/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 779: Noi bombardamente și prognoză alarmantă. Europarlamentari, prinși colaborând cu propaganda rusă

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 32: Primii moldoveni evacuați prin Rafah și lovitură lângă spitalul din Gaza! UE are 5 principii de bază

07 noiembrie 2023, ora 17:18

ATENȚIE! Cetățenii Republicii Moldova, aflați în prezent în Israel, sunt îndemnați să se înregistreze prin intermediul acestei platforme. Pentru întrebări sau asistență, conaționalii sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului. Telefon de urgență: +972 527 789 772 și +972 7998396 în regim non-stop. Apel gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova: 0 80 090 990. Pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare:  +373 22 188 000, inclusiv WhatsApp +37379818081. 2.282 de cetățeni moldoveni au revenit din Israel în Republica Moldova, de la începutul războiului. Informația a fost confirmată, pentru TV8, de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Igor Zaharov.  În timp ce unii au venit, alții au plecat din țară. Mai exact, 883 de moldoveni au luat curse aeriene spre Israel, în ciuda războiului declanșat de Hamas.

36 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au fost evacuați și sunt în siguranță. Aceștia au traversat astăzi, 7 noiembrie, punctul de trecere a frontierei de la Rafah și se îndreaptă către Cairo. Anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu.Totodată, Bucureștiul anunță că 103 cetăţeni români din Fâșia Gaza au primit permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah. Cetățenii români şi familiile acestora vor fi preluați pentru a fi transportați spre capitala egipteană Cairo, de unde vor lua avionul spre casă. 

UPDATE Hezbollah a promis că va „dubla” numărul morților din orice atac israelian asupra civililor, după ce o lovitură a ucis trei copii și pe bunica lor în sudul Libanului. Armata israeliană a afirmat că trupele sale au atacat un vehicul în Liban care a fost "identificat ca transport suspect pentru terorişti" şi că cercetează informaţiile că înăuntru se aflau civili, arată Agerpres.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anulat o vizită programată pentru marți în Israel, după ce informațiile despre călătoria sa au fost scurse în presa israeliană în acest weekend, relatează Times of Israel, citată de Sky News.

UPDATE Armata israeliană a anunţat marţi că a lovit o presupusă celulă teroristă în Liban care a încercat să lanseze rachete antitanc în direcţia Israelului, relatează dpa.

UPDATE Un lider Hamas a refuzat să recunoască faptul că gruparea sa a ucis civili în Israel și a susținut că au fost vizați doar recruți sau soldați. Moussa Abu Marzouk a declarat pentru BBC că „femeile, copiii și civilii au fost cruțați” de atacurile Hamas.

UPDATE Cauza românilor care doresc să părăsească Gaza a fost o „prioritate” pentru autorităţile israeliene, a declarat, marţi, ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, într-o declaraţie pentru presa română.

UPDATE Trei drone de atac au fost doborâte marţi deasupra unui aeroport din nordul Irakului, unde se află forţe americane, potrivit Reuters.

UPDATE Prim-ministrul palestinian, Mohammad Shtayyeh, a izbucnit în lacrimi în timpul unei conferințe, în timp ce vorbea despre copiii uciși în Fâșia Gaza, scrie Digi24. Shtayyeh s-a străduit să vorbească calm în timpul întâlnirii de luni a Autorității Palestiniene, în timp ce a descris modul în care copiii își scriu numele pe propriile corpuri, astfel încât cadavrele lor să poată fi identificate. Premierul a izbucnit în lacrimi în timp ce povestea despre o mamă, ai cărei copii au fost îngropați sub dărâmături.

UPDATE Hamas dispune de o importantă prezență în străinătate, mai ales în Orientul Mijlociu, care contribuie la organizarea atacurilor împotriva Israelului, afirmă Direcția de Informații Militare a Israelului, notează Adevărul.

UPDATE În medie 33 de camioane cu provizii au ajuns zilnic în Fâşia Gaza sub asediu prin punctul de trecere cu Egiptul de la Rafah de când acesta a fost redeschis, informează Semiluna Roşie palestiniană într-un comunicat dat publicității luni seară, relatează dpa, conform Agerpres.

UPDATE La exact o lună de la atacul-şoc din 7 octombrie, Israelul comemorează cele peste 1.400 de victime ale Hamas (în mare parte civili) şi reamintește drama celor aproximativ 240 de ostatici aflați încă în mâinile militanților palestinieni. Times of Israel relatează asta. La ora locală 11:00 a fost păstrat un minut de reculegere în toată ţara şi steaguri vor fi arborate în bernă, în semn de doliu. Ceremoniile de comemorare vor avea loc şi în şcoli şi universități pe tot parcursul zilei. După-amiaza sunt planificate ceremonii în pieţe şi în alte locuri publice în cadrul cărora se vor aprinde lumânări în amintirea morților, atât civili, cât şi militari. La Tel Aviv, o ceremonie de comemorare a familiilor îndoliate va avea loc începând cu ora 18.30, la Auditoriul Charles Bronfman, unde va cânta Orchestra Filarmonicii din Israel, la Ierusalim, începând cu ora 19.30, în faţa Knessetului va avea loc o demonstrație comemorativă şi de protest a familiilor îndoliate, potrivit Mediafax.

UPDATE Numărul palestinienilor uciși în Gaza de când Hamas a atacat Israelul pe 7 octombrie a depășit 10.000, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății. Peste 70% dintre cei uciși au fost copii, femei și bătrâni, în timp ce aproximativ 24.000 de persoane au fost rănite, notează B1.

UPDATE Armata israeliană a preluat controlul asupra unui avanpost militar al Hamas din orașul Gaza, unde a găsit lansatoare de rachete antitanc și proiectile, arme și informații, anunță IDF, transmite Times of Israel.

UPDATE „Având în vedere gravitatea situaţiei umanitare, cerem un armistițiu umanitar imediat care trebuie să ducă la încetarea focului şi accesul la ajutor”. Ambasadorul francez la ONU, Nicolas de Riviere, a spus acest lucru după două ore de consultări cu uşile închise în Consiliul de Securitate. „Având în vedere urgenţa, Franţa organizează pe 9 noiembrie o conferinţă umanitară pentru poporul din Gaza”, a adăugat el: „Israelul are dreptul să se apere respectând legile umanitare. Trebuie să protejăm civilii şi pentru aceasta avem nevoie de un armistiţiu umanitar, face o pauză umanitară, cum vrei să-i spui şi trebuie să se întâmple acum”, afirmă oficialul din Hexagon, potrivit Mediafax.

UPDATE Israelul susține că a lansat 6.000 de bombe în Gaza într-o săptămână. Aproape la fel de multe ca și cele lansate de SUA în Afganistan într-un an, notează Adevărul.

UPDATE Ministerul de Externe al Rusiei a declarat marţi că o remarcă a unui ministru israelian de rang inferior, care părea să îşi exprime deschiderea faţă de ideea ca Israelul să efectueze un atac nuclear asupra Fâșiei Gaza, ridică un număr mare de întrebări, relatează Reuters.

UPDATE Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că ţara sa îşi va asuma "responsabilitatea generală pentru securitatea" Fâșiei Gaza pentru o perioadă nedeterminată, după încheierea războiului cu Hamas, informează AFP.

UPDATE Israelul a antrenat o unitate de câini de atac pentru a-i trimite în rețeaua vastă de tuneluri a Hamas și a ataca teroriștii, notează Adevărul.

UPDATE Pentagonul a anunţat luni că forţele americane şi aliaţii lor din Irak şi Siria au fost ținta a 38 de atacuri cu drone sau rachete în mai puţin de trei săptămâni, atacuri în care au fost răniţi 45 de americani, informează AFP. Numărul atacurilor care vizează forţele americane şi coaliția internaţională antijihadistă desfăşurată în Irak şi Siria a crescut de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, mișcarea islamistă palestiniană aflată la putere în Fâșia Gaza şi susținută de Iran.

UPDATE Preşedintele iranian Ebrahim Raisi este aşteptat duminică la un summit privind războiul dintre Israel şi Hamas care va avea loc la Riad, capitala Arabiei Saudite, informează luni AFP. Vizita preşedintelui Raisi în Arabia Saudită ar fi o premieră după ce cele două ţări şi-au reînnoit relaţiile diplomatice în martie, după şapte ani, sub egida Chinei.

UPDATE Serviciile de salvare din Gaza au anunțat că aproximativ 20 de persoane au fost ucise într-un atac israelian la Rafah, transmite Haaretz. De asemenea, există informații că sunt atacuri aeriene și lovituri de artilerie în orașul Gaza, inclusiv în zona Spitalului Shifa.

UPDATE Societatea Semilunii Roșii Palestiniene a anunțat că două rachete israeliene au lovit noaptea trecută la aproximativ 50 de metri de spitalul al-Quds din orașul Gaza, transmite CNN.

UPDATE Mai mult de 60% din spitalele şi centrele medicale din Gaza sunt în prezent scoase din funcțiune, a declarat ministrul Sănătăţii al Autorității Palestiniene, Mai al-Kaila, relatează CNN. Al-Kaila a declarat că 16 din 35 de spitale, precum şi 51 din 72 de centre medicale nu mai sunt operaţionale din cauza lipsei de combustibil şi de provizii medicale, precum şi a bombardamentelor israeliene.

UPDATE Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni seară că Israelul va lua în considerare „mici pauze tactice” în luptă pentru a facilita intrarea ajutoarelor sau ieșirea ostaticilor din Fâșia Gaza, însă a respins ideea unei încetări generale a focului, transmite Reuters.

UPDATE Casa Albă intenționează să transfere Israelului bombe ghidate de precizie în valoare de 320 de milioane de dolari, scrie ziarul financiar american The Wall Street Journal, citat de The Times of Israel și The Guardian. Publicația americană precizează că a consultat corespondența trimisă săptămâna trecută de administrația Biden către Congres, care conține o notificare privind transferul de ansambluri de bombe cu glisare de tip Spice Family. Producătorul de arme Rafael USA urmează să transfere bombele către compania mamă israeliană Rafael Advanced Defense Systems pentru a fi folosite de Ministerul israelian al Apărării, mai transmite ziarul.

UPDATE Șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat un set de „principii de bază” referitoare la viitorul Fâșiei Gaza după încheierea războiului dintre Israel și Hamas, relatează Euronews. Cele cinci principii sunt următoarele: niciun refugiu sigur pentru teroriști; fără guvern condus de Hamas; nici o prezență de securitate israeliană pe termen lung; fără strămutare forțată a palestinienilor; fără blocadă. Ursula von der Leyen recunoaște că ideile propuse „pot părea prea ambițioase, pentru că războiul continuă să facă ravagii”, dar, subliniază ea, „nu trebuie să precupețim niciun efort pentru a menține vie speranța. Pentru a găsi o soluție durabilă, bazată pe două state, care să trăiască unul lângă altul în pace și securitate”.

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 30: Atac masiv, pierderi uriașe și copii uciși! Papa: „Pentru numele lui Dumnezeu, vă rog să încetați”
/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 31: Lupte grele, două bucăți de pâine pe zi și termen nou! UNICEF: „Gaza e cimitir pentru copii”
/VIDEO/ Accidentul de la Măgdăcești: Șoferul camionului a fost reținut. Noi imagini cu momentul impactului
/VIDEO/ Accidentul de la Măgdăcești: Șoferul camionului a fost reținut. Noi imagini cu momentul impactului
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
Procuratura Anticorupție investighează licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău. A pornit un proces penal
Procuratura Anticorupție investighează licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău. A pornit un proces penal
/PROMO/ O nouă premieră la TV8: Emisiune socială LIVE, cu apeluri în direct!
/PROMO/ O nouă premieră la TV8: Emisiune socială LIVE, cu apeluri în direct!
/VIDEO/ Mândria satului Scoreni: Lucrările celui mai mare butoi din lume sunt pe ultima sută de metri
/VIDEO/ Mândria satului Scoreni: Lucrările celui mai mare butoi din lume sunt pe ultima sută de metri

/VIDEO/ Tensiuni în Orientul Mijlociu. WSJ: Israelul se pregătește de un atac din partea Iranului

12 aprilie 2024, ora 13:14

Situația din Orientul Mijlociu riscă să escaladeze. Israelul se pregătește pentru un atac direct din partea Iranului în următoarele câteva zile, scrie publicația The Wall Street Journal. Și oficialii americani consideră că Iranul plănifică în scurt timp un atac semnificativ asupra Țării Sfinte, după ce lideri de rang înalt de la Teheran au promis să „pedepsească" Israelul pentru bombardamentul de la 1 aprilie asupra complexului ambasadei sale din Damasc. Secretarul de stat al SUA a cerut deja Chinei, Turciei și Arabiei Saudite să facă presiuni asupra autorităților de la Teheran.

Oficiali de la Tel Aviv au declarat zilele trecute că Israelul va răspunde direct la orice atac al Iranului. Teheranul a promis să se răzbune pentru bombardamentul de la 1 aprilie asupra complexului ambasadei sale din Damasc, în urma căruia au murit mai mulți membri ai Gărzilor Revoluționare iraniene, inclusiv un comandant de rang înalt.

Guvernul lui Benjamin Netanyahu a evitat să comenteze oficial incidentul și nu a revendicat responsabilitatea pentru lovitură. Un atac major din partea Iranului ar reprezenta o extindere semnificativă a conflictului dintre Israel şi mișcarea islamistă palestiniană Hamas din Fâşia Gaza, unde peste 33 de mii de oameni din enclavă şi-au pierdut viaţa până acum.

Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la o ex-deputată, bănuită de spălare de bani! Aproape două milioane de lei au fost confiscați de oamenii legii. /Imaginile cu o presupusă dronă, care ar fi lovit elicopterul la Tiraspol, sunt trucate, iar incidentul a fost provocat cu scopul de a crea panică în societate pe ambele maluri ale Nistrului. Este concluzia Biroului politici de reintegrare, la o săptămână de la incident. /Un antreprenor din Soroca a împrumutat bani pentru afacere și a înscenat falimentarea ei. Acesta și-a recunoscut vina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tentativa opoziției de a împiedica organizarea referendumului de aderare la UE, într-o zi cu prezidențialele, a eșuat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de blocul Comuniștilor și Socialiștilor. / Reforma Justiției este provocarea numărul unu în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniune Europeană. Revenită de la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare a declarat că europenii așteaptă numirea judecătorilor la Curtea Supremă dar și un procuror general. / Ofițerii Anticorupție susțin că au prins un avocat în timp ce lua 70 de mii de lei mită. Flagrantul a fost organizat la sesizarea unei femei care încearcă să-și scape soțul de pușcărie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Evenimentele de familie îi aduc bașcanei Găgăuziei venituri mult mai mari decât activitatea în Comitetul Executiv al regiunii. Numai la ziua sa de naștere, Evghenia Guțul a declarat cadouri bănești de peste 7 mii de euro. /Crește numărul cazurilor de rujeolă la Centrul de refugiați din Chișinău. Sunt deja 11 pacienți confirmați- toți copii nevaccinați, cu vârste cuprinse între 2 și 17 an. /De astăzi, plătim mai puțin pentru lumină și căldură. Deciziile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică au fost publicate în Monitorul Oficial.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Disensiunile între Guvern și primăria Chișinău continuă. După ce și-au tot aruncat săgeți, premierul anunță că Ministerul Muncii va reangaja asistenții personali demiși de primărie. Care este reacția primăriei? / Încă patru cazuri de rujeolă au fost confirmate la un centru de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău, același centru unde acum două zile au fost raportate trei cazuri. / Baba Dochia își scutură cojoacele. În mai multe regiuni din nordul și centrul țării, a nins, iar în unele sectoare ninsorile au fost abundente. Meteorologii anunță vreme instabilă în continuare
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cu câteva săptămâni înainte de încheierea sezonului rece, ANRE a decis să ieftinească energia termică. Cât va costa o gigacalorie? / Un angajat al Ambasadei Ruse de la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă și urmează să părăsească țara. Nota informativă i-a fost înmânată, azi dimineață, ambasadorului Oleg Vasnețov. Care este motivul? / Guvernatoarea Autonomiei Găgăuze, Evghenia Guțul, o amenință cu judecata pe Maia Sandu. Se întâmplă după ce ieri președinta a dat de înțeles că nu va semna decretul de numire a bașcanei în funcția de membră a Guvernului.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șefa statului, Maia Sandu, a cerut Parlamentului să inițieze procesul de organizare a referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Plebiscitul ar putea avea loc în octombrie, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. / Fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost pus sub învinuire în cazul tragediei de la Aeroport, din vara trecută. El este acuzat de neglijență în serviciu în cazul atacului soldat cu moartea a două persoane. / Focar de rujeolă la un centru de refugiați din Chișinău. Cinci copii au fost internați la spital, după ce au fost diagnosticați cu această infecție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Guvernul face un pas înapoi în problema asistenților personali. Ce-i drept, din contul Primăriei. Executivul anunță că va achita aceste salarii, dar va reține acești bani din bugetul autorității locale. / Încendiu devastator pe strada Columna! A ars un depozit. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. / Prima demisie după numire unui nou ministru al Mediului. Șeful Moldsilva a anunțat că pleacă din funcție, la o zi după ce noul funcționar de la Mediu a anunțat că va scăpa de subalternii care nu-și fac bine treaba.

/VIDEO/ Un nume cunoscut în businessul imobiliar și un administrator de insolvabilitate, implicați într-o schemă investigată de CNA
/VIDEO/ Un nume cunoscut în businessul imobiliar și un administrator de insolvabilitate, implicați într-o schemă investigată de CNA
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/PROMO/ Obstrucția căilor respiratorii poate fi fatală pentru copii. Cum intervenim - sâmbătă, de la 18:30, la „Dosare de Urgențe”
/VIDEO/ Tulburător! O pensionară a dat safeul cu bani escrocilor. S-au dat drept anchetatori
/VIDEO/ Tulburător! O pensionară a dat safeul cu bani escrocilor. S-au dat drept anchetatori
/PROMO/ O nouă premieră la TV8: Emisiune socială LIVE, cu apeluri în direct!
/PROMO/ O nouă premieră la TV8: Emisiune socială LIVE, cu apeluri în direct!
/VIDEO/ La start, de Ziua Mondială a Sănătății: Zeci de studenți au alergat spre victorie la „Starturi Vesele”
/VIDEO/ La start, de Ziua Mondială a Sănătății: Zeci de studenți au alergat spre victorie la „Starturi Vesele”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram