/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 44: Pericol de foamete, apel al Papei, evacuare forțată și „zona morții”. Șeful ONU: "Sunt profund șocat"

19 noiembrie 2023, ora 20:16

Un acord pentru a asigura eliberarea unora dintre ostaticii ţinuţi în Gaza de militanţii Hamas este mai aproape ca niciodată, a declarat duminică, 19 noiembrie, un oficial de la Casa Albă, citat de Reuters. Între timp, reprezentanții Programului Alimentar Mondial al ONU avertizează că întreaga populație din Gaza, adică peste 2 milioane de oameni, dintre care aproximativ jumătate sunt copii, ar putea muri oricând de foame.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că o echipă de evaluare a vizitat sâmbătă Spitalul Al-Shifa din nordul Fâșiei Gaza şi lucrează la un plan de evacuare a spitalului. Potrivit OMS, experții săi au stat doar o oră în spital, din cauza problemelor de securitate. Membrii misiunii au descris spitalul ca fiind o „zonă a morţii” în care situaţia este „disperată”, spitalul nefuncționând din cauza lipsei de apă, combustibil, medicamente și alte produse esențiale. În spital se mai află 25 de lucrători medicali şi 291 de pacienţi, dintre care 32 de bebeluşi în stare critică, potrivit OMS, citată de Libertatea.

UPDATE Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, s-a declarat duminică „profund șocat” de faptul că două școli ale ONU din Fâșia Gaza au fost lovite în mai puțin de 24 de ore, zeci de oameni, între care multe femei și copii „care căutau siguranță în clădirile ONU”, fiind ucişi sau răniţi. „Sute de mii de civili palestinieni caută adăpost în facilitățile ONU în toată Gaza din cauza intensificării luptelor. Reafirm că localurile noastre sunt inviolabile”, a subliniat dl Guterres într-un comunicat. El a afirmat, de asemenea, că războiul dintre Israel și militanții palestinieni Hamas care conduc Gaza provoacă un „număr uluitor și inacceptabil de victime civile” și a cerut din nou o încetare umanitară a focului imediată, notează Rador.

 

UPDATE Ministrul israelian al serviciilor de informaţii, Gila Gamliel, a cerut comunităţii internaţionale să ''promoveze reinstalarea voluntară'' a palestinienilor ''în afara Fâşiei Gaza'', ''în loc să trimită bani pentru a reconstrui'' teritoriul bombardat în prezent de Israel, transmite France Presse, potrivit Agerpres.

UPDATE O avocată palestiană povestește despre viața din Gaza după mai bine de o lună de război. Fatma Ashour spune că „nu există apă, combustibil, electricitate, pâine, sare, haine. Este dincolo de ceea ce poate îndura o ființă umană”, notează Adevărul.

 

UPDATE Avioane de luptă ale armatei israeliene au atacat "infrastructura teroristă" a grupării şiite libaneze Hezbollah, ca răspuns la lansarea a zece obuze de mortier către oraşul de graniţă Shlomi, evacuat de Israel în urmă cu câteva săptămâni din cauza tensiunii la graniţa sa de nord, transmite duminică EFE, informează Agerpres.

UPDATE Un comandant de tanc a mărturisit că a văzut soldați jucând fotbal și înotând în mare, iar un alt comandant IDF a spus că șoferii israelieni se întrec pentru a vedea cine va ajunge primul la destinație, scrie Ziare.com.

UPDATE Armata SUA își reconsideră necesitățile de muniție pentru un potențial conflict de anvergură în viitor. Forțele armate americane își îndreaptă atenția către modernizarea producției și a stocurilor, cu un accent deosebit pe proiectilele de artilerie de 155mm, notează Adevărul. "Armata analizează cu atenție războiul din Ucraina și modul în care muniția este utilizată, pentru a ne informa cu privire la necesitățile noastre. Recunoscând utilizarea unor cantități mari de artilerie de ambele părți ale conflictului, Armata (SUA) investește pentru a se pregăti mai bine pentru un potențial conflict și pentru a susține Ucraina în lupta sa continuă pentru libertate", a declarat pentru Business Insider Douglas R. Bush, secretarul adjunct al Armatei pentru achiziții, logistică și tehnologie. Unul dintre obiectivele imediate ale Armatei SUA este creșterea producției de proiectile de 155mm, de la aproape 30.000 pe lună în prezent, la 100.000 pe lună până la sfârșitul anului 2025. În același timp, se concentrează pe asigurarea unui lanț de aprovizionare mai puternic și o producție constantă de muniție, atât pe plan intern, cât și cu sprijinul partenerilor SUA.

UPDATE Franţa va trimite mai multe materiale medicale şi o a doua navă spital în Gaza, a anunţat duminică biroul preşedintelui Emmanuel Macron, într-un comunicat citat de Reuters. 

UPDATE Iranul se află în spatele capturării de către rebelii Houthi din Yemen a unei nave în Marea Roșie, avertizează Israelul, potrivit The Jerusalem Post. Capturarea navei Galaxy Leader, sub pavilion Bahamas, este „un alt act de terorism iranian", transmite premierul Benjamin Netanyahu.

UPDATE Ceva mai mult de trei din patru palestinieni au o opinie pozitivă despre Hamas, potrivit unui sondaj de opinie realizat de firma de sondare Lumea arabă pentru cercetare şi dezvoltare (Arab World for Research and Development, AWRAD) după atacul terorist din 7 octombrie de pe teritoriul Israelului, potrivit Spotmedia.

UPDATE Gruparea teroristă Houthi, care operează în Yemen, fiind coordonată financiar și logistic de Iran, a amenințat la începutul săptămânii că va comite acte teroriste îndreptatea împotriva Israelului în Marea Roșie.

UPDATE Duminică, regele Abdullah al Iordaniei a spus că întreaga comunitate internațională ar trebui să facă eforturi în vederea instituirii unei încetări imediate a focului în Gaza pentru a opri o catastrofă umanitară provocată de ceea ce a descris ca „războiul urât al Israelului împotriva civililor”, scrie Rador.

UPDATE Treizeci şi unu de bebeluşi născuţi prematur şi „foarte bolnavi” au fost transferaţi în siguranţă duminică de la principalul spital din Gaza la altul din sud şi vor fi mutaţi luni în Egipt, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii, potrivit AP. Zeci de alţi pacienţi, grav răniţi, au rămas blocaţi în spital la câteva zile după ce forţele israeliene au intrat în incintă, scrie Money.

UPDATE Miniștrii de externe ai Rusiei și Iranului au cerut duminică o încetare a focului în Gaza și au spus că trebuie acordat ajutor urgent populației civile de acolo. Oficialii ruşi au declarat că ministrul de externe Serghei Lavrov a discutat cu omologul său iranian, Hossein Amirabdollahian, la cererea autorităţilor de la Teheran, potrivit Rador.

UPDATE Sergentul de Stat Major Yonatan Yitzhak Samo, 21 de ani, care a murit în luptele cu teroriștii Hamas din Fâșia Gaza, a salvat șase pacienți, după ce organele i-au fost donate, la cererea sa. Printre altele, o fetiță de 8 luni și un băiețel de 10 ani au primit o nouă șansă viață, relatează Jerusalem Post și Walla News, citat de Libertatea.

UPDATE Papa Francisc a reînnoit duminică apelurile pentru pace în Ucraina și în Orientul Mijlociu în timpul rugăciunii Angelus, spunând că este esențial să se continue eforturile pentru a opri conflictele. „Mă rog pentru populația chinuită din Ucraina... și pentru oamenii din Palestina și Israel", a spus el mulțimii adunate în Piața Sfântul Petru. „Pacea este posibilă, este nevoie de bunăvoință ... nu trebuie să ne resemnăm pentru că, întotdeauna, întotdeauna, întotdeauna, întotdeauna războiul este o înfrângere din care profită doar producătorii de arme", a adăugat Francisc.

UPDATE Prim-ministrul Qatarului a declarat că provocările care rămân în discuțiile pentru eliberarea ostaticilor luați de Hamas pe 7 octombrie sunt „minore”. Mohammed Bin Abdulrahman al-Thani a adăugat că are încredere din ce în ce mai mare că se poate ajunge la un acord între Israel și Hamas.

UPDATE Bilanţul victimelor atacului comis de gruparea islamistă palestiniană Hamas, în 7 octombrie, la festivalul de muzică Nova de la Re'im, în sudul Israelului, a fost revizuit în creştere, de la 260 la 350 de morţi, în timp ce oficialii israelieni au avertizat că bilanţul ar putea creşte şi mai mult pe măsură ce apar noi informaţii, scrie HotNews.

UPDATE Miniştri din ţări arabe şi islamice vor vizita luni China, prima oprire a unui turneu care are ca scop încheierea războiului din Gaza dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas, a declarat ministrul de externe saudit, prinţul Faisal bin Farhan, citat de Reuters. Turneul va fi un prim pas în vederea punerii în aplicare a deciziilor la care s-a ajuns la summitul comun arab şi islamic ţinut în Riad în această lună, a comentat vineri pe X prinţul Bin Farhan în cadrul Dialogului de la Manama, o conferinţă anuală privind politica externă şi de securitate care se desfăşoară în Bahrein.

UPDATE Personalul medical de la spitalul Al-Shifa din Gaza a fost forțat să părăsească cel mai mare spital din Fâșia Gaza pe jos, cu pacienți grav bolnavi, inclusiv bebeluși prematuri, potrivit Medical Aid for Palestinians. "Printre cei care urmează să fie evacuați se numără și bebelușii prematuri supraviețuitori care au fost scoși forțat din incubatoare din cauza refuzului Israelului de a folosi combustibilul pentru generatoare. Ultimele informații primite de MAP au indicat că patru au murit și 35 au rămas în viață. Viețile lor sunt în pericol iminent”, se arată într-o postarea MAP, notează Antena3.

UPDATE Preşedintele francez Emmanuel Macron a discutat sâmbătă cu emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, şi cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi despre negocierile în curs pentru obţinerea eliberării ostaticilor deţinuţi de Hamas, a anunţat palatul Elysée, transmite AFP. Macron a reamintit că „eliberarea ostaticilor, inclusiv a opt francezi, este o prioritate absolută pentru Franţa” şi a reiterat „necesitatea unui armistiţiu imediat care să conducă la o încetare a focului” în contextul în care numărul „victimelor civile creşte în Gaza”, notează Spotmedia.

UPDATE Mai multe sondaje de opinie sugerează că susținerea pentru Netanyahu și coaliția sa de guvernare se prăbușește, în ciuda sprijinului covârșitor în Israel pentru războiul împotriva Hamas, scrie CNN.

UPDATE Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că personalul său a vizitat spitalul Al-Shifa din orașul Gaza și se pregătește să evacueze pacienții și membrii personalului care rămân în termen de 24 până la 72 de ore. Potrivit comunicatului OMS, la locul de muncă se află încă 25 de membri ai personalului și 291 de pacienți – și se acționează pentru a coordona transferul acestora la spitalul Nasser și la spitalul European, tot în Fâșia Gaza, scrie AlephNews.

Cu toate acestea, s-a precizat că „aceste unități funcționează deja peste capacitatea lor maximă, iar transferul mai multor pacienți nu va face decât să înrăutățească povara asupra lor”.

UPDATE "Pe măsură ce ne străduim să obţinem pacea, Gaza şi Cisiordania ar trebui să fie reunite sub o singură structură de guvernare, în cele din urmă sub o Autoritate Palestiniană revitalizată, în timp ce lucrăm cu toţii pentru o soluţie cu două state", a scris Joe Biden într-un articol de opinie publicat în Washington Post, citează Reuters. "Nu trebuie să existe nicio strămutare forţată a palestinienilor din Gaza, nicio reocupare, niciun asediu sau blocadă şi nicio reducere a teritoriului", a mai spus Biden, potrivit Mediafax.

UPDATE Armata israeliană a ucis doi palestinieni în incursiuni în Cisiordania în această dimineață, potrivit unui raport al agenției palestiniene de presă WAFA. Forțele israeliene l-au împușcat mortal pe Issam Al-Fayed, un invalid de 46 de ani, la intrarea în tabăra de refugiați din Jenin, a precizat agenția, scrie AlephNews. 

/LIVE TEXT/ Război în Israel: Plan din SUA, ultimatum de evacuare și atac la o tabără de refugiați! Un oficial ONU cere încetarea focului
/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 42: Legătura cu Ucraina, profundă îngrijorare și tunel secret! Israelul extinde operațiunea din Fâșia Gaza
/VIDEO/ Lacrimi și durere la Susleni: Zeci de oameni au venit să o conducă pe Ana-Maria  pe ultimul drum
/VIDEO/ Lacrimi și durere la Susleni: Zeci de oameni au venit să o conducă pe Ana-Maria pe ultimul drum
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Mama Anei-Maria cere pedeapsă aspră pentru cel care i-a ucis fiica: „Nu vreau să facă mai departe cum a făcut acum”
/VIDEO/ Mama Anei-Maria cere pedeapsă aspră pentru cel care i-a ucis fiica: „Nu vreau să facă mai departe cum a făcut acum”
/VIDEO/ Turbinele eoliene din R. Moldova, majoritatea la mâna a doua. Cât de funcționale sunt
/VIDEO/ Turbinele eoliene din R. Moldova, majoritatea la mâna a doua. Cât de funcționale sunt
/VIDEO/ „În tăcerea voastră, ei ne ucid”. Zeci de oameni s-au adunat în PMAN ca să ceară dreptate pentru Ana-Maria
/VIDEO/ „În tăcerea voastră, ei ne ucid”. Zeci de oameni s-au adunat în PMAN ca să ceară dreptate pentru Ana-Maria

Un viceministru rus al Apărării, arestat pentru luare de mită. Ivanov a supervizat reconstrucția Mariupolului ocupat

missing
23 aprilie 2024, ora 22:46

Timur Ivanov, viceministrul rus al Apărării, a fost arestat pentru presupusă corupție, a anunțat marți Comitetul de Investigații al Rusiei, relatează AFP.

„Ministrul adjunct al Apărării Federației Ruse, Timur Vadimovici Ivanov, a fost arestat sub suspiciunea de săvârșire a unei infracțiuni în temeiul secțiunii 6 a articolului 290 din Codul penal (acceptarea unei mite)”, a declarat Comitetul pe Telegram.

Anul trecut apropiații defunctului opozant Aleksei Navalnîi scriau că Timur Ivanov, aflat sub sancţiuni europene din octombrie, a divorţat de soţia sa Svetlana Maniovich în vara anului 2022 pentru a o proteja.

Înainte de divorţ, aceasta şi-a schimbat numele în cel de Ivanova, dar viceministrul Apărării rămăsese singura ei sursă de sprijin financiar, au adăugat sursele citate, scrie hotnews

Ivanov este șeful departamentului de construcții al Ministerului Apărării, potrivit Mariei Pevchikh, care scria că treaba lui este să construiască orice, de la barăci ale armatei până la biserici militare. El ar fi de asemenea responsabil de „reconstrucția” Mariupolului, orașul distrus de forțele rusești pentru a-l ocupa.

Timur Ivanov s-a născut în 1975 la Moscova, iar în 1997 a absolvit Universitatea M.V. Lomonosov din Moscova și deține rolul de viceministru din 2016.

Meduza scrie, citând-o pe jurnalista Farida Rustamova, că Ivanov este cunoscut drept unul dintre cele mai bogați membri ai elitei de securitate a Rusiei.

Peste 20 de milioane de lei au fost confiscați la Aeroport de la oamenii lui Șor. Procurorii au deschis un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari în interesul unui grup criminal organizat. /Tânăra de la Orhei, găsită moartă după opt zile de căutări, a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Rudele și sătenii fetei spun că vor cere ca vinovatul să primească pedeapsa maximă. /Atac cu drone la Odesa. Nouă persoane, printre care patru copii, au fost rănite. Militarii ruși au atacat cu drone și Kievul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Apar primele detalii despre cauza decesului tinerei de 19 ani, dispărută la Orhei. Potrivit anchetei, Ana Maria ar fi decedat în urma unei traume cranio-cerebrale deschise. Mai mult, surse TV8 spun că pe trupul neînsulfețit al tinerei au fost găsite urme de tortură. /Costul terenurilor pentru construcții din Chișinău s-a dublat în ultimii doi ani. Experții dau vine pe pandemia de Covid, ce a declanșat o cerere sporită pentru loturile de construcții. /Agenția Servicii Publice ar putea fi obligată să plătească unei companii bulgare peste 100 de milioane de lei în dosarul schemelor cu pașapoarte. Direcotrul ASP susține că în spatele firmei bulgare sunt Vlad Plahotniuc, Vladimir Andronachi și Alexandru Vîlcu.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
30 de zile de arest pentru șoferul mașinii în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Acesta este suspectat de răpirea fetei de 19 ani. / Parlamentul inițiază procedurile tehnice pentru organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană pe 20 octombrie. A fost înregistrat în Legislativ și proiectul de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât integrarea europeană a țării să devină ireversibilă. / Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat pentru că gruparea Șor ar avea în continuare interes să o saboteze. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu spune că o nouă licitație ar putea fi anunțată săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie în timpul unui meci de fotbal. Un jucător de 24 de ani s-a prăbușit pe teren și a murit. Incidentul a avut loc, aseară, în comuna Ciorescu. / Procurorii cer arest preventiv pe numele șoferului automobilului în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Oamenii legii au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul bărbatului. / Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea Primăriei Chișinău. Solicitarea a venit din partea Ministerului Apărării.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Undă verde pentru referendum! Curtea Constituțională a dat avizat pozitiv inițiativei PAS privind organizarea referendumului pentru aderarea la UE! / Caz șocant la Orhei. O tânără de 19 ani însărcinată a dispărut după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Era studentă la pedagogie și se întorcea acasă, după ce a făcuse meditații cu un elev. / Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS-ul ar câștiga cele mai multe mandate, iar în Legislativ ar intra și partidul Șansă. La prezidențiale, actuala președintă, Maia Sandu, ar acumula cel mai mare scor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă o încercare de a alege procurorul general. Consiliul Superior al Procurorilor dă start noului concurs, după ce primul a eșuat. S-au modificat și regulile. / Securitate instabilă în Israel. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în această țară. / Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău. Specialiștii în sănătate îndeamnă părinții să-și imunizeze copiii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.

/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Documentar TV8: Foametea din Basarabia 1946-1947. Amintiri cutremurătoare ale supraviețuitorilor: „Se mâncau unul pe altul”
/VIDEO/ Documentar TV8: Foametea din Basarabia 1946-1947. Amintiri cutremurătoare ale supraviețuitorilor: „Se mâncau unul pe altul”
/EXCLUSIV/ Bărbatul suspect în cazul morții Anei-Maria, adus de poliție acasă. Ce analizează oamenii legii
/EXCLUSIV/ Bărbatul suspect în cazul morții Anei-Maria, adus de poliție acasă. Ce analizează oamenii legii
/VIDEO/ Lacrimi și durere la Susleni: Zeci de oameni au venit să o conducă pe Ana-Maria  pe ultimul drum
/VIDEO/ Lacrimi și durere la Susleni: Zeci de oameni au venit să o conducă pe Ana-Maria pe ultimul drum

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram