/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 51: Prizonieri eliberați, dedicație lui Putin și probleme pentru Musk! "Gaza a devenit un peisaj lunar"

26 noiembrie 2023, ora 21:19

Israelul și gruparea Hamas au efectuat, sâmbătă seara, un nou schimb de prizonieri, al doilea de la începerea acordului temporar de încetare a focului. Hamas a eliberat 13 israelieni, șase femei și șapte copii sau adolescenți. Pe lângă aceștia, Hamas a mai eliberat și patru cetățeni thailandezi. În schimb, Israelul a eliberat 39 de palestinieni, 6 femei și 33 de copii.

Armata israeliană a anunţat duminică faptul că aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas a predat 14 ostatici israelieni şi trei străini Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), relatează AFP. „Vom merge până la capăt, până vom câştiga”, a declarat astăzi prim-ministrul Benjamin Netanyahu în timpul unei inspecţii a forţelor armate situate în nordul Fâşiei Gaza. „Nimic nu ne va opri”, a adăugat liderul politic al Israelului.

UPDATE Familia unei femei israeliene eliberate de Hamas spune că ostaticii „au crezut că sunt luați pentru a fi executați” până când au văzut autobuzele Crucii Roșii în timp ce erau conduși prin tunelurile din Gaza, notează Adevărul.

UPDATE Brigăzile Al-Qassam, aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, au anunţat duminică uciderea a patru dintre comandanţii săi militari în Fâşia Gaza, între care comandantul Brigăzii de Nord din Gaza, Ahmad Al Ghandour, relatează Reurers şi AFP.

UPDATE O americancă se află pe lista ostaticilor care urmează să fie eliberaţi duminică de către Hamas, a declarat un oficial israelian pentru CNN, citat de news.ro. Casa Albă şi-a exprimat speranţa ca cei trei americani luaţi ostatici de către mişcarea islamistă palestiniană să se afle printre ostaticii care urmează să fie eliberaţi în cadrul actualului armistiţiu. Este vorba despre două femei şi o fată în vârstă de patru ani, Abigail Edan, luate ostatice în asaltul Hamas de la 7 octombrie în Israel. Niciuna dintre ele  nu a fost eliberată în primele două grupuri de ostatici de către Hamas.

UPDATE Hamas anunţă duminică faptul că a eliberat din Fâşia gaza un ostatic rus, ”în semn de recunoştinţă faţă de preşedintele Vladimir Putin, pentru susţinerea sa a palestinienilor”, relatează AFP. Presa rusă scrie că ostaticul rus a fost predat Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR). Pe de altă parte, Egiptul a primit liste cu ”13 ostatici israelieni” care urmează să fie fie eliberaţi duminică în schimbul a ”39 de deţinuţi palestinieni”, anunţă într-un comunicat şeful serviciilor Comunicaţiilor de stat (SIS), Diaa Rashwan, scrie Money.

UPDATE Rusia a declarat duminică a doborât deasupra Mării Azov două rachete ucrainene care se îndreptau spre teritoriul său, la câteva ore după ce a raportat atacuri cu drone ucrainene în trei regiuni ruseşti, notează Adevărul.

UPDATE Premierul Benjamin Netanyahu a vizitat duminică, 26 noiembrie, trupele israeliene din nordul Fâșiei Gaza - pentru prima dată de la începutul războiului -, în contextul armistițiului în derulare cu gruparea islamistă militantă Hamas, relatează The Times of Israel. „Facem toate eforturile pentru a ne aduce înapoi ostaticii și, în cele din urmă, îi vom returna pe toți”, a afirmat Netanyahu, într-o înregistrare video difuzată de biroul său, scrie Libertatea.

UPDATE Papa Francisc a salutat duminică armistiţiul în derulare în luptele dintre Israel şi Hamas, precum şi eliberarea unor ostatici, cerând libertate pentru toţi şi mai mult ajutor umanitar pentru Gaza, potrivit AFP, conform Agerpres. "Astăzi îi mulţumim lui Dumnezeu că există în sfârşit un armistiţiu între Israel şi Palestina şi că unii ostatici au fost eliberaţi", conform unui mesaj al papei citit la sfârşitul rugăciunii Angelus de un cleric, Suveranul Pontif absentând din cauza unei gripe. El a cerut rugăciuni "ca ei (ostaticii) să fie eliberaţi cât mai curând posibil, să ne gândim la familiile lor" şi ca "mai mult ajutor umanitar să ajungă în Gaza şi să se insiste pe dialog". 

UPDATE Armata israeliană anunţă că 14 ostatici israelieni şi trei ostatici străini au fost predaţi de către Hamas Comitetului Internţațional al Crucii Roşii (CICR), pentru a fi transferaţi în Israel, relatează AFP.

UPDATE Zeci de mii de persoane au mărşăluit împotriva antisemitismului, duminică, 26 noiembrie, în capitala britanică, la o zi după o nouă manifestaţie propalestiniană la Londra, relatează AFP şi BBC News.

UPDATE Președintele american Joe Biden a declarat duminică, 26 noiembrie, că obiectivul administrației sale este de a prelungi încetarea focului în Fâșia Gaza, pentru a continua pentru eliberarea în siguranță a ostaticilor și pentru a trimite ajutor critic civililor din enclava palestiniană, relatează CNN, The Guardian și Sky News.

UPDATE Compania de social media X, deţinută de Elon Musk, ar putea pierde venituri din publicitate de până la 75 de milioane de dolari până la sfârşitul anului. Zeci de mărci importante au decis să îşi întrerupă campaniile de marketing din cauza postărilor antisemite ale lui Musk, relatează New York Times.

UPDATE Bombardamentul Israelului a devenit una dintre cele mai intense campanii aeriene de la cel de-Al Doilea Război Mondial, a declarat directorul unui think tank de monitorizare a conflictelor din Londra. Ofensiva militară a Israelului a transformat o mare parte din nordul Gazei într-un peisaj lunar de nelocuit. Cartiere întregi au fost șterse. Case, școli și spitale au fost făcute una cu pământul. Unele clădiri sunt încă în picioare, dar cele mai multe sunt lovite de obuze și rachete, scrie Ziare.com.

UPDATE Printre prizonierii palestinieni care vor fi eliberaţi în această seară în schimbul eliberării ostaticilor israelieni  se va număra Israa Jaabis, o femeie acuzată că plănuieşte să comită un atac sinucigaş cu o butelie de gaz. Hamas a spus asta, potrivit Times of Israel. Jaabis avea 31 de ani în 2015 când a detonat o butelie de gaz în maşina ei, după ce a fost oprită de poliţie în aşezarea Ma'ale Adunim, lângă Ierusalim. Explozia i-a provocat arsuri grave lui Jaabis şi a rănit un poliţist în piept şi la faţă. Potrivit autorităţilor israeliene, Jaabis a vrut să comită un atac sinucigaş în Israel, notează Mediafax.

UPDATE Șaizeci și unu de camioane au livrat sâmbătă alimente, apă și provizii medicale de urgență în nordul Fâșiei Gaza, potrivit Națiunilor Unite, acesta fiind cel mai mare număr de camioane care au ajuns în nord de la atacurile Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, notează AlephNews.

UPDATE Numărul reporterilor care au murit din cauza războiului dintre Israel şi Hamas continuă să crească. Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ) afirmă că numărul jurnaliştilor şi lucrătorilor media ucişi între 7 octombrie şi 25 noiembrie este de 57. Dintre aceştia, conform aceleiaşi surse, 50 sunt palestinieni, patru israelieni şi trei libanezi. Al Jazeera online a mai adăugat că cel puţin 11 jurnalişti au fost răniţi, trei dispăruţi şi 19 arestaţi, potrivit Mediafax.

 

UPDATE Şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a salutat sâmbătă eliberarea unui al doilea grup de ostatici de către Hamas, în rândul cărora sunt şi patru germano-israelieni, exprimându-şi "uşurarea" într-o postare pe X (fostul Twitter), transmite AFP, citat de Agerpres.

UPDATE Egiptul s-a declarat mulţumit de prima zi a armistiţiului dintre Israel şi Hamas. Diaa Rashwan, preşedintele Serviciului de Informaţii de Stat din Egipt, a subliniat că oprire dronelor de supraveghere deasupra Gazei în timpul armistiţiului drept unul dintre motivele pentru care acesta a început cu succes. Rashwan a mai spus că livrările crescute de provizii medicale, alimente şi combustibil către locuitorii din Gaza este un alt factor care ar ajuta la menţinerea armistiţiului, potrivit Mediafax.

UPDATE Forţele de Apărare Israeliene (IDF), Hamas şi oficiali din Qatar au confirmat că 13 ostatici israelieni au fost predaţi Crucii Roşii din Fâşia Gaza şi se află acum în drum către punctul de trecere a frontierei Rafah cu Egiptul. De asemenea, au fost eliberaţi mai mulţi cetăţeni străini, însă există o discrepanţă în numărul acestora.

UPDATE Hamas a anunţat sâmbătă că a finalizat eliberarea ostaticilor thailandezi din Fâşia Gaza, ca urmare a eforturilor preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, potrivit unui comunicat, informează Rador.

UPDATE Aplauze, huiduieli, entuziasm: evacuaţii din kibutzul Be'eri care stau într-un hotel de lângă Marea Moartă sărbătoresc anunţul că acordul privind schimbul de ostatici israelieni pentru deţinuţii palestinieni va fi implementat conform planului, relatează Haaretz. Printre ostaticii care vor fi eliberaţi în această seară se numără şi unii dintre locuitorii kibbutz-ului amintit, scrie Mediafax.

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 50: A doua zi de armistițiu. Lista ostaticilor care urmează să fie eliberaţi sâmbătă
/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 49: Morți și răniți în zi de armistițiu! Primii ostatici au fost eliberați, iar un comandant a fost ucis
/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
/PROMO/ Moldova gândește: Comorile țării, în groapa nepăsării. Le mai putem salva?
/PROMO/ Moldova gândește: Comorile țării, în groapa nepăsării. Le mai putem salva?
/VIDEO/ Când vor fi despăgubiți pasagerii Air Moldova? Spînu: „Unele procese de judecată pot dura la nesfârșit”
/VIDEO/ Când vor fi despăgubiți pasagerii Air Moldova? Spînu: „Unele procese de judecată pot dura la nesfârșit”
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/FOTO/ Caz cutremurător la Grigoriopol: O mamă și 5 copii au murit. S-au intoxicat cu fum în timpul somnului
/FOTO/ Caz cutremurător la Grigoriopol: O mamă și 5 copii au murit. S-au intoxicat cu fum în timpul somnului

Iranul ironizează atacul de răzbunare al Israelului: „Au fost 2-3 drone precum cele cu care se joacă copiii”

missing
20 aprilie 2024, ora 17:19

Teheranul a minimalizat sâmbătă atacul din ziua precedentă din centrul Iranului, atribuit Israelului, afirmând că nu vor exista represalii, în condițiile în care ambele părți par să se ferească de o escaladare, transmite France Presse, citat de HotNews.

Într-un interviu acordat postului american NBC, ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian a relativizat atacul care a avut loc în zorii zilei de vineri în centrul țării.

„Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută nu a fost un atac. Au fost două sau trei drone quadcopter, precum cele cu care se joacă copiii în Iran”, a glumit el.

„Atât timp cât nu va exista o nouă aventură (ofensivă militară, n.r.) din partea regimului israelian împotriva intereselor iraniene, nu vom riposta”, a adăugat Hossein Amir-Abdollahian.

Atacul Israelului a fost mai mult un mesaj decât o lovitură

Declarații sale vin după ce Israelul a atacat în primele ore ale zile de vineri Iranul, potrivit surse americane citate de Reuters, iar presa de stat iraniană a transmis că forțele Teheranului au distrus trei drone.

Agenția de știri iraniană Fars a relatat că trei explozii au fost auzite în apropierea unei baze militare din orașul central Isfahan, dar că nu există pagube și că instalațiile nucleare din zonă nu au fost atinse.

În vreme ce comunitatea internațională a făcut apel la detensionarea situației, surse citate de presa israeliană au explicat că atacul limitat a fost un mesaj transmis Teheranului.

Isfahan, o țintă a atacului atribuit Israelului, este un oraș iranian strategic, în provincia cu același nume, care adăpostește instalații nucleare, o bază aeriană majoră și fabrici asociate cu producția de drone iraniene.

Israelul a răspuns atacului de sâmbăta trecută, dar a transmis și un mesaj Teheranului, avertizând practic că data viitoare ar putea lovi mai serios, au explicat surse israeliene pentru Jerusalem Post. Un general american a avut aceeași interpretare a mesajului.

30 de zile de arest pentru șoferul mașinii în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Acesta este suspectat de răpirea fetei de 19 ani. / Parlamentul inițiază procedurile tehnice pentru organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană pe 20 octombrie. A fost înregistrat în Legislativ și proiectul de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât integrarea europeană a țării să devină ireversibilă. / Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat pentru că gruparea Șor ar avea în continuare interes să o saboteze. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu spune că o nouă licitație ar putea fi anunțată săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie în timpul unui meci de fotbal. Un jucător de 24 de ani s-a prăbușit pe teren și a murit. Incidentul a avut loc, aseară, în comuna Ciorescu. / Procurorii cer arest preventiv pe numele șoferului automobilului în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Oamenii legii au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul bărbatului. / Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea Primăriei Chișinău. Solicitarea a venit din partea Ministerului Apărării.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Undă verde pentru referendum! Curtea Constituțională a dat avizat pozitiv inițiativei PAS privind organizarea referendumului pentru aderarea la UE! / Caz șocant la Orhei. O tânără de 19 ani însărcinată a dispărut după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Era studentă la pedagogie și se întorcea acasă, după ce a făcuse meditații cu un elev. / Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS-ul ar câștiga cele mai multe mandate, iar în Legislativ ar intra și partidul Șansă. La prezidențiale, actuala președintă, Maia Sandu, ar acumula cel mai mare scor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă o încercare de a alege procurorul general. Consiliul Superior al Procurorilor dă start noului concurs, după ce primul a eșuat. S-au modificat și regulile. / Securitate instabilă în Israel. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în această țară. / Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău. Specialiștii în sănătate îndeamnă părinții să-și imunizeze copiii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la o ex-deputată, bănuită de spălare de bani! Aproape două milioane de lei au fost confiscați de oamenii legii. /Imaginile cu o presupusă dronă, care ar fi lovit elicopterul la Tiraspol, sunt trucate, iar incidentul a fost provocat cu scopul de a crea panică în societate pe ambele maluri ale Nistrului. Este concluzia Biroului politici de reintegrare, la o săptămână de la incident. /Un antreprenor din Soroca a împrumutat bani pentru afacere și a înscenat falimentarea ei. Acesta și-a recunoscut vina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tentativa opoziției de a împiedica organizarea referendumului de aderare la UE, într-o zi cu prezidențialele, a eșuat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de blocul Comuniștilor și Socialiștilor. / Reforma Justiției este provocarea numărul unu în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniune Europeană. Revenită de la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare a declarat că europenii așteaptă numirea judecătorilor la Curtea Supremă dar și un procuror general. / Ofițerii Anticorupție susțin că au prins un avocat în timp ce lua 70 de mii de lei mită. Flagrantul a fost organizat la sesizarea unei femei care încearcă să-și scape soțul de pușcărie.

/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
/PROMO/ Moldova gândește: Comorile țării, în groapa nepăsării. Le mai putem salva?
/PROMO/ Moldova gândește: Comorile țării, în groapa nepăsării. Le mai putem salva?
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. În mica „Olandă” poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu
/VIDEO/ Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. În mica „Olandă” poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram