/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO/ Start pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă! Când se deschid târgurile de Crăciun în marile orașe din Europa

missing
05 noiembrie 2023, ora 16:53

Se apropie cea mai frumoasă perioadă din an, cea a sărbătorilor magice de iarnă, și deja încep pregătirile pentru mult așteptatele târguri de Crăciun. 

Iată care sunt cele mai frumoase locuri din Europa în care să mergi pentru a vizita târgul de Crăciun și de când se deschid târgurile de Crăciun în Europa:

Târgul de Crăciun din Viena, Austria Începem topul celor mai frumoase târguri de Crăciun cu unul dintre cele mai vizitate de către turiștii din lumea întreagă. Târgul de Crăciun din Viena aduce anual o atmosferă de vis datorită decorațiunilor deosebite, care îți vor aduce spiritul sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun de la Viena se deschide în anul 2023 pe data de 22 noiembrie și durează până pe 26 decembrie.  

Târgul de Crăciun din Praga, Cehia Un alt târg de Crăciun cunoscut deja și vizitat anual de turiști din toate colțurile lumii este cel din Praga. Este locul unde atmosfera festivă se simte la orice pas datorită spectacolelor care se desfășoară constant, dar și concertelor de colinde, atelierelor creative și activităților care au loc în centrul orașului, în Piața de Crăciun din Old Town Square, în centrul orașului Praga. Târgul de Crăciun din Praga se va deschide pe data de 20 noiembrie și va dura până pe data de 6 ianuarie.

Târgul de Crăciun din Basel, Elveția Este târgul de Crăciun care se bucură de popularitate de la un an la altul și care se desfășoară în Basel, cel mai mare oraș de Crăciun din Elveția. Locul strălucește la fiecare pas, clădirile sunt îmbrăcate de sărbătoare, iar atmosfera este una caldă și prietenoasă în fiecare colțișor în care te-ai uita. Târgul de Crăciun din Basel se deschide pe data de 22 noiembrie și durează până pe data de 23 decembrie.

Târgul de Crăciun din Budapesta, Ungaria Anual, aici se desfășoară unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Este locul în care trebuie să ajungi cel puțin o dată în viață pentru a te bucura de spiritul sărbătorilor de iarnă, dar și de preparatele culinare proaspete și incredibil de gustoase. Târgul de Crăciun din Budapesta se va deschide pe data de 17 noiembrie și va dura până pe data de 31 decembrie 2023.

Târgul de Crăciun din Poznan, Polonia În Piața Libertății, pe Old Market Square și Plac Wolnosci vei găsi anul acesta cel mai frumos târg de Crăciun din Poznan. Este locul în care te vei bucura de priveliști spectaculoase, de delicatese culinare specifice zonei, dar și de o atmosferă relaxantă. Târgul de Crăciun din Poznan va avea loc în perioada 18 noiembrie – 26 decembrie 2023.

Târgul de Crăciun din Dresda, Germania Unul dintre locurile preferate ale turiștilor în perioada sărbătorilor de iarnă este și târgul de Crăciun din Dresda, Germania. Este unul dintre cele mai mari evenimente ale anului, iar cu această ocazie au loc o serie de spectacole și evenimente unice și deosebit de frumoase. Târgul de Crăciun din Dresda se va deschide pe data de 29 noiembrie și va dura până pe data de 24 decembrie 2023.

Târgul de Crăciun din Manchester, Marea Britanie Un eveniment organizat impecabil, care atrage anual sute de mii de turiști pentru frumusețea locului. Un peisaj de poveste, plin de becuri viu colorate și clădiri frumos amenajate în spiritul Crăciunului. Aici vei găsi sute de tarabe care îți propun preparate delicioase, dar și băuturi specifice zonei și cele mai deosebite decorațiuni de iarnă. Târgul de Crăciun din Manchester se va deschide de pe data de 11 noiembrie până pe 22 decembrie 2023.

Târgul de Crăciun din Tbilisi, Georgia În capitala Georgiei se organizează piețe de Crăciun în perioada sărbătorilor de iarnă aproape la fiecare colt al orașului. Este locul unde găsești cele mai multe obiecte de artizanat, dar și cadouri, mâncare, dulciuri și vin fiert. Pe lângă acestea, în târgul de Crăciun amenajat se organizează și o serie de concerte, spectacole de teatru sau vizionări de filme în aer liber.

Târgul de Crăciun din Madeira, Portugalia O zonă însorită care aduce vizitatorilor un târg de Crăciun spectaculos, atât prin frumusețea locului, cât și prin vremea însorită din perioada sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun se organizează pe aleile centrale Avenida Arriaga, în capitala Funchal. Târgul de Crăciun din Funchal, Madeira, Portugalia, va fi deschis în perioada 1 decembrie 2023 – 8 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun Govone, Italia Evident că și Italia excelează la acest capitol și aduce în piața de Crăciun din Govone cel mai frumos târg tematic. În satul Govone de pe dealurile Langhe-Roero, regiunea viticolă din Piemont, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, se va organiza cel mai frumos târg de Crăciun, un loc cu o serie de atracții culturale, dar și preparate culinare specifice. Târgul de Crăciun din Govone se va deschide pe data de 12 noiembrie și va dura până pe data de 23 decembrie 2023.

Târgul de Crăciun din Madrid, Spania Nici din Spania nu va lipsi magia sărbătorilor de iarnă expusă în cel mai frumos târg de Crăciun. Aici te vei putea bucura de o atmosferă relaxantă, vei putea achiziționa cadouri deosebite pentru cei dragi și vei avea parte de o experiență gastronomică de neuitat. Târgul de Crăciun din Madrid se va deschide pe data de 25 noiembrie și va dura până pe 31 decembrie 2023.

Târgul de Crăciun din Strasbourg, Franța Unul dintre locurile în care trebuie să ajungi pentru a descoperi magia sărbătorilor de iarnă este și târgul de Crăciun din Strasbourg. Aici vei descoperi tradițiile regionale, ateliere de artă, o serie de obiecte lucrate manual de oamenii din zonă, dar și nelipsitele bucate tradiționale. Târgul de Crăciun din Strasbourg se va deschide pe data de 24 noiembrie și va dura până pe data de 24 decembrie 2023.

Târgul de Crăciun din Nurnberg, Germania Este printre cele mai vechi târguri de Crăciun din Germania, dar și locul unde anual sute de artizani locali își aduc produsele spre vânzare. Anual, aici, la deschiderea oficială a târgului se rostește Prologul de către Christkind, Îngerul Crăciunului. Târgul de Crăciun din Nurnberg se va deschide pe data de 28 noiembrie 2023, ceremonia de deschidere va fi pe data de 1 decembrie, iar târgul se va încheia pe data de 24 decembrie.

Sursa: Libertatea

Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldoveneascǎ. /Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. /Șeful Agenției Servicii Publice face mai multe dezvăluiri incendiare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova, dar și cum îi susținem pe cei deja prezenți - discutăm astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți, Dumitru Vicol, analist financiar
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
A tăiat bugetele pentru compensații, asistenți sociali și program prelungit în școli și le-a umflat pentru concerte și chefuri. Pe ce alege să cheltuie banii Primăria Chișinău?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari vine la Cutia Neagră Plus să ne spună cum s-a organizat licitația de la aeroport. De ce în funcțiile cheie a întreprinderilor de stat ajung oameni apropiați partidului de guvernare? Care este soarta bunurilor Republicii Moldova din Ucraina? Ce se întâmplă la „Metalferos”, „Moldtelecom” și ce va face APP pentru a aduce Hotelul Național în proprietatea statului. Detalii în emisiune!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Milioane de euro din AIR Moldova riscă să ajungă tot în buzunarul lui Șor și la partenerii săi de scheme din Rusia. Ce șanse au pasagerii păgubiți de Air Moldova să-și întoarcă banii?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Haos în sistemul judecătoresc? /De ce avem tot mai multe hotărâri controversate pe dosare de rezonanță? /Ce cred judecătorii despre cum își face munca CSM? / Despre acestea, dar și despre starea generală din sistemul judecătoresc, discutăm cu membrul CSM Ion Guzun și judecătoarea Angela Bostan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Yandex, acuzată de evaziune fiscală și implicată în scandaluri de spionaj în mai multe state, și-a deschis reprezentanțǎ oficială în Moldova. Ce scopuri urmărește în Moldova compania apropiată lui Putin? Răspunsul îl aflați la Cutia Neagră PLUS!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
25 ari de teren în coasta Parcului Dendrariu - miza unui scandal cu amenințări și plângeri la Poliție. Luptă între o pensionară și un om de afaceri multimilionar ce vrea să-și construiască casă lângă parc.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cum o eroare de calcul a făcut ca Moldova să cumpere gaz scump în exces?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră va fi deschisă de șeful adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. • De ce procurorii ar putea să nu-și primească salariile? • Ce detalii noi au apărut în dosarele lui Andronachi, Plahotniuc, Dodon și alți fugari? • Ce se întâmplă cu deputații rămași fără imunitate? • Care va fi soarta dosarelor pornite pe fapte de îmbogățire ilicită? • Pe cine a încercat să consulte Veaceslav Platon?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Sute de persoane au fost incluse fictiv pe lista de donatori ai partidelor Renașterea, Șansă și MAN. Cutia Neagră Plus a găsit printre donatorii acestor partide politice mai mulți pensionari, femei de serviciu, studenți și angajați la stat.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus, într-un format mai neobișnuit. Alături de reporterii de investigație Victor Moșneag, Liuba Șevciuc și Ștefan Bejan discutăm despre provocările cu care se confruntă jurnalismul de investigație din Republica Moldova. De asemenea, reporterii oferă și unele detalii din spatele unor anchete renumite.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Am urmărit predicile rostite de preoți în bisericile conduse de Mitropolitul Vladimir și am aflat cum lucrează Moscova prin slujitorii săi îmbrăcați în sutane. Investigația dezvăluie rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia contra Moldovei.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Gazul de 10 lei promis de Ilan Șor și bașcana Evghenia Guțul locuitorilor din Găgăuzia ascunde în spate o schemă sofisticată cu ramificații până la Moscova. Companiile din Turcia și Germania, care s-au angajat să livreze gaze la preț preferențial nu sunt decât firme interpuse să camufleze livrări de gaze din Rusia. Mai exact, acestea duc spre un oligarh ucrainean prorus, apropiat de fostul președinte al țării vecine Victor Ianukovici și de gigantul rus Gazprom, arată cea mai nouă investigație Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Procurorul General Interimar pune cărțile pe masa... despre judecătorii corupți, legi ineficiente si soarta dosarelor de rezonanță.

/VIDEO/ Zeci de lumânări în memoria Anei-Maria, aprinse în fața porții suspectului de la Chițcanii Vechi
/VIDEO/ Zeci de lumânări în memoria Anei-Maria, aprinse în fața porții suspectului de la Chițcanii Vechi
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Lacrimi și durere la Susleni: Zeci de oameni au venit să o conducă pe Ana-Maria  pe ultimul drum
/VIDEO/ Lacrimi și durere la Susleni: Zeci de oameni au venit să o conducă pe Ana-Maria pe ultimul drum
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 789: Lovitură Rusiei și asalt uriaș! Șeful spionajului militar de la Kiev prezice vremuri și mai grele
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 789: Lovitură Rusiei și asalt uriaș! Șeful spionajului militar de la Kiev prezice vremuri și mai grele
/VIDEO/ Încă un referendum? Fostul președinte al CC sugerează că ar putea fi necesar încă un astfel de exercițiu electoral
/VIDEO/ Încă un referendum? Fostul președinte al CC sugerează că ar putea fi necesar încă un astfel de exercițiu electoral

Horoscop de la ChatGPT pentru 23 aprilie 2024: Gemenii pot fi norocoși, iar Balanțele trebuie să asculte sfaturile altora

missing
23 aprilie 2024, ora 08:10

Redacția TV8.md a apelat la ajutorul inteligenței artificiale pentru a genera un horoscop al zilei de astăzi, 23 aprilie 2024.

Așadar, iată previziunile făcute de ChatGPT, care a subliniat că trebuie să ținem cont de faptul că horoscopul este o formă de divertisment și nu are bază științifică.

Berbec (21 martie - 19 aprilie): Ești în culmea fericirii în ceea ce privește progresul în carieră. Totuși, astăzi ar trebui să fii atent să nu îți arăți vulnerabilitatea în fața colegilor. Păstrează o atitudine sigură pe tine și continuă să avansezi cu încredere.

Taur (20 aprilie - 20 mai): Există șanse pentru conflicte pentru tauri astăzi. Este posibil să te confrunți cu situații în care să auzi vorbe urâte despre tine. Cu toate acestea, sfatul astrelor este să rămâi calm, indiferent de provocări. Rezistența și răbdarea ta te vor ajuta să depășești orice obstacol.

Gemeni (21 mai - 20 iunie): Astăzi, gemenii pot avea parte de noroc, în special în ceea ce privește cariera. Fii atent la oportunitățile care se ivesc și profită de ele. Un coleg ar putea juca un rol important în evoluția ta profesională, așa că fii deschis la colaborare.

Rac (21 iunie - 22 iulie): O călătorie sau o schimbare de mediu ar putea avea un impact pozitiv asupra ta, rac. De asemenea, este posibil ca perspectiva celor din jur să se schimbe în legătură cu tine și cu o anumită situație. Fii deschis și receptiv la aceste schimbări și fă-le față cu încredere.

Leu (23 iulie - 22 august): Instinctul tău te poate ghida astăzi, leu, mai ales în aspectele financiare. Fii atent la oportunitățile de a face rost de bani și rezolvă orice problemă financiară cu încredere și determinare.

Fecioară (23 august - 22 septembrie): Astăzi, ar trebui să acorzi mai multă atenție relațiilor tale, mai ales cele cu prietenii și persoana iubită. Nu neglija nevoile celor dragi și asigură-te că le acorzi timpul și atenția necesară. O investiție în relațiile tale personale va aduce beneficii pe termen lung.

Balanță (23 septembrie - 22 octombrie): Fii deschis la sugestiile și sfaturile celor din jur, balanță, în special în ceea ce privește proiectele în care ești implicat. Ideile fixe ar putea împiedica progresul tău, deci fii dispus să asculți și să iei în considerare perspectivele altora.

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie): Astăzi, relațiile tale cu prietenii pot fi o sursă de susținere și ajutor. Chiar dacă nu ești în cea mai activă formă, legăturile tale sociale te pot ajuta să evoluezi în diferite aspecte ale vieții tale.

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie): Ai grijă să nu te lași prins de dorința de a obține câștiguri rapide, săgetător. Răbdarea ta poate fi pusă la încercare astăzi, dar este esențial să ai încredere în proces și să continui să lucrezi în direcția dorită, chiar dacă rezultatele întârzie să apară.

Capricorn (22 decembrie - 19 ianuarie): Acordă mai multă atenție relațiilor tale interpersonale, capricorn. Implică-te mai mult și fii mai deschis în comunicare pentru a câștiga respectul și încrederea celor din jur. Investiția în relații poate aduce beneficii semnificative pe termen lung.

Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie): Fii concentrat pe activitățile tale profesionale astăzi, vărsător, deoarece ai parte de o zi productivă la serviciu. Profită de oportunitățile care se ivește și implică-te cu determinare în proiectele tale. Fiind preocupat de un proiect important, asigură-te că îți gestionezi timpul și resursele eficient.

Pești (19 februarie - 20 martie): Prietenii tăi pot avea un impact semnificativ asupra ta astăzi, pești. Fii atent la influențele pe care le primești și fii selectiv în legăturile tale sociale. În același timp, șarmul tău natural te poate ajuta să atragi un asociat important în afaceri, deci folosește-ți abilitățile sociale în avantajul tău.

Notă de la ChatGPT: Acesta a fost horoscopul pentru ziua de 23 aprilie 2024, dar amintește-ți că influența astrelor este subiectivă și că propriile tale acțiuni și alegeri au un rol important în viața ta.

Peste 20 de milioane de lei au fost confiscați la Aeroport de la oamenii lui Șor. Procurorii au deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat. /Tânăra de la Orhei, găsită moartă după opt zile de căutări, a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Rudele și sătenii fetei spun că vor cere ca vinovatul să primească pedeapsa maximă. /Atac cu drone la Odesa. Nouă persoane, printre care patru copii, au fost rănite. Militarii ruși au atacat cu drone și Kievul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apar primele detalii despre cauza decesului tinerei de 19 ani, dispărută la Orhei. Potrivit anchetei, Ana Maria ar fi decedat în urma unei traume cranio-cerebrale deschise. Mai mult, surse TV8 spun că pe trupul neînsulfețit al tinerei au fost găsite urme de tortură. /Costul terenurilor pentru construcții din Chișinău s-a dublat în ultimii doi ani. Experții dau vine pe pandemia de Covid, ce a declanșat o cerere sporită pentru loturile de construcții. /Agenția Servicii Publice ar putea fi obligată să plătească unei companii bulgare peste 100 de milioane de lei în dosarul schemelor cu pașapoarte. Direcotrul ASP susține că în spatele firmei bulgare sunt Vlad Plahotniuc, Vladimir Andronachi și Alexandru Vîlcu.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
30 de zile de arest pentru șoferul mașinii în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Acesta este suspectat de răpirea fetei de 19 ani. / Parlamentul inițiază procedurile tehnice pentru organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană pe 20 octombrie. A fost înregistrat în Legislativ și proiectul de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât integrarea europeană a țării să devină ireversibilă. / Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat pentru că gruparea Șor ar avea în continuare interes să o saboteze. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu spune că o nouă licitație ar putea fi anunțată săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie în timpul unui meci de fotbal. Un jucător de 24 de ani s-a prăbușit pe teren și a murit. Incidentul a avut loc, aseară, în comuna Ciorescu. / Procurorii cer arest preventiv pe numele șoferului automobilului în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Oamenii legii au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul bărbatului. / Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea Primăriei Chișinău. Solicitarea a venit din partea Ministerului Apărării.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Undă verde pentru referendum! Curtea Constituțională a dat avizat pozitiv inițiativei PAS privind organizarea referendumului pentru aderarea la UE! / Caz șocant la Orhei. O tânără de 19 ani însărcinată a dispărut după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Era studentă la pedagogie și se întorcea acasă, după ce a făcuse meditații cu un elev. / Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS-ul ar câștiga cele mai multe mandate, iar în Legislativ ar intra și partidul Șansă. La prezidențiale, actuala președintă, Maia Sandu, ar acumula cel mai mare scor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă o încercare de a alege procurorul general. Consiliul Superior al Procurorilor dă start noului concurs, după ce primul a eșuat. S-au modificat și regulile. / Securitate instabilă în Israel. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în această țară. / Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău. Specialiștii în sănătate îndeamnă părinții să-și imunizeze copiii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.

/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Documentar TV8: Foametea din Basarabia 1946-1947. Amintiri cutremurătoare ale supraviețuitorilor: „Se mâncau unul pe altul”
/VIDEO/ Documentar TV8: Foametea din Basarabia 1946-1947. Amintiri cutremurătoare ale supraviețuitorilor: „Se mâncau unul pe altul”
/EXCLUSIV/ Bărbatul suspect în cazul morții Anei-Maria, adus de poliție acasă. Ce analizează oamenii legii
/EXCLUSIV/ Bărbatul suspect în cazul morții Anei-Maria, adus de poliție acasă. Ce analizează oamenii legii
/VIDEO/ Zeci de lumânări în memoria Anei-Maria, aprinse în fața porții suspectului de la Chițcanii Vechi
/VIDEO/ Zeci de lumânări în memoria Anei-Maria, aprinse în fața porții suspectului de la Chițcanii Vechi

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram