/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

externe

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 62: Lupte crâncene în Khan Yunis. António Guterres invocă o clauză rar utilizată din Carta ONU

07 decembrie 2023, ora 17:58

În cea de-a 62-a zi de război, armata israeliană își intensifică operațiunile în sudul Gazei. Forțele israeliene și Hamas duc bătălii terestre din casă în casă de-a lungul Fâșiei Gaza, cu consecințe devastatoare pentru populația civilă pe fondul prăbușirii complete a ajutorului umanitar. Orașul Khan Yunis din sudul Fâșiei a fost înconjurat, iar acolo se dau lupte grele, a anunțat miercuri armata israeliană, precizând că a spart apărarea Hamas atât în nordul, cât și în sudul enclavei. Premierul Benjamin Netanyahu a anunțat că locuința liderului Hamas din Gaza a fost încercuită de trupele israeliene.

Miercuri, secretarul general al ONU, António Guterres, a invocat o clauză rar utilizată din Carta ONU și a ridicat problema din proprie inițiativă în fața consiliului de securitate, pentru a avertiza că conflictul „poate agrava amenințările existente la adresa păcii internaționale și securitate”.

UPDATE 17:57 Zeci de bărbați din Gaza care s-au predat armatei israeliene. Mai multe clipuri filmate în Gaza și încărcate pe rețelele de socializare în ultimele ore arată cum armata a adunat zeci de palestinieni - despre care presa ebraică spune că ar fi posibili suspecți ai Hamas - care s-au predat trupelor israeliene în Jabaliya și în alte zone din nordul Fâșiei. Tinerii palestinieni sunt văzuți dezbrăcați până la lenjeria intimă, legați la ochi și cu mâinile legate la spate.

UPDATE 17:28 Un civil israelian a fost ucis joi, în nordul Israelului, de o rachetă antitanc trasă din sudul Libanului, au anunțat armata israeliană și serviciile de urgență. Racheta a lovit mașina în care se afla victima, un bărbat în vârstă de 60 de ani, în apropiere de orașul Matat, nu departe de frontiera libaneză, au precizat aceleași surse. Armata israeliană a adăugat că „alte tiruri dinspre Liban spre Israel” au fost înregistrate joi, potrivit AFP.

UPDATE 16:00 Austria a anunțat joi că va relua ajutorul pentru palestinieni, spunând că în urma verificărilor nu a găsit niciun indiciu că fondurile ar fi fost folosite pentru a finanța sau promova terorismul. În 9 octombrie, Austria anunțase că îşi suspendă ajutorul pentru palestinieni, în valoare de aproximativ 19 de milioane de euro, ca răspuns la atacul Hamas asupra Israelului. „Nu există niciun indiciu că proiectele de dezvoltare austriece finanțate de ADA (Agenția de Dezvoltare Austriacă) au fost utilizate abuziv pentru a finanța sau promova terorismul sau pentru a răspândi conținut antisemit”, a transmis joi Ministerul de Externe al Austriei.

UPDATE 13:52 Egiptul încă face eforturi pentru accelerarea livrării de ajutoare către Fâșia Gaza, a declarat joi serviciul de informare de stat, după ce volumul de ajutoare care a ajuns în enclavă a scăzut odată cu încheierea armistițiului, în 1 decembrie, scrie Reuters. Instituția guvernamentală a reiterat că Egiptul nu va permite niciodată „golirea Fâșiei Gaza” de rezidenții săi, spunând că aceștia sunt împinși spre sud, spre granița cu Egiptul. 

UPDATE 13:03 Organizaţia nonguvernamentală Reporteri fără Frontiere (Reporters sans Frontieres, RSF) a îndemnat la deschiderea pentru jurnalişti a punctului de trecere a frontierei de la Rafah, în Fâşia Gaza, unde armata israeliană şi-a extins operaţiunile terestre pe întreg teritoriul. Acest punct de trecere între Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, şi Egipt, se află sub controlul palestinienilor şi egiptenilor. Cu toate acestea, subliniază comunicatul RSF, "Israelul supraveghează toate activităţile la frontiera de sud şi a bombardat de patru ori acest post de frontieră, de la începutul războiului".

UPDATE 12:55 Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) spun că Hamas a lansat rachete din interiorul zonelor umanitare din Gaza asupra civililor israelieni, relatează The Times of Israel. „Ieri, la ora 15:59 (miercuri, aceeași oră în România – n.r.), teroriștii Hamas au lansat 12 rachete spre civili israelieni în orașul Beer Șeva din sudul Israelului. Rachetele au fost lansate din apropierea corturilor civililor evacuați din Gaza în Rafah, în sudul Gaza, și de lângă instalațiile Națiunilor Unite”, precizează armata israeliană.

UPDATE 11:30 Șefa Programului Alimentar Mondial (PAM), Cindy McCain, trage un semnal de alarmă cu privire la accesul limitat la alimente și apă în Fâșia Gaza, relatează CNN. „Sistemul umanitar se prăbușește. Toată lumea din Gaza este înfometată”, a declarat McCain miercuri. Potrivit datelor PAM, 97% dintre gospodăriile palestiniene din nordul Fâșiei Gaza și 83% dintre cele din sud au raportat un consum alimentar inadecvat, mulți dintre civili petrecând cel puțin o zi fără să mănânce. „Aproximativ 88% dintre gospodăriile din guvernoratele din nord și aproximativ 54% din guvernoratele din sud au raportat că au petrecut cel puțin o zi și o noapte întreagă fără mâncare în ultimele patru săptămâni, pentru că nu existau suficiente alimente”, a precizat PAM în ultimul său raport, adăugând că 20% dintre cei din nord și 14% din sud au fost nevoiți să facă acest lucru de mai mult de zece ori.

UPDATE 10:32 Forțele aeriene iordaniene au lansat a patra misiune de parașutare a ajutoarelor umanitare la un spital din Khan Yunis, în sudul Fâșiei Gaza, relatează Al Jazeera care citează Jordan News Agency. Cutii cu provizii medicale și terapeutice au fost aruncate din avioane către Spitalul privat iordanian de campanie, pentru a permite unității medicale să își continue activtatea. Enclava se confruntă cu o lipsă acută de provizii medicale, numărul convoaielor cu ajutoare care intră în Fâșie, prin punctul de trecere a frontierei Rafah cu Egiptul, fiind insuficient comparativ cu nevoile.

UPDATE 09:06 Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Daniel Hagari spune că liderul Hamas Yahya Sinwar „nu este pe pământ, ci sub pământ”, dar nu a detaliat unde crede Israelul că este. „Slujba noastră este să-l găsim pe Sinwar și să-l ucidem”, a spus el. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că forțele israeliene au încercuit casa din Khan Younis a liderului Hamas. Netanyahu a spus într-o declarație video: Casa lui poate să nu fie fortăreața lui și poate scăpa, dar este doar o chestiune de timp până să-l prindem, potrivit Hotnews.

UPDATE 08:50 Senatul american a blocat un proiect de lege de finanţare suplimentară care includea ajutor financiar pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, precum şi prevederi menite să consolideze securitatea frontierelor. Votul, care a avut loc în cea mai mare parte pe linie de partid, creşte probabilitatea ca Congresul să nu reuşească să aprobe mai multe fonduri pentru Ucraina înainte de sfârşitul anului, în condiţiile în care Casa Albă a avertizat că Kievul are nevoie disperată de mai mult ajutor, scrie The Guardian. Votul a fost de 49 la 51, întrucât toţi republicanii din Senat s-au opus avansării legislaţiei. Erau necesare 60 de voturi pentru a lua în discuţie proiectul de lege. Republicanii din ambele camere ale Congresului au cerut reglementări mai stricte la frontieră în schimbul sprijinului lor şi au spus că proiectul de lege nu a reuşit să le îndeplinească cerinţele.

UPDATE 08:25 Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunțat moartea a încă doi soldați în Fâșia Gaza, numărul militarilor uciși în timpul ofensivei terestre împotriva Hamas ajungând astfel la 86, relatează The Times of Israel. Cei doi soldați uciși sunt sergentul-major Amit Bonzel și sergentul-major Alemnew Emanuel Feleke, ambii în vârstă de 22 de ani. Alți trei rezerviști din unitatea de recunoaștere a Brigăzii de parașutiști au fost grav răniți în bătălia în care a fost ucis Bonzel, iar un alt soldat a fost rănit în timpul unei bătălii separate, de miercuri, în Gaza.

UPDATE 08:00 Șeful politicii externe al Uniunii Europene, Josep Borrell, a cerut membrilor UE ai Consiliului de Securitate al ONU și altor țări să susțină apelul secretarului general al ONU, Antonio Guterres, pentru o încetare a focului în Gaza. Consiliul de Securitate „trebuie să acționeze imediat pentru a preveni colapsul complet al situației umanitare din Gaza”, a scris Borrell pe rețelele de socializare. Miercuri, Guterres a invocat articolul 99 al Cartei ONU, rar folosit, pentru a împinge Consiliul de Securitate să adopte o rezoluție prin care se cere o încetare imediată a focului, transmite Hotnews.

/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 61: Cea mai intensă zi de luptă! Un depozit masiv de arme din Gaza, găsit de armata israeliană
/LIVE TEXT/ Război în Israel, ziua 60: Israelul anunță pauză tactică în sudul Gazei. Franța îngheață activele liderului Hamas
/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Când vor fi despăgubiți pasagerii Air Moldova? Spînu: „Unele procese de judecată pot dura la nesfârșit”
/VIDEO/ Când vor fi despăgubiți pasagerii Air Moldova? Spînu: „Unele procese de judecată pot dura la nesfârșit”
/FOTO/ Caz cutremurător la Grigoriopol: O mamă și 5 copii au murit. S-au intoxicat cu fum în timpul somnului
/FOTO/ Caz cutremurător la Grigoriopol: O mamă și 5 copii au murit. S-au intoxicat cu fum în timpul somnului
/VIDEO/ Noi detalii în cazul Anei-Maria. Poliția: Cadavrul a fost găsit într-o groapă acoperită cu crengi, aproape de baștina suspectului
/VIDEO/ Noi detalii în cazul Anei-Maria. Poliția: Cadavrul a fost găsit într-o groapă acoperită cu crengi, aproape de baștina suspectului

Iranul ironizează atacul de răzbunare al Israelului: „Au fost 2-3 drone precum cele cu care se joacă copiii”

missing
20 aprilie 2024, ora 17:19

Teheranul a minimalizat sâmbătă atacul din ziua precedentă din centrul Iranului, atribuit Israelului, afirmând că nu vor exista represalii, în condițiile în care ambele părți par să se ferească de o escaladare, transmite France Presse, citat de HotNews.

Într-un interviu acordat postului american NBC, ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian a relativizat atacul care a avut loc în zorii zilei de vineri în centrul țării.

„Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută nu a fost un atac. Au fost două sau trei drone quadcopter, precum cele cu care se joacă copiii în Iran”, a glumit el.

„Atât timp cât nu va exista o nouă aventură (ofensivă militară, n.r.) din partea regimului israelian împotriva intereselor iraniene, nu vom riposta”, a adăugat Hossein Amir-Abdollahian.

Atacul Israelului a fost mai mult un mesaj decât o lovitură

Declarații sale vin după ce Israelul a atacat în primele ore ale zile de vineri Iranul, potrivit surse americane citate de Reuters, iar presa de stat iraniană a transmis că forțele Teheranului au distrus trei drone.

Agenția de știri iraniană Fars a relatat că trei explozii au fost auzite în apropierea unei baze militare din orașul central Isfahan, dar că nu există pagube și că instalațiile nucleare din zonă nu au fost atinse.

În vreme ce comunitatea internațională a făcut apel la detensionarea situației, surse citate de presa israeliană au explicat că atacul limitat a fost un mesaj transmis Teheranului.

Isfahan, o țintă a atacului atribuit Israelului, este un oraș iranian strategic, în provincia cu același nume, care adăpostește instalații nucleare, o bază aeriană majoră și fabrici asociate cu producția de drone iraniene.

Israelul a răspuns atacului de sâmbăta trecută, dar a transmis și un mesaj Teheranului, avertizând practic că data viitoare ar putea lovi mai serios, au explicat surse israeliene pentru Jerusalem Post. Un general american a avut aceeași interpretare a mesajului.

30 de zile de arest pentru șoferul mașinii în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Acesta este suspectat de răpirea fetei de 19 ani. / Parlamentul inițiază procedurile tehnice pentru organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Europeană pe 20 octombrie. A fost înregistrat în Legislativ și proiectul de lege care prevede modificarea Constituției, astfel încât integrarea europeană a țării să devină ireversibilă. / Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău a eșuat pentru că gruparea Șor ar avea în continuare interes să o saboteze. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu spune că o nouă licitație ar putea fi anunțată săptămâna viitoare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie în timpul unui meci de fotbal. Un jucător de 24 de ani s-a prăbușit pe teren și a murit. Incidentul a avut loc, aseară, în comuna Ciorescu. / Procurorii cer arest preventiv pe numele șoferului automobilului în care a urcat tânăra însărcinată, dată dispărută la Orhei. Oamenii legii au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul bărbatului. / Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea Primăriei Chișinău. Solicitarea a venit din partea Ministerului Apărării.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Undă verde pentru referendum! Curtea Constituțională a dat avizat pozitiv inițiativei PAS privind organizarea referendumului pentru aderarea la UE! / Caz șocant la Orhei. O tânără de 19 ani însărcinată a dispărut după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Era studentă la pedagogie și se întorcea acasă, după ce a făcuse meditații cu un elev. / Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PAS-ul ar câștiga cele mai multe mandate, iar în Legislativ ar intra și partidul Șansă. La prezidențiale, actuala președintă, Maia Sandu, ar acumula cel mai mare scor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Încă o încercare de a alege procurorul general. Consiliul Superior al Procurorilor dă start noului concurs, după ce primul a eșuat. S-au modificat și regulile. / Securitate instabilă în Israel. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în această țară. / Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău. Specialiștii în sănătate îndeamnă părinții să-și imunizeze copiii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Votul prin corespondență s-ar putea extinde. Deputații PAS propun ca acesta să fie testat la prezidențiale și referendum inclusiv în Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. / Proces penal pe marginea licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Procurorii Anticorupție investighează mai multe ilegalități, inclusiv abuz de serviciu. / Peste 60 de mii de locuințe au fost recenzate de la începerea recensământului, iar circa 130 de mii de persoane au completat chestionarele.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Parlamentul European a refuzat să voteze finanțarea pentru Consiliul Uniunii Europene, din cauză că țările UE nu au putut oferi Ucrainei noi sisteme Patriot. / Lemne de peste 100 de mii de lei, vândute ilegal de angajați Moldsilva. Un director și doi subalterni vor compărea în fața magistraților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tensiuni în timpul vizitei președintei Sandu la Comrat. Aceasta a fost huiduită de simpatizanții fugarului Ilan Șor, iar poliția a făcut un cordon viu pentru a ține protestarii la distanță. / Caz oripilant la Tiraspol. Doi copii s-au ales cu intoxicații serioase, după ce au fost serviți cu prăjituri în parc, de o necunoscută. Presa din stânga Nistrului scrie că acestea ar fi putut conține otravă pentru șoareci. / Guvernul anunță că este gata să compenseze cel puțin jumătate din costurile de izolare termincă a locuințelor. Vor fi eligibili atât cei cu locuințe particulare, cât și moldovenii de la bloc.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Fiica deputatei Victoria Cazacu, cercetată penal într-un dosar de corupție, susține că este victima luptelor care se dau pentru funcția de șef de post al Serviciului Vamal de la aeroport. / Noul ambasador ucrainean la Chișinău vine în Moldova pentru a lupta cu separatismul rus, susține consilierul prezidențial de la Kiev, Mihailo Podoleac. Acesta e convins că Rusia va încerca în continuare să destabilizeze situația din țara noastră. / Crește numărul femeilor abuzate care cer ajutor la centrele specializate. Anul trecut 22 de femei au murit din cauza violențelor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Trei bunuri imobile, dar și două automobile care îi aparțin fugarului Ilan Șor ar putea fi scoase în curând la licitație, în folosul Băncii de Economii. / 116 cetățeni ai Republicii Moldova nu mai pot călători în România, după ce au încercat să ajungă la un protest la București. Restricțiile vizează tinerii plătiți de Ilan Șor să treacă Prutul, precizează șeful Interpol Moldova. / Astăzi începe Recensământul populației și a locuințelor. Circa patru mii de recenzori vor merge din casă în casă timp de trei luni ca să avem cifre despre nivelul de bunăstare, educația și apartenența etnică a cetățenilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane. / Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. / Filmul bate viața, la Chișinău. Mai mulți oameni au întârziat astăzi la muncă, iar elevii la școală după ce autoritățile au blocat o stradă din capitală pentru filmarea unor secvențe de film. Ce spune ministrul culturii?
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tragedie pe un poligon al Armatei Naționale. Un soldat a murit în timpul antrenamentelor. Reprezentanții Ministerului Apărării spun că tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare. / Un judecător găsit vinovat de implicare în Laundromatul rusesc a scăpat de pușcărie. Motivul este că sentința a fost pronunțată după expirarea termenului de prescripție. / Noi fragmente de dronă militară depistate pe teritoriul țării noastre. Obiectele au fost descoperite din nou la Etulia, raionul Vulcănești, la 500 de metri de linia de frontieră moldo-ucraineană.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cei trei inspectori vamali, reținuți la aeroport, au fost aduși astăzi în fața magistraților. Unul dintre ei, fiul fostului deputat PD Gheorghe Brașovschi, Constantin, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. /Guvernul de la Chișinău recunoaște că a blocat unele exporturi din regiunea transnistreană ca să prevină livrările de componente pentru industria militară a Rusiei. /Directorul-adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți. Centrul Anticorupție îi acuză de aranjarea licitațiilor în procesul de achiziție a rezervelor strategice ale statului, căuzând prejudicii de milioane.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat pentru hărțuirea sexuală a unei studente. Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru pornirea urmăririi penale. / Plecări masive din PSDE, la PAS. 16 primari din Hîncești, în frunte cu președintele raionului, au părăsit Social Democrații Europeni și au aderat la Partidul Acțiune și Solidaritate. Ce spune PAS? / Medicamentele compensate nu vor mai fi prescrise pe hârtie. Medicii vor fi obligați să folosească softul e-Reteta, iar pacienții își vor putea ridica medicamentele doar cu buletinul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Schemă de corupție la Aeroport cu implicarea unor copii de deputați. Este vorba despre fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu, și fiul socialistului, Radu Mudreac. Aceștia sunt cercetați penal alături de alți cinci colegi, agajați ai Serviciului Vamal. / Rujeola se extinde. Încă un focar a fost depistat într-o familie cu cinci copii din capitală. Niciunul nu era vaccinat împotriva acestei afecțiuni contagioase. / Încă o tragedie pe terenul de fotbal. Un copil de șapte ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o poartă de fotbal a căzut peste el. Incidentul a avut loc în raionul Sîngerei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii trimit acasă un angajat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova supărați că autoritățile de la Chișinău le-a cerut să-și țină acasă o delegație ce vrea să ajungă la noi în țară, în luna mai. / Guvernul a trecut la negocieri directe cu SUA în cazul fostului Stadion Republican. Prețul enunțat de autorități este de aproximativ 15 milioane de euro. / Se schimbă amabasadorul ucrainean în țara noastră. Mandatul diplomatului Marko Șevcenko a expirat, iar astăzi președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind rechemarea acestuia din funcție.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Expertiza imaginilor video din dosarul „kulioc” va începe abia peste un an și va costa aproape 90 de mii de lei. Procurorii sunt nemulțumiți și spun că asta va terguversa serios pronunțarea unei hotărâri. / Deputații partidului Șor, scos în afara legii, vor să ceară anularea alegerilor locale din toamnă. CEC-ul susține, însă, că nu există temei, deoarece scrutinul a fost declarat legale. / Încă o armă împotriva corupției în punctele de trecere a frontierei. Vameșii vor avea camere video prinse la piept, dar nu sunt obligați să le țină mereu pornite.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Furtul miliardului ar putea crea o nouă gaură în bugetul de stat. Banca Națională va fi obligată să achite 2,4 miliarde lei în cazul în care fosta conducerea BNM va fi găsită vinovată în devalizarea sistemului bancar. /Oamenii legii au organizat percheziții în trei penitenciare și la rudele unor deținuți, după ce un condamnat și-a pus capăt zilelor. Procurorii presupun că acesta nu a rezistat șantajului din penitenciar. /Protest în Ungaria. Mii de persoane au ieșit în stradă la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, dar și a procurorului general. Se întâmplă după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Cel mai mare producător de ulei vegetal de la noi din țară şi-a sistat activitatea. /Ani grei de închisoare pentru liderul organizaţiei criminale „Machena”. Acesta va face peste douăzeci de ani de pușcărie, pentru că a comandat asasinarea unei autorități criminale rivale. /Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, de Guvern. Acum pensia minimă constituie 2 mii 778 lei.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la o ex-deputată, bănuită de spălare de bani! Aproape două milioane de lei au fost confiscați de oamenii legii. /Imaginile cu o presupusă dronă, care ar fi lovit elicopterul la Tiraspol, sunt trucate, iar incidentul a fost provocat cu scopul de a crea panică în societate pe ambele maluri ale Nistrului. Este concluzia Biroului politici de reintegrare, la o săptămână de la incident. /Un antreprenor din Soroca a împrumutat bani pentru afacere și a înscenat falimentarea ei. Acesta și-a recunoscut vina.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Tentativa opoziției de a împiedica organizarea referendumului de aderare la UE, într-o zi cu prezidențialele, a eșuat. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de blocul Comuniștilor și Socialiștilor. / Reforma Justiției este provocarea numărul unu în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniune Europeană. Revenită de la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare a declarat că europenii așteaptă numirea judecătorilor la Curtea Supremă dar și un procuror general. / Ofițerii Anticorupție susțin că au prins un avocat în timp ce lua 70 de mii de lei mită. Flagrantul a fost organizat la sesizarea unei femei care încearcă să-și scape soțul de pușcărie.

/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
/ULTIMA ORĂ/ Tânăra de 19 ani, dispărută la Orhei, ar fi fost găsită moartă. Poliția a căutat-o timp de opt zile
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
Sprijină jurnalismul de calitate! Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit către TV8
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Livadă super-intensivă, cu investiții de milioane, la Orhei. „Un agricultor nu trebuie să stea numai în câmp”
/VIDEO/ Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. În mica „Olandă” poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu
/VIDEO/ Insulă de lalele, inaugurată la Grădina Botanică. În mica „Olandă” poate fi admirată și floarea numită Maia Sandu
/VIDEO/ Când vor fi despăgubiți pasagerii Air Moldova? Spînu: „Unele procese de judecată pot dura la nesfârșit”
/VIDEO/ Când vor fi despăgubiți pasagerii Air Moldova? Spînu: „Unele procese de judecată pot dura la nesfârșit”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram