/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Concerte, spectacole și multă distracție: Topul evenimentelor recomandate în al doilea weekend de martie 2024

missing
07 martie 2024, ora 13:00

Descoperă evenimentele de neratat din weekendul 8-10 martie! Teatrul, muzica și spectacolele te așteaptă pentru a-ți oferi o experiență memorabilă. Află mai multe și rezervă-ți locul acum!

Ce vor femeile? 

Descoperă pasiunea și forța creativă a femeilor într-un musical senzațional, care va fuziona armonios muzica, teatrul și dansul, încântând inimile spectatorilor. Pe 8 martie, savurează momente muzicale de excepție oferite de artiști de renume precum Valentina Naforniță, Surorile Osoianu, Ana Cernicova și mulți alții. În plus, bucură-te de momente scenice impresionante, realizate de talentați regizori și scenografi, alături de Orchestra Națională Simfonică a Companiei „Teleradio-Moldova”, sub bagheta dirijorului Gheorghe Mustea. 

Când? 8 martie 2024, ora: 18:00 
Unde? Palatul Național „Nicolae Sulac”
Bilete: aici

Costi Burlacu & Corina Țepeș - Același Drum (Bălți)

După un spectacol muzical de succes la Chișinău, Costi Burlacu și Corina Țepeș vin la Bălți pentru a sărbători alături de voi cei 20 de ani de creație într-un concert plin de emoții și vibrații! Același Drum va aduce pe scenă șlagărele îndrăgite ale duetului, dar și piese noi, alături de invitați surpriză. Nu ratați această ocazie unică de a trăi momente de neuitat într-un concert live cu Festiv Band.

Când? 8 martie 2024, ora: 15:00, 18:30 
Unde? Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, or. Bălți
Bilete: aici

Scent of a Woman 

Château Purcari te invită la "Scent of a Woman", un eveniment dedicat femeilor puternice. Unde vei avea ocazia să participi la un atelier de parfumerie, unde un maestru al aromelor de la Viorica Cosmetic va mixa cele mai diferite parfumuri împreună cu tine, în căutarea celui mai special. De asemenea, vei avea parte de o atmosferă de eleganță și rafinament, în care vei putea sărbători realizările, provocările și aspirațiile femeilor.

Evenimentul va începe la ora 16:00 și va include o excursie în vinărie, un master class oferit de Viorica Cosmetics, o cină festivă cu un meniu excepțional și un moment muzical live susținut de talentatul Oleg Zayat la saxofon.

Când? 8 martie 2024, ora: 16:00
Unde? Chateau Purcari 
Bilete: aici

Dinner for HER

Descoperă farmecul unei seri speciale de 8 Martie la restaurantul „Regatul Vinului”! Sărbătorește femeia într-un cadru regal, cu o cină delicioasă și vinuri alese. Meniul exclusivist include stridii cu caviar roșu, salată de pară cu jamon și burrata, piept de rață în sos de vin și desert "Trifle" cu ciocolată și cireșe. Vinurile incluse sunt "Crisecco" brut alb sau "Lacrima Dulce" spumant dulce alb. Rezervă-ți locul acum pentru o seară de neuitat la Regatul Vinului!

Atenţie! Număr limitat de locuri. Achiziționând un bilet pentru "Dinner for HER", beneficiezi de 50% reducere la excursia în beciurile “CRICOVA”!

Când? 8 martie 2024, ora: 18:00
Unde? or. Cricova, str. Chișinăului 124 
Bilete: aici 

Fiți sănătos, domnule!

Un romancier bogat este răpus de un atac de cord. Testamentul nu a fost încă deschis, iar moștenitorii lacomi și nefericiți dau tonul acestui vodevil pe cât de comic, pe atât de feroce. O menajeră pe cât de inocentă pe atât de hilară, o tânără văduvă care se bucură repede, o fiică căsătorită cu un ginere fals, un vecin care vrea să profite de situație pentru a-și mări apartamentul, un antreprenor de pompe funebre enervat și un bancher sunt toate personaje cinice și amuzante care fac un cerc vesel și interesat în jurul unui sicriu care încă nu a fost închis... cu un mort... care nu este chiar atât de mort! Nu rata această comedie care te va ține cu sufletul la gură și îți va stârni hohote de râs! 

Când? 8 martie 2024, ora: 18:30
Unde? Teatrul Național „Eugene Ionescu”
Bilete: aici

„Sărut femeie mâna ta” - o cină pentru EA

Experimentați o cină memorabilă și plină de eleganță la evenimentul "Sărut, femeie, mâna ta". Bucurați-vă de o selecție excepțională de preparate pregătite cu măiestrie, iar fiecare aromă va fi o declarație de iubire pentru toate doamnele și domnișoarele. Meniul elegant include vinete blanchete, somon sărat, caviar roșu, pateu de Butoiaș, somon la grătar sau mușchiuleț de porc ,,Specialitatea Casei” și desertul rafinat pana cotta cu fructe de pădure. Împărtășiți această experiență unică alături de persoanele dragi și sărbătoriți feminitatea într-un cadru deosebit, cu muzică live instrumentală. Rezervați-vă locurile acum pentru o seară de neuitat!

Când? 8 martie 2024, ora: 19:00
Unde? Restaurantul Butoiaș/ str. Calea Ieșilor 71
Bilete: aici

Cutia Neagră 

Descoperă "Cutia Neagră", un spectacol autentic despre influența, dependența și obsesia erei digitale în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol. Spectacolul aduce în prim-plan situații spontane care provoacă discuții controversate și demască spațiul electronic în care fiecare și-a creat propriul univers. Este o realitate care alungă singurătatea și creează un confort psihic, fiind asemenea unui joc care se vrea democratic. Cât de periculos poate fi acest fenomen? E suficient doar să punem telefonul pe speaker.

Când? 10 martie 2024, ora: 19:00
Unde? Teatrul Geneza Art 

Bilete: aici

Capra cu Trei Iezi - Spectacol Interactiv de Animație pentru Copii

Centrul Cultural Odeon se transformă într-o scenă a bucuriei și învățăturii! Teatrul Planeta Clounella aduce "Capra cu Trei Iezi" într-un format inedit, educativ și interactiv. Ca în orice poveste există un final fericit prin care copii înțeleg diferența dintre bine și rău. Vino și bucură-te de momente magice și învățați prin distracție alături de cei mici.

Când? 9 martie 2024, ora: 11:00
Unde? Cinematograful „Odeon”

Bilete: aici

Vlad Sliusarenco - Tata copkiilor

Bucurați-vă de o seară plină de râsete și distracție alături de Vlad Sliusarenco în spectacolul "Tata copkiilor". Pe 9 martie, la Teatrul Fără Nume, veți avea ocazia să vă delectați cu poveștile și observațiile amuzante ale acestuia despre viața de părinte. Nu ratați șansa de a râde și de a descoperi o nouă perspectivă asupra parentalității. Marcați-vă în agendă această dată și rezervați-vă biletele pentru o seară de distracție garantată!

Când? 9 martie 2024, ora: 20:00
Unde? Teatrul Fără Nume 

Bilete: aici 

Balada pentru vioară și Orchestră 

La 90 de ani de la nașterea sa, îi aducem un sincer omagiu acestui mare artist al culturii noastre. Alături de Ansamblul de Cântece și Dansuri Populare „Fluieraș” și peste 100 de violoniști din întreaga țară, vor celebra creația sa remarcabilă. Invitați Nicolae GLIB, Mariana BULICANU, Cornelia și Luca ȘTEFĂNEȚ, BRIO SONORES. Rezervați-vă biletele acum și bucurați-vă de o seară de neuitat, evenimentul este organizat în Închiderea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, ediția a 58-a.

Când? 10 martie 2024, ora: 18:00
Unde? Palatul Național „Nicolae Sulac”

Bilete: aici 

BONUS! 
Iar pentru cei ce preferă să-și planifice din timp activitățile venim cu o recomandare specială de eveniment. 

Doctor Komarovskiy la Chișinău

Descoperă secretele îngrijirii și sănătății copiilor alături de Dr. Evghenii Komarovsky, în cadrul unui seminar special la Chișinău! Alătură-te pe 24 Martie 2024, la Palatul Republicii, pentru a beneficia de sfaturile și experiența acestui renumit medic pediatru. Vei avea oportunitatea unică de a interacționa cu Dr. Komarovsky, de a participa la un seminar captivant și de a-i adresa întrebări directe legate de sănătatea și îngrijirea copiilor. Nu rata acest eveniment esențial pentru părinți și cei interesați de sănătatea celor mici!

Când? 24 martie, 14:00

Unde? Palatul Republicii 

Bilete: aici

Îți mulțumim pentru că ai citit recomandările noastre de evenimente și sperăm că ai găsit ceva care să te inspire pentru weekendul ce vine. Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele prezentate și pentru a cumpăra bilete, vizitează site-ul iTicket.md sau blogul iTicket unde poți afla și mai multe detalii interesante. 

Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldoveneascǎ. /Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. /Șeful Agenției Servicii Publice face mai multe dezvăluiri incendiare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova, dar și cum îi susținem pe cei deja prezenți - discutăm astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți, Dumitru Vicol, analist financiar
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului. Detalii în emisiune!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Yandex, acuzată de evaziune fiscală și implicată în scandaluri de spionaj în mai multe state, și-a deschis reprezentanțǎ oficială în Moldova. Ce scopuri urmărește în Moldova compania apropiată lui Putin? Răspunsul îl aflați la Cutia Neagră PLUS!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
25 ari de teren în coasta Parcului Dendrariu - miza unui scandal cu amenințări și plângeri la Poliție. Luptă între o pensionară și un om de afaceri multimilionar ce vrea să-și construiască casă lângă parc.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cum o eroare de calcul a făcut ca Moldova să cumpere gaz scump în exces?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră va fi deschisă de șeful adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. • De ce procurorii ar putea să nu-și primească salariile? • Ce detalii noi au apărut în dosarele lui Andronachi, Plahotniuc, Dodon și alți fugari? • Ce se întâmplă cu deputații rămași fără imunitate? • Care va fi soarta dosarelor pornite pe fapte de îmbogățire ilicită? • Pe cine a încercat să consulte Veaceslav Platon?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Sute de persoane au fost incluse fictiv pe lista de donatori ai partidelor Renașterea, Șansă și MAN. Cutia Neagră Plus a găsit printre donatorii acestor partide politice mai mulți pensionari, femei de serviciu, studenți și angajați la stat.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus, într-un format mai neobișnuit. Alături de reporterii de investigație Victor Moșneag, Liuba Șevciuc și Ștefan Bejan discutăm despre provocările cu care se confruntă jurnalismul de investigație din Republica Moldova. De asemenea, reporterii oferă și unele detalii din spatele unor anchete renumite.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Am urmărit predicile rostite de preoți în bisericile conduse de Mitropolitul Vladimir și am aflat cum lucrează Moscova prin slujitorii săi îmbrăcați în sutane. Investigația dezvăluie rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia contra Moldovei.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Gazul de 10 lei promis de Ilan Șor și bașcana Evghenia Guțul locuitorilor din Găgăuzia ascunde în spate o schemă sofisticată cu ramificații până la Moscova. Companiile din Turcia și Germania, care s-au angajat să livreze gaze la preț preferențial nu sunt decât firme interpuse să camufleze livrări de gaze din Rusia. Mai exact, acestea duc spre un oligarh ucrainean prorus, apropiat de fostul președinte al țării vecine Victor Ianukovici și de gigantul rus Gazprom, arată cea mai nouă investigație Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Procurorul General Interimar pune cărțile pe masa... despre judecătorii corupți, legi ineficiente si soarta dosarelor de rezonanță.

/VIDEO/ Mama Anei-Maria cere pedeapsă aspră pentru cel care i-a ucis fiica: „Nu vreau să facă mai departe cum a făcut acum”
/VIDEO/ Mama Anei-Maria cere pedeapsă aspră pentru cel care i-a ucis fiica: „Nu vreau să facă mai departe cum a făcut acum”
/PROMO/ Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu - invitatul de astăzi al emisiunii „Moldova gândește LIVE”
/PROMO/ Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu - invitatul de astăzi al emisiunii „Moldova gândește LIVE”
/VIDEO/ „În tăcerea voastră, ei ne ucid”. Zeci de oameni s-au adunat în PMAN ca să ceară dreptate pentru Ana-Maria
/VIDEO/ „În tăcerea voastră, ei ne ucid”. Zeci de oameni s-au adunat în PMAN ca să ceară dreptate pentru Ana-Maria
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Poliția, dusă pe piste greșite, în cazul dispariției Anei-Maria. Suspectul va primi statut de bănuit pentru omor
/VIDEO/ Poliția, dusă pe piste greșite, în cazul dispariției Anei-Maria. Suspectul va primi statut de bănuit pentru omor

Horoscop de la ChatGPT pentru 24 aprilie 2024: Scorpioni mai diplomați în comunicare și Berbeci orgolioși

missing
24 aprilie 2024, ora 07:53

Redacția TV8.md a apelat la ajutorul inteligenței artificiale pentru a genera un horoscop al zilei de astăzi, 24 aprilie 2024.

Așadar, iată previziunile făcute de ChatGPT, care a subliniat că trebuie să ținem cont de faptul că horoscopul este o formă de divertisment și nu are bază științifică.

Berbec (21 martie - 19 aprilie): Orgoliul poate fi un obstacol astăzi. Chiar dacă aveți convingeri puternice, încercați să evitați confruntările inutile și să fiți mai deschiși la păreri diferite.

Taur (20 aprilie - 20 mai): Fiți atenți la cui vă deschideți, pentru că nu toată lumea este dispusă să vă înțeleagă. Ascultați și sfaturile celor din jur, chiar dacă aveți aspirații mari.

Gemeni (21 mai - 20 iunie): Încercați să nu vă bazați exclusiv pe resursele proprii. Este important să vă bucurați și de sprijinul celor din jur și să nu vă neglijați viața socială.

Rac (21 iunie - 22 iulie): Este posibil să interpretați greșit intențiile partenerului de viață. Încercați să comunicați deschis și să fiți mai receptivi la perspectiva celuilalt.

Leu (23 iulie - 22 august): Evitați să vă agitați prea mult și să vă concentrați excesiv pe lucrurile pe care trebuie să le faceți. Lăsați lucrurile să se desfășoare natural și să veniți cu flexibilitate.

Fecioară (23 august - 22 septembrie): Fiți atenți la gestionarea finanțelor și nu luați decizii financiare impulsiv. În relațiile sociale, acceptați că unele propuneri pot fi respinse și fiți deschiși la compromisuri.

Balanță (23 septembrie - 22 octombrie): Munca grea este admirabilă, dar fiți atenți să nu vă pierdeți răbdarea și să deveniți irascibili. Încercați să vă mențineți calmul în fața provocărilor.

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie): Fiți mai diplomat în comunicare și evitați să respingeți ideile altora prea repede. Ascultați și luați în considerare perspectiva celorlalți înainte de a lua decizii importante.

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie): Fiți deschiși la adaptare și evitați să fiți prea pretențioși. Fiți mai receptivi la feedback și luați în serios opiniile celor din jur.

Capricorn (22 decembrie - 19 ianuarie): Acceptați ajutorul celor din jur și fiți deschiși la colaborare. În loc să vă încăpățânați să faceți totul singuri, recunoașteți puterea lucrului în echipă.

Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie): Chiar dacă norocul vă surâde pe plan financiar, este important să fiți atenți la semnalele pe care le primiți de la cei din jur. Nu ignorați posibilele avertismente sau informații importante.

Pești (19 februarie - 20 martie): Încercați să nu forțați voința celor din jur pentru a vă conforma propriilor dorințe. Respectați opiniile altora și fiți deschiși la acceptarea unui refuz.

Notă de la ChatGPT: Acesta a fost horoscopul pentru ziua de 24 aprilie 2024, dar amintește-ți că influența astrelor este subiectivă și că propriile tale acțiuni și alegeri au un rol important în viața ta.

Peste 20 de milioane de lei au fost confiscați la Aeroport de la oamenii lui Șor. Procurorii au deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat. /Tânăra de la Orhei, găsită moartă după opt zile de căutări, a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Rudele și sătenii fetei spun că vor cere ca vinovatul să primească pedeapsa maximă. /Atac cu drone la Odesa. Nouă persoane, printre care patru copii, au fost rănite. Militarii ruși au atacat cu drone și Kievul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apar primele detalii despre cauza decesului tinerei de 19 ani, dispărută la Orhei. Potrivit anchetei, Ana Maria ar fi decedat în urma unei traume cranio-cerebrale deschise. Mai mult, surse TV8 spun că pe trupul neînsulfețit al tinerei au fost găsite urme de tortură. /Costul terenurilor pentru construcții din Chișinău s-a dublat în ultimii doi ani. Experții dau vine pe pandemia de Covid, ce a declanșat o cerere sporită pentru loturile de construcții. /Agenția Servicii Publice ar putea fi obligată să plătească unei companii bulgare peste 100 de milioane de lei în dosarul schemelor cu pașapoarte. Direcotrul ASP susține că în spatele firmei bulgare sunt Vlad Plahotniuc, Vladimir Andronachi și Alexandru Vîlcu.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
30 de zile de arest pentru șoferul mașinii în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Acesta este suspectat de răpirea fetei de 19 ani. / Parlamentul inițiază procedurile tehnice pentru organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană pe 20 octombrie. A fost înregistrat în Legislativ și proiectul de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât integrarea europeană a țării să devină ireversibilă. / Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat pentru că gruparea Șor ar avea în continuare interes să o saboteze. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu spune că o nouă licitație ar putea fi anunțată săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie în timpul unui meci de fotbal. Un jucător de 24 de ani s-a prăbușit pe teren și a murit. Incidentul a avut loc, aseară, în comuna Ciorescu. / Procurorii cer arest preventiv pe numele șoferului automobilului în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Oamenii legii au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul bărbatului. / Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea Primăriei Chișinău. Solicitarea a venit din partea Ministerului Apărării.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Undă verde pentru referendum! Curtea Constituțională a dat avizat pozitiv inițiativei PAS privind organizarea referendumului pentru aderarea la UE! / Caz șocant la Orhei. O tânără de 19 ani însărcinată a dispărut după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Era studentă la pedagogie și se întorcea acasă, după ce a făcuse meditații cu un elev. / Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS-ul ar câștiga cele mai multe mandate, iar în Legislativ ar intra și partidul Șansă. La prezidențiale, actuala președintă, Maia Sandu, ar acumula cel mai mare scor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă o încercare de a alege procurorul general. Consiliul Superior al Procurorilor dă start noului concurs, după ce primul a eșuat. S-au modificat și regulile. / Securitate instabilă în Israel. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în această țară. / Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău. Specialiștii în sănătate îndeamnă părinții să-și imunizeze copiii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.

/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
/PROMO/ Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu - invitatul de astăzi al emisiunii „Moldova gândește LIVE”
/PROMO/ Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu - invitatul de astăzi al emisiunii „Moldova gândește LIVE”
/VIDEO/ Documentar TV8: Foametea din Basarabia 1946-1947. Amintiri cutremurătoare ale supraviețuitorilor: „Se mâncau unul pe altul”
/VIDEO/ Documentar TV8: Foametea din Basarabia 1946-1947. Amintiri cutremurătoare ale supraviețuitorilor: „Se mâncau unul pe altul”
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/EXCLUSIV/ Bărbatul suspect în cazul morții Anei-Maria, adus de poliție acasă. Ce analizează oamenii legii
/EXCLUSIV/ Bărbatul suspect în cazul morții Anei-Maria, adus de poliție acasă. Ce analizează oamenii legii

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram