/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 779: Noi bombardamente și prognoză alarmantă. Europarlamentari, prinși colaborând cu propaganda rusă

/FOTO/ Spectacole și stand up: Topul evenimentelor recomandate în ultimul weekend de octombrie 2023

missing
27 octombrie 2023, ora 12:43

Ultimul weekend al lunii octombrie, vezi ce evenimente au loc în Chișinău! 

Surorile Boleyn & Elisabeta  

Descoperiți rivalitățile și puterea feminină într-un eveniment teatral de excepție. "Surorile BOLEYN" aduce la viață lupta dintre Anna și Mary pentru inima lui Henric al VIII-lea, iar "ELISABETA" dezvăluie povestea remarcabilă a reginei Elisabeta I, cea care a unit o națiune divizată. Un spectacol despre putere, convingere și unicitate.

Când?  26-27 Octombrie, 19:00

Unde?  MEDIACOR, Strada Alexei Mateevici 60, Chişinău

Vreau bilet: aici

Gladiator Challenge

Pregătește-te să fii martorul unei adevărate explozii de forță și talent sportiv! 

100 dintre cei mai buni sportivi, cu titluri de campioni mondiali, europeni și naționali, se vor întrece într-un spectacol epic.

Cine va cuceri titlul de "CEL MAI PUTERNIC OM DIN ȚARĂ, 2023" și premiul impresionant de 100.000 lei? 

Vei avea șansa să afli în direct! În plus, te așteaptă o serie de concursuri și premii, iar atmosfera va fi electrică, cu un show captivant susținut de 60 de dansatori de la Black&White și fanfara MAI. Invitatul special, Gândul Mâței, va încinge atmosfera cu muzică bună.

Asigură-ți locul la cel mai așteptat eveniment sportiv al anului și pregătește-te să trăiești bătălie memorabilă între Gladiatorii Moderni!

Când? 28-29 Octombrie, 17:00, 15:00

Unde? Arena Chișinău, Strada Calea Orheiului 130, Chişinău 

Vreau bilet:  aici

Sound Healing cu Tinka și Amin

Eveniment Muzical: Vindecare Prin Sunet cu Tinka și Amín

Experimentați o seară muzicală de relaxare profundă, înconjurați de sunete vindecătoare precum handpan, chitară, boluri de cristal și voce. Această ocazie specială vă promite o evadare într-o lume a relaxării și a liniștii interioare.

Tinka și Amín vă vor ghida într-o călătorie sonoră unică, aducându-vă o atmosferă armonioasă și plină de afecțiune. Veniți pregătiți să vă bucurați de muzică în haine comode, iar dacă doriți să intensificați experiența, aduceți cu voi o eșarfă sau un plapumioara pentru confortul maxim.

Nu ratați această oportunitate de a vă elibera stresul și de a vă regăsi pacea interioară.

 Când? 28 Octombrie, 18:00

Unde? Toro Center, Strada Pantelimon Halippa 6, Chişinău 2009

Vreau bilet aici

MAHAMAYA ELECTRONIC DEVICES / UA / 

Intră în lumea fascinantă a identității umane cu Iwan Wyrypajew! O piesă de teatru care te va purta într-un dialog amplu și profund, acoperind o varietate de subiecte, de la știință la religie și multe altele. 

Patru actori explorează complexitatea vieții umane într-o conversație care te va provoca să te întrebi: "Cine sunt eu cu adevărat?" După ce cortina se închide, vei fi invitat să te adâncești în propria introspecție și să explorezi esența adevaratei tale identități.

Nu rata ocazia de a experimenta această producție teatrală unică, menită să te provoace să-ți explorezi sinele în lumina întregii realități.

Când? 29 Octombrie , 18:00

Unde? Teatru Fără Nume, Strada Sfatul Țării 18, Chişinău 2012

Vreau bilet:  aici

 MADAMA BUTTERFLY

Experimentează o poveste de iubire și sacrificiu în una dintre cele mai cunoscute opere din lume, "Madama Butterfly" de G. Puccini. Povestea tulburătoare a devotamentului necondiționat și a consecințelor lui te va captiva cu frumusețea muzicii și profunzimea subiectului.

Spectacol explorează diferențele culturale și neglijarea aspectelor cruciale ale vieții într-o relație tragică dintre tânăra japoneză Chio-Chio-San și ofițerul american Pinkerton. În inima acestei opere se află dragostea, loialitatea și deziluziile, oferind o perspectivă adâncă asupra destinelor frânte de suferință și neînțelegeri.

Nu rata ocazia de a fi martorul acestei povești captivante și emoționante.

Când? 29 Octombrie, 17:00

Unde? Teatru Național de Operă și Balet “Maria Bieșu” 
Vreau bilet: aici

Scufița Roșie - Spectacol Interactiv de Animație pentru copii 

Planeta Clounella te invită la un spectacol de animație plin de distracție, interacțiune și educație pentru copii - "Scufița Roșie"! Această reimaginare neconvențională a poveștii clasice adaugă cântece, dansuri și jocuri interactive pentru un eveniment captivant.

Decorul, efectele de lumină și proiecțiile video completează experiența, aducând magia pe scenă. Spectacolul se concentrează pe interacțiunea cu cei mici și promite un final fericit, lăsând întrebarea: cine păcălește pe cine în această versiune adaptată a Scufiței Roșii?

Nu rata acest eveniment captivant, care va aduce zâmbete și bucurie în inimile copiilor!

Când? 29 Octombrie, 11:00

Unde? Cinematograful “Odeon”

Vreau bilet  aici 

GAIȚELE

Bucură-te de o bijuterie a teatrului clasic românesc, piesa "Gaițele" (sau "Cuibul de Viespi"), o comedie de excepție din perioada interbelică. Autorul dezvăluie cu pricepere o societate în destrămare, prinsă în capcana obiceiurilor și prejudecăților învechite.

Această satiră plină de umor pune sub lupă oamenii bogați care trăiesc superficial, dedicându-și zilele plăcerilor efemere, ignorând orice semnificație profundă. Spectacolul te va face să râzi, dar și să reflectezi asupra decadentismului și lipsei de profunzime în comportament și valori în societate. Adevărul din spatele umorului este mereu actual și universal.

Când? 27 Octombrie, 18:30

Unde? Teatrul Național “Eugene Ionesco”

Vreau bilet: aici

Ужин по - Французски 

Pregătiți-vă pentru o comedie explozivă marca Mark Camoletti, unde o rețetă simplă pentru o cină franțuzească autentică se transformă într-un festin hilar. Sub același acoperiș se adună soțul, soția, amanta soțului, amantul soției (care este și prietenul soțului), bucătăreasa și soția acesteia, toate amestecate cu bancnote de franci, haine de blană scumpă și un colier valoros.

Veselie garantată! Această comedie savuroasă atinge tonuri satirice și evidențiază cu umor lipsa de moralitate în anumite aspecte ale societății franceze. O seară de distracție neașteptată vă așteaptă!

Când? 28 Octombrie, 18:00

Unde? Teatrul dramatic rus de stat “A. P. Cehov”

Vreau bilet  aici

 Wine Tasting - Vinăria Nobilă- O nouă degustare organizată de Vinoteca Top Wine!

Pregătește-ți simțurile pentru o experiență deosebită la degustarea vinurilor de la Vinăria Nobilă, o mică bijuterie în lumea vinurilor rafinate. 

Descoperă aromele și nuanțele subtile ale unor vinuri excepționale, cum ar fi Chardonnay, Cabernet Franc, Fetească Neagră, și multe altele. Vei fi ghidat printr-o călătorie gustativă memorabilă care îți va aduce satisfacție și bucurie.

Nu rata această ocazie de a te delecta cu vinuri de înaltă calitate de la Vinăria Nobilă și de a-ți descoperi noi preferințe vinicole!

Când? 27 Octombrie, 19:00

Unde? Vinoteca Top Wine, str. Constantin Tănase 6 

Vreau bilet: aici

Marin Madan - Sănătate - Stand Up - Solo 

Experimentează umorul autentic și râsul sincer într-o seară specială alături de comediantul Marin Madan. 

În deschidere, vei avea ocazia să te amuzi cu câțiva colegi de-ai lui, dar apoi toată atenția se concentrează pe Marin Madan și materialul său. Te așteaptă o seară plină de distracție și râsete fără inhibiții.

Nu rata acest eveniment de comedie care promite să-ți încingă seara! 

Când? 28 Octombrie, 19:30

Unde? Budweiser Grill & Pub, str. Șciusev, 93

Vreau bilet: aici

Îți mulțumim pentru că ai citit recomandările noastre de evenimente și sperăm că ai găsit ceva care să te inspire pentru weekendul ce vine. Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele prezentate și pentru a cumpăra bilete, vizitează site-ul iTicket.md sau blogul iTicket unde poți afla și mai multe detalii interesante. 

Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova, dar și cum îi susținem pe cei deja prezenți - discutăm astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți, Dumitru Vicol, analist financiar
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului. Detalii în emisiune!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Yandex, acuzată de evaziune fiscală și implicată în scandaluri de spionaj în mai multe state, și-a deschis reprezentanțǎ oficială în Moldova. Ce scopuri urmărește în Moldova compania apropiată lui Putin? Răspunsul îl aflați la Cutia Neagră PLUS!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
25 ari de teren în coasta Parcului Dendrariu - miza unui scandal cu amenințări și plângeri la Poliție. Luptă între o pensionară și un om de afaceri multimilionar ce vrea să-și construiască casă lângă parc.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cum o eroare de calcul a făcut ca Moldova să cumpere gaz scump în exces?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră va fi deschisă de șeful adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. • De ce procurorii ar putea să nu-și primească salariile? • Ce detalii noi au apărut în dosarele lui Andronachi, Plahotniuc, Dodon și alți fugari? • Ce se întâmplă cu deputații rămași fără imunitate? • Care va fi soarta dosarelor pornite pe fapte de îmbogățire ilicită? • Pe cine a încercat să consulte Veaceslav Platon?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Sute de persoane au fost incluse fictiv pe lista de donatori ai partidelor Renașterea, Șansă și MAN. Cutia Neagră Plus a găsit printre donatorii acestor partide politice mai mulți pensionari, femei de serviciu, studenți și angajați la stat.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus, într-un format mai neobișnuit. Alături de reporterii de investigație Victor Moșneag, Liuba Șevciuc și Ștefan Bejan discutăm despre provocările cu care se confruntă jurnalismul de investigație din Republica Moldova. De asemenea, reporterii oferă și unele detalii din spatele unor anchete renumite.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Am urmărit predicile rostite de preoți în bisericile conduse de Mitropolitul Vladimir și am aflat cum lucrează Moscova prin slujitorii săi îmbrăcați în sutane. Investigația dezvăluie rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia contra Moldovei.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Gazul de 10 lei promis de Ilan Șor și bașcana Evghenia Guțul locuitorilor din Găgăuzia ascunde în spate o schemă sofisticată cu ramificații până la Moscova. Companiile din Turcia și Germania, care s-au angajat să livreze gaze la preț preferențial nu sunt decât firme interpuse să camufleze livrări de gaze din Rusia. Mai exact, acestea duc spre un oligarh ucrainean prorus, apropiat de fostul președinte al țării vecine Victor Ianukovici și de gigantul rus Gazprom, arată cea mai nouă investigație Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Procurorul General Interimar pune cărțile pe masa... despre judecătorii corupți, legi ineficiente si soarta dosarelor de rezonanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS dezvăluie cum războiul din Ucraina a dat peste cap piața de medicamente din Republica Moldova. Invazia Rusiei în Ucraina a avut multiple consecințe economice și sociale inclusiv asupra țării noastre. Una dintre crizele generate de agresiunea militară rusească a fost lipsa de medicamente pentru spitalele din Moldova. Din cauza sistării activității mai multor fabrici și depozite de medicamente din Ucraina și a schimbării lanțurilor de distribuție, mai multe medicamente au ajuns să coste chiar și de două ori mai scump.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De activitatea lor sunt legate cele mai mari așteptări privind reformarea justiției. Un scandal recent arată, însă, că evaluările lor pot avea lacune. Ce secrete ascunde Comisia Pre-vetting? Cutia Neagră PLUS vă dezvăluie numele mai multor membri ai secretariatului Comisiei, ținute în mare secret. Printre ei sunt ofițeri CNA, exponenți din societatea civilă, avocați și chiar angajați ai Parlamentului.

/VIDEO/ Mândria satului Scoreni: Lucrările celui mai mare butoi din lume sunt pe ultima sută de metri
/VIDEO/ Mândria satului Scoreni: Lucrările celui mai mare butoi din lume sunt pe ultima sută de metri
/PROMO/ Moldova gândește: Agricultura, îngropată în probleme. De ce sunt îngrijorați fermierii
/PROMO/ Moldova gândește: Agricultura, îngropată în probleme. De ce sunt îngrijorați fermierii
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 778: Atac masiv și alerta unui general american. Cea mai mare termocentrală din Kiev, distrusă complet
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 778: Atac masiv și alerta unui general american. Cea mai mare termocentrală din Kiev, distrusă complet
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/VIDEO/ Victoria Lungu, despre relația cu fiica ei, Valeria: „M-a blocat pe rețelele de socializare”
/VIDEO/ Victoria Lungu, despre relația cu fiica ei, Valeria: „M-a blocat pe rețelele de socializare”

/VIDEO/ Violeta Botezatu - soprana moldoveancă, cu voce de aur: „Cariera mea în domeniul vocal a pornit dintr-o necesitate”

missing
12 aprilie 2024, ora 17:55

Violeta Botezatu a impresionat cu vocea sa de aur la un concurs de talente din România. Moldoveanca ne-a spus, în cadrul emisiunii „Iubește Viața”, că nu s-a așteptat la asemenea reacții și că succesul de la București a marcat parcursul său în plan muzical, bucurându-se acum de mai multe oferte de colaborare.

„A fost un moment de excepție, care m-a lăsat cu multe amintiri frumoase. Juriul a reacționat într-o manieră probabil pentru mine un pic neașteptată. Aveam doar emoțiile de a cânta bine, dar nu m-am așteptat la o astfel de reacție”, a spus soprana.

Violeta Botezatu a povestit și cum și-a început cariera muzicală:

„Italia a fost țara care a reușit să mă facă și pe mine ca fire să mă deschid, să am mai mult curaj în calitățile mele, abilitățile nu doar muzicale, dar și vocale. Acolo am mers la Conservatorul din Veneția mult mai târziu decât au făcut alții. Cariera mea în domeniul vocal a pornit cumva dintr-o necesitate. Am mers în Italia în calitate de pianistă, aici (Moldova) absolvisem liceul la cobză. În urma unor audiții, am fost selectată să reprezint o importantă asociație muzicală din Italia, cu care făceam diverse concerte și acolo după aceste experiențe frumoase, nu mă puteam limita la pian, voiam mai mult, așa că am rămas în Veneția. M-am îndrăgostit de muzica lor, pasiunea lor pentru operă. 

Am început cu acordeonul de micuță și în Italia mi-a prins bine, acompaniam cântăreții venețieni. Până la urmă, am fost acea femeie acceptată să cânte pe gondolele venețiene și în scurt timp deja eram prima doamnă care cânta folclor venețian pe gondole, după care am zis că voiam ceva mai mult, mai important poate, mai complex și atunci am mers la Conservator. Acolo am reușit să cunosc multă lume interesantă”.

Pandemia a adus-o pe Violeta Botezatu acasă, oferindu-i oportunitatea să se bucure de timpul petrecut alături de familie și să se concentreze pe viața de mămică:

„A fost un moment prielnic de a mă relaxa un pic, de a mă liniști, pentru că aveam foarte mult de lucru și era momentul să vin acasă, să stau cu familia. În plus, în 2020 am devenit mămică și îmi doream alături de soț și copilul meu să simt aici toată dragostea oamenilor dragi.

Nu știi la ce revii, cum te vei descurca. Nu știi dacă-ți vei recăpăta cumva viața socială, să ai un confort sufletesc. Probabil ăsta e motivul pentru care multă lume nu revine acasă. Dar pentru mine a fost mai simplu. Perioada de pandemie, toată lumea liniștită, acasă, însărcinată, copil mic, familie și eu am savurat”.

Violeta Botezatu a primit Golden Buzz la „Românii au talent”. Soprana în vârstă de 40 de ani a cucerit juriul și publicul cu vocea sa și melodia interpretată pe scena de la București. Soprana a cântat melodia Mariei Lătărețu, „Lie Ciocârlie”. În prezent, Violeta este profesoară de cobză la Liceul „Ciprian Porumbescu” din Chișinău.

Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la o ex-deputată, bănuită de spălare de bani! Aproape două milioane de lei au fost confiscați de oamenii legii. /Imaginile cu o presupusă dronă, care ar fi lovit elicopterul la Tiraspol, sunt trucate, iar incidentul a fost provocat cu scopul de a crea panică în societate pe ambele maluri ale Nistrului. Este concluzia Biroului politici de reintegrare, la o săptămână de la incident. /Un antreprenor din Soroca a împrumutat bani pentru afacere și a înscenat falimentarea ei. Acesta și-a recunoscut vina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tentativa opoziției de a împiedica organizarea referendumului de aderare la UE, într-o zi cu prezidențialele, a eșuat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de blocul Comuniștilor și Socialiștilor. / Reforma Justiției este provocarea numărul unu în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniune Europeană. Revenită de la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare a declarat că europenii așteaptă numirea judecătorilor la Curtea Supremă dar și un procuror general. / Ofițerii Anticorupție susțin că au prins un avocat în timp ce lua 70 de mii de lei mită. Flagrantul a fost organizat la sesizarea unei femei care încearcă să-și scape soțul de pușcărie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Evenimentele de familie îi aduc bașcanei Găgăuziei venituri mult mai mari decât activitatea în Comitetul Executiv al regiunii. Numai la ziua sa de naștere, Evghenia Guțul a declarat cadouri bănești de peste 7 mii de euro. /Crește numărul cazurilor de rujeolă la Centrul de refugiați din Chișinău. Sunt deja 11 pacienți confirmați- toți copii nevaccinați, cu vârste cuprinse între 2 și 17 an. /De astăzi, plătim mai puțin pentru lumină și căldură. Deciziile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică au fost publicate în Monitorul Oficial.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Disensiunile între Guvern și primăria Chișinău continuă. După ce și-au tot aruncat săgeți, premierul anunță că Ministerul Muncii va reangaja asistenții personali demiși de primărie. Care este reacția primăriei? / Încă patru cazuri de rujeolă au fost confirmate la un centru de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău, același centru unde acum două zile au fost raportate trei cazuri. / Baba Dochia își scutură cojoacele. În mai multe regiuni din nordul și centrul țării, a nins, iar în unele sectoare ninsorile au fost abundente. Meteorologii anunță vreme instabilă în continuare
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cu câteva săptămâni înainte de încheierea sezonului rece, ANRE a decis să ieftinească energia termică. Cât va costa o gigacalorie? / Un angajat al Ambasadei Ruse de la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă și urmează să părăsească țara. Nota informativă i-a fost înmânată, azi dimineață, ambasadorului Oleg Vasnețov. Care este motivul? / Guvernatoarea Autonomiei Găgăuze, Evghenia Guțul, o amenință cu judecata pe Maia Sandu. Se întâmplă după ce ieri președinta a dat de înțeles că nu va semna decretul de numire a bașcanei în funcția de membră a Guvernului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șefa statului, Maia Sandu, a cerut Parlamentului să inițieze procesul de organizare a referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Plebiscitul ar putea avea loc în octombrie, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. / Fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost pus sub învinuire în cazul tragediei de la Aeroport, din vara trecută. El este acuzat de neglijență în serviciu în cazul atacului soldat cu moartea a două persoane. / Focar de rujeolă la un centru de refugiați din Chișinău. Cinci copii au fost internați la spital, după ce au fost diagnosticați cu această infecție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Guvernul face un pas înapoi în problema asistenților personali. Ce-i drept, din contul Primăriei. Executivul anunță că va achita aceste salarii, dar va reține acești bani din bugetul autorității locale. / Încendiu devastator pe strada Columna! A ars un depozit. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. / Prima demisie după numire unui nou ministru al Mediului. Șeful Moldsilva a anunțat că pleacă din funcție, la o zi după ce noul funcționar de la Mediu a anunțat că va scăpa de subalternii care nu-și fac bine treaba.

/VIDEO/ Un nume cunoscut în businessul imobiliar și un administrator de insolvabilitate, implicați într-o schemă investigată de CNA
/VIDEO/ Un nume cunoscut în businessul imobiliar și un administrator de insolvabilitate, implicați într-o schemă investigată de CNA
/PROMO/ Moldova gândește: Agricultura, îngropată în probleme. De ce sunt îngrijorați fermierii
/PROMO/ Moldova gândește: Agricultura, îngropată în probleme. De ce sunt îngrijorați fermierii
/VIDEO/ Tulburător! O pensionară a dat safeul cu bani escrocilor. S-au dat drept anchetatori
/VIDEO/ Tulburător! O pensionară a dat safeul cu bani escrocilor. S-au dat drept anchetatori
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/VIDEO/ La start, de Ziua Mondială a Sănătății: Zeci de studenți au alergat spre victorie la „Starturi Vesele”
/VIDEO/ La start, de Ziua Mondială a Sănătății: Zeci de studenți au alergat spre victorie la „Starturi Vesele”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram