/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 781: Atac mortal, punct fierbinte și „risc serios”. Sîrski: „Situația s-a deteriorat considerabil la Est”

Concerte, comedie și Festivalul „Mărțișor”: Topul evenimentelor recomandate în primul weekend din primăvara 2024

missing
01 martie 2024, ora 10:50

Bucură-te de primul weekend de primăvară cu iTicket! Descoperă spectacole de teatru, concerte și alte evenimente care să-ți însenineze zilele!

PORT Schimbarea | Forum women 2 women 

PORT MALL lansează un forum creat de Femei și dedicat Femeilor, care acceptă schimbarea, motivarea, ghidarea, încurajarea și într-un final transformarea!

Alătură-te conversațiilor, împărtășește experiențele și descoperă prietenii noi într-un spațiu dedicat femeilor ce-și cunosc în primul rând valoarea și mai apoi valorile.

PORT Schimbarea îți lansează o invitație în luna martie cu FEMEI MENTORI care:

Dezvoltă afaceri și te pot ghida.

Creează proiecte și te pot inspira.

Depășesc limite și te pot motiva.

Ating armonia și te pot transforma.

SPEAKERI ȘI LIDERI AI FORUMULUI care trăiesc pe valul schimbării constructive și vin să te inspire și pe tine prin povestea lor de:

PORT Curaj - Tatiana Golea, gazda evenimentului, cofondator PORT MALL, cofondator rețeaua de magazine AZART – cea mai mare rețea de îmbrăcăminte și încălțăminte din țară.

PORT Arta - Daniela Burlaca, actriță, regizoare și fondatoarea teatrului Geneza Art.

PORT Vise Împlinite – Nata Albot, expertă în comunicare și marketing, jurnalistă, antreprenoare, activistă civică.

PORT Inovație - Viorica Cerbușca, director Artcor, fondatoare Yep! Moldova.

PORT Conexiuni – Carolina Bugaian, doctor în economie, director general Moldcell, președinta Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM), vicepreședinta Asociației Businessului European (EBA).

PORT Sănătate – Tatiana Sterea, fondatoare Biorganic Raw Cafe, Verzo, Bread Corner.

PORT Tehnologie – Tatiana Mîndrilă, fondatoare Impact Academies&Camps.

PORT Valori – Olga Manciu, influencer, expert în marketing digital și publicitate.

PORT Înălțimi – Olga Țăpordei, expert personal branding. Prima femeie din Republica Moldova care a reușit să cucerească vârful Everest și a urcat pe cel mai înalt vârf din Antarctica - Masivul Vinson. Plus invitată surpriză!

Când? 1 martie, 13:00 

Unde? PORT Mall

Bilete: aici

Mărțișor: Magia Primăverii 

Descoperă magia primăverii la deschiderea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”! Pe 1 martie, la ora 18:00, Palatul Național „Nicolae Sulac”, te așteaptă un spectacol impresionant, cu muzică, dans și teatru. Alături de artiști de renume precum Valentina Naforniță, Dumitru Mîțu, Cătălin Josan și mulți alții, veți trăi clipe de neuitat. 

Când? 1 martie, 18:00 

Unde? Palatul Național „Nicolae Sulac” 

Bilete: aici

FANTEZIE 

Experimentează magia și bucuria la Circul „FANTEZIE” din Chișinău! Un spectacol captivant pentru întreaga familie te așteaptă între 2 și 31 martie, la orele 12:00 și 16:00. Biletele sunt disponibile acum - nu rata ocazia de a trăi momente de neuitat în lumea circului!

Când? 2-31 martie, 12:00, 16:00

Unde? Circul din Chișinău 

Bilete: aici

Greierașul Argintiu 

Bucură-te de o seară magică la spectacolului "Greierașul Argintiu", inspirat din fabula clasică "Greierele și Furnica" de Jean de La Fontaine, într-o interpretare spectaculoasă oferită de Teatrul Popular!

Într-o distribuție de excepție, vei întâlni personaje captivante, precum Corbul Caramel, Greierașul Argintiu, Coțofana Guia și multe altele, interpretate de actori talentați, ve-ți fi purtați într-o lume plină de umor și învățăminte.

Nu uita că cei mici până la 3 ani beneficiază de intrare gratuită, așa că adu-ți întreaga familie și bucurați-vă împreună de această experiență teatrală memorabilă!

Când? 2 martie, 15:00

Unde? Cinematograful „Odeon”

Bilete: aici

Stand-Up Comedy cu Bordea, Cortea și Teodora Nedelcu - A DOUA TINEREȚE

Descoperă „A DOUA TINERETE” într-o seară de stand-up comedy explozivă cu Bordea, Cortea și Teodora Nedelcu! Energie debordantă, entuziasm autentic și umor irezistibil te așteaptă în formulă proaspătă și plină de viață. Se promit doze sănătoase de ironie feminină și un râs incontrolabil garantat. 

Alătură-te acestui trio de comedie într-o seară plină de distracție fără limite, unde râsul devine remediu pentru toate! Nu rata șansa de a-ți încărca bateriile cu bucurie și umor!

Când? 2 martie, 18:00

Unde? Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Bilete: aici 

De la Iași la Chișinău 

Descoperă bogăția folclorului și tradițiilor românești la spectacolul muzical „DE LA IAȘI LA CHIȘINĂU” în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, ediția a 58-a. Două colective de excepție, Ansamblul „Constantin Arvinte” din Iași și Orchestra „Mugurel” din Chișinău, te invită pe 2 martie, începând cu ora 18:00, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Experimentează farmecul autentic al folclorului românesc alături de artiști de excepție. Un spectacol ce te va purta în lumea magică a tradițiilor și cântecelor noastre!

Când? 2 martie, 18:00

Unde? Palatul Național „Nicolae Sulac”

Bilete: aici 

TOC 

Spectacolul "TOC" dezvăluie povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv-compulsive (TOC) ce se întâlnesc în sala de așteptare a unui celebru psihoterapeut. Când acesta întârzie, acești indivizi cu TOC declanșează o ședință ad-hoc de terapie în grup, aducând la lumină cele mai trăsnite, dar surprinzător de plauzibile concluzii.

Această comedie a devenit un adevărat fenomen global, jucând pe scene din peste 20 de țări timp de peste 12 ani, cu săli pline.

În esență, spectacolul îmbină subtil psihologia cu umorul acid de calitate, oferindu-ți o experiență memorabilă.

Când? 2 martie, 19:00

Unde? Teatrul Geneza Art 

Bilete: aici

МАШИНЕРИЯ ЧЕХОВ (MAȘINĂRIA CEHOV )

Descoperă provocarea și originalitatea în spectacolul „MAȘINĂRIA CEHOV” prezentat de regizorul Petru Vutcărău și dramaturgul Matei Vișniec! La aniversarea a 90 de ani de la înființarea Teatrului Rus de Stat Dramatic „A. P. Cehov”, această producție aduce o nouă perspectivă asupra personajelor clasice ale lui Cehov. 

Pregătește-te să fii martor la o întâlnire neașteptată între literatura lui Cehov și autorul său, care va schimba complet ritmul evenimentelor. „MAȘINĂRIA CEHOV” promite un spectacol puternic și original, care va scoate publicul din zona de confort.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 18 ani, datorită unor scene ce pot influența emoțional. Nu rata premiera acestui eveniment unic, unde vei vedea o distribuție impresionantă. 

Când? 2 martie, 18:00

Unde? Teatrul Dramatic Rus „A. P. Cehov”

Bilete: aici

TEZAUR DE PRIMĂVARĂ 

Descoperă magia primăverii la spectacolul muzical „TEZAUR DE PRIMĂVARĂ”! Experimentează o seară de neuitat alături de cei mai îndrăgiți artiști, precum Gheorghe Țopa, Nelly Ciobanu, Igor Cuciuc și mulți alții. Bucură-te de armonia generată de generații și genuri muzicale diferite într-un spectacol ce-ți va încânta sufletul. Nu rata această experiență culturală inedită, care te va purta într-o călătorie muzicală de excepție.

Când? 1 martie, 18:00

Unde? Palatul de Cultură al Feroviarilor 

Bilete: aici

PREMIERĂ - CELE TREI GRAȚII 

Descoperă emoția și umorul în premiera spectacolului „CELE TREI GRAȚII” de Krasnogorov, regizat de Radu Ghilaș! Un spectacol despre viață, iubire și căutarea fericirii, care te va face să râzi cu poftă și să reflectezi asupra propriei tale experiențe. Cu un amestec subtil de umor și tristețe, această piesă aduce în prim plan personaje memorabile și povești captivante, menite să atingă corzile sensibile ale publicului. Nu rata ocazia de a trăi o experiență teatrală profundă și memorabilă alături de spectacolul „CELE TREI GRAȚII”!

Când? 1 martie, 18:00

Unde? Teatrul Național „Vasile Alecsandri” or. Bălți 

Bilete: aici

BONUS! 
Iar pentru cei ce preferă să-și planifice din timp activitățile venim cu o recomandare specială de evenimente. 

Doctor Komarovskiy la Chișinău

Descoperă secretele îngrijirii și sănătății copiilor alături de Dr. Evghenii Komarovsky, în cadrul unui seminar special la Chișinău! Alătură-te pe 24 Martie 2024, la Palatul Republicii, pentru a beneficia de sfaturile și experiența acestui renumit medic pediatru. Vei avea oportunitatea unică de a interacționa cu Dr. Komarovsky, de a participa la un seminar captivant și de a-i adresa întrebări directe legate de sănătatea și îngrijirea copiilor. Nu rata acest eveniment esențial pentru părinți și cei interesați de sănătatea celor mici!

Când? 24 martie, 14:00

Unde? Palatul Republicii 

Bilete: aici

Îți mulțumim pentru că ai citit recomandările noastre de evenimente și sperăm că ai găsit ceva care să te inspire pentru weekendul ce vine. Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele prezentate și pentru a cumpăra bilete, vizitează site-ul iTicket.md sau blogul iTicket unde poți afla și mai multe detalii interesante.  

Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova, dar și cum îi susținem pe cei deja prezenți - discutăm astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți, Dumitru Vicol, analist financiar
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului. Detalii în emisiune!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Yandex, acuzată de evaziune fiscală și implicată în scandaluri de spionaj în mai multe state, și-a deschis reprezentanțǎ oficială în Moldova. Ce scopuri urmărește în Moldova compania apropiată lui Putin? Răspunsul îl aflați la Cutia Neagră PLUS!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
25 ari de teren în coasta Parcului Dendrariu - miza unui scandal cu amenințări și plângeri la Poliție. Luptă între o pensionară și un om de afaceri multimilionar ce vrea să-și construiască casă lângă parc.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cum o eroare de calcul a făcut ca Moldova să cumpere gaz scump în exces?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră va fi deschisă de șeful adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. • De ce procurorii ar putea să nu-și primească salariile? • Ce detalii noi au apărut în dosarele lui Andronachi, Plahotniuc, Dodon și alți fugari? • Ce se întâmplă cu deputații rămași fără imunitate? • Care va fi soarta dosarelor pornite pe fapte de îmbogățire ilicită? • Pe cine a încercat să consulte Veaceslav Platon?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Sute de persoane au fost incluse fictiv pe lista de donatori ai partidelor Renașterea, Șansă și MAN. Cutia Neagră Plus a găsit printre donatorii acestor partide politice mai mulți pensionari, femei de serviciu, studenți și angajați la stat.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus, într-un format mai neobișnuit. Alături de reporterii de investigație Victor Moșneag, Liuba Șevciuc și Ștefan Bejan discutăm despre provocările cu care se confruntă jurnalismul de investigație din Republica Moldova. De asemenea, reporterii oferă și unele detalii din spatele unor anchete renumite.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Am urmărit predicile rostite de preoți în bisericile conduse de Mitropolitul Vladimir și am aflat cum lucrează Moscova prin slujitorii săi îmbrăcați în sutane. Investigația dezvăluie rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia contra Moldovei.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Gazul de 10 lei promis de Ilan Șor și bașcana Evghenia Guțul locuitorilor din Găgăuzia ascunde în spate o schemă sofisticată cu ramificații până la Moscova. Companiile din Turcia și Germania, care s-au angajat să livreze gaze la preț preferențial nu sunt decât firme interpuse să camufleze livrări de gaze din Rusia. Mai exact, acestea duc spre un oligarh ucrainean prorus, apropiat de fostul președinte al țării vecine Victor Ianukovici și de gigantul rus Gazprom, arată cea mai nouă investigație Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Procurorul General Interimar pune cărțile pe masa... despre judecătorii corupți, legi ineficiente si soarta dosarelor de rezonanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS dezvăluie cum războiul din Ucraina a dat peste cap piața de medicamente din Republica Moldova. Invazia Rusiei în Ucraina a avut multiple consecințe economice și sociale inclusiv asupra țării noastre. Una dintre crizele generate de agresiunea militară rusească a fost lipsa de medicamente pentru spitalele din Moldova. Din cauza sistării activității mai multor fabrici și depozite de medicamente din Ucraina și a schimbării lanțurilor de distribuție, mai multe medicamente au ajuns să coste chiar și de două ori mai scump.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De activitatea lor sunt legate cele mai mari așteptări privind reformarea justiției. Un scandal recent arată, însă, că evaluările lor pot avea lacune. Ce secrete ascunde Comisia Pre-vetting? Cutia Neagră PLUS vă dezvăluie numele mai multor membri ai secretariatului Comisiei, ținute în mare secret. Printre ei sunt ofițeri CNA, exponenți din societatea civilă, avocați și chiar angajați ai Parlamentului.

/VIDEO/ Un nou concurs pentru alegerea șefului Procuraturii Generale? Proiectul, pe ordinea de zi a ședinței CSP
/VIDEO/ Un nou concurs pentru alegerea șefului Procuraturii Generale? Proiectul, pe ordinea de zi a ședinței CSP
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Situația de pe frontul de est din Ucraina, tot mai tensionată: Rușii și-ar fi intensificat bombardamentele
/VIDEO/ Situația de pe frontul de est din Ucraina, tot mai tensionată: Rușii și-ar fi intensificat bombardamentele
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
Moldova condamnă atacul iranian asupra Israelului. Sandu: Sprijinim eforturile comunității internaționale de a preveni escaladarea
Moldova condamnă atacul iranian asupra Israelului. Sandu: Sprijinim eforturile comunității internaționale de a preveni escaladarea

Horoscop de la ChatGPT pentru 14 aprilie 2024: Balanțele se simt inspirate, iar Peștii trebuie să-și acorde atenție interioară

missing
14 aprilie 2024, ora 09:21

Redacția TV8.md a apelat la ajutorul inteligenței artificiale pentru a genera un horoscop al zilei de astăzi, 14 aprilie 2024.

Așadar, iată previziunile făcute de ChatGPT, care a subliniat că trebuie să ținem cont de faptul că horoscopul este o formă de divertisment și nu are bază științifică.

Berbec (21 martie - 19 aprilie): Astăzi este posibil să te simți inspirat și plin de energie. Profită de acest impuls pentru a-ți urmări pasiunile și pentru a face progrese în proiectele tale. Fii atent la oportunitățile care pot apărea și fii deschis la schimbare.

Taur (20 aprilie - 20 mai): Astăzi ar putea fi o zi în care să acorzi mai multă atenție relațiilor tale personale. Fii deschis la exprimarea emoțiilor și la ascultarea celorlalți. O discuție sinceră ar putea aduce clarificări și consolidarea legăturilor.

Gemeni (21 mai - 20 iunie): E posibil să simți nevoia să te conectezi cu cei din jur astăzi. Socializează-te și fii deschis la întâlniri și conversații noi. Este posibil să faci noi prietenii sau să întărești legăturile cu cei vechi.

Rac (21 iunie - 22 iulie): Astăzi ar putea fi o zi în care să îți acorzi mai mult timp pentru starea ta de bine. Fii atent la nevoile tale fizice și emoționale și acționează în consecință. Este important să îți menții echilibrul în toate aspectele vieții tale.

Leu (23 iulie - 22 august): E posibil să te simți plin de energie și motivație astăzi. Profită de acest impuls pentru a te concentra pe proiectele tale profesionale. Fii deschis la colaborare și la idei noi care ar putea îmbunătăți rezultatele tale.

Fecioară (23 august - 22 septembrie): Astăzi ar putea fi o zi în care să îți exprimi creativitatea și să îți arăți talentele. Proiectele personale sau artistice pot primi apreciere și recunoaștere. În relații, comunică deschis și fii atent la nevoile partenerului tău.

Balanță (23 septembrie - 22 octombrie): E posibil să simți o dorință puternică de a-ți exprima creativitatea astăzi. Profită de acest moment pentru a-ți explora pasiunile și pentru a-ți îmbunătăți abilitățile artistice. Nu-ți fie teamă să te lași purtat de inspirație.

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie): Astăzi ar putea fi o zi în care să acorzi mai multă atenție relațiilor tale cu cei din jur. Fii deschis la dialog și la comunicare sinceră. Este posibil să descoperi noi conexiuni sau să întărești legăturile existente.

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie): E posibil să simți nevoia de a te concentra pe aspectele practice ale vieții tale astăzi. Fii atent la detalii și la gestionarea resurselor tale. Este important să îți menții disciplina și să fii organizat pentru a obține rezultatele dorite.

Capricorn (22 decembrie - 19 ianuarie): Astăzi ar putea fi o zi în care să te concentrezi pe obiectivele tale profesionale. Fii deschis la idei noi și la colaborare cu colegii. Este posibil să faci progrese semnificative în cariera ta.

Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie): E posibil să simți nevoia să îți îmbunătățești abilitățile și cunoștințele astăzi. Profită de acest impuls pentru a te dedica studiului și dezvoltării personale. Fii deschis la noi oportunități de învățare și creștere.

Pești (19 februarie - 20 martie): Astăzi ar putea fi o zi în care să acorzi mai multă atenție nevoilor tale interioare. Fii deschis la autocunoaștere și la explorarea sentimentelor tale. Este important să îți asculți intuiția și să acționezi în concordanță cu ea.

Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la o ex-deputată, bănuită de spălare de bani! Aproape două milioane de lei au fost confiscați de oamenii legii. /Imaginile cu o presupusă dronă, care ar fi lovit elicopterul la Tiraspol, sunt trucate, iar incidentul a fost provocat cu scopul de a crea panică în societate pe ambele maluri ale Nistrului. Este concluzia Biroului politici de reintegrare, la o săptămână de la incident. /Un antreprenor din Soroca a împrumutat bani pentru afacere și a înscenat falimentarea ei. Acesta și-a recunoscut vina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tentativa opoziției de a împiedica organizarea referendumului de aderare la UE, într-o zi cu prezidențialele, a eșuat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de blocul Comuniștilor și Socialiștilor. / Reforma Justiției este provocarea numărul unu în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniune Europeană. Revenită de la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare a declarat că europenii așteaptă numirea judecătorilor la Curtea Supremă dar și un procuror general. / Ofițerii Anticorupție susțin că au prins un avocat în timp ce lua 70 de mii de lei mită. Flagrantul a fost organizat la sesizarea unei femei care încearcă să-și scape soțul de pușcărie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Evenimentele de familie îi aduc bașcanei Găgăuziei venituri mult mai mari decât activitatea în Comitetul Executiv al regiunii. Numai la ziua sa de naștere, Evghenia Guțul a declarat cadouri bănești de peste 7 mii de euro. /Crește numărul cazurilor de rujeolă la Centrul de refugiați din Chișinău. Sunt deja 11 pacienți confirmați- toți copii nevaccinați, cu vârste cuprinse între 2 și 17 an. /De astăzi, plătim mai puțin pentru lumină și căldură. Deciziile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică au fost publicate în Monitorul Oficial.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Disensiunile între Guvern și primăria Chișinău continuă. După ce și-au tot aruncat săgeți, premierul anunță că Ministerul Muncii va reangaja asistenții personali demiși de primărie. Care este reacția primăriei? / Încă patru cazuri de rujeolă au fost confirmate la un centru de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău, același centru unde acum două zile au fost raportate trei cazuri. / Baba Dochia își scutură cojoacele. În mai multe regiuni din nordul și centrul țării, a nins, iar în unele sectoare ninsorile au fost abundente. Meteorologii anunță vreme instabilă în continuare
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cu câteva săptămâni înainte de încheierea sezonului rece, ANRE a decis să ieftinească energia termică. Cât va costa o gigacalorie? / Un angajat al Ambasadei Ruse de la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă și urmează să părăsească țara. Nota informativă i-a fost înmânată, azi dimineață, ambasadorului Oleg Vasnețov. Care este motivul? / Guvernatoarea Autonomiei Găgăuze, Evghenia Guțul, o amenință cu judecata pe Maia Sandu. Se întâmplă după ce ieri președinta a dat de înțeles că nu va semna decretul de numire a bașcanei în funcția de membră a Guvernului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șefa statului, Maia Sandu, a cerut Parlamentului să inițieze procesul de organizare a referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Plebiscitul ar putea avea loc în octombrie, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. / Fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost pus sub învinuire în cazul tragediei de la Aeroport, din vara trecută. El este acuzat de neglijență în serviciu în cazul atacului soldat cu moartea a două persoane. / Focar de rujeolă la un centru de refugiați din Chișinău. Cinci copii au fost internați la spital, după ce au fost diagnosticați cu această infecție.

/VIDEO/ Un nume cunoscut în businessul imobiliar și un administrator de insolvabilitate, implicați într-o schemă investigată de CNA
/VIDEO/ Un nume cunoscut în businessul imobiliar și un administrator de insolvabilitate, implicați într-o schemă investigată de CNA
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Accidentul de la Măgdăcești: Șoferul camionului a fost reținut. Noi imagini cu momentul impactului
/VIDEO/ Accidentul de la Măgdăcești: Șoferul camionului a fost reținut. Noi imagini cu momentul impactului
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/VIDEO/ La start, de Ziua Mondială a Sănătății: Zeci de studenți au alergat spre victorie la „Starturi Vesele”
/VIDEO/ La start, de Ziua Mondială a Sănătății: Zeci de studenți au alergat spre victorie la „Starturi Vesele”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram