/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 814: Armă secretă, teroare la Harkov și noi explozii în Crimeea! Zelenski: Am trecut la contraofensivă

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

18 martie 2024, ora 22:47

Vladimir Putin câștigă alegerile prezidențiale din Federația Rusă și se va menține la putere încă șase ani. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale din Rusia, după procesarea a 99,7% din voturi, Putin a obținut 87,31% din sufragii. Între timp, armata rusă a lansat azi-noapte din zona Primorsko-Akhtarsk 22 de drone Shahed, potrivit forțelor aeriene ucrainene. De asemenea, rușii au atacat regiunea Harkov cu 6 rachete e antiaeriene ghidate S-300/S-400 și regiunea Sumî cu două rachete X-59.

UPDATE Statele Unite au declarat luni că alegerile prezidențiale din Rusia, în urma cărora Vladimir Putin a fost reales în fotoliu, nu au fost libere și că nu îl vor felicita, potrivit AFP. „A fost un proces incredibil de nedemocratic”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel.

UPDATE Putin apare în fața mulțimii în Piața Roșie după victoria în alegeri. Liderul de la Kremlin a salutat luni, în fața mulțimii din Piața Roșie, „întoarcerea la patrie” a teritoriilor ucrainene a căror anexare a fost revendicată de Moscova, potrivit AFP. „Revenirea la patrie s-a dovedit a fi mai dificilă, mai tragică, dar am reușit și acesta este un mare eveniment în istoria statului nostru”, a declarat Putin, cu ocazia celei de-a zecea aniversări a anexării Crimeii.

UPDATE Un concert are loc în Piața Roșie din Moscova, pentru a sărbători alegerea lui Putin, dar și aniversarea a 10 ani de la anexarea Crimeei.

UPDATE Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, l-a felicitat pe președintel rus Vladimir Putin pentru victoria sa în alegeri, afirmând că așteaptă cu nerăbdare intensificarea legăturilor între cele două țări, pentru a dezvolta parteneriatul lor strategic „special și privilegiat”.

UPDATE Consiliul European a ajuns la un acord luni pentru acordarea a 5 miliarde de euro armatei ucrainene printr-un fond dedicat sprijinirii Ucrainei, relatează Reuters. „Prin acest fond, vom continua să sprijinim Ucraina să se apere în războiul declanșat de către Rusia pentru cât timp va fi necesar”, a declarat șeful diplomației UE, Josep Borrell.

UPDATE Armata ucraineană a arătat într-o nouă înregistrare video cum a distrus o coloană blindată a rușilor, afirmând că aceasta a intrat în „Triunghiul Bermudelor” în regiunea Donețk din estul țării.

UPDATE Matteo Salvini, liderul partidului italian de extremă-dreapta Liga, care ocupă totodată funcția de vicepremier în guvernul de la Roma, spune că rezultatul alegerilor din Rusia trebuie acceptat, întrucât „atunci când oamenii votează, aceștia au întotdeauna dreptate”. „Ei (rușii) au votat și noi (trebuie să) recunoaștem acest lucru, sperând că 2024 va fi anul păcii”, a declarat Salvini reporterilor, luni, potrivit Reuters.

UPDATE Un grup independent de monitorizare a votului din Rusia a declarat că alegerile prezidențiale pe care Vladimir Putin le-a câștigat detașat cu aproape 90% din voturi au fost cele mai frauduloase și corupte din istoria țării, scrie The Guardian. Organizația Golos (Vocea) a declarat că cele trei zile de alegeri care s-au încheiat duminică nu pot fi considerate autentice deoarece „campania s-a desfășurat într-o situație în care articolele fundamentale ale Constituției ruse, care garantează drepturile și libertățile politice, nu erau, în esență, în vigoare”.

UPDATE „Alegerile prezidențiale organizate de Rusia în perioada 15-17 martie s-au desfășurat într-un mediu extrem de restrictiv, exacerbat și de războiul ilegal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”. Declarația aparține Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borell, care a condamnat totodată și organizarea alegerilor prezidențiale de către Rusia în teritoriile ocupate din Ucraina. Potrivit oficialului UE, autoritățile ruse au continuat să intensifice represiunea internă sistematică prin reprimarea politicienilor din opoziție, a organizațiilor societății civile, a mass-mediei independente și a altor voci critice, prin utilizarea legislației represive și prin condamnări la închisoare motivate politic. 

UPDATE Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a comentat alegerile prezidențiale din Federația Rusă, în urma cărora Vladimir Putin se va menține la putere încă șase ani. „Nu poate fi vorba despre alegeri libere și corecte atunci când oponenții adevărați sunt înlăturați din cursă”, a declarat șefa statului, în cadrul unei conferințe de presă.

UPDATE Alegerile prezidenţiale din Rusia nu au fost „nici corecte, nici democratice, nici libere”, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, înainte de participarea la Consiliul şefilor diplomaţiilor din UE, care are loc la Bruxelles. „Nu e nevoie să comentez rezultatele alegerilor prezidenţiale din Rusia. Ştim cu toţii că aceste alegeri nu au fost nici corecte, nici democratice, nici libere. România condamnă organizarea alegerilor prezidenţiale din Rusia în teritoriile anexate ilegal din Ucraina, dar şi din regiuni din Republica Moldova - Transnistria sau din Georgia - Osetia de Sud sau Abhazia, acestea fiind făcute cu încălcarea dreptului internaţional”, a afirmat Odobescu, potrivit Agerpres.

UPDATE Două persoane au fost ucise și alte patru rănite în bombardamente ucrainene asupra satului Nikolskoye din regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a declarat luni guvernatorul local.

UPDATE Ucraina a colectat informații preprocesuale despre peste 128.000 de victime ale crimelor de război, a declarat Veronika Plotnikova, șefa centrului de coordonare a sprijinului pentru victime și martori din cadrul Procuraturii Generale. Printre crimele de război se numără acte precum atacuri deliberate asupra civililor, atacuri asupra unor situri culturale sau instituții medicale, tortură și deportări.

UPDATE China l-a felicitat luni pe Vladimir Putin pentru victoria sa în alegerile prezidențiale din Rusia, exprimându-și convingerea că relațiile dintre cele două țări „vor continua să progreseze” în următorii ani. „China își transmite felicitările”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Lin Jian. Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a trimis și el luni un mesaj lui Vladimir Putin, felicitându-l pentru realegerea sa în funcția de președinte, a agenția de presă a Phenianului, KCNA.

UPDATE Vladimir Putin a rostit pentru prima dată numele lui Alexei Navalnîi, care a murit pe 16 februarie. Într-un discurs susținut după alegerile prezidențiale, președintele rus a menționat că decesul opozantului rus este trist, dar se mai întâmplă asemenea cazuri în închisoare. De asemenea, Putin susține că și-a dat acordul pentru ca Navalnîi să fie eliberat în schimbul unui prizonier din Occident.

UPDATE Într-un discurs după aflarea rezultatelor, Vladimir Putin a menționat că victoria sa în alegeri va permite Rusiei să devină mai puternică şi mai eficientă. Putin a vorbit şi despre protestul „fără efect” faţă de el şi a adăugat că Rusia trebuie să îşi întărească armata.

UPDATE Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat în discursul său zilnic că „dictatorul rus simulează alte alegeri” şi că Vladimir Putin este „bolnav de putere şi face totul pentru a conduce pentru totdeauna”.„Nu există legitimitate în această imitaţie de alegeri şi nu poate exista. Această persoană ar trebui să fie judecată la Haga. De asta trebuie să ne asigurăm”, a spus Volodimir Zelenski.

UPDATE Întrebat de Reuters despre declarațiile lui Macron și despre riscurile și posibilitatea unui conflict între Rusia și NATO, Vladimir Putin a replicat: „totul este posibil în lumea modernă”. „Este clar pentru toată lumea, că acest lucru ar însemna să fim la un pas de un al treilea război mondial la scară largă. Cred că aproape nimeni nu este interesat de acest lucru”, a declarat el jurnaliștilor. Putin a susținut că militari NATO sunt deja prezenți în Ucraina, adăugând că Rusia a observat că pe câmpul de luptă se vorbește atât engleza, cât și franceza. „Nu este nimic bun în asta, în primul rând pentru ei, pentru că mor acolo și în număr mare”, a afirmat el.

UPDATE Rusia a lansat azi-noapte din zona Primorsko-Akhtarsk 22 de drone Shahed, potrivit forțelor aeriene ucrainene. De asemenea, rușii au atacat regiunea Harkov cu 6 rachete e antiaeriene ghidate S-300/S-400 și regiunea Sumî cu două rachete X-59. Potrivit ucrainenilor, au fost doborâte 17 drone Shahed în regiunile Kiev, Poltava, Hmelnîțkîi, Cerkasî, Kirovohrad, Dnipro, Vinița, Zaporojie și Rivne.

/VIDEO/ Blocarea TikTok și Telegram în timpul campaniei electorale - zvon sau realitate? Președinta: „Nu am de ce să...”
/VIDEO/ Blocarea TikTok și Telegram în timpul campaniei electorale - zvon sau realitate? Președinta: „Nu am de ce să...”
/PROMO/ Reglări de conturi în pădure - sâmbătă, de la 19:45, la „Moldova gândește”
/PROMO/ Reglări de conturi în pădure - sâmbătă, de la 19:45, la „Moldova gândește”
/VIDEO/ Explozie de tradiții românești, muzică și voie bună: Grădina Botanică găzduiește un festival unic timp de trei zile
/VIDEO/ Explozie de tradiții românești, muzică și voie bună: Grădina Botanică găzduiește un festival unic timp de trei zile
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 814: Armă secretă, teroare la Harkov și noi explozii în Crimeea! Zelenski: Am trecut la contraofensivă
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 814: Armă secretă, teroare la Harkov și noi explozii în Crimeea! Zelenski: Am trecut la contraofensivă
/DOC/ Înfrângere pentru Evghenia Guțul. Cererea de chemare în judecată a Maiei Sandu, respinsă de către magistrați
/DOC/ Înfrângere pentru Evghenia Guțul. Cererea de chemare în judecată a Maiei Sandu, respinsă de către magistrați

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 814: Armă secretă, teroare la Harkov și noi explozii în Crimeea! Zelenski: Am trecut la contraofensivă

17 mai 2024, ora 23:42

Militarii ucraineni sunt capabili să reducă numărul bombardamentelor asupra orașului Harkov, efectuate de aviația armatei de ocupație, dar pentru aceasta au nevoie de permisiunea aliaților occidentali pentru a folosi sistemele lor de apărare antiaeriană asupra țintelor aflate pe teritoriul rus. În prezent, Rusia nu are de gând să captureze Harkovul, a declarat Vladimir Putin la o conferință de presă după vizita sa în China, scrie Meduza.

Totuși, conform unui raport al Institutului pentru Studiul Războiului, în ultimele săptămâni avioanele rusești au atacat tot mai des Harkovul și împrejurimile sale cu ajutorul bombelor ghidate și au lansat lovituri cu rachete, cu scopul de a slăbi apărarea ucraineană și de a forța locuitorii să părăsească orașul. Și aseară, armata rusă a continuat să terorizeze orașul. Primarul Igor Terehov spune că la Harkov s-au auzit explozii și i-a îndemnat pe locuitori să nu părăsească adăposturile și să fie precauți. Între timp, 4 avioane de război rusești de peste 117.000.000$, distruse în atacul cu drone din Crimeea, iar preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că, pentru prima dată de la începutul războiului, Forțele Armate nu duc lipsă de artilerie.

UPDATE Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că pentru prima dată, forțele armate ucrainene au suficiente obuze de artilerie. El a anunțat acest lucru vineri, 17 mai, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii, scrie cotidianul rusesc Kommersant. Potrivit acestuia, acum nici o brigadă nu se plânge de lipsa obuzelor. Joi, el a spus că întreaga lume este de vină pentru ofensiva Rusiei de lângă Harkov, care nu a oferit Ucrainei suficiente arme.

UPDATE Cu 19 zile înainte ca Vladimir Putin să ordone trupelor sale să invadezeUcraina în februarie 2022, Rusia a lansat în spațiu un nou satelit experimental numit Cosmos-2553. Doi ani mai târziu, surse de spionaj americane l-au descris ca fiind prototipul unei arme nucleare anti-satelit capabile să amenințe securitatea SUA și să modifice echilibrele mondiale: arma secretă a Kremlinului despre care se vorbește la Washington cu îngrijorare crescândă de câteva luni, relatează La Repubblica.

UPDATE Consiliul Uniunii Europene a decis, vineri, oprirea activităților a patru companii media acuzate că difuzează propagandă pro-rusă și încearcă destabilizarea vecinilor Ucrainei și a instituțiilor europene, în contextul invaziei militare ruse, scrie Gândul. ”Consiliul UE a decis astăzi suspendarea activităților a patru companii media care difuzează și susțin propaganda rusă și războiul de agresiune împotriva Ucrainei: Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestia și Rossiyskaya Gazeta. Aceste companii media sunt permanent sub controlul direct sau indirect al conducerii Federației Ruse și au fost esențiale și utile în avansarea și sprijinirea războiului de agresiune al Rusiei contra Ucrainei și în destabilizarea țărilor vecine”, anunță instituția, într-un comunicat.

UPDATE Statele Unite se află de mult timp într-un ”război indirect” cu Rusia, a afirmat vineri Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, în timp ce Administrația de la Beijing consideră că, prin mentalitatea specifică Războiului Rece, Washingtonul este responsabil de izbucnirea conflictului din Ucraina.

UPDATE Conform bazei de date a Parlamentului de la Kiev, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a promulgat o lege care permite unor categorii de condamnați să se înroleze în armată. De asemenea, a fost promulgată şi o lege separată care prevede majorarea amenzilor pentru cei care nu respectă regulile de mobilizare în armată, scrie Rador.

UPDATE Țările din NATO echipează Ucraina cu un număr de rachete suplimentare cu rază lungă de acțiune pe care de altfel armata acestei țări le-a folosit deja pentru a lovi aerodromurile rusești, sediile navale, podurile și alte ținte de mare valoare. Aceste rachete furnizate de Occident conferă un impuls major capacității de foc a Ucrainei. Astfel, au explicat pentru Business Insider foști ofițeri americani, aceste muniții ar putea ajuta Kievul să țintească locații esențiale pentru operațiunile Rusiei și chiar pună forțele de luptă și de sprijin ale acesteia în situația de a nu avea „unde să se ascundă”.

UPDATE Ucraina a apelat în ultimele săptămâni la o armă neobișnuită pentru a lansa atacuri cât mai adânc pe teritoriul Rusiei: un avion mic controlat de la distanță și plin de explozibili, care seamănă cu unele variante de Cessna, potrivit Business Insider.

UPDATE Ucraina a lansat în noaptea de joi spre vineri un atac masiv asupra unor instalații petroliere din regiunile din sud-vestul Rusiei, Kremlinul susținând că a neutralizat peste 100 de drone aeriene și navale, relatează AFP și Kyiv Independent.

UPDATE Președintele Volodimir Zelenski, într-o conversație telefonică cu premierul polonez Donald Tusk, a fost de acord să înceapă imediat pregătirea unui acord bilateral de securitate, a postat liderul ucrainean pe Twitter (X), relatează „Evropeyska Pravda”.

UPDATE Liderul cecen Ramzan Kadîrov a cerut atacarea Estoniei cu rachete hipersonice rusești Kinjal după ce statul baltic a adoptat o lege care vizează activele rusești înghețate, informează Kommersant.

UPDATE Kievul pregăteşte trupe pentru a apăra regiunea nordică Sumy, potrivit comandantului-şef al forţelor armate ucrainene. Oleksandr Sîrski spune că se aşteaptă ca luptele să se intensifice pe măsură ce Rusia continuă să atace Harkovul - următoarea posibilă ţintă fiind Sumy, la aproximativ 170 km nord-vest, scrie Mediafax.

UPDATE Rusia va răspunde cu aceeași monedă la orice comportament nuclear ambiguu din partea Occidentului, a declarat vineri ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov într-un amplu interviu acordat agenţiei oficiale de presă TASS, informează Reuters, transmite Agerpres.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-o discuție cu jurnaliștii, că rușii nu au ajuns la „linia concretă de apărare” și că cei care au spus că a liniile de apărare au fost străpunse în Harkov spun „prostii”. Președintele a menționat că rușii au ajuns doar la prima linie de fortificații, potrivit Ukrainska Pravda.

UPDATE Forțele Armate Ucrainene pot reduce numărul de avioane inamice care bombardează Harkovul, dar pentru a face acest lucru au nevoie de permisiunea țărilor occidentale pentru a folosi sistemele de apărare aeriană occidentale în spațiul aerian rusesc. Despre aceasta a comunicat RBK-Ucraina cu referire la un raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).  Raportul confirmă faptul că, în ultimele săptămâni, avioanele rusești au atacat din ce în ce mai mult orașul Harkiv și împrejurimile lui cu bombe planor și cu diverse rachete pentru a slăbi apărarea ucraineană și a forța locuitorii să părăsească orașul, potrivit Libertatea Cuvântului.

UPDATE Rusia este pregătită pentru negocieri cu Ucraina, a declarat președintele Vladimir Putin jurnaliștilor ruși care îl însoțesc în vizita din China. Liderul de la Kremlin susține că Rusia nu a refuzat să negocieze cu Ucraina – spre deosebire de Kiev – dar și că „este necesar să înțelegem cu cine anume poate fi tratat acolo“, scrie TASS. 

UPDATE Președintele Vladimir Putin a declarat vineri că forțele ruseşti care avansează în regiunea Ucrainei, Harkiv creează o „zonă tampon” pentru a proteja regiunile de graniță cu Rusia, dar a spus că ocuparea orașului Harkiv nu face parte din planul actual al armatei ruse, scrie Rador.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski anunță că rușii avansează pe front în Nord, în zona Harkov, dar situația s-a stabilizat și că cel mai avansat punct al rușilor în teritoriul ucrainean este de 10 kilometri, conform RBC, scrie Mediafax.

UPDATE Un înalt diplomat rus a declarat vineri că SUA a intrat de mult într-o stare de război indirect cu Rusia și se joacă cu focul în Ucraina, comportându-se astfel încât situația să scape de sub control. Comentariile ministrului adjunct de externe Serghei Riabkov dintr-un interviu acordat agenției de presă de stat TASS reflectă îngrijorarea crescândă a administraţiei ruseşti cu privire la ceea ce consideră o escaladare periculoasă a Occidentului în Ucraina, în condiţiile în care forțele ruseşti avansează în mai multe locuri, scrie Rador.

UPDATE Guvernatorul regiunii Harkov a declarat vineri că forțele rusești sunt pe cale să distrugă orașul Vovchansk și avansează spre orașul Loukiantsi. Armata rusă a recurs adesea la distrugerea orașelor ucrainene pentru a le cuceri, precum Bahmut anul trecut și Avdiivka în februarie, folosind bombardamente masive pentru îndepărta forțele de apărare, notează France Presse.

UPDATE Imagini din satelit arată că o lovitură ucraineană cu arme cu rază lungă, pe care Rusia a anunțat că a interceptat-o, a distrus săptămâna aceasta trei avioane de luptă rusești și un depozit de combustibil de la baza aeriană Belbek din Crimeea, cea care apără Flota Mării Negre.

UPDATE Săptămâna viitoare, țările din G7 sunt așteptate să susțină inițiativa Uniunii Europene privind confiscarea veniturilor din activele rusești blocate în favoarea Ucrainei. Reuters a relatat aceste informații, citând surse. Se subliniază că statele din G7 vor susține propunerea UE în cadrul întâlnirii la nivel de miniștri ai finanțelor din 24 până în 25 mai 2024. Un oficial care a vorbit sub protecția anonimatului a explicat că discuțiile se vor concentra asupra utilizării veniturilor provenite din activele rusești blocate, nu asupra acestor active în sine. Totuși, se menționează că orice decizie trebuie să aibă sprijinul țărilor membre ale Uniunii Europene și o „bază legală solidă”.

UPDATE Preşedintele Volodimir Zelenski, care joi a fost la Harkov, în condiţiile în care regiunea se află de o săptămână sub asaltul trupelor ruse, spune că ucrainenii au trecut la contraofensivă, iar rezultatele ar trebui să se vadă, însă situaţia este în continuare ameninţătoare, bombardamentele ruşilor continuă şi chiar şeful administraţiei din oraşul Vovceansk a fost rănit. Aflat la Harkov, Zelenski a organizat acolo o reuniune a Consiliului de Apărare, cu principalii comandanţi militari şi ai serviciilor de informaţii şi securitate.

UPDATE Noaptea trecută, dronele au lovit rafinăria de petrol din orașul rusesc Tuapse (regiunea Krasnodar). La fața locului a izbucnit un incendiu. Canalul de Telegram Astra a arătat imagini în care se vede cum focul și fumul învăluie rafinăria. Locuitorii locali susțin că atacul cu drone a vizat exact rafinăria din Tuapse. Cu toate acestea, reprezentanții cartierului general operativ local afirmă că a fost doar o „flacără ca urmare a căderii” unei drone pe teritoriul rafinăriei.

UPDATE În această noapte, Crimeea ocupată și Novorossiysk (regiunea Krasnodar) s-au confruntat cu un atac masiv al dronelor aeriene și a dronelor marine. La 01:30, oficialul instalat de Moscova la Sevastopol, Mihail Razvojaev, a declarat că militarii resping atacul dronelor aeriene cu ajutorul armelor de foc. Curând, în oraș, s-a înregistrat o cădere parțială a curentului electric. Razvojaev a explicat că aceasta se datorează opririi unei părți a echipamentului la stația electrică „Sevastopol” - conform spuselor sale, pe aceasta au căzut fragmente ale dronelor doborâte.

UPDATE Vizita lui Vladimir Putin în China este prezentată de ambele țări ca fiind o coordonare a eforturilor pașnice, în timp ce în realitate Beijingul și Moscova se pregătesc să facă față Occidentului. Despre acest lucru scrie publicația britanică The Telegraph, analizând primele declarații ale lui Putin și Xi Jinping. „În comentariile făcute în fața camerelor înainte de începerea întâlnirilor închise, cei doi lideri au vorbit despre stabilitatea globală și rezolvarea conflictelor, cum ar fi războiul din Ucraina. Dar când s-au așezat la masă pentru negocieri joi dimineață, a devenit clar că nu totul era despre pace”, se menționează în articol. Publicația subliniază faptul că în Beijing, Putin a adus în special noul său ministru al apărării, Andrei Belousov. Cu toate acestea, predecesorul său, Serghei Șoigu, care a fost transferat în Consiliul de Securitate al Rusiei, face, de asemenea, parte din delegație. Alături de conducătorii Rosatom și Roscosmos.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 813: Dronă în România și risc de război mondial! Zelenski e la Harkov, iar Putin și-a vizitat aliatul
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 812: Explozii în Crimeea și situație dificilă pe front! Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme
/VIDEO/ Flacăra olimpică, în mâinile unui moldovean! Victor Chetrari a alergat cu ea prin Franța
/VIDEO/ Flacăra olimpică, în mâinile unui moldovean! Victor Chetrari a alergat cu ea prin Franța
/PROMO/ Reglări de conturi în pădure - sâmbătă, de la 19:45, la „Moldova gândește”
/PROMO/ Reglări de conturi în pădure - sâmbătă, de la 19:45, la „Moldova gândește”
/VIDEO/ Primul mesaj al lui Nemo, după ce a câștigat Eurovision 2024: „Sper ca acest concurs să continue să susțină pacea și demnitatea”
/VIDEO/ Primul mesaj al lui Nemo, după ce a câștigat Eurovision 2024: „Sper ca acest concurs să continue să susțină pacea și demnitatea”
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final
/VIDEO/ Elveția a câștigat trofeul Eurovision 2024! Clasamentul final
/VIDEO/ Nu a spart doar „codul”, dar și trofeul: Momentul în care premiul Eurovision al lui Nemo e făcut bucăți
/VIDEO/ Nu a spart doar „codul”, dar și trofeul: Momentul în care premiul Eurovision al lui Nemo e făcut bucăți

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram