona, unde veți găsi mâncare „excelentă” și „ieftină”, cu o mulțime de vorbitori de limba engleză care să vă ajute pe parcursul călătoriei.

Pentru a economisi mai mulți bani, obțineți Lisboa Card – un abonament care acoperă transportul, reduceri și intrarea la peste 50 de muzee și monumente – recomandă un utilizator Reddit.

„Este vorba de intrări cu reducere/gratuite la o grămadă de repere locale, plus călătorii nelimitate cu metroul/autobuzul, plus călătorii gratuite cu trenurile de navetiști până la Sintra (cu siguranță merită vizitat, în special Palatul Pena – dar mergeți dimineața devreme) și Cascais”, spune acesta.

Odată ce v-ați săturat de viața de oraș, continuați spre sud, spre plajele atlantice din Algarve – la care se ajunge în trei ore cu trenul.

Explorați templele antice și plajele aurii din acest arhipelag anglofon

Malta este foarte bine recomandată vorbitorilor de limba engleză care își fac griji cu privire la comunicare – este una dintre limbile oficiale ale țării, alături de malteză.

Insula compactă este ușor de navigat cu autobuzul sau cu taxiul, ceea ce face ca „orașele de petrecere minunate și moderne, orașele istorice superbe… plajele minunate și peisajul rural să fie accesibile în aproximativ o oră de la hotelul dumneavoastră”, spune un utilizator Reddit.

Totuși, nu vă lăsați păcăliți de dimensiunile mici ale țării – cu trei insule de explorat, nu vă veți plictisi. Nu ratați complexul antic de temple Ggantija din Gozo, ale cărui structuri megalitice sunt cu peste o mie de ani mai vechi decât piramidele din Giza.

Bazându-se pe culturile din întreaga Mediterană, mâncarea sezonieră și rustică a țării se inspiră din influențele italiene și nord-africane.

„Este un loc minunat pentru a începe să lucrezi singur la toate aceste lucruri”, spune un utilizator Reddit. „Una dintre destinațiile mele preferate în care am călătorit vreodată. Nu mă pot gândi la o piatră de hotar mai bună pentru a călători singur în Europa”, adaugă un altul. „Localnicii sunt prietenoși, mâncarea este superbă și este incredibil de ușor de explorat.”

Scandalul din justiție a ajuns la CNA! Procuratura Anticorupție susține că mesajele dintre Platon și Colenco despre fosta judecătoare Tatiana Răducanu se aflau de peste cinci ani în computerul de serviciu al unui ofițer de acolo. / Deținutul politic, Victor Pleșcanov, a fost pus în libertate de autoritățile separatiste de la Tiraspol. Semnarea actului de grațiere a avut loc cu o zi înainte de întrevederea de astăzi a vicepremierului Serebrian cu șeful diplomației regiunii. / Și-au transformat casa într-o speluncă de droguri. Un cuplu din capitală cultiva marihuana în apartament. Bărbatul a fost reținut de poliție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul a acceptat demisia Tatianei Răducanu din Comisiile Prevetting și Vetting. Președintele Legislativului susține, însă, că Răducanu s-a grăbit cu demisia și critică scrisoarea Procuraturii Anticorupție și activitatea Veronicăi Dragalin. / Ex-judecătorul Gheorghe Marchitan, cercetat în dosarul „Laundromat”, rămâne vinovat, dar scapă basma curată. Curtea de Apel Chișinău a menținut sentința primei instanțe. Magistratul a scăpat de răspundere penală din cauza expirării termenului de prescripție. / Incendiu la un service auto de pe strada Calea Basarabiei din capitală! Cinci echipaje de pompieri au intervenit pentru a lichida flăcările.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
A fost ultima zi în care pretendenții la funcția de procuror general și-au putut depune dosarele. Sunt patru candidați la șefia Procuraturii Generale. / Încă o tranzacție cu banii lui Șor zădărnicită! Oamenii fugarului Ilan Șor au încercat să aducă de la Moscova echivalentul a peste două milioane de lei. Au rămas, însă, fără bani, la scurt timp după aterizarea la Chișinău. / Procuratura Anticorupție confirmă autenticitatea scrisorii, în care membra comisiei Pre-Vetting și Vetting, Tatiana Răducanu, este suspectată de legături cu fugarii Platon și Șor. Iar șefa statului cere probe pentru aceste acuzații.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă 30 de zile de arest pentru bărbatul suspectat de răpirea și uciderea cu deosebită cruzime a tinerei de la Orhei. Individul refuză în continuare să colaboreze cu ancheta și se declară nevinovat. / Scandal în justiție! Membra comisiei pre-vetting și evaluare a procurorilor, Tatiana Răducanu, a demisionat. Asta- după ce în spațiul public a apărut un document semnat de șefa Procuraturii Anticorupție, în care se menționează că Răducanu e investigată pentru acțiuni de corupție în interesele lui Platon și Șor. / Maladie periculoasă în capitală. Un copil de patru ani s-a îmbolnăvit de tetanos. Micuțul nu a fost vaccinat.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Creştinii ortodocşi își pomenesc astăzi morții. Oamenii au mers la cimitire pentru a cinsti memoria celor trecuţi în nefiinţă. La cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chişinău, cel mai mare din Europa, au venit mii de oameni. /Serviciul Meteorologic de Stat a emis Cod Galben de îngheț. Acesta intră în vigoare astăzi, și este valabil până pe 16 mai. Între timp, agricultorii spun că din cauza vremii, culturile de toamnă s-au dezvoltat rapid, dar nu calitativ și vom avea roadă mai puțină. /În anul 2023 au fost constatate peste 700 de mii de contravenţii, în creștere cu 75 de mii față de anul precedent. Cele mai multe nereguli au fost în traficul rutier.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rusia încearcă să deschidă un nou front în Ucraina. Armata Moscovei a lansat azi dimineață un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkiv. Kievul susține că a respins ofensiva. / Poliția va împărți aproape 200 de amenzi peroanelor care au purtat, ieri, panglica Sfântul Gheorghe, simbol interzis în Republica Moldova. Despre ce sancțiuni este vorba, vă spunem imediat. / Armata Națională anunță noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani sunt chemați pentru clarificarea situației militare și înmânarea ordinului de participare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Estimări optimiste de la comisarul european Johannes Hahn. De Ziua Europei acesta a venit la Chișinău ca să ne spună că țara noastră ar putea adera la familia europeană înainte de anul 2030, așa cum estimează autoritățile moldovenești. / Ziua Europei și Ziua Victoriei, sărbătorite în aceeași zi, au adus în capitală două lumi paralele. În timp ce unii au ținut să ajungă neapărat în orășelul european amenajat în Piața Marii Adunări Naționale, alții au fluturat drepelul sovietic și panglica sfântului Gheorghe. / Orașul Strășeni a prins astăzi culoare. Dansatori de la noi, dar și de peste Prut ,au defilat prin localitate și s-au prins în hore în cadrul unui festival al dansului popular.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Avertizare de la poliție. Toți cei care vor purta de 9 mai panglica Sf. Gheorghe riscă amenzi. Acestea pot ajunge până la 9 mii de lei pentru persoanele fizice, iar în cazul demnitarilor- până la 18 mii de lei. / Reguli mai simple de creditare prin intermediul programului 3.7.3. Care sunt modificările? / Ambasadorul UE la Chișinău spune că negocierile cu cele 27 de state membre ale Uniunii Europene ar putea începe la sfârșit de iunie. Asta chiar dacă racordarea legislației naționale la cea europeană este abia la prima etapă.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fostul premier Vlad Filat a fost declarat nevinovat într-un nou dosar de spălare de bani. Procurorii afirmă că vor contesta decizia primei instanțe. / Poliția a confiscat sute de mii de ziare și pliante propagandistice ale partidelor controlate de Șor. Oamenii legii susțin că aceste au fost tipărite ilegal, înainte de startul perioadei electorale. / Compania care a livrat în magazine tone de banane cu pesticide riscă să-și piardă licența de activitate pentru un termen cuprins între 3 luni și un an. Va plăti și amenzi- de maximum 21 mii de lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Un preot din raionul Drochia a descoperit ieri că, în noapte Învierii, i-au intrat hoții în casă. Slujitorul bisericii a fost prădat de 200 de mii de lei. / Programul „Prima Casă”, menit să asigure cu spații locative familiile tinere, este în prag de faliment. Statul este decis să revigoreze proiectul lansat de Plahotniuc. Cum anume? / Peste 20 hectare de stuf au ars azi dimineață pe lacul Dănceni, iar vântul puternic a umplut cu cenușă gospodăriile din preajmă. Pompierii cred că incendiul a fost provocat de neatenția oamenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
De astăzi plătim mai puțin pentru gaze. Decizia ANRE cu noul tarif a fost publicată în Monitorul Oficial. /Tone de banane cu pesticide s-au vândut la două rețele de magazine din Moldova, fiind retrase abia la a treia zi după ce testele de laborator au indicat că sunt nocive. Care este explicația autorităților? / De ziua Internațională a Libertății Presei zeci de ziariști și activiști civici au pichetat sediul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, în semn de solidaritate cu jurnaliștii ruși care mai rămân liberi, dar în condiții de cenzură.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Se ieftinește gazul. Consumatorii casnici vor achita cu un leu și 35 de bani mai puțin. Noul tarif va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. / O nouă criză în sistemul judecătoresc! 17 magistrați de la Curtea de Apel Chișinău au anunțat că pleacă din funcție. Fug deoarece nu vor să fie supuși evaluării externe, susține președintele CSM. / Noi violențe la Tbilisi. Protestatarii au încercat să forțeze intrările și să intre în Parlament. Pentru a-i dispersa, poliția a recurs la gaze lacrimogene și grenade asurzitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
/Ziua Internațională a Muncii este sărbătorită astăzi în majoritatea țărilor lumii. În Republica Moldova epicentul sărbătorii a fost la Comrat, unde oameni din anturajul cârnăciorilor Ilan Șor au criticat guvernarea și au împărțit frigărui. /Îmbulzeală la aeroport. Înăsprirea regulilor de securitate ține afară oamenii care vin să-și petreacă sau să-și întâlneacă apropiații. Autoritățile promit să renunțe la restricții din 16 mai. /Focuri de armă în centrul capitalei. Un bărbat a tras, în plină stradă, dintr-un pistol în amicul său de pahar. Medicii luptă pentru viața victimei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mitropolitul Moldovei, subordonat canonic bisericii ruse, sugerează că în frecventele sale deplasări la Moscova le spune superiorilor săi că nu este de acord cu războiul din Ucraina, dar, în același timp, mitropolitul Vladimir evită să condamne agresiunea militară a Rusiei. /Directoarea spitalului de Psihiatrie din Bălți este acuzată că și-a cumpărat mobilă acasă din contul bolnavilor. CNA a pornit un dosar pe delapidarea a o sută de mii de lei din bugetul spitalului. /De mâine, Republica Moldova poate exporta carne de pasăre în Uniunea Europeană. Bruxelles-ul își deschide hotarul pentru produsele proaspete, dar și congelate, după trei ani de negocieri. Cât de atractivă este pentru producătorii noștri, aflați în câteva minute.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fără panglica Sfântul Gheorghe și în acest an. Autoritățile anunță amenzi de la 4 mii 500 la 18 mii de lei pentru cei care vor purta simbolul agresiunii ruse. /De la 1 mai, accesul pe Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis doar pasagerilor. Măsurile sunt luate pentru a spori nivelul de siguranță de sărbători, odată cu creșterea fluxului de pasageri. /Schemă de însușire ilegală a terenurilor din capitală, deconspirată de CNA. Oamenii legii au descins pe 30 de adrese, într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie într-o familie din Chișinău. Copilul acestora, în vârstă de opt ani, s-ar fi împușcat cu arma tatălui, deținută legal. Surse apropiate anchetei au declarat pentru TV8 că băiatul a făcut-o conștient. /Gazul natural s-ar putea ieftini. Moldovagaz a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să revizuiască tariful de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii finali. /Cetățenii moldoveni care trăiesc în SUA, Canada, dar și alte patru țări vor putea vota prin corespondență la alegerile prezidențiale și la referendumul cu privire la aderarea la UE, care vor avea loc în această toamnă. Deputații au aprobat în lectura a doua un proiect de lege în acest sens.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mitropolitul Vladimir îi cheamă înapoi pe preoții care au trecut la Mitropolia Basarabiei. După ce i-a renegat, interzicându-le să oficieze slujbe, aceasta îi îndeamnă să se pocăiască și să revină în subordinea lui. /Dosarul pe numele bașcanei Găgăuziei a ajuns pe masa judecătorilor. Evghenia Guțul riscă până la șapte ani de pușcărie pentru că a acceptat cu bună știință zeci de milioane de lei de la gruparea criminală Șor. /A plouat cu nisip adus din Africa. Un ciclon venit din Sahara a acoperit țara cu praf. Ce spune Agenția de Mediu despre nivelul de poluare?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Peste 20 de milioane de lei au fost confiscați la Aeroport de la oamenii lui Șor. Procurorii au deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat. /Tânăra de la Orhei, găsită moartă după opt zile de căutări, a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Rudele și sătenii fetei spun că vor cere ca vinovatul să primească pedeapsa maximă. /Atac cu drone la Odesa. Nouă persoane, printre care patru copii, au fost rănite. Militarii ruși au atacat cu drone și Kievul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apar primele detalii despre cauza decesului tinerei de 19 ani, dispărută la Orhei. Potrivit anchetei, Ana Maria ar fi decedat în urma unei traume cranio-cerebrale deschise. Mai mult, surse TV8 spun că pe trupul neînsulfețit al tinerei au fost găsite urme de tortură. /Costul terenurilor pentru construcții din Chișinău s-a dublat în ultimii doi ani. Experții dau vine pe pandemia de Covid, ce a declanșat o cerere sporită pentru loturile de construcții. /Agenția Servicii Publice ar putea fi obligată să plătească unei companii bulgare peste 100 de milioane de lei în dosarul schemelor cu pașapoarte. Direcotrul ASP susține că în spatele firmei bulgare sunt Vlad Plahotniuc, Vladimir Andronachi și Alexandru Vîlcu.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
30 de zile de arest pentru șoferul mașinii în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Acesta este suspectat de răpirea fetei de 19 ani. / Parlamentul inițiază procedurile tehnice pentru organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană pe 20 octombrie. A fost înregistrat în Legislativ și proiectul de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât integrarea europeană a țării să devină ireversibilă. / Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat pentru că gruparea Șor ar avea în continuare interes să o saboteze. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu spune că o nouă licitație ar putea fi anunțată săptămâna viitoare.

/VIDEO/ Flacăra olimpică, în mâinile unui moldovean! Victor Chetrari a alergat cu ea prin Franța
/VIDEO/ Flacăra olimpică, în mâinile unui moldovean! Victor Chetrari a alergat cu ea prin Franța
/LIVE/ „Moldova gândește”: Răfuieli în pădurea de la Leova
/LIVE/ „Moldova gândește”: Răfuieli în pădurea de la Leova
/VIDEO/ Primul mesaj al lui Nemo, după ce a câștigat Eurovision 2024: „Sper ca acest concurs să continue să susțină pacea și demnitatea”
/VIDEO/ Primul mesaj al lui Nemo, după ce a câștigat Eurovision 2024: „Sper ca acest concurs să continue să susțină pacea și demnitatea”
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: „Laundromat. Notele de plată pentru stat”
/PROMO/ Cutia Neagră PLUS: „Laundromat. Notele de plată pentru stat”
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram