/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 781: Atac mortal, punct fierbinte și „risc serios”. Sîrski: „Situația s-a deteriorat considerabil la Est”

Celebrități care au murit în 2023: Actori, cântăreți, scriitori și politicieni de la care ne-am luat rămas-bun pentru totdeauna

missing
29 decembrie 2023, ora 23:14

Anul 2023 a luat la cele veșnice mai multe celebrități ale lumii. Printre vedetele care au murit anul acesta se numără actorul din „Friends”, Matthew Perry, cântărețele Tina Turner și Sinead O'Connor, dar și îndrăgitul Toto Cutugno. Ne-am luat rămas-bun și de la nume arhi-cunoscute din Republica Moldova. 2023 a fost anul în care a murit primul președinte al țării, Mircea Snegur și în care l-am pierdut pentru totdeauna pe scriitorul Ion Druță. 

Anul a început cu trecerea în neființă a cântăreței americane Lise Marie Presley, fiica celebrului Elvis Presley. Aceasta s-a stins în 12 ianuarie după ce ar fi suferit un stop cardiac la doar două zile după ce a participat la gala Globurilor de Aur. Un raport medical publicat la câteva luni de la decesul artistei a arătat că Lisa Marie Presley a murit din cauza unor complicații rezultate în urma unei ocluzii a intestinului subţire.

În 16 ianuarie a murit actriţa italiană Gina Lollobrigida. Aceasta avea 95 de ani a murit la 95 de ani. 

În septembrie 2022, actriţa, cunoscută unei generaţii sub numele de la Bersagliera, a fost operată de o fractură la femur după ce a căzut în casă. Cu patru ani în urmă, Lollo ajunsese la spital din cauza unui accident casnic. Cu acea ocazie, actriţa a fost luată în îngrijire de medicii de la Sant'Eugenio, un spital nu departe de vila ei de pe Appia Antica, şi a fost externată câteva zile mai târziu.

A jucat în filme precum „Oraşul se apără”, „Fanfan la Tulipe” sau „Pane amore and fantasy”, un imens succes al cinematografiei italiene, şi „Notre-Dame de Paris” (1956), unde a fost Esmeralda.

Celebrul creator de modă basc Francisco Rabaneda Cuervo, cunoscut sub numele de Paco Rabanne, a murit în 3 februarie, la vârsta de 88 de ani, potrivit unui comunicat al grupului spaniol Puig. Designerul, care s-a născut la Pasaia (Gipuzkoa) pe 18 februarie 1934, era cunoscut pentru creaţiile sale textile şi marca de parfumuri. 

Filosoful și eseistul român Mihai Șora a decedat la vârsta de 106 ani în data de 25 februarie. 

În 24 mai, am pierdut-o pe îndrăgita cântăreață Tina Turner. Avea 83 de ani și ar fi suferit o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, inclusiv cancer, un accident vascular cerebral și insuficiență renală.

Supranumită „Regina Rock’n Roll”, Tina Turner a fost faimoasă pentru spectacolele sale pe scenă pline de energie și voci puternice.

Ea a câștigat opt ​​premii Grammy și a fost inclusă în Rock’n Roll Hall of Fame în 2021 ca artist solo, după ce a fost inclusă pentru prima dată alături de Ike în 1991.

În data de 12 iunie, fostul premier italian Silvio Berlusconi a murit pe patul de spital. Controversatul politician avea 86 de ani și ar fi fost diagnosticat câteva luni mai devreme cu leucemie. 

În 22 iunie, la vârsta de 80 de ani, a decedat fostul președinte al Curții Constituționale, Victor Pușcaș.

Victor Pușcaș a activat ca jurist, politician, demnitar de stat, doctor în drept, cercetător științific. Totodată, a fost unul dintre autorii Constituției și unul din semnatarii Declarației de Independență.

Ziua de 26 iulie ne-a luat-o pe legendara Sinead O'Connor. Cântăreața de origine irlandeză cunoscută pentru hitul său „Nothing Compares 2 U”, a murit la vârsta de 56 de ani.

Decesul artistei vine la circa un an și jumătate după ce fiul ei, Shane, în vârstă de 17 ani, s-a sinucis în ianuarie 2022. La o săptămână după moartea lui, și cântăreața a încercat să își ia viața. Chiar ea a anunțat pe rețelele sociale că urmează să se sinucidă. 

Poliția a precizat că moartea ei nu este tratată ca fiind „suspectă”.

La începutul lunii august, în data de 4, Republica Moldova a rămas fără fostul deputat și ex-lider al PLDM, Tudor Deliu. Politicianul ar fi avut cancer. Tudor Deliu a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2010 până în 2019, pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova, exercitând funcțiile de vicepreședinte al fracțiunii parlamentare a PLDM și secretar al Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități. Tudor Deliu a candidat la alegerile prezidențiale din 2020.

Celebrul artist italian Toto Cutugno a murit în data de 22 august la vârsta de 80 de ani, la Spitalul San Raffaele din Milano, unde era internat. 

Vestea a fost comunicată agenției de știri ANSA de către managerul său, Danilo Mancuso, care explică că „după o boală lungă, starea cântărețului s-a înrăutățit în ultimele luni”.

Salvatore Cutugno, cunoscut publicului sub numele Toto Cutugno, este un cântăreț și compozitor italian de muzică ușoară. Are peste 400 de melodii compuse și peste 100 de milioane de discuri vândute în întreaga lume. Este primul cantautor care a câștigat marele premiu al Festivalului de la Sanremo (în 1980) și singurul cantautor italian care a câștigat marele premiu la Eurovision în secolul XX.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale, se numără: La mia musica, L'italiano, Innamorata, innamorato, innamorati, Non è facile essere uomini, Canzoni nascoste, Cantando, I Miei Sanremo și altele.

În ziua de 23 august, am aflat de moartea surprinzătoare a șefului grupării Wagner, Evgheni Prigojin. Un avion, care transporta comandanți de rang înalt din cadrul Wagner deasupra regiunii Tver, s-a prăbușit în Rusia. Agenția Federală de Aviație din Rusia (Rosaviația) a raportat că toți pasagerii - Evghenii Prigojin, Dmitri Utkin, Sergei Propustin, Evghenii Makarian, Alexander Totmin, Valeri Chekalov, Nikolai Matiuseev - au murit în accident împreună cu cei trei membri ai echipajului. 

Fundașul echipei naționale de fotbal feminin a Republicii Moldova, Violeta Mițul, a murit în data de 3 septembrie, la vârsta de 26 de ani. Potrivit Federației Moldovenești de Fotbal, tânăra a suferit un tragic accident în timpul unei escale la munte, unde era plecată alături de coechipierele de club.

În 13 septembrie, la vârsta de 83 de ani, a decedat primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, după o luptă grea cu o boală incurabilă. Mircea Snegur a deținut mandatul de președinte în perioada anilor 1990-1996 și este unul dintre liderii mișcării de eliberare și renaștere națională. A fost principalul susținător al proiectului de lege care prevedea conferirea limbii române a statutului de limbă oficială și revenirea la drapelul tricolor.

Mircea Snegur a susținut proclamarea suveranității, obținerea independenței Republicii Moldova și a contribuit la recunoașterea tânărului stat de către Occident.

A fost doliu în lumea politică de la noi și în data de 21 septembrie, când a murit Alexandra Can, fost ministru al Industriei și Comerțului în Guvernul Sturza.

În 22 septembrie, fostul președinte italian Giorgio Napolitano, un fost comunist care a ajutat țara să treacă prin criza datoriilor din 2011, a murit la vârsta de 98 de ani.

Scriitorul și dramaturgul moldovean Ion Druță a decedat în 28 septembrie, la vârsta de 95 de ani. Druță s-a stins la Moscova, însă a fost înmormântat în Republica Moldova, la Soroca, așa cum a cerut printr-un testament, lăsat înainte de moarte. 

În 23 octombrie, a murit actrița română Natașa Raab, cea care a făcut celebră reclama „prea bun, prea ca la țară”. Ar fi suferit de o boală extrem de gravă. Ea fusese diagnosticată în 2020 cu Parkinson. 

În 28 octombrie, a fost doliu din nou la Hollywood. Actorul Matthew Perry, care a interpretat personajul Chandler Bing din sitcomul de succes „Friends”, a fost găsit mort în cada de baie din locuința sa. 

Nu a fost găsit niciun indiciu care să sugereze un act criminal. Actorul avea 54 de ani. 

Ilia Kiva, un fost deputat al Parlamentului ucrainean care a fugit în Rusia după începerea războiului, cerând azil la Moscova, a fost găsit mort în data de 6 decembrie în regiunea capitalei ruse. Informația a fost anunțată inițial de televiziunea privată rusă REN TV și confirmată de Mash și VCHK-OGPU, două cunoscute canale rusești de știri de pe Telegram, care au citat propriile surse. Cunoscut pentru pozițiile sale pro-ruse, Kiva a anunțat în data de 19 aprilie a anului trecut că a ajuns în Rusia și a cerut azil politic la Moscova, acuzând că este persecutat de autoritățile ucrainene și că acestea vor să îl ucidă.

Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova, dar și cum îi susținem pe cei deja prezenți - discutăm astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți, Dumitru Vicol, analist financiar
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului. Detalii în emisiune!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Yandex, acuzată de evaziune fiscală și implicată în scandaluri de spionaj în mai multe state, și-a deschis reprezentanțǎ oficială în Moldova. Ce scopuri urmărește în Moldova compania apropiată lui Putin? Răspunsul îl aflați la Cutia Neagră PLUS!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
25 ari de teren în coasta Parcului Dendrariu - miza unui scandal cu amenințări și plângeri la Poliție. Luptă între o pensionară și un om de afaceri multimilionar ce vrea să-și construiască casă lângă parc.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cum o eroare de calcul a făcut ca Moldova să cumpere gaz scump în exces?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră va fi deschisă de șeful adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. • De ce procurorii ar putea să nu-și primească salariile? • Ce detalii noi au apărut în dosarele lui Andronachi, Plahotniuc, Dodon și alți fugari? • Ce se întâmplă cu deputații rămași fără imunitate? • Care va fi soarta dosarelor pornite pe fapte de îmbogățire ilicită? • Pe cine a încercat să consulte Veaceslav Platon?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Sute de persoane au fost incluse fictiv pe lista de donatori ai partidelor Renașterea, Șansă și MAN. Cutia Neagră Plus a găsit printre donatorii acestor partide politice mai mulți pensionari, femei de serviciu, studenți și angajați la stat.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus, într-un format mai neobișnuit. Alături de reporterii de investigație Victor Moșneag, Liuba Șevciuc și Ștefan Bejan discutăm despre provocările cu care se confruntă jurnalismul de investigație din Republica Moldova. De asemenea, reporterii oferă și unele detalii din spatele unor anchete renumite.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Am urmărit predicile rostite de preoți în bisericile conduse de Mitropolitul Vladimir și am aflat cum lucrează Moscova prin slujitorii săi îmbrăcați în sutane. Investigația dezvăluie rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia contra Moldovei.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Gazul de 10 lei promis de Ilan Șor și bașcana Evghenia Guțul locuitorilor din Găgăuzia ascunde în spate o schemă sofisticată cu ramificații până la Moscova. Companiile din Turcia și Germania, care s-au angajat să livreze gaze la preț preferențial nu sunt decât firme interpuse să camufleze livrări de gaze din Rusia. Mai exact, acestea duc spre un oligarh ucrainean prorus, apropiat de fostul președinte al țării vecine Victor Ianukovici și de gigantul rus Gazprom, arată cea mai nouă investigație Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Procurorul General Interimar pune cărțile pe masa... despre judecătorii corupți, legi ineficiente si soarta dosarelor de rezonanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS dezvăluie cum războiul din Ucraina a dat peste cap piața de medicamente din Republica Moldova. Invazia Rusiei în Ucraina a avut multiple consecințe economice și sociale inclusiv asupra țării noastre. Una dintre crizele generate de agresiunea militară rusească a fost lipsa de medicamente pentru spitalele din Moldova. Din cauza sistării activității mai multor fabrici și depozite de medicamente din Ucraina și a schimbării lanțurilor de distribuție, mai multe medicamente au ajuns să coste chiar și de două ori mai scump.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De activitatea lor sunt legate cele mai mari așteptări privind reformarea justiției. Un scandal recent arată, însă, că evaluările lor pot avea lacune. Ce secrete ascunde Comisia Pre-vetting? Cutia Neagră PLUS vă dezvăluie numele mai multor membri ai secretariatului Comisiei, ținute în mare secret. Printre ei sunt ofițeri CNA, exponenți din societatea civilă, avocați și chiar angajați ai Parlamentului.

/VIDEO/ Un nou concurs pentru alegerea șefului Procuraturii Generale? Proiectul, pe ordinea de zi a ședinței CSP
/VIDEO/ Un nou concurs pentru alegerea șefului Procuraturii Generale? Proiectul, pe ordinea de zi a ședinței CSP
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Situația de pe frontul de est din Ucraina, tot mai tensionată: Rușii și-ar fi intensificat bombardamentele
/VIDEO/ Situația de pe frontul de est din Ucraina, tot mai tensionată: Rușii și-ar fi intensificat bombardamentele
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
Moldova condamnă atacul iranian asupra Israelului. Sandu: Sprijinim eforturile comunității internaționale de a preveni escaladarea
Moldova condamnă atacul iranian asupra Israelului. Sandu: Sprijinim eforturile comunității internaționale de a preveni escaladarea

Horoscop de la ChatGPT pentru 14 aprilie 2024: Balanțele se simt inspirate, iar Peștii trebuie să-și acorde atenție interioară

missing
14 aprilie 2024, ora 09:21

Redacția TV8.md a apelat la ajutorul inteligenței artificiale pentru a genera un horoscop al zilei de astăzi, 14 aprilie 2024.

Așadar, iată previziunile făcute de ChatGPT, care a subliniat că trebuie să ținem cont de faptul că horoscopul este o formă de divertisment și nu are bază științifică.

Berbec (21 martie - 19 aprilie): Astăzi este posibil să te simți inspirat și plin de energie. Profită de acest impuls pentru a-ți urmări pasiunile și pentru a face progrese în proiectele tale. Fii atent la oportunitățile care pot apărea și fii deschis la schimbare.

Taur (20 aprilie - 20 mai): Astăzi ar putea fi o zi în care să acorzi mai multă atenție relațiilor tale personale. Fii deschis la exprimarea emoțiilor și la ascultarea celorlalți. O discuție sinceră ar putea aduce clarificări și consolidarea legăturilor.

Gemeni (21 mai - 20 iunie): E posibil să simți nevoia să te conectezi cu cei din jur astăzi. Socializează-te și fii deschis la întâlniri și conversații noi. Este posibil să faci noi prietenii sau să întărești legăturile cu cei vechi.

Rac (21 iunie - 22 iulie): Astăzi ar putea fi o zi în care să îți acorzi mai mult timp pentru starea ta de bine. Fii atent la nevoile tale fizice și emoționale și acționează în consecință. Este important să îți menții echilibrul în toate aspectele vieții tale.

Leu (23 iulie - 22 august): E posibil să te simți plin de energie și motivație astăzi. Profită de acest impuls pentru a te concentra pe proiectele tale profesionale. Fii deschis la colaborare și la idei noi care ar putea îmbunătăți rezultatele tale.

Fecioară (23 august - 22 septembrie): Astăzi ar putea fi o zi în care să îți exprimi creativitatea și să îți arăți talentele. Proiectele personale sau artistice pot primi apreciere și recunoaștere. În relații, comunică deschis și fii atent la nevoile partenerului tău.

Balanță (23 septembrie - 22 octombrie): E posibil să simți o dorință puternică de a-ți exprima creativitatea astăzi. Profită de acest moment pentru a-ți explora pasiunile și pentru a-ți îmbunătăți abilitățile artistice. Nu-ți fie teamă să te lași purtat de inspirație.

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie): Astăzi ar putea fi o zi în care să acorzi mai multă atenție relațiilor tale cu cei din jur. Fii deschis la dialog și la comunicare sinceră. Este posibil să descoperi noi conexiuni sau să întărești legăturile existente.

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie): E posibil să simți nevoia de a te concentra pe aspectele practice ale vieții tale astăzi. Fii atent la detalii și la gestionarea resurselor tale. Este important să îți menții disciplina și să fii organizat pentru a obține rezultatele dorite.

Capricorn (22 decembrie - 19 ianuarie): Astăzi ar putea fi o zi în care să te concentrezi pe obiectivele tale profesionale. Fii deschis la idei noi și la colaborare cu colegii. Este posibil să faci progrese semnificative în cariera ta.

Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie): E posibil să simți nevoia să îți îmbunătățești abilitățile și cunoștințele astăzi. Profită de acest impuls pentru a te dedica studiului și dezvoltării personale. Fii deschis la noi oportunități de învățare și creștere.

Pești (19 februarie - 20 martie): Astăzi ar putea fi o zi în care să acorzi mai multă atenție nevoilor tale interioare. Fii deschis la autocunoaștere și la explorarea sentimentelor tale. Este important să îți asculți intuiția și să acționezi în concordanță cu ea.

Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la o ex-deputată, bănuită de spălare de bani! Aproape două milioane de lei au fost confiscați de oamenii legii. /Imaginile cu o presupusă dronă, care ar fi lovit elicopterul la Tiraspol, sunt trucate, iar incidentul a fost provocat cu scopul de a crea panică în societate pe ambele maluri ale Nistrului. Este concluzia Biroului politici de reintegrare, la o săptămână de la incident. /Un antreprenor din Soroca a împrumutat bani pentru afacere și a înscenat falimentarea ei. Acesta și-a recunoscut vina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tentativa opoziției de a împiedica organizarea referendumului de aderare la UE, într-o zi cu prezidențialele, a eșuat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de blocul Comuniștilor și Socialiștilor. / Reforma Justiției este provocarea numărul unu în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniune Europeană. Revenită de la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare a declarat că europenii așteaptă numirea judecătorilor la Curtea Supremă dar și un procuror general. / Ofițerii Anticorupție susțin că au prins un avocat în timp ce lua 70 de mii de lei mită. Flagrantul a fost organizat la sesizarea unei femei care încearcă să-și scape soțul de pușcărie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Evenimentele de familie îi aduc bașcanei Găgăuziei venituri mult mai mari decât activitatea în Comitetul Executiv al regiunii. Numai la ziua sa de naștere, Evghenia Guțul a declarat cadouri bănești de peste 7 mii de euro. /Crește numărul cazurilor de rujeolă la Centrul de refugiați din Chișinău. Sunt deja 11 pacienți confirmați- toți copii nevaccinați, cu vârste cuprinse între 2 și 17 an. /De astăzi, plătim mai puțin pentru lumină și căldură. Deciziile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică au fost publicate în Monitorul Oficial.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Disensiunile între Guvern și primăria Chișinău continuă. După ce și-au tot aruncat săgeți, premierul anunță că Ministerul Muncii va reangaja asistenții personali demiși de primărie. Care este reacția primăriei? / Încă patru cazuri de rujeolă au fost confirmate la un centru de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău, același centru unde acum două zile au fost raportate trei cazuri. / Baba Dochia își scutură cojoacele. În mai multe regiuni din nordul și centrul țării, a nins, iar în unele sectoare ninsorile au fost abundente. Meteorologii anunță vreme instabilă în continuare
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cu câteva săptămâni înainte de încheierea sezonului rece, ANRE a decis să ieftinească energia termică. Cât va costa o gigacalorie? / Un angajat al Ambasadei Ruse de la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă și urmează să părăsească țara. Nota informativă i-a fost înmânată, azi dimineață, ambasadorului Oleg Vasnețov. Care este motivul? / Guvernatoarea Autonomiei Găgăuze, Evghenia Guțul, o amenință cu judecata pe Maia Sandu. Se întâmplă după ce ieri președinta a dat de înțeles că nu va semna decretul de numire a bașcanei în funcția de membră a Guvernului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șefa statului, Maia Sandu, a cerut Parlamentului să inițieze procesul de organizare a referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Plebiscitul ar putea avea loc în octombrie, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. / Fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost pus sub învinuire în cazul tragediei de la Aeroport, din vara trecută. El este acuzat de neglijență în serviciu în cazul atacului soldat cu moartea a două persoane. / Focar de rujeolă la un centru de refugiați din Chișinău. Cinci copii au fost internați la spital, după ce au fost diagnosticați cu această infecție.

/VIDEO/ Un nume cunoscut în businessul imobiliar și un administrator de insolvabilitate, implicați într-o schemă investigată de CNA
/VIDEO/ Un nume cunoscut în businessul imobiliar și un administrator de insolvabilitate, implicați într-o schemă investigată de CNA
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Accidentul de la Măgdăcești: Șoferul camionului a fost reținut. Noi imagini cu momentul impactului
/VIDEO/ Accidentul de la Măgdăcești: Șoferul camionului a fost reținut. Noi imagini cu momentul impactului
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/VIDEO/ La start, de Ziua Mondială a Sănătății: Zeci de studenți au alergat spre victorie la „Starturi Vesele”
/VIDEO/ La start, de Ziua Mondială a Sănătății: Zeci de studenți au alergat spre victorie la „Starturi Vesele”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram